** Delfinasi jucausi la a doua aniversare (81)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

azi am aflat dianosticul bolii sotului si a copilului....
Azi sotul a fost la contagioase si doctora i-a spus ca are stomatita aftoasa si l-a trimis acasa...Sotul i-a aratat si buble e pe maini si ea i-a spus ca nu stie de la ce sunt Atunci sotul i-a spus de boala mana, picior, gat si ea nu a stiut ce e aia...iar un infirmier i-a spus ca el a auzit de ea dar e numai o boala de copii nu si de adulti...Sotul meu a plecat cu un gust amar de acolo si m-am felicitat ca nu am dus si copilul degeaba acolo...
La pranz am fost la doctorita de familie care cum l-a vazut pe sot i-a spus ca este herpangina ...si intr-adevar se manifesta exact ca la noi....cu febra (38-39 grade) si dureri de gat la inghitirea alimentelor. iar lista simptomelor specifice este mult mai mare: greata, varsaturi, dureri in gat, faringita, dureri abdominale, anorexie, leziuni in gurita, pe palme, pe picioare, pe fese, febra, disfagie (dificultatea de a inghiti alimente).

Eu cred ca defapt herpangina si MPG sunt aceiasi boala....
Dar macar sunt multumita ca am un medic de familie atat de competent

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
33+ Mara Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Baby, La multi ani fericiti, cu dragoste si sanatate, copii sanatosi si frumosi si tot ce-ti mai doresti tu!

Kris, Matusa, sa va traiasca sotiorii si sa fiti fericiti cu totii!

Bumble, mi-era dor de povestirile tale! Ma bucur ca ai scris si Doamne ajuta pentru ce-ti doresti tu!

Rody, ma bucur ca programul tau e mai scurt si ca te poti bucura mai mult de fetele tale! Uitasem ca am masina de paine, tre sa ma mobilizez sa mai fac si eu!

Crispro, sa te simti bine cu decizia pe care ai luat-o si sa te mobilizezi sa faci afacerea ta, sa ai impliniri si pe partea asta. Asta-mi doresc si eu mie cat de curand. Eu o sa merg in paralel si cu servicul, ca astia de la banca nu ne iarta cu ratele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crissteo

Baby, La multi ani fericiti, cu dragoste si sanatate, copii sanatosi si frumosi si tot ce-ti mai doresti tu!

Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

multumesc mult!

33+ Mara Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Iuliana, eu stiu ca herpangina si GMP sunt 2 boli distincte, e adevarat ca virusul face parte din aceasi familie, si ca nu exista tratament pt niciuna, se autovindeca( na, alt cuvant nu am gasit), se trateaza doar simptomele. Imi pare rau sa vad ca si la voi dr sunt depasiti de boli. Vedeti de ce am umblat eu ca nebuna la dr cand a avut copilul meu GMP? Pt ca nu stia nimeni sa-i puna un diagnostic...incepe sa-mi fie lehamite de sistemul nostru medical.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

ROdi,ma scuzi de intrebare...nasa ta o sa aiba fetita?fiindca la eu mai citesc la odiseea de nov-dec si e o fata din Motril...cu o fata de 9 ani si acum gravi .

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 19+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Iuliana, eu stiu ca herpangina si GMP sunt 2 boli distincte, e adevarat ca virusul face parte din aceasi familie, si ca nu exista tratament pt niciuna, se autovindeca( na, alt cuvant nu am gasit), se trateaza doar simptomele. Imi pare rau sa vad ca si la voi dr sunt depasiti de boli. Vedeti de ce am umblat eu ca nebuna la dr cand a avut copilul meu GMP? Pt ca nu stia nimeni sa-i puna un diagnostic...incepe sa-mi fie lehamite de sistemul nostru medical.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Pai Paula te-am pomenit zilele astea de cred ca ai fost intr-un sughit permanent De asta a si spus sotul de MPG ca stia de tine ca ai fost la mai multi doctori si habar nu aveau de boala

Se pare ca ambele boli au la baza acelasi virus :Virusul Coxsackie este un picornavirus din genul Enterovirus

.Virusul Coxsackie este un picornavirus din genul Enterovirus; exista doua grupuri A si B, fiecare avand mai multe serotipuri;Genomul este reprezentat de un ARN monocatenar;Enterovirusurile sunt rezistente mai multe zile la temperaturi de + 22 grade C si cateva sapatmani la temperatura de +4 grade C;Sunt inactivate rapid de radiatiile UV; enterovirusurile sunt rezistente la cloroform, detergenti;
V. Coxsackie patrunde in organism pe cale digestiva si respiratorie , se multiplica la locul portii de intrare si disemineaza in organism;
Se descriu astfel, mai multe entitati clinice:
-herpangina( frecventa la copii)
-Boala " gurii,mainilor si picioarelor"( exista manifestari de herpangina si o eruptie la nivelul mainilor , picioarelor)
-mialgia epidemica
-miocardita
-meningita aseptica
-pancreatita
-nefrite
-boala diareica acuta
-malformatii congenitale in cazul infectiilor la gravide
Imbolnavirile apar vara si toamna ,uneori epidemii in colectivitati( scoli, crese);
Diagnosticul virusologic ( izolare pe celule, izolare pe animale,identificare prin reactii de seroneutralizare) nu se face in mod curent;
Diagnosticul serologic permite identificarea anticorpilor Ig M specifici in infectiile recente( de exemplu prin tehnica Elisa).
Tratamentul este simptomatic in formele usoare ale infectiei; in forme severe,meningite, miocardite, se administreaza corticosteroizi);

Mi-am permis sa pun articolul ca fetele interesate daca ajung (Doamne fereste ) intr-o astfel de situatie sa fie si ele informate.
Mie personal mi-au prins tare bine toate informatiile de la voi si am stiut la ce sa ma astept cand s-a imbolnavit copilul meu

Va multumesc din nou ca impartasim toate experientele astea aici....mai ales ca medicii din tara asta sunt cu mult depasiti de realitate

33+ Mara Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Puiut, Ducu a inceput sa faca kk normal, am refacut si analiza de digestie si a iesit bine, deci ne-a folosit tratamentul .

Rody, noi il avem pe Duni, dar nu e nemaipomenit, ma enerveaza ca nu spune o poveste intreaga se tot opreste si rebuie sa apesi butonul pentru a continua povestea.Mai cauta poate gasesti ceva mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Gabrielaene, ai avut dreptate cu analizele lui Ducu, are imunitatea scazuta(vom reface analizele peste o luna) si teren alergic, pentru asta a primit Aller-Care .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

La multi ani, Carla & Mateo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Buna dimineata,

va servesc cu un pahar de apa, ca la noi in casa sunt 29 de grade asa ca, inca nu-mi vine sa beau cafea calda.

La multi ani gemanasi scumpi Carla si Mateo! Sa cresteti frumos, sa aveti parte de multa sanatate, noroc si o copilarie de poveste alaturi de parintii vostri!

Denisa, sa va traiasca puiutii!

Crispro Eu sunt sigura ca ai luat decizia cea mai buna pentru familia voastra. Copiii sunt mici si au mare nevoie de noi la varsta asta. Banii vin si se duc, si in plus nu pot cumpara cele mai importante lucruri din viata.

Baby, pai clar ca medicii din tara asta sunt de tot rasul. Mi se pare absurd ca noi sa ne documentam de fiecare data cand ne imbolnavim, sa punem sub semnul intrebarii diagnosticele si tratamentele Multa sanatate baietilor tai!

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput