Voi ce ati face?
Buna fetelor, sunt ff suparata pt ca Iustin (2 ani) mi-a facut o gastroenterocolita urata..azi-noapte am fost la spital dupa ce a avut 7 varsaturi in decursul a 2 ore...
De cand am inceput serviciul (6 luni) copilul mer sta cu soacra..acum pe perioada verii pt ca buni are treaba la tara sta cateva zile pe saptamana si la ea...O vecina de acolo are copilul bolnav , in spital de 4 zile cu acelasi diagnostic..al meu copil cu acela al vecinei stau mai mereu impreuna...se pare ca Iustin a luat un virus de la celalalt copil...Aseara fusesem pe la tara sa il vedem..cam 1 ora a fost ff zambitor si cooperant, dupa o ora o ora si ceva a devenit ff plangacios..noi am pus asta pe seama faptului ca e ff alintat..in fine..pe la ora 20 am plecat de la el..Pe la ora 21, abia ce ajunsesem acasa a sunat soacra sa zica ca copilul cam vomita..vomase deja de 4 ori...Am fugit sa il luam...pe drum pana la spital a mai vomat de 3 ori un lichid galben... Azi-noapte am stat internati..i s-au facut analize, a facut o perfuzie, o injectie cu metoclopramid cred si l-au bagat pe tratament cu Colistin la 12 ore..ne-au zis ca daca pana dimineata nu mai vomita ne dau drumul acasa urmand sa facem noi tratamentul in continuare...El azi nu a mai vomat deloc, dar dimineata a facut 3 scaune diareice si ne-au trimis la contagioase..Acolo am explicat ce are copilul si medicul de acolo ne-a zis ca vrea sa vada o proba de kk cand face copilul...Dupa ce a baut un pic de ceai a facut, dar o parte era chiat solid si o parte diaree..am dat o proba acolo si apoi dupa 1 ora ne-au chemat si ne-au trimis acasa ..Avem tratament pana miercuri cu Colistin la 12 h, Humana electroliti, smecta, hidrasec si biotics...Copilul e vesel, nu e apatic, ii dam sa manance de regim..pana la ora asta a baut doar ceai, dar i-am pregatit mucilagiu de orez cand se trezeste...Ne-au zis ca ii putem da covrigi, stiksuri, banane, branza de vaci, supa de morcov,carne la gratar slaba...Mie mi-e teama sa ii dau ceva deocamdata...am sa incerc azi numai cu mucilagiu..Al meu era dependent de lapte noaptea...sa vad cum facem fata la noapte pt ca nu avem voie sa ii dam..noaptea trecuta la spital i-au facut diazepam pt ca era ff agitat si plangea ff rau si nu statea la perfuzie asa ca nu s-a mai trezit pt lapte..sa vedem in noaptea asta...
Dilema mea e urmatoarea...
Noi weekend-ul viitor aveam programat concediul la mare..sa ma mai incumet oare sa merg in conditiile astea...Medicul zice ca e ok sa mergem daca copilul isi revine pana atunci, dar mie mi-e ff frica..Azi-noapte a fost groaznic..nu mai ajungeam la spilat asa urat plangea si voma...Mi-e teama pt ca de la Focsani la Ct e un drum cam de 4-5 ore...Voi ce ati face in locul meu?? Cand imi dau seama ca e complet refacut?
FF nasol e ca mai e mai putin de o saptamana si nu stiu ce sa fac...
Raspunsuri
szivarvany spune:
Daca medicul a zis ca daca e ok puteti merge, mergeti. Nu uita ca daca Doamne fereste e vreun bai, si la mare sunt spitale nu mergeti la capat de lume.
Daca tineti regimul nu are de ce sa nu-si revina.
Mutla sanatate si vacanta placuta !
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
oana_lex82 spune:
Multumim, dar deocamdata sunt speriata ff tare,...sa vedem ce va fi pana sambata viitoare,ma gandeam si la varianta sa renunt sau sa plecam doar eu cu sotul, da nu pot sta in concediu fara el...pt a sta cu el mai mult astept mai mult concediul...offf ce naspa s-a nimerit..
Cricor spune:
Tu est speriata, normal..dar doctorul a mai vazut copii cu enterocolita. daca el spune ca puteti merge la mare, mergeti.
angelique_19 spune:
Decat sa pleci singura cu sotul si sa stai cu grija lui,mai bine il luati cu voi.Soacra are cu cine sa aduca copilul noaptea la spital daca i se face rau?
18+ cu
Laura25 spune:
Oana, baiatul meu a facut 3-4 episoade asa, de fiecare data din cauza a ceva ce a mancat si nu i-a priit. Din fericire, era mai mare (dupa 3 ani s-a intamplat primul episod) si nu ne-am panicat foarte tare am ajuns la pediatra lui, nu am stat in spital. De fiecare data, a vomat pana nu a mai avut ce scoate din el, apoi a facut 1-2 scaune moi si gata. In 24 de ore maxim era ca si cand nimic nu i s-ar fi intamplat.
Daca zilele urmatoare se simte bine (si eu sunt sigura ca asa va fi ), mergeti linistiti la mare. Vacanta placuta!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Raza de soare spune:
Copiez ce am raspuns la un subiect asemanator (noi avem un istoric zdravan de enterocolite):
Regimul standard pentru bolile de burtica (dat de catre medici):
Primele 2 zile:
- covrigei, sticksuri, paine prajita, biscuiti simpli (fara crema), telemea vaca, branza proaspata de vaca, supa/piure de morcovi apoi supa/piure din radacinoase, carne pui/vitel fiarta, FARA ZEAMA DE LA CARNE!!! In supa poti pune sare; normal sarat.
- orez fiert, macaroane cu branza, mamaliguta cu branza vaca/telemea, banane, mar copt, fructe din compot facut in casa, mar copt+banana+branza de vaca.
Din a 3 a zi are voie iaurt simplu.
Din a 4 zi are voie ou fiert tare.
Din a 5 a zi are voie: piure cartofi cu unt/margarina, cartofi natur+lamaie, pui la gratar, supa de pui, cascaval.
LAPTE FARA LACTOZA TIMP DE 7 ZILE!!! Apoi se revine treptat la laptele obisnuit. Ex: prima zi: 3 masuri fara lactoza+1 normal, a 2 a zi: 2 masuri fara lactoza+2 normal.
INTERZIS: snitel, kiwi, portocale, prajeli, mazare, fasole, smantana, cartofi prajiti.
Obligatoriu: 5-7 PIC/ZI, 5 ZILE, DE VIT C, puse in lapte/ceai.
De baut: apa, fiarta si racita, ceai de menta/menta+musetel, eventual, indulcit cu glucoza pulvis (scrie pe prospect cat se da, in functie de varsta).
In acelasi timp se da si calciu carbonic, un varf de lingurita, de 3 ori/zi, diluat in lapte/ceai. Se gaseste in farmaciile cu laborator, de ex Dona si costa maxim 2 lei.
Noi, in timpul spitalizarii (enterocolita cu rotavirus), am avut si varianta cu supa de radacinoase, cu un strop de ulei, pus dupa (!) ce opresti focul. Am intrebat medicul care a ingrijit-o, stiind ca nu are voie grasimi...raspunsul a fost ca putin ulei face bine la burtica.
Tine-i regimul acesta si vei vedea ca se va face bine. Si da...si eu as pleca la mare cu puiul, avand grija in continuare de el. Ii poti alege ce sa manance din regim, in asa fel incat sa nu ai surprize neplacute.
Sanatate multa!
Raza de soare spune:
Revin sa adaug ca este foarte important sa se hidrateze! Insa daca mai varsa, lichidele trebuiesc date cu inghitituri mici...mai stati 10 min...mai luati o gurita...si tot asa...
lucillegrl spune:
peste noapte poti sa ii dai lapte fara lactoza cu mucilagiu de orez .. eu asa i-am facut laptele cred ca o luna dupa un episod urat de diaree.
freedelia spune:
Azi e abia luni, pana la sfarsitul saptamanii nu o sa mai aiba nimic, virusii astia intestinali trec in cateva zile de regula. Si apoi, spitale sunt si la mare, nu cred ca e mare diferenta intre spitalele din Focsani si cele din Cnstanta. Daca totul e ok si copilul nu mai vomita si se simte bine, eu as pleca fara probleme...
anya spune:
Noi am facut . Am plecat acum doi ani in Grecia cu sotul si cei doi copii pe Loperamid. A fost ok. Copiii nu au mai avut nimc din prima zi iar sotul a mai tras o zi (e mai sensibilos din punctul asta de vedere).