Hai Carmina, Anaoi & Niccostea! (50)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ilenuta, daconst multumesc insa la mine nu au functionat remediile astea si deja diagnosticul este tromboza hemoroidala necrozata acuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nycosia spune:

eu nu ma las incercata de superstitii...mai este una cu femeia trebuie sa fie "curata" ca sa-l vada pe bebe..de parca doctoritele, asistentele,infirmierele isi iau liber in zilele acelea ca sa nu intre in contact cu bebeii!
sunt multe superstitii si daca tinem cont de toate ...ma doare capul

am vb azi cu o prietena care are bebe de 3 luni
si mi-a spus ca la botezat la 40de zile..face baita la bebe cu apa de la robinet, nu sterilizeaza nimic si doar spala cu apa calda si detergent de vase...clatit bine si gataaa,mananca de toate si alapteaza exclusiv la san,bebe a iest afara de la 2 saptamani,nu spala cu detergent special rufele si are un bebe perfect sanatos!

Am inceput sa ma relaxez cu multe pentru ca fiecare copil este unic si cu cat sunt mai stresata cu atat el o sa fie mai sensibil!


38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

, Daconst, Roxi pui eu stiam ca nu trebuie sa mananci sarat daca te umfli, mie asa mi-a rec. dr.

Roxi pui si mie mi-a spus dr ca durerile tip menstruale sunt contractii dar de fiecare data cand am fost la monitorizare ( aici vad ca se fol. termenul pompos de TNS) si aveam dureri din alea nu se inregistra nici o contractie, Deci? am contractii dar se nu monitorizeaza?
Pe urma alt dr mi-a spus ca de fapt sunt dureri placentare .Mie mi se inregistrau contractii durerile din capul burtii, cand se intarea si coborau in jos spre buric.

Porumbita trebuia sa ciripesti mai de mult daca stiai despre ce e vb, nu sa ne lasi sa ne dam cu parerea aiurea in tramvai.

Ile , mami de V si A ,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Fetelor, v-am vazut pozele. Ce BB-i frumosi aveti!!! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii! Si ce de burtici frumoase!
Noi am programat cezariana pt. 13 iulie, sper ca pana atunci sa inceapa si travaliul. La eco de azi facuta de dr meu BB avea 4600 gr. Mi l-a mai masurat o tanti dr de acolo, pentru verificare, si ii dadea "out-of-range" la majoritatea masuratorilor Mi-e cam teama sa ma gandesc ce imensitate de bebeloi oi avea, mai ales cand vad ce frumuseti gingase aveti voi...
In week-end am terminat si renovarea, drept pentru care am apucat sa verific daca intr-adevar shmotrul declanseaza travaliul: am curatat aprox 15 mp de parchet in 4 labe (sarisera picaturi mici-mici de lavabil, ca n-am fost pe faza sa-l acopar inainte), am montat si mutat mobila, am pus perdele, am spalat geamuri, calorifere, etc. Neah, pe BB nu-l impresioneaza, el prefera sa ramana la caldurica (explicatia dr-ului, care m-a certat cand i-am povestit, a fost ca BB fiind asa de mare e putin probabil sa reuseasca sa coboare suficient in bazin si sa puna presiune pe col, ca sa-l deschida).
Biribu, Dianami si cele care aveti de unde sti - aveti idee daca se poate monitoriza la noi nivelul CRH si al cortizolului lui BB inainte de nastere? am un fix ca - daca nu se declanseaza travaliul pana vineri - il scoatem pe BB inainte ca el sa fie pregatit pentru viata extrauterina / respiratie aeroba / etc. (eu am astm, deci oricum are sanse sa-l mosteneasca, nu i-ar mai trebui si alte probleme pulmonare).
Sper sa mai intru pana vineri, poate reusesc sa pun si poze. Pana atunci las niste majorete pentru fetele care se pregatesc


AMR... cateva zile (12.07) Stefan
MTHFR - A1298C heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilenutza

Porumbita trebuia sa ciripesti mai de mult daca stiai despre ce e vb, nu sa ne lasi sa ne dam cu parerea aiurea in tramvai.



pai nu stiam...
nu prea inteleg mesajul tau
am crezut ca e un hemoroid, am incercat creme supozitoare recomandate aici/farmacie...

azi am aflat diagnosticul...


si am vb cu ginecologul care mi a zis ca la filantropia nu se poate face ca nu au astfel de specializare si ca nu prea stie ce recomandare sa imi faca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmina_s spune:

Gata, mi-am reactualizat semnatura!
Azi am intrat in 40 sapt (cred ca am gresit la inceput cu DPN si am uitat intre timp sa schimb) si maine merg la dr sa vad ce spune (poate ma opreste acolo )

Laura, ce faci? Bb Andrei ce face?
Roxypuy ... ce inseamna asta, iubita? Hai, caul sus si la lupta cu mama ei de depresie!!!!

40 + Miruna Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Ti-am scris Pm

Ile , mami de V si A ,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Eu nu le-as numi neaparat superstitii, pt mine, mai ales ca sunt intr-o tara straina, sunt datini si credinte pe care noi alegem daca le respectam sau nu.
Eu le respect in memoria mamei mele, pe care am pierdut-o acum 9 ani, toata viata a lucrat in domeniul etnografiei si folclorului romanesc. Si-a dorit enorm macar un nepotel, nu a fost sa fie sa il stranga in brate in timpul vietii, dar sunt convinsa ca minunea mea de copil...de ea mi-a fost trimisa. Asa ca, de cate ori pun in practica un obicei romanesc, la ea ma gandesc.
Acum sa nu credeti ca sunt o habotnica. Am facut molifta un pic cam tarziu (11 zile) i-am spus lui bb pe nume de la nastere, l-am scos afara fara probleme din ziua a 5 a ca a trebuit sa mergem la clinica, la spital, etc, doar nu era sa nu-l duc.

Despre pampersi: luati nr 1, le vin perfect, doar daca nu faceti un bebe de peste 4.5 kg la nastere. Noi tocmai terminam al 2 lea si ultimul bax de nr 1, fost vreo 170 in total, cam 10 schimbati in 24h...si trecem la pampers swaddlers nr.2 ca din astia avem, sunt buni ca au si indicator de umiditate. Deci, pt spital si primele zile/sapt. luati nr.1 cu incredere.

Pupici, ma duc sa dau papa lui bb.
Edit: intre timp am citit mesajul lui niccostea: felicitari pt bebeloi, se pare ca va bate recordul actual la piersicute! Sa vina pe lume sanatos si mancacios!
PS Tu poti sa iei pamepersi nr 2 direct !

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Ilenutza,s-a mai discutat subiectul cu sarea...tocmai ne-a explicat si Biibu mai stiintific cum sta treaba.
Sarea fluidizeaza sangele care se ingroasa in sarcina si de asta nu e indicat s-o evitam.
Aici la noi si din cite am inteles si medicii mai documentati din tara recomanda acelasi lucru.Dar fiecare face cum crede,binenteles!

Carmina,deci esti peste termen deja!!!!Wow,bafta multa!

Nicostea,felicitari bebeloiului!!!
Tu nu vroiai sa nasti natural,parca?

Porumbita,asta-ti mai lipsea...of.Tinem pumnii sa fie bine.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)



38+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Seara buna, fetelor!

Eu ma topesc de cald, abia pot manca, ma fortez de fapt ca sa am laptic de calitate. Noroc ca se mai duc si kg asa.
Azi am trimis copiii la tara pt. cateva zile, acolo e mai racoare, aici ii tineam inchisi in casa pana pe la 8 seara. Asa ca mandruta mica a inaugurat patutul, nu are cine sa se urce la ea acolo .
Doarme neintoarsa de la 7, a uitat de chitaiala in seara asta .

De cateva zile se intoarce de pe o parte pe cealalta (din multe miscari, nu va ganditi ca o face ca un bebe mare) si se taraste dupa mine prin pat, cred ca vine dupa miros, deci adio somn linistit ca stau cu grija ei.

Vineri o sa merg cu ea s-o cantaresc, se vede ca a crescut binisor, incepe sa ma fixeze cu privirea cand ii vorbesc, e mult mai atenta la ce se intampla in jurul ei, cand o tin pe burta mea sta cu capul suuus de parca e serpisor .
Cu laptele stam f bine, sanul stang insa produce mult mai mult decat dreptul, desi mananca la fel din ambii. E prima oara cand patesc asa. Dimineata stangul e pietroi, dreptul e doar plin.

Porumbita, ai grija cu operatiile acum, dupa nastere e f posibil sa revina problema si va fi mai dureros. Intreaba daca nu iti pot face ceva temporar si sa intervina dupa ce nasti.
De la varful durerilor eu am inceput sa ma simt mai bine in vreo 2 zile. Acum s-a retras aproape de tot, nu mai doare deloc.
Daca sangerezi nu mai da cu heparina acolo.
Sper sa-ti treaca si tie cat mai repede.

Nicoleta, tu ai un ursulet acolo, nu bebe . Tinem pumnii pt. vineri, sa dai un semn tu sau tati, sa va facem galerie .
CRH si cortizolul nu stiu daca se dozeaza inainte de nastere. Dupa aia sigur se fac, dar temerea ta e nefondata acum, bebe e la termen si sa dea Domnul sa porneasca travaliul joi sau vineri ca sa fii impacata cu totul.

De Anaoi stiti ceva? Vad ca avea cezariana programata azi.

Carmina, facem galerie Mirunicii!

Mergi la inceput