Calendarul gradinarului vesel (27)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Fetele... am si eu nevoie de un sfat... Trandafirul catarator cumparat a luat avant, dar in prea multe directii... practic e o tufa si eu vreau la baza sa fie o singura tulpina... oare sa-l tund acum sau sa astept pana in august septembrie? As vrea sa isi foloseasca energiile in cresterea care o doresc eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Oh, imi pare rau de petunia ta...e de la caldura? Eu ieri mi-am pus cateva petunii in doua jardiniere ce le am pe terasa, sper sa se dezvolte frumos, in fiecare an au tinut pana tarziu. Am pus una si in pamant, sa vad cum ii va merge. Are o vecina si sunt tare frumoase.

Cu trandafirii m-am gandit sa le pun la radacina bark, e scoarta de copaci maruntita si am vazut ca se preteaza la acoperit trandafiri. Se gaseste de cumparat, numai sa imi aduc aminte la toamna :).

Ieri am pus florile cumparate in pamant, am marcolat (oare asa se spune?) clematisul, sa vad daca se prinde, am pus ingrasamant la flori...acum astept...minunea! Ca gradina mea sa arate ca in povesti!

Am gasit diverse site-uri despre gradinarit si acum citesc de zor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Marcotat... cred

Petunis mea... as banui fertilizantul Colega mea imi spunea... nu pune fertilizant ca se ard... lasa-le asa... alta lume spunea pune-le fertilizant ... si am pus... am diluat intr-un bidon dupa doza ceruta, am pus la toate si 3 zile mai tarziu asta era uscata. Totusi, daca o ardea fertilizantul nu ii termina radacina? Nu stiu nici eu ce sa cred... de la ce? Numai de dragul de a nu repeta o greseala... as vrea sa stiu...

Si eu citesc mult pe net de gradinarit... a devenit marea mea pasiune. Urmeaza sa cresc si prepelite... papagalii clocesc 5 oua... fac menajerie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nah, io nu stiu ce sa zic...eu pun toate florile care sunt in ghivece, in pamant cumparat din magazin, care are de toate in el...nu le mai pun nimic.

Da, marcotat e corect!

Noi nu avem voie sa crestem animale, in afara de caini si pisici . Avem un motan rasfatat. Animale se pot creste numai daca stai la tara. Oricum nu m-as fi apucat de asa ceva, eu sunt fata crescuta la bloc, ar fi un dezastru! Pana si gradinaritul asta, numai cu flori ma depaseste.

Prepelite...se mananca? Te induri sa le tai?
Ce fel de papagali? chiar ca esti grozava, cu atatea pe langa casa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Prepelitele mananca un amestec de nu stiu ce soiuri de cereale... o sa aflu mai multe cand o sa imi iau si ma invata prietena mea... le vreau in mod deosebit pentru oua... doar cand or imbatrani sa ma indur sa le sacrific... dar nu cred ca m-ar afecta foarte tare. Si noi suntem crescuti la bloc, dar stam acum intr-o localitate limitrofa Constantei.

Caine si pisica avem in curte, iar papagalii sunt agapornis, dar sunt cam salbatici si eu sper ca puii sa-i putem imblanzi mai usor, pentru ca ai mei copii doresc sa se apropie, sa-i iubareasca, dar astia fug...

Mai mult de atat nu voi popula menajeria, pentru ca e curtea mica si nu am timp si energie pentru mai mult. Copii isi doresc si iepure, ar aduna toti puii de pisica de prin vecini... dar nu se poate... vaca si magar mai imi trebuie si sar de pe acoperis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Interesant cu prepelitele. Am inteles, mersi de lamuriri. Mult succes cand va fi momentul .

Papagalii sunt tare frumosi, am googalit dupa ei ca nu stiam cum arata. Ce culori au ai tai?

La noi cainii si pisicile sunt animale de casa...dar cat e vara motanul nostru e mai mult afara. Iarna insa, abia scoate nasul ;). Am ales intre un caine si o pisica...copiii voiau neaparat un animal. Cinele insa trebuie tinut in casa, vara aventual in curte daca e ingradita si neaparat sa fie cineva cu el in curte. Si plimbat in lesa de minim 3 ori pe zi...nu ne-am putut lega la cap cu asta ;).

Mai avem o testoasa, am adus-o cu noi din Ro, cu masina :). O aveam acolo si ne-a fost mila sa o dam. Si fata mea mica vrea un iepure, sau un hamster...dar nicio sansa cu motan in casa. Asta e vanator mare, prinde pasari si ni le aduce pe terasa sau in casa (daca e geamul deschis) ca sa ni le arate...bleac!

Mai avem si arici dar astia apar numai seara, pe terasa...cauta mancare :). Si furnici cate vreti! va spuneam ca suntem in plin razboi cu ele, ne-au distrus pavajul de pe terasa :((.

Nah ca am trecut de la plante la animale :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

La noi cainele si pisica sunt animale de curte... asta iarna pe gerurile alea i-am tinut in casa... cand om termina casa nu le mai las, dar atunci vom avea o magazie si le voi face culcus acolo.

Papagalii sunt multicolori: fetita e predominant verde cu rosu si bleo, iar baiatul e predominant cenusiu cu rosi si bleo. Sunt curioasa puii ce culoare or iesi..

Broasca testoasa de padure ma gandeam daca mai gasesc sa tinem in curte... o prefer, decat iepure... si gata cu subiectul "pet zone"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Buna, fetelor!
Gabriela, ce frunoasa e floarea ta
Georgi, eu am taiat de curand doi trandafiri cataratori care o luasera in toate directiile, o perioada nu au facut deloc flori, acum vad ca au rasarit lastari noi si chiar boboci, deci poti incerca.
Petuniile au nevoie de fertilizant, ca sa infloreasca frumos au nevoie de fier si inca ceva, nu imi amintesc. Probabil ai pus concentratie prea mare?
Imi infloresc carciumaresele, sunt asa de frumoase...
Bine ai venit, Mihaela!
Cu toate cuiele bagate in pamant, apa de ploaie si suc de lamaie in apa, gardenia mea trage sa moara. A inflorit de doua ori minunat, acum are frunze galbene si bobocii cad inainte de a se deschide. Ce sa-i fac?
Gladiolele stau ca betele si nu se intampla nimic, adica nu fac floare, canna nu apare, ciudat an.

Edit ca am pus poze noi cu ce a mai aparut rin gradina, eu ma laud cu gura leului crescuta pe pervaz, uitati-va de aici: http://www.dropshots.com/Carmi#albums/GRADINA%202012/2012-06-25/21:28:25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

si eu sunt in aceeasi situatie cu gardeniile.Cea mica a fost plina de boboci, dar nu au apucat sa se desfaca, ca i-au cazut ; cealalta mai batrana , nu a facut boboci deloc, s-a innaltat in schimb. Acum a inceput sa ingalbeneasca

fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Din pacate nu va pot ajuta - am avut pana acum 2 gardenii, amandoua mi-au murit, asa ca am hotarit ca nu e o planta pentru mine...

In schimb am facut o noua achizitie: o Curcuma violeta! Imi suna cunoscut numele cand am vazut-o la ikea si apoi am googalit-o - este un condiment cunoscut si sub numele de "sofran indian" - ingredient de baza la prepararea curry-ului indian. Se pare ca tuberculii plantei se usuca si se piseaza pentru a se obtine condimentul "curcuma"... Dar eu am luat-o pentru valoarea ei estetica, nu am de gand sa o gatesc...

Weekendul asta nu am avut timp deloc de gradina, am fost mai mult plecati, asa ca nu am terminat nici de amenajat cu scoarta coltul gradinii si nici de pus ingrasamant pe unde mai trebuia. Trebuie sa ma ocup neaparat de gardul viu - sa gasesc pe cineva sa ma ajute si sa-l taie si sa ma gandesc ce fac cu gradina de legume (pentru la anul ca anul asta e pe trecutelea...).
Si ma ingrijoreaza ceva - am vazut intr-o parte a gazonului ca mi-a crapat pamantul - puternic, de pot sa bag mana intreaga in crapatura - si nu inteleg de ce - aspersoarele uda de 2 ori/zi cate 10 minute - oare nu e indeajuns pentru partea respectiva?? Cred ca trebuie sa le urmaresc si sa vad exact ce se intimpla, poate nu ajunge apa cum trebuie acolo...

Mergi la inceput