Licurici de ianuarie-februarie 2009 (168)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

porumbita am eu landou, cum sa fac sa ti-l trimit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

miere, sa ti-o filmez/inregistrez? Pentru ca asta face. Rage. Isi stramba fatza si emite niste sunete deloc placute din gat. Precum un animal, da. Eu nu rageam, eu urlam de-a binelea. Ea emite sunetele alea cand nu-i place persoana care vorbeste cu ea. Cand nu-i place sa o atinga cineva. Cand cineva ii cere ceva si n-are chef de raspuns. Cand i se adreseaza lumea pe strada. De ce alege metoda asta, beats me.

Nu cu minimum de efort, draga. M-ai vazut tu spunand ca e copilul vinovat? Ai spus ca nu ai timp sa citesti subiecte de 40 de pagini. Atunci de ce presupui?

Foarte bine ca tu nu tre' sa deschizi "n" subiecte ca sa-ti dai seama ca nu tu esti aia dusa cu capul. No, nu stiu sa-mi controlez emotiile si trairile negative. True.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Faza a pornit ca o joaca, imita panterele de pe Animal Planet, se juca cu buni de-a aventurile prin jungla. Apoi a evoluat. De ce, nush.

Iar daca felul ei de-a se comporta acum are legatura cu felul meu de-a ma comporta atunci, chiar e o problema nasoala. Pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Nu cu minimum de efort, draga. M-ai vazut tu spunand ca e copilul vinovat? Ai spus ca nu ai timp sa citesti subiecte de 40 de pagini. Atunci de ce presupui?




Din putin se face mult - ajutor umanitar!


Lucrusoare de vanzare...


In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.








L=am citit draga in weekend altfel nu mi-as fi permis sa imi expun parerea in lipsa de informatie. Un subiect in care te invarti in jurul cozii ca de obicei, te legi de amanunte neesentiale si ignori chestile care ar trebui de fapt corectate, un subiect identic cu restul subiectelor deschise de tine de-a lungul timpului.

Si inca ceva: eu nu consider datul din tastatura pe forum "efort". Tot timpul vii si zici ca ai facut si aia si aia si vai domle tot nu merge, o spui cu un ton de repros pt cei care ti-au dat sfaturile si lasi impresia din felul in care expui totul ca ii faci un favor domle copilului ca il duci si colo si colo si ea nerecunoscatoarea tot "rage" si continua cu un comportament neadecvat. Ce nu intelegi tu este ca asta nu se repara nici intr-o luna si nici in doua ci cere un efort sustinut si consecvent TOT timpul.
si comportamentul ei clar e un semnal de alarma, ceva o face sa se poarte asa, nu neaparat ca te imita pe tine (ca ai tipat la ea) dar a vazut ca apasa niste "taste sensibile" si te enerveaza si face asta ca sa-ti atraga atentia chiar si in mod negativ.

Cand era Nadia mai mica Aidan a trecut printr-o criza urata de tot si s-a comportat oribil pentru doua saptamani. ajunsese sa ma enerveze graoznic, nu il mai suportam, era f violent. Intr-o zi la pranz stateam si alaptam cu ochii inchisi si m-am trezit cu o jucarie in cap. L-am ignorat si am inchis ochii. Peste putin timp m-a lovit cu altceva. Am tacut si am inchis ochii. Alta lovitura. Am tipat la el si am inchis ochii in continuare. Alta lovitura. La un moment dat am deschis jumatate de ochi ca sa vad ce face. Statea pe marginea patului si se uita la mine si avea cea mai necajita fata pe care am vazut-o la el vreodata. Era disperat de-a dreptul. nu mai stia ce sa faca ca sa-mi atraga atentia. L-am luat in brate si am vorbit mult, am corectat niste chestii la programul nostru care il nemultumeau, etc.

Eu asa vad situatia cu Daria, doar ca la voi dureaza de mult timp si tu inca nu ai ajuns sa fii disponibila sa ii vezi fata amarata si necajita, disperarea din ochi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

bebelusi am trimis mail

ms frumos!


selene eu sper sa va ajute intalnirea cu pers de specialitate


dark ma bucur sa te mai citesc!!

miere n am gasit pe aici ergo baby dar cred ca ma ajuta vara sotului sa achizitionez mai ieftin o manduca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Porumbita de pe Amazon? Parca am vazut acolo unele in sale.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

miere, asa i-am explicat si eu mamei mele cand s-a pomenit cu o minge in cap din partea Dariei. Ca e de atras atentia asupra ei. La care mama mi-a spus ca nu intelege cum se poate asa ceva, din moment ce era in toiul jocului cu ea. Joc ales de ea, cu jucarii preferate, alese de ea. De Daria, adica.

Iar atentie i se da. Si eu, si ta-su, si buna-sa, si buna-su, si altii. Ce nu merge, eu nu stiu. Nu reusesc sa comunic cu ea de asa natura incat sa inteleg care e problema. De vorbit, vorbesc cu ea, programul zilnic il stabilim impreuna, nu e "cantitate neglijabila", o fiinta comandata, care tace si se supune.

Acum, de exemplu, la 22:03, ora Romaniei, tocmai ne-am intors din parc/de la plimbare. Aici sunt vreo 35 de grade la ora asta, centrul e plin ochi de lume, o droaie de copii.

Fatza ei nu e amarata si necajita decat daca schimonoseala (care ma sperie) e o forma de amarat si necajit.

Repet a nush cata oara: daca ceea ce face este sa imi transmita un mesaj, acesta nu ajunge la mine, nu-l pot decodifica. Daca trage vreun semnal de alarma prin comportamentul ei, eu nu reusesc sa inteleg pentru ce il trage, ce sta in spatele acestui comportament. Iar explicatia ei - "nu esti imbracata in roz" - nu ma ajuta cu nimic.

Intelege ca, daca tu ai reusit sa comunici cu Aidan, eu nu reusesc sa fac asta cu Daria. Si nu-s tampita, incat sa nu-mi pese si sa-mi bag picioarele, n-are decat sa creasca si asa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fil_lily spune:

Selene
Imi permit si eu sa spun cateva cuvinte tinand cont deproblema ta cu Daria.
Vreau doar sa spun ca si Arianna face multe lucruripe care tu le descrii ca fiind un comportament urat al Dariei( egoismul, comportamentul din parc-nu vrea sa imparta playgroundul cu ceilalti copii,daca vreun copil se joaca cu ea trebuie sa fie intocmai cum vrea ea- crizele de nervi care apar atunci cand nu facem cum vrea ea,ii place sa ne piste sau sa ne traga cate una cand nici nu ne asteptam, la gimnastica nu vrea sa isi astepte randul, sa faca si ceilalti copii ce spune coach, si pot continua). Din punctul meu de vedere este caracteristic varstei lor acest comportament,doar ca toti copiii se manifesta diferit.De ex ieri a vrut sa se joace in apa pe terasa, i-am pregatit totul pt.balaceala si cand sa intre in apa a apucat-o un plans isteric ca i se duce tatuajul de pe picior si nu mai avem altul in loc.Degeaba am incercat eu sa ii explic ca nu se duce, ca mai avem tatuaje, ca mergem sa luam altele,etc...a plans timp de 15 minute de am zis ca o iau eu razna. De foarte multe ori imi e ciuda pe mine ca nu am rabdare pt ca sunt constienta ca ea le va invata pe toate, dar in timp,ne trebuie rabdare si consistenta,cum au spus celelalte fete.
Sa mai spun ca nu pot sa fac nimic in timpul zilei, nici macar sa verific emailurile, daramite sa lucrez ceva in timpul zilei, pt ca vrea toata atentia? Nu stiu ce o sa ne facem din octombrie cand vine bebe2,dar tinem pumnii stransi sa fie totul bine.
Am vrut doar sa spun ca Daria nu este singurul licurici 'dificil'.Eu nu ii consider dificili, din contra, dupa cum o vad eu pe Arianna, inteligenti, carora le place sa impinga limitele la maxim, ca sa vada daca li se permite sau nu acest tip de comportament.
Multa rabdare si nervi tari in continuare( stiu ca si eu am nevoie de ei).






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui fil_lily
Nu stiu ce o sa ne facem din octombrie cand vine bebe2,dar tinem pumnii stransi sa fie totul bine.



Felicitari si sarcina usoara! Stiti ce va fi? Poate Arianna simte ca mai vine un nou membru al familiei si din cauza asta se comporta asa?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna,
Sunt din nou la servici, pe baricade

In Italia a fost SUPERB (am pus poze pe FB), ne-am simtit excelent, iar Ioana a fost asa de fericita ... n-am mai vazut-o de mult atat de entuziasta. I-a placut foarte mult la scoala (de balet), ca era cu doamna, pe care o adora, ca era cu fetitele. Desi era cea mai mica din grup si nu cunostea decat vreo 3 fetite, s-a integrat foarte bine.
Fetelor mai tineti minte "elasticul"?
Au jucat fetele intr-una in Italia si mi-am adus aminte cu nostalgie de vremea cand faceam si noi "campionate de elastic".

Nadia a fost tare suparata pe noi. Cand am ajuns la Rimini am sunat-o si m-a intrebat "gata, ai terminat acolo, cand te intorci?" si apoi, intelegand ca mai stau, a refuzat sa vorbeasca cu mine toata saptamana. Vorbea numai cu Ioana, daca luam eu telefonul, nu scotea un cuvant. Cand am revenit in Buc a inceput sa vorbeasca cu mine (ea era la Tg Jiu cu ai mei). In weekend am fost si eu acolo, la inceput a fost tare bucuroasa, dar duminica, fiindca stia ca plec, a fost tare, tare suparata.

Nadia e un ... capricorn. Cand se supara, nu plange, nu tipa, ci se duce in camera ei (daca e acasa) sau intr-un loc retras (daca nu e), unde sta imbufnata si nu scoate o vorba cu nimeni. Nu zice de ce s-a suparat, pur si simplu sta acolo si daca incerci sa i te adresezi, iti intoarce spatele. Odata a stat asa mai bine de o ora.

Mergi la inceput