Iar. Din nou.

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

BAC-ul este un fel de "oglinda - oglinjoara" a societatii. Bine ca avem macar 40% promovabilitate.

Motivatia oricarui copil (a oricarui om) daca nu e intrinseca, vine din factori externi pozitivi (mustele se prind cu miere sau "ai carte ai parte") sau negativi ("o sa ajungi la coada vacii").

Motivatii intrinsec sunt extrem de putini, pozitivul a disparut prin faptul ca nu ne mai promovam, respectam si valorizam oamenii care merita, iar negativul a disparut prin existenta posibilitatii de fraudare.

Iata de ce nu invata...simplu. Da-le un motiv bun (pozitiv sau negativ) sa invete si vor invata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Cine ar trebui sa-i motiveze? In viziunea mea, in primul rand parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Pe de alta parte, eu vad si copii controlati de parinti non-stop la teme si program, si tot degeaba. De ex. colega mea de birou are un baiat de 18 ani (tocmai a terminat clasa a XI-a), toata ziua il suna si-l intreaba ce a facut la mate, daca si-a facut nu stiu ce tema, daca si-a invatat vocabularul la franceza etc. Apoi suna profii/diriginta si afla ca baiatul nu a fost la scoala sau nu si-a facut tema. Baiatul de altfel nu e prost deloc, dar nu prea-l intereseaza scoala, iar mama e disperata gandindu-se ca urmeaza clasa a XII-a... Eu ma intreb ce se poate face intr-o astfel de situatie? Nu se poate spune ca parintii nu-si dau interesul, si altfel sunt oameni absolut normali, toleranti, destupati, deci baiatul nu e stresat sau altceva (zilele trecute colega mea era suparata ca baiatul nu s-a dus la niste cursuri - platite - la British Council).

Mie mi se pare ciudata si haituirea asta, adica sper sa nu am de-a face vreodata cu asa ceva, ca mi se pare tare complicat. Parintii mei nu au stiut niciodata ce teme aveam eu si sora mea, nu au sunat profesorii, si nici nu ne-au batut la cap, ca nu a fost nevoie. Altfel, si in liceu si in facultate am petrecut din greu , am mai facut si diverse prostii (chiar multe, daca stau sa ma gandesc), dar am invatat intotdeauna foarte bine la materiile care m-au interesat, si mi-a si placut. Acum nu inteleg ce se intampla, copiii nu mai vor, parintii nu mai pot, sistemul tot e putred, deci... viitorul suna bine (not).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Conform cancan "vedete" gen Laura Andrisan sau madalina panfilie parca ca de asta nu am auzit au trecut bacul onorabil cu 7 si ceva. Deci cine a avut chef cat de cat sa invete, in ciuda discotecii si a activitatillor extrascolare tot a luat bac-ul. Cine a mizat pe merge si asa se aplica tot ce discutati.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu zic sa nu uitati ca inca nu sunt camere de supraveghere peste tot. De aici poate unele rezultate surprinzatoare. Cu cat se va extinde sistemul de supraveghere cu atat rezltatele vor fi mai slabe, pana cand se va incetateni ideea ca nu se mai poate "altfel".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Cine ar trebui sa-i motiveze? In viziunea mea, in primul rand parintii.

Andries

mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!!
uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!!

Cum?Fii mai explicita!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Stiti ce se intampla, o programa proasta si un cadru didactic slab pregatit ingreuneaza munca parintilor acasa cu copilul - ...

La nivel de clase primare mai merge sa lucrezi acasa cu copilul dar eu zic ca dupa clasa a 4-a nu ar mai trebui sa stai dupa fundul lor. Eu nu lucrez acasa cu copiii si se descurca foarte bine la scoala. Fiica-mea in clasa a 11-a face matematica avansata, eu ma descurc sa o ajut ca am facut liceu real dar majoritatea copiilor din clasa ei nu au parinti care sa-i ajute. De asta au profesori la scoala, de asta fiecare profesor are consultatii cu elevii dupa program si un club de matematica. Daca nu inteleg ce se preda sau au dificultati, se adreseaza profesorului. Nu sunt de acord ca eu trebuie sa lucrez acasa cu copilul. E una sa lucrezi cu un copil de scoala primara pana invata rutina cu lectiile, dar sa lucrez cu un copil care se pregateste de bac mi se pare o mare greseala. Copiii astia vor fi anul viitor studenti, tot mamica va veni sa le tina cartea si atunci? Daca altfel nu sunt in stare, ce vor face?

Parintii mei nu au lucrat nici cu mine si nici cu fratele meu si amandoi am fost la cel mai bun liceu din oras si am luat bacul cu note foarte bune si am facut facultate.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Faptul ca Raducu Mazare a primit cadou un Jaguar pentru ca a promovat bacul cu o medie peste 9 a fost mai important ieri seara pentru jurnalele de stiri decat toate celelalte probleme ale bacului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Pe de alta parte, eu vad si copii controlati de parinti non-stop la teme si program, si tot degeaba. De ex. colega mea de birou are un baiat de 18 ani (tocmai a terminat clasa a XI-a), toata ziua il suna si-l intreaba ce a facut la mate, daca si-a facut nu stiu ce tema, daca si-a invatat vocabularul la franceza etc. Apoi suna profii/diriginta si afla ca baiatul nu a fost la scoala sau nu si-a facut tema. Baiatul de altfel nu e prost deloc, dar nu prea-l intereseaza scoala, iar mama e disperata gandindu-se ca urmeaza clasa a XII-a... Eu ma intreb ce se poate face intr-o astfel de situatie? Nu se poate spune ca parintii nu-si dau interesul, si altfel sunt oameni absolut normali, toleranti, destupati, deci baiatul nu e stresat sau altceva (zilele trecute colega mea era suparata ca baiatul nu s-a dus la niste cursuri - platite - la British Council).

Cred ca e gresita abordarea. Parintii s-au pus intr-o situatie de conflict si incearca sa forteze copilul tanarul adult sa invete. Asta NU FUNCTIONEAZA. Cred ca parintii trebuie sa aibe o discutie calma cu el, sa il intrebe care sunt planurile lui de viitor si sa ii ofere sprijinul in realizarea lor. Poate baiatul vrea sa se faca mecanic auto si nu vrea sa faca facultate. Ce-i rau in asta? Nu e mai bine ca parintii sa fie un sprijin in loc sa fie o piedica in planurile lui de viitor? Nu e mai bine sa lase baiatul sa faca ce doreste, sa fie entuziasmat de planul lui de viitor? In loc sa traiasca in starea asta de conflict si control?

Sa vezi cum am pus eu problema cu fiica-mea de clasa a 11-a. Daca mergi la facultate am sa te ajut cu bani, o suma fixa pe luna. Nu foarte mult, dar daca ai cazare si mancare gratis, iti dau bani de buzunar. Daca vrei mai mult mergi la lucru. Daca nu mergi la facultate, mancarea si cazarea la mine e gratis dar ma astept sa-ti castigi banii de buzunar si de benzina (masina a primit-o de la noi). La facultate are 2 variante: o universitate bine cotata la noi in oras sau o universitate de top in lume intr-un oras mare. Daca intra la noi in oras sta acasa, dar daca intra la universitatea de top i-am promis ca ii platim cazarea + bani de buzunar ca sa se mute acolo. Ghici pentru ce invata fiica-mea in draci? Sa se mute de acasa, in orasul mare si sa mearga la universitatea de top. Banii pe care ii primeste de la stat plus ce ii dam noi, daca nu plateste chirie, o va duce fara probleme iar daca vrea bani in plus poate sa-si ia un job part-time. Daca nu intra la universitatea de top si sta acasa nu primeste bani de la stat doar ce ii dam noi si va trebui sa munceasca ca sa se mute de acasa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Faptul ca Raducu Mazare a primit cadou un Jaguar pentru ca a promovat bacul cu o medie peste 9 a fost mai important ieri seara pentru jurnalele de stiri decat toate celelalte probleme ale bacului.

Asta-i motivatia...?

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput