Democratie sau lovitura de stat?
Raspunsuri - Pagina 11
analuz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia In conformitate cu articolul 115(6) din Constitutie, nu se pot aproba OUG-uri in materia drepturilor electorale (iar Legea referendumului priveste in mod clar drepturile electorale). Avocatul poporului ar avea datoria sa sesizeze Curtea constitutionala cu privire la ordonanta guvernului Ponta referitoare la desfasurarea referendumului. N-o face, ca doar de aceea a fost numit de USL. |
Din pacate lumea crede ca astea sunt doar detalii. Au rostul lor aceste prevederi, tocmai pentru a impiedica o lovitura de stat. Mutarile lor au fost gandite bine:
- schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului - prin incalcarea legii, ei nu pot fi schimbati decat de partidul care i-a numit
- schimbarea Avocatului Poporului - care nu poate fi demis decat in anumite cazuri speciale
- OUG pentru limitarea puterilor CC - Constitutia interzice modificarea prin OUG a legilor care reglementeaza institutiile fundamentale ale statului
- modificarea legii referendumului prin OUG
edit: am uitat de Monitorul Oficial, o alta piesa cheie in acest scenariu
Din pacate prea putina lume intelege ca un vot impotriva lui Basescu inseamna ca nu ne mai pasa de Constitutie si de democratie.
turturica spune:
Nu stiu cit a inteles crinutzul din intilnirea cu ambasadorul SUA, pentru ca ambasadorul a iesit iar la rampa declarind ca www.evz.ro/detalii/stiri/ambasadorul-sua-mark-gitenstein-este-inacceptabil-un-referendum-in-afara-constitutiei-991533.html" target="_blank">e inacceptabil un referendum in afara constitutiei
Lali spune:
Ponta a declarat dupa intalnirea de azi de la Bruxelles ca daca au facut ceva neconstitutional, sa verifice europenii si vor corecta.
Nici macar nu-si mai asuma propriile actiuni.
olympia spune:
Nu le pasa. Mimeaza democratia si pe-asta o mimeaza prost. Cred ca nu le-ar pasa nici daca zburam din UE. Vor sa numeasca ei sefii serviciilor si procurorii. Le trebuie presedintia pt asta. Alegerile din toamna nu erau de-ajuns, pasii logici, democratici nu le serveau destul interesele. Daca Tot Basescu apuca sa numeasca sefii de la parchet si DNA, era sfarsitul pentru multi. Semnalul a fost dat de arestarea lui Nastase.
Eu sunt oripilata si de oamenii care apar in conducere. Tipul ala de la PNL e sinistru. Azi am mai auzit un liberal care abera ca ce daca se amana intrarea in Schengen, ce daca Europa ne trage de urechi, ce daca ne critica, e bine ca se discuta de Romania, ca nu mai suntem la periferie(!!!) E jenant si ingrozitor in acelasi timp.
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Mie nu mi se pare corect sa votez intr-o tara in care nu mai locuiesc. In primul rind nu stiu exact ce se mai intimpla .......ca una este sa citesti ziarul , si alta sa traiesti acolo. Mi se pare normal sa votezi in tara in care traiesti. |
Sunt aici pentru un termen limitat, si urmeaza sa ma intorc in Romania. Am in Romania proprietati, interese, copii mei au cetatenie romana si am in Romania familia. Urmaresc cu atentie stirile din Romania (cu exceptia Antenelor pe care nu le suportam nici cand eram acasa). Votul meu este unul informat si dat spre interesul meu si al lor. Arata-mi te rog unde scrie ca trebuie sa renunt la drepturile mele pentru ca nu sunt pe moment in Romania.
Apropo, nu stiam ca plecatul din tara ma transforma in apatrid, aici in US nu am drept de vot.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Am scris de ce nu votez Eu....dar anumite binevoitoare de pe forum citesc numai ce le convine......sau au uitat sa-si puna ochelarii Multumesc ca mai anuntat ca e un drept |
la intrebari retorice primesti raspunsuri pe masura, oricat de mare si de colorat ai scrie. nu esti reprezentativa pentru romanii de peste hotare, cu forta nu te trimite nimeni la vot, asa ca totu-i lamurit.
btw, te-am anuntat, cu cratima cu tot
Lali spune:
Ponta tocmai a declarat la Bruxelles ca in ultimii ani justitia din Romania a facut pasi mari inainte, ca e independenta.
Parca acum cateva zile era politizata, manipulata politic si facea dosare la comanda ?
Dupa parerea mea Ponta minte cum respira...
Deasemenea a spus ca vrea ca europenii sa verifice pasii facuti si, daca nu sunt normali el promite ca va lua imediat masuri sa revina pe traseul normal. Pai el nu stie care e traseul normal ? Nu stie ce au facut ?
Deasemenea si-a exprimat dorinta ca Barosso si comisia sa asculte ambele parti inainte de a da declaratii si sa nu faca ca si Merkel care l-a ascultat numai pe Basescu inainte de a se pronunta ! Asta cat se mai ia de Merkel ? Mai are putin si moare cu ea de gat !
Lali spune:
Si in timp ce Ponta se ia la tranta cu Merkel, Valeriu Zgonea a luat-o in vizor pe Viviane Reading, comisarul european pentru justitie.
Adica pe cea cu CV-ul de mai jos, ministrul european al justitiei practic, doctor la Sorbona, printre altele:
http://ec.europa.eu/information_society/activities/itgirls/doc/cv_reding.pdf
Si ce spune dl. Zgonea:
"Din punctul meu de vedere, nu exista nicio problema de legalitate si constitutionalitate in Romania si nu exista niciun motiv ca sa fie convocata Comisia Europeana, pentru ca Romania nu a incalcat nici Tratatul UE, nci tratatele UE", a spus Zgonea.
El a precizat ca asteapta un comunicat din partea vicepresedintelui Comisiei, Viviane Reding, in care aceasta sa precizeze in baza carui articol din Tratat a convocat Comisia Europeana.
"Pe cale de consecinta, nu vad motivele (convocarii - n.r.). Astept un comunicat al doamnei Reding - sub umbrela carui articol din Tratat poate convoca Comisia Europeana si care sunt motivele, pentru ca trebuie sa le prezinte", a spus Zgonea.
El a mentionat ca acest tip de anunturi, cum este cel facut de Viviane Reding, trebuie vazute din perspectiva luptei politice dintre familiile politice europene.
Deci doamna trebuie sa prezinte motivele, articolele pe baza carora convoaca Consiliul Europei, altfel anunturile ei fac parte din lupta politica europeana .
Citatul este de aici:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12771969-valeriu-zgonea-presedintele-camerei-deputatilor-nu-exista-motive-pentru-convocarea-romania-nu-incalcat-niciun-tratat.htm
turturica spune:
of, atita tambalau cu europenii si americanii astia care vor sa respectam legea din tara noastra. Ce sintem, dom'le, colonie? Ia sa ne lase astia in pace sa-l dam jos pe Basescu si dup-aia ne ocupam noi de statul de drept, economie si justitie. Dam o ordonanta de urgenta si se rezolva.
ela_04 spune:
Eu ma intreb cum de nimeni nu zice nimic de ascultatul telefonului Prim-ministrului Romaniei...
pe surse...
dar se stie ca la noi acordul se da numai cu aprobarea sts-ului, sri-ului si tot felul de servicii care mai de care mai abilitate...bineinteles...
era pe undeva o chestie cu siguranta nationala...bla bla bla... si tot felul de prosti de genul asta...
Eh... la noi merge... daca tot e lovitura de stat ;)
A inceput bine campania asta... ma duc sa-mi cumpar floricele ca o sa fie din ce in ce mai misto!
Of of... may may...