Ultimul capitol!Fluturasi si floricele Mai-Iun(61)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza mamici de bebici!
Astazi e randul nostru sa va servim cu o felie e tort, BebstEric implineste prima lunita .
L-am cantarit si are 4700 g, in conditiile in care la nastere a avut 3915 g si minima a fost de 3720 g, ceea ce e bine dupa parerea mea. Ce nu pot sa fac e sa-l masor in lungime pentru ca mi-e frica sa ii intind piciorusul si doctorita nu l-a masurat niciodata, ea ii masoara mereu diametrele la cap si torace.
Fetelor am si eu o intrebare: la cate saptamani trebuie facuta ecografia de sold???
Tzuky si la noi ploua... ieri a plouat atat de tare ca au refulat canalizarile si erau inundate strazile, noroc ca l-am scos pe bb inainte la plimbarica.
Anitta, Virgi voi ce faceti daca bebicilor li se face foame in deplasare, ii alaptati pe afara?
In legatura cu sportul... ce-as mai face si eu niste abdomene sa dau jos sunculita de pe burtica ca in rest sunt schija, mi-e frica de cantar ca mi se pare ca deja sunt mai jos ca inainte de sarcina. As face si niste masaj pentru coloana ca ma doare rau... stau in niste pozitii la alaptat de zici ca is contorsionista. Si ca sa termin cu visele... as da si o tura cu bicicleta prin parc, dar se pare ca o sa mai astepte dorintele mele, din doua motive: unul lehuzia si doi nu am cu cine sa-l las pe bebe ca mama face numai ce are ea chef, e teren de lupta aici, ne certam aproape zilnic ca nu suport sa am sef la mine acasa plus ca avem program diferit, iubi e disperat ca il trezeste de la 5-6 dimineata ca nu are stare si bantuie prin casa. Mare belea mi-am facut cand am rugat-o sa vina sa ne ajute, din toata treaba, singurul lucru sigur e ca o sa stricam relatiile. Ce m-a suparat cel mai tare acum 2 zile e ca am rugat-o sa schimbe lenjeria la patutul lui bb si ea a considerat ca nu e necesar, eu am insistat si am inceput sa o schimb eu, ea a luat fata de perna utilizata si perna a aruncat-o fara sa se uite ca bebe mic era pe patul nostru si i-a aterizat direct pe fata, ce a fost la gura mea dupa nu va mai spun, ca o fi mama dar asa ceva nu tolerez. Mai are inca un antecedent cu suzeta... am rugat-o sa mi-o dea si ea mi-a aruncat-o, evident ca eu nu ma asteptam sa mi-o arunce si tot pe fata lui bebe a aterizat si asta.
sa speram ca ne mai suportam pana pe 24 august ca nu vreau sa ii schimb in avans data la bilete ca apoi se duce acasa si nu mai vb toata viata cu mine.
Gata cu plangerile, mi-am facut-o cu mana mea, de fricoasa ce sunt, ca doar ne-am descurcat singuri in atatea situatii si departe de casa.
Va doresc o duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Neata!

Virgi, saru'mina de cafia. Distractie faina la padure

Anitta, am pompat pina am behait, ca musiu tragea 20 ml in 40 de minute (dupa cintar) si apoi mulgeam 80ml cu pompa. Si am pompat pina a inceput sa curga din ce in ce mai putin..si acum suntem pe Aptamil. Este destul de multa munca sa alaptezi si apoi supliment de LP. Parerea mea ca ori una ori alta. Era un calvar...tine-l 20 min la un sin, apoi 20 de min la celallt, apoi pregateste sticluta cu supliment ca tipa de numa', da-i suplimentul pret de vreo 15-20 de min, dupa care ma duceam sa ma mulg, alte 20 de min. Sincer, ma cam saturasem de sportul asta si daca am vazut ca oricum nu-i prea place tzitzi, cred ca si incostient, l-am lasat sa aleaga sticluta. Dar macar asa, pentru constiinta mea, i-am dat tzitzi o luna jumate. Maica-mea m-a alaptat doua luni, dupa care cica nu am mai vrut tzitzi - ei si? sunt sanatoasa tun, n-am stat in spital decit la cele 2 chiuretaje si apoi la nastere.
Pina acum nu mi-a fost bolnav, n-are cosuri, nu mi-a racit, creste ca un Prislea (60cm) si chiar a inceput sa gingureasca si sa se hlizeasca la noi in mod constient. A inceput sa se rostogoleasca, de vreo doua ori i-a iesit - gata, de acuma nu imi mai permit sa-l las nesupravegheat cit ma duc pin'la chiosc. Doarme el saracu' 6-7 ore pe noapte, dar ziua sta benoclat 14 ore si trancaneste la greu, noroc ca-l mai astup cu suzeta.
Uite-asa mama denaturata

Mda, aici nu e ca ploua, dar sunt furtuni cu fulgere groaznice (jur ca erau la vreo 50 de metri), tunete ca de sfirsitul lumii si bate cu gheata cit oul de porumbel. Negru ca noaptea. Apoi dupa vreo doua ore, vine soare de ala de iulie si se face un efect de sera de curg apele daca misti un deget. No bine, poate slabesc cu sauna asta. Puiul doarme pe tunetele astea zici e cintec de leagan.

O duminica frumoasa fetelor!



Dana + Stefan



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Fetele din Bucuresti, stiti vreo biserica frumoasa in Sect. 2 sau 3? Helppppppppp!

-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elena, eu il alaptez oriunde m-as duce daca ii e foame. Ba azi chiar eram intr-un magazin, baiatul proba niste tricouri, fata s-a pus pe plans, iar vanzatoarea draguta m-a imbiat sa stau pe scaunul ei si s-o alaptez, ceea ce am si facut.
Nasol de tot cu mama in casa, aoleu. Prevedeam asta si-mi pare rau pentru tine, ca n-ai avut incredere in tine. sigur te descurcai si fara ajutorul ei, decat sa te certi permanent.
Tzuky, intr-adevar, tare greu cu alaptatul, lp si mulsul, nici nu vreau sa ma gandesc.
Am mai auzit de mamici care cantaresc copiii inainte si dupa alaptat. Din ce am citit recent, proba suptului nu e concludenta, cum se credea in trecut. Copiii se cantaresc minim la o saptamana ca sa se inteleaga ceva. Si chiar si asa, sunt copii care cresc in salturi, intr-o luna poate lua 500 g, ca luna viitoare sa ia 1200 de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Neata fetelor!
Tzuky, si bebele tiz! Despre sport- si eu sunt in aceeasi situatie... adica nu am voie dupa cezariana.Si a ramas o mica burtica in partea de jos.
Despre laptic- cosmar- nu aveai cum sa rezisti si cu alaptat la san si cu muls si cu supliment.
Elena, greu cu mama ta. Iti doresc sa treaca repede si fara evenimente majore perioada in care e la voi. Nici eu nu suport pe nimeni sa-mi dicteze. A venit soacra-mea doar 2 zile la mine si am zis ca o iau razna.Noroc ca a plecat repede.
Virgi, petrecere frumoasa in padure... sa doarma puiul mic ... sa rupa!
Mamita, nu stiu cum rezisti in ritmul asta?... bine ca v-ati instalat si va simtiti bine!Immmm.... piscinuta langa.... SUPER!
Anitta, noi iesim seara , dar nu respectam un program... cand se trezeste puiul...6...7...8... Tb sa-l tinem un pic la soare sa-i treca icterul... chiar dc e cald.
Andra, nu stiu cat de frumoasa e biserica, insa imi place ca e localizata in parc- ma refer la cea din parcul IOR.. e in stil maramuresan.
O alta biserica chiar frumoasa e cea de la Marasesti(cred ca-i tot sect 3 ... Sf. Spiridon se numeste si are un cor care canta suuper!

http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Inainte de nastere ma gindisem si eu daca s-o aduc pe mam aici, sa ma ajute, caci mam lui Hans are deja 75 de ani si nu voiam sa o necajesc. Dar la ce sa o chem pe mama aici? Ar fi trebuit sa-i traduc tot, sa ii arat cum functioneaza masina de spalat vase, ca in Ro n-a vazut asa ceva saraca femeie (Doamne cum a mai spalat la scutece la mina pentru trei copii, si servici si mincare, curatenie, boah - mi-e si rusine sa ma vaicaresc cind ma gindesc ce greu i-o fi fost ei). Si multe altele... Si apoi ce s-o chem aici si s-o pun la treaba, cu tensiunea ei si cu altele...a fost mai bine ca n-am chemat-o, o sa mergem noi la toamna in Ro sa isi vada nepotul, are si sor'mea nunta si le-am imbrobodit pe amindoua. Tot atunci am sa il botez si pe strumf, decit sa astept aici trei luni o programare la biserica din Stuttgart, mai bine il botez mai tirziu, cu bunici, matusi si alte rubedenii sa fie de fata.
Care sport frate? Daca n-ar fi cursul asta peste citeva saptamini, unde are cineva grija de strumfi cit ne bitziim noi pe acolo, n-as reusi - ca al meu imi seamana, doarme noaptea 6-7 ore si apoi e holbat toata ziua. Ba nu, mai atipeste asa, pret de vreun sfert de ora, dar daca nu sunt in raza vizuala cind se trezeste, am incurcat-o



Dana + Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Cryssa, ai doar 3 saptamani de la nastere asa ca nici o sansa sa iti fie permis sport pana la 2 luni doar te poti limita la impins caruciorul prin parc
Nici eu nu m-am incumetat sa il las pe bebe mic delocc singur cu toate ca tare mi-as fi dorit sa incep sedintele de masaj ! Am un cabinet cosmetic exact la iesirea din bloc, dar ce face bebe mic o ora daca are vreo problema si sotul nu il poate consola?
In parc, ii mai trimit singurei dar bineinteles inarmati cu bibe cu lapte muls, si vorbim non stop la telefon sa ma asigur ca nu ii lipseste absolut nimic!
Elena si Ylari, la mai multe lunite puilor dulci !
Elena, inca o luna jumate cu mama pe cap?? pfff imi pare tare rau ca nu va intelegeti dar sper sa te poti inarma cu multa putere si rabdare sa rezisti
Virgi, distractie maxima la padure!
Anitta,
Tzuky, nu esti denaturata deloc. Daca puiucul creste frumos, asta este tot ce conteaza
Stefulici, poate confund dar tu erai cu kilogramele pe minus in sarcina? Cat ai luat pana la final? Tare te-am mai invidiat.. pfff


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Wooa am vrut sa pun si eu o poza cu mine si cu bebe la profil dar ce urat se deformeaza imaginea bleahhh
Mai bine o las pe asta cu primul zambet al lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Da, Eva, eu am fost cu Kg in minus. Pana in luna a 8-a inclusiv am luat 6 Kg, apoi inca 4 in luna a 9-a, insa au cam fost de apa acestea ultimele... ma umflam binisor!
La nastere am dat jos 10 Kg, apoi in prima sapt inca 2.
Concluzie: pornit cu 70, acumulat 80, in fanal ramas cu 68.
Pupici!

http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Buna, mamici! Am citit in reprize ce-ati scris si nu mai tin minte cine ce a spus. M-ati sfatuit sa incerc Swaddle me. Stiam de el de la voi, problema evidenta e ca trebuie comandat din strainatate intr-o cantitate mai mare si eu nu sunt convinsa ca o sa reusesc sa-l folosesc vreodata. Deci din punctul meu de vedere cam cade varianta asta. Daca ar fi vreun distribuitor pe aici ar fi muuult mai bine sau eventual sa incerc daca nu vinde cineva second hand macar sa incerc unul sa vad daca ne ajuta la ceva. M-a mai sfatuit cineva sa incerc infasatul pe colt(sau asa ceva). Nu stiu daca am inteles eu bine, am vazut ca in cartea lui Karp se indoaie un colt la infasat, daca despre asta era vorba am incercat exact asa. Doar ca poate imi trebuia un scutec mai mare ca piticul e lung si nu reuseam. Nu stiu de ce nu merg metodele astea la noi, ori sunt eu complet nepriceputa ori pur si simplu nu orice plans poate fi alinat cu ele.

Despre plansul lui, cred ca m-au ajuns ceva blesteme ca vad ca face si al meu colici.(nici nu mai stiu daca v-am zis) Incepe sa planga cand suge, ca si cum are o suparare mare. Initial am zis ca poate nu mai e lapte, poate e nasol la gust, poate ii vine cu prea multa viteza sau mai stiu eu ce. Pediatrul mi-a dat verdictul clar: daca da drumul sanului si plange sunt colici. Imediat pe urma cauta iar sanul ca saracu e flamand, si tot asa. De durere si de nervi imi cam termina sfarcurile care nu stiu cat o sa reziste la asa tratament. Acum il vad si eu ca se incordeaza si se inconvoaie uneori cand suge. Cand nu e foarte nasoala situatia doar se opreste un pic din supt, trece crampa si apoi continua cu suptul. Deci, Elena dupa cum zici si tu au aceleasi simptome astia ai nostri. Eu cand m-am gandit ca poate nu mai e lapte si de-aia e nervos m-am dus sa mulg si curgea garla. Deci cred ca nu e cazul sa bagi lapte praf ca probabil aveti aceeasi problema.

De dormit si-a facut aproximativ un program, in prima tura de somn baga cam 3 ore, se trezeste urland de foame, suge cam 15 min dupa care doarme iar cate 2 ore. Si cam asta e programul nostru de noapte. Dimineata pe la 6-6:30 ii fuge somnul de tot si ar vrea sa stea treaz.

Andreea, mamica de ingeras Mihai (20.06.2012)

Mergi la inceput