ce mananca bebeii vostri pe la sapte luni
cam ce le dati sau le-ati dat bebeilor vostri la sapte luni? Fetita mea mananca supita de legume, dar nu o accepta tot timpul, piure de cartof, morcov si dovlecel amestecat cu carnita de pui, galbenus de ou sau branzica, piure de mar, banana, piersica si caisa cu biscuite si cereale. Nu prea vrea apa sau suculete de fructe. ai vostri ce mai mananca?
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Buburuza, mie mi se pare destul ce mananca! La 6 luni al meu manca doar laptele meu, nici nu ma gandeam sa-i dau altceva de mancare.
mami_stefi spune:
buburuza o alaptezi inca pe cea mica?
presupun ca nu,dupa ceea ce ai scris ca mananca.
Asa cum zice Black e de ajuns la 7 luni.Iar de baut poti sa ii dai ceai.Mare grija pe caldurile asta,ai grija sa consume destule lichide.
Eu lui Stefan ii mai faceam budincac,branzica proaspata de vaci cu fructe sau orez cu legume\lapte.Cand imi mai amintesc iti mai scriu.
ina.click spune:
e foarte bine ce mananca :)
excelent ca nu vrea suculete, nici tu sa nu vrei.
poti sa incerci si avocado, bine copt. foarte hranitor si il poti amesteca practic cu orice fruct sau chiar si cu galbenus, datorita gustului neutru.
se coace in casa, in punga de hartie inchisa, in magazin sunt crude de obicei.
maria0408 spune:
Buburuza poti incerca in curand un iaurt fie simplu, fie in care sa zdrobesti o fructa sau poti diversifica ciorbita, fie ii fierbi si un pic e carnita - pui, vita, curcan, fie ii schimbi combinatia de legume. Insa nu te grabi cu introducerea mai multor feluri de mancare, lasa-i timp sa simta gusturile, sa se obisnuiasca cu ele. Daca ii bagi tot acum la un an ce ii mai dai?
theo_2004 spune:
Daca ii este sete va accepta APA. Tu doar sa-i oferi. Ceaiul ... este folosit in caz de boli. Suc de fructe ... nu-i ok, zic si eu.
Pt 7 luni mananca destule.
Incearca sa nu mai combini fructele cu biscuiti/cereale din acelea de bebelusi. Fructele ar trebui consumate ca atare, simple, la distanta de alte alimente.
Avocado e fff bun.
Poti incerca budinci, sufleuri de quinoa (o cereala f hranitoare), mei ...
Este un site f interesant de unde te poti inspira in bucatarie ... diversificare.ro
Succes! Gasesti acolo si multe retete si mai ales inform despre diverse alimente.
Ramonika spune:
ziceai ceva de biscuiti. daca sunt cu gluten, nu stiu daca e bine, gluten are voie pe la 9 luni, incolo...
in rest e ok ce mananca.
elena74 spune:
Buna,
baietelul meu de 7 luni, are acum 4 mese de lapte (alaptat) si 2 solide, una de fructe: rase proaspete sau fierte piure,simple sau cu iaurt sau branzica calcica si una de legume piure in diverse combinatii cu putina carne sau galbenus de ou.
As vrea sa va intreb cam cat este o portie normala de masa solida pt varsta asta?
theo_2004 spune:
eu nu am cantarit niciodata mancarica. dar stiu si de la cel mare, si acum la cel mic, ca pregateam/pregatesc portia de mancare in niste castronase care nu am mai mult de 250 ml. si ai mei baieti au fost, cel mic inca este, alaptati deci ... unii zic ca e normal sa nu manance mult daca si suge la cerere.
revenim la intrebarea ta: eu puneam in jurul varstei de 7-9 luni portii cam de 200 g. nu m-am stresat niciodata daca manca tot sau doar jumatate. au fost dati cand a mancat si doar un sfert :)
elena74 spune:
Al meu mananca bine, dar mi-era frica sa nu-i dau prea mult pentru ca este deasupra mediei de crestere pt varsta lui. portiile lui sant cam pana in 180 gr.