Bobocei de sept-oct 2012 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
Kytana spune:
Intrebare intrebatoare burtici: cum se poate sa ma ingras daca mananc fix la fel ca inainte de sarcina? Ba cateodata chiar mai putin? Ma gandeam ca am luat in ultimul timp ca 500 gr/saptamana. Daca continui asa, la 50 saptamani voi fi luat in greutata cam 14-15 kg. Stiu ca e aiurea, dar deja imi este greu cu caldura si greutatea de pana acum.
Voi ce mancati? Eu mai mult de salate, fructe, lapte si branza nu bag. Dulciurile nu-mi plac, zahar nu pun nici la fructe, nici in lapte. Carnea nu prea imi mai place, rar cate un piept de pui la gratar sau in mancare. Atunci de unde ma ingras? Stiu ca sunt nebuna si ca conteaza sa fie pisoiul pufos si sanatos dar ma intreb de unde atatea kile. *nu dati cu pietre sau rosii, de fapt rosiile imi plac, puteti azvarli cateva, nu ma supar*
27+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
stella87 spune:
Kytana, esti tare dragalasa, aceeasi intrebare mi-o pun si eu, mai ales ca inaitne de sarcina eveam un regim groaznic, care implica mezeluri si mc :))) Eram un bat orice as fi mancat. Dar sarcina este pana la urma o minune, pt ca ne transforma corpul asa cum nici nu ne imaginam. In primele 12 saptamani eu luasem deja 5 kg si am luat-o ca pe un semn ca aveam nevoie de "depozite" ca sa sustin saricina. Inca cred ca ne ingrasam atata cat avem nevoie. Ah, si in conditiile in care si eu acum mananc sanatos, dar recunosc ca bag multe dulciuri Acum sunt taaare curioasa cum o sa ne revenim dupa. Medicul meu de familie mi-a zis sa nu ma astept la minuni in primele 3 luni. Abia dupa un an, mai ales daca alaptam si facem multa miscare putem reveni la silueta de dinainte. Eu m-am consolat la gandul ca probabil o sa trec de 65 pana la final. Intr-adevar cel mai important sa fie bebele sanatos, sa putem naste natural, dar e perefect normal sa ne minunam de transformarile corpului nostru si nu neaparat intr-un sens bun
fericita 30+ cu
mami.ilinca spune:
Buna ziua de la noi doua drage,
Veroboroda:sa va bucurati de hainute!
Daniela: azi cum mai esti? si eu am zile in care sunt plouata un pic si zile in care debordez de veselie, sarcina ne modifica nu numai fizic, ne influenteaza si starea emotionala .Ti-a zis ceva medicul despre umflarea picioarelor? sa mananci nesarat? Si mie mi se intampla dar tinand cont ca stau de la 9-18 pe scaun la serviciu , : ccred ca-i normal.
Virginia:ce model este perna de gravida ai? ma bate gandul sa imi iau si eu una:)Tinem pumnii sapt viitoare la eco
Bob:cred ca sotiorul tau a dat cu batul in balta ca orice barbat stresat, bine a zis Stella! Iarta-l ca sigur nici macar nu s-a gandit ! Is niste copii mai mari
Stella:felicitari sotului tau!
Kytana:ce face prietena ta? cum e pe ultima suta de m? tinem pumnii, nastere usoara si bb de nota 10!
Referitor la greutate: tine de fiecare organism modul in care reactioneaza la sarcina, dar sigur stii asta. Si eu sunt nemultumita din cauza asta dar am siguranta ca o sa slabesc dupa aceea, fiind ca stiu cum a fost la prima sarcina. Intr-adevar mi-am revenit cam dupa 10 luni.Poate pare mult , dar nu simti cand trece timpul cu puiul micLuasem mai mult de 15 kg , am refuzat sa ma mai urc pe cantar cand am trecut de 75 kg. Asa ca revenim noi la formelele initiale , boboceii sa fie sanatosi!
Lalu: cum e la mare? Parca ziceai ca iei laptopul? In ce statiune esti?
burtici
m_m51981 spune:
Buna fetelor, nu prea am mai scris de ceva vreme, dar de dimineata am recuperat tot,tot. Ma uimeste cum trece timpul,parca ieri eram la inceput si aveam cateva saptamani de sarcina si acum nu mai avem mult si nastem...ce repede trece timpul.
Va admir pe multe dintre voi cum ganditi despre nasterea naturala...dar eu sunt tareeeeee fricoasa..tare lasa..cand vad ca ati face orice si ca va rugati sa nasteti natural...imi dau seama ca am o problema, dar...asta este cea mai mare teama a mea din sarcina asta...sa nu cumva sa ma apuce nasterea inainte de programarea de cezariana:P.
De ingrasat m-am ingrasat 9 kg si am 28 de sapt, merg pe 29 si doctorul meu care este obsedat de faptul sa nu te ingrasi f mult in sarcina, a zis ca e ok(unei prietene i-a zis sa faca cura de slabire in sarcina:)))))))))..desigur ca de aia nu a mai putut ea)...deci momentan suntem bine.
Simt de cateva zile niste intepaturi rare dar puternice in ovare..ca si cum as fi racit asa...nu stiu ce sa zic..sa speram ca nu e nimic grav. Cam atat. Va pupacesc!
29+
corinuka_g spune:
'neata burtici!
cum mai rezistati caldurii?? ca eu ma urc pe pereti ...nu pot sta nici pe dreapta, nici pe stanga ca nu ma lasa bebe...se misca/joaca non-stop...adorm pe la 2-3 si la 7 sunt up...peste zi nu dorm de caldura...
sunt nauca..
tzitziri eu am facut fiv la budapesta cu kovacs...au rata de reusita ridicata..am reusit din prima, deci eu as recomanda tuturor sa incerce acolo..http://ivfpregnancycenter.com/...reproducerea umana asistata e specialitatea lor, nu ca la noi unde s-au apucat toti sa faca fiv fara specializare intr-o clinica cu experienta...m-a ajuns undeva la 3000 eur tot: fiv+tratament+analize+drum+cazare...totul incepe cu un mail trimis dr, se recomanda niste analize pentru fiv (eu le-am facut aici si m-am dus cu toate rezultatele), se recomanda tratament de stimulare in functie de rezultatul analizelor, se incepe tratamentul acasa si de regula dr vrea s-o vada in ziua 6 de stimulare...de-atunci se sta acolo cam 10 zile si vine acasa cu puiutii in burtica...intreaba-ma orice!
burtici dau de baut azi (bere, c-am vazut ca va place :), fructe, sucuri, sampanie...azi avem 5 ani de casatorie!
va pupam!
_
27+ David Gabriel Multumesc Doamne!
Virginia_86 spune:
Corinuka la multi ani!!!!!!!!! Multa sanatate tie si sotului tau si toate cele bune!
Mami.Ilinca eu mi-am luat perna bastonas, o voi putea folosi si la alaptat, oricum cred ca o sa dorm cu ea si dupa ce nasc . N-as vrea sa credeti ca fac reclama, nu am absolut nici un interes, dar e o investitie care merita toti banii.
Stella felicitari sotului tau! Pe mine frate-miu ma mai necajeste si imi spune balena esuata, asta cand il pun sa ma incalte/descalte
Un weekend minunat va doresc
30
nu_mai_stiu spune:
Buna dimineata burtici.
Corina sa dea Dumnezeu sa ajungeti la anii de casnicie a parintilor mei.Si noi serbam astazi,dragii de ei fac 34 de ani de casnicie.
Mi-am facut unghiile,am facut cioco de casa si ca si cadou le duc un album cu poze de la nunta de la ei.Le-am dat la prelucrat sa fie clare si color si le fac A4.
Off,oare noi o sa ajungem la anii astia de casnicie?
Eu mor de cald...mor incet si sigur.Azi noapte la 2 am stat pe wc de am zis ca elimin si ce-am mancat acum 10 ani.M-am cam stricat la burta.
In rest...in pielea goala prin casa si apa multa
ANDREEA 29+ cu
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
lulutza_1980 spune:
buna dimineatza burticutze !!!
astazi iesim sa ne plimbam si sa mai facem cumparaturi ( caut camasi de noapte scurte si largiiiii - de bumbac ) ... am o stare de plans continuu ... nu am inceput inca dar ma simt ca la prima contrazicere izbucnesc - mama ce fitzoasa sunt !!!
Kytana nu mai saliva la bere ... inca poti bea 2 pahare cu vin - sau mai bine spus , poti bea alcol de 2 ori pe saptamna , echivalentul a 2 pahare cu vin ... eu nu beam inainte alcol, fff rar , dar in sarcina mi se face pofta si atunci nu ma feresc - e medicul care mi-a spus ca pot , dar sa nu exagerez ...
Bob_Pixel te inteleg . e inutil sa-ti spun ce si cum sa faci ... numai tu stii cat suntem de sensibile acum si cum dam o explicatie aparte la tot ce ni se intampla ...tine numai de tine - dar daca ai reusi sa dai hormonii la o parte ai sa vezi ca si el e pe alta planeta si nu stie cum sa reactioneze ... nu-i spus ca baietii cu care a iesit sunt bautori notorii , pot fi prieteni cu care el planuia de mult sa faca o "petrecere" de bucurie ca va deveni tatic ! nu vreau sa te tii batoasa si rece si la final , dupa ce plecaca , sa fii tot tu aia care plange si se consuma ca v-ati "despartit" suparati ... numai ganduri bune iti doresc !!!
stella87 felicitari !!! se pare ca anul asta sunteti pusi pe fapte mari !!! inca o data felicitari !!!
fetelo va speriati degeaba !!! nu conteaza daca mananci mai mult sau mai putin decat inainte !!! tu nu pui kg de grasime ci pui kg de bebelus ; adica fatul trebuie sa creasca , e normal n dar mai mult in perioada asta ca se mareste vazand cu ochii ... deci nu va speriati - asa trebuie sa se intample , asa e firul normal al sarcinii !!!
29 + Teodora
lulutza_1980 spune:
m_m51981 asa i s-a intamplat cumnatei mele ( sora mai mare a sotului ) ... a fost ok pana la inceputul lunii a-7-a ... apoi s-a ingrasat brusc ... medicul i-a spus sa fie atenta si a sfatuit-o sa se abtina de la dulciuri si mancaruri grase ...dar ti-ai gasit !!! a fost atat de pofticioasa ca a luat muuult pana in luna a 8-a ...asa ca medicul a internat-o in spital pentru a o tine sub observatie ...si pana nu a slabit cateva kg nu a lasat-o ...numai bine ca a mai stat acasa o saptamana si apoi a nascut ... si au durat ani pana a reusit sa ajunga la fizicul pe care l-a avut inainte de nastere !!! eu zic totusi sa mai ascultam si de medici ... adica sa nu luam totul ad litteram dar sa "ascultam " si sfaturile bune !!!
corinuka_g felicitari !!!!! sa fiti sanatosi si sa va bucurati de frumusetile vietii !!!
Virginia_86 mie imi plac mult apelativele astea ; iar "balena esuata" suna bine tare !!! am sa-l citez pe fratele tau !!!
gacici cu burtici eu fug sa profit de o mica raza de soare ...e aproape ora 11 si sunt 18 grade ...tre sa iau ceva cu maneca lunga la mine ( de ma ia frigul ) ...si pe mai tarziu s-au anuntat ploi ...asa ca poate am sa am noroc de o plimbare fara umbrela !!!
ne vedem mai tarziu !!! !!!
29 + Teodora
stella87 spune:
Buna burtici!
Lulutza, plimbare placuta si insorita cu mult spor la cumparaturi!
Corinuk, multi, multi ani fericiti alaturi de sotul tau in continuare!
Eu am avut o sesiune noncturna de cumparaturi aseara, pana pe la 11 seara. Am fost in ikea de unde am luat patut de bebe (dar fara saltea, va rog mult daca aveti recomandari de magazine in bucuresti sau online de unde pot achiziona o super saltea cu nuca de cocos, la un pret cat de cat acceptabil, sa-mi spuneti), am mai luat o saltea mica pentru infasat bebe (aici ma gandeam sa luam si masuta, dar o prietena mi-a zis ca n-o s-o folosesc decat pana pe la 6 luni maxim, ca bebe creste si nu mai am loc sa-l schimb pe ea. Asa ca am luat salteluta pt infasat, pe care o sa o plasez pe un birou, ceva, o masa obisnuita), am mai luat prosopele pt fata, babetici, adica chestii consumabile si am luat si o cadita super ieftina (29lei), care o sa ne ajunga in primele luni pt baia lui bebe. Acu tre sa mai luam saltea, asternuturi si protectie din aceea pentru gratiile de la pat. Voiam sa va intreb, voi ii puneti bebelusului in pat si o pernuta pe care sa stea cu capul?
Tot ieri am primit si o multime de hainute de bebe, in principiu chestii groase, care cred ca ne vor prinde bine in iarna asta.
Tot aseara am prins si niste super reduceri in baneasa, au fost doar de la 6 seara pana la 12, asa ca am reusit sa fac niste achizitii super de la h&m pt mine Pantaloni scurti, bluzite lejere (cam 20, 30 lei bucata), nu sunt de gravida dar sunt foarte comode. Pana acum mi-am dat seama ca nu mi-am luat nimic de gravida, doar chestii mai mari pt ca oricum m-am ingrasat peste tot. Imi acomodeaza bine burtica si partea buna e ca le voi putea purta si dupa, deci a meritat investitia.
Azi din pacate ma dor toate alea, dar au meritat drumurile, nu credeam ca voi rezista 6 ore la cumparaturi :))
In rest, eu sunt cam in dubii cu pozitia in care mai sta bebe. Oricum, in mod cert si-a schimbat-o Sper doar sa fi ramas cu capul in jos. Bob sa stii ca la fel, simt mai putin miscarile lui, si parca loveste mai mult jos. Mi-e sa nu se fi pus cu picioarele in jos Tu in prezent faci ceva anume ca sa-i schimbi pozitia? Ca am inteles ca ar fi niste exercitii.. Eu am eco abia pe 17, morfofetala de trim III si pana atunci sper sa-si reia pozitia corecta, cu capsorul in jos.
Fetelor, s-aveti un weekend minunat, insorit si racoros! Va
fericita 30+ cu