Bobocei de sept-oct 2012 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Kytana, imi pare rau ca pleaca sotul tau. Sincer, eu nu stiu ce m-as face daca al meu n-ar fi langa mine in preajma nasterii, asa ca te admir ca ai forta sa accepti situatia si iti urez un weekend prelungit de poveste, care sa compenseze timpul fara el

Legat de medicul de familie, faci parte din cazurile fericite cu concediu prenatal la 30 de sapt, caci majoritatea nu dau decat dupa 32 de sapt. Si eu mi-am pastrat zile de odihna, iar acu de fapt sunt in CO doua saptamani si, oficial, de pe 16 iulie incepe prenatalul.

fericita 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Hello!Acum mi-am terminat si eu treaba. Azi a venit cumatra mea si mi-a adus 3 saci de hainute si evident m-am apucat de sortat ca
n-aveam rabdare sa le las pe alta data.Aproape ca nu trebuie sa mai cumpar nimic, dar pentru a fi eu linistita ca are bebelina si hainute cumparate de mine o sa-i cumpar cateva costumase.
Mirabela, parca tu intrebai de suplimentul de fier. Eu am tolerat foarte bine maltoferul. Eu inca nu iau supliment de fier decat cel din vitaminele prenatale. Pana acum analizele mi-au iesit bune si nu a fost nevoie. Saptamana viitoare voi face un nou set de analize si mai vedem dupa aceea.
Kytana,. Sa stii ca de felul meu sunt pacifista, nu-mi plac deloc conflictele si le evit cat pot. Insa cand se umple paharul sunt o bomba cu ceas.Cu atat mai mai mult cu cat cineva profita de dreptrurile mele.
Am vrut sa mai spun cate ceva, dar bineinteles ca am uitat ce.De asememena am uitat si ce am citit , asa ca intorc sa recitesc ultimile pagini.Doamne ce fac hormonii astia din noi. Si eu care ma laudam cu o memorie de elefant...fuse si se duse...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

saluatre fetelor! azi cu intarziere
ma bucur sa aud adina si corina k va simtiti mai bine si aveti ajutoare
felicitari veroboroda pt schimbarea medicului, totusi corina ai grija cu condusul incearca sa il eviti cat de cat
bob si stela felicitari pt prefix il asteptam pe urmatorul ( 40)
iuli (kytana) iesire placuta cu sotul, noi suntem bine nu am mai stat asa mult pe net, am luat o mica pauza si am fost si un pic cam morcovita, trista, nu stiu ce am de fapt sunt melancolica si nu amchef de nimic, dar sper sa treaca sarcina usoara prietenei tale, sa dea domnul sa nasca super repede si usor
lalu concediu placut si ai grija de tine si de bebe
si eu am probleme cu somnul k amortesc si pe spate nu mai pot k nu pot respira, iar pe stanga de multe ori daca incerc sa stau incep si arsurile sper sa treaca
picioarele mi se umfla destul de des si uneori chiar ma dor dar sper sa le suport pana la final
multumesc carmen pt aprecierea caruciorului si lasa k nu are nimic k nu ai facut ce ti-ai propus e mai bine sa ai grija de tine momentan restul dupa
lulutza sper k tu si sotul tau sunteti bine in leg cu curatenia si faptul k daca nu e cand vrei tu nu cred ca is hormonii k eu asa is de cand ma stiu dar trecem si peste
pt toate

27+ Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Sunt tare! Am facut un hei-rup si am reusit sa recuperez. Inca vreo cateva ganduri:

Corinuka: Sanatate multa si multa odihna, nu te juca, nu te plimba aiurea, doar daca nu ai incotro, pune-l pe sot, pune-o pe mama si, in ultima instanta, chiar si pe soacra, chiar daca ea se eschiveaza, ii spui tu de la obraz ca vrei sa te ajute cu cutare lucru :) Doar nu te-o refuza!

Bya_me: Eu am nascut-o pe Iulia la final de 2010 si stiam ca prevederea e stipulata in contractul colectiv de munca la nivel national si stiam ca are valabilitate pana in 2010, dar nu mai stiam cum s-a continuat. Asa de tare ma bucuram, mai ales ca atunci am primit acel salariu mediu pe unitate, care a fost substantial si mi-a acoperit nasterea, care a fost la Isis Constanta, deci nu chiar ieftin. Deja visam.... asta e, tipic pentru Romania, e la semnat cel pentru 2011 - 2014, iar noi suntem deja in 2012. Pai si cand il semneaza primesc retroactiv cele care au nascut in 2011 si in 2012? Sau se semneaza in 2014 si nu mai primeste nimeni? Vai de capul politicienilor! Eu tot sper sa schimbe legea cu un an cu 75%, doi ani cu maxim 12 mil. Tare as vrea sa stau doi ani, dar nu stiu cum ne vom descurca cu banii, ca avem datorii mari fixe in fiecare luna! Eh, cu Dumnezeu inainte, facem ce putem...
Pe noi insa ne ajuta Dumnezeu in alt fel, data trecuta sotul a primit o suma modica, ceva gen 7 mil., dar i-am primit cu drag, ne-au prins bine, nimic de zis. Acum insa au fost cumparati de o alta firma, e o fuziune, dar se aplica alt contract colectiv de munca si conform acestuia va primi el un salariu mediu pe unitate, care va fi mai mic decat al meu, dar mult mai mare decat prima lui de data trecuta. Sigur vom primi banii dupa nastere, pe baza certificatului de nastere, dar ne bucuram ca vin banii :)

Lalu: Nasterea la termen e dupa 38 de saptamani si pana in 42. Termenul optim e 40 de saptamani, dar nu toate se nimeresc asa. De regula baietii sunt mai lenesi si mai intarzie in burtica mamei, fetele mai grabite. Eu am nascut-o pe Iulia la fix 39 de saptamani si a fost cu cateva zile de pregatire. Adica sambata spre duminica la 11 noaptea mi s-a desprins o parte din dopul gelatinos, am plecat la Constanta cu contractii dureroase si cand am ajuns acolo am constatat ca al meu col era perfect inchis. Totodata si contractiile au incetat. Si am nascut abia marti la pranz, dimineata rupandu-mi-se apa, iar in ziua precedenta pierzand tot dopul gelatinos. Asa ca a fost in etape, dar asta pentru ca acolo te lasa sa nasti in ritmul tau, nu grabesc nasterea cu medicamente. Daca m-as fi dus in Bucuresti, sigur mi-ar fi dat niste calciu sau ulei de ricin, cum am auzit si mi-ar fi grabit nasterea. Sau, vazand ca am colul inchis si nu se deschide (abia luni parca s-a deschis), mi-ar fi facut imediat cezariana. Asa a patit vara-mea, au taiat-o ca nu i se deschidea colul. In Romania totul e pe baza de timp, cu cezariana scapa repede de pacienta, nu ocupa patul in spital aiurea si iau si mai multi bani decat la naturala. De asemenea, daca depasesti termenul de 40 de saptamani, foarte putini medici au rabdare pana la 42, cu monitorizare atenta, cei mai multi prefera sa propuna cezariana. Asta e... traim in Romania, acceptam ce putem primi, ca nu prea avem solutie!

Mai vroiam sa scriu, dar am uitat. Stiu ca in timp ce citeam am vrut sa ii raspund si lui Nu mai stiu, dar acum nu mai stiu nici eu ce vroiam sa ii spun Si stiu ca Mlhaela zicea la un moment dat ca nu i s-a raspuns la o intrebare si ca poate am omis raspunsul si a intrebat iar. Dar ce a intrebat, mi-a intrat pe ochi si mi-a iesit pe peste tot, ca nu mai am in cap! :)

Va pup, ma duc la o partida de amor! Ca am tot amanat-o si se simte, ne cere organsimul. Noi inca prestam fara probleme, apetit exista, restrictii nu avem. Data trecuta medicul ne-a spus ca pana la 36 de saptamani putem presta, dar ne-a fost teama si ne-am oprit cu aproape doua luni inainte de nastere. Acum vom vedea ce facem... Oricum, pentru cele care se gandesc ca recupereaza dupa, se inseala amarnic, greu mai gasesti timp, nu mai zic de chef, ca oboseala va fi mare! Bine, depinde de copil, de cat de cuminte e, daca doarme bine si ai timp pentru orice... Intreba cineva ce si cum despre acest subiect, ca ii e jena sa intrebe medicul. Pai de ce, e ceva firesc, intreaba-l fara ezitare, e important sa ii afli parere, el stie cel mai bine si da verdictul. Si daca nu sunt probleme, nu il pune la pastrare pe sot, ca nu e cazul. Si una tare si cu asta inchei: eram la Isis si cand tot nu nasteam, desi semne erau, mi-au sugerat asistentele sa ne incuiem in camera si sa prestam, ca serotonina ajuta, organsimul se simte bine, e fericit si ajuta la nastere. Dar nu am putut, oricat ne-am impulsionat, nu ne-a venit nici macar sa incercam... Sa stim ca am nascut dupa ce ne-am ....

Gata, pupici, pe maine! Lalu, esti deja la mare? Ai grija cu valurile, te intorci cu spatele, sa nu vina valul in burtica!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Elfica, tare amuzanta ai fost cu sexul inainte de nastere :)))))

fericita 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burtici!
am incheiat si noi 27 de saptamani, facem cinste cu o bere rece ...felicitari burticilor care mai adauga azi o saptamana in buchetul celor 40!
ma omoara caldura asta, zi si noapte...folosesc si ventilator si aer conditionat, dar parca nu se simte..e dezastru!
sper ca sunteti bine...
va pupam!

_
27+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virginia_86 spune:

Neatza burtici!

Eu va citesc din umbra, noutati nu am, de abia saptamana viitoare mai merg la eco sa vad daca a mai scazut cantitatea de lichid.
Vorbeati de vitamine si suplimente, eu am renuntat la Elevit de la mine putere pt ca ma ingrasasem rau si mi-a prescris doctora Tardyferon pe care il iau o zi da, o saptamana nu Oricum analizele mi-au iesit bune, deci nu-mi fac griji.
Legat de ingrasare, eu am pus pe mine 15kg pana acum; 12 kg cat timp am luat elevit pana acum aproape 2 luni si 3 kg in ultimile 2 luni. Oricum doctora a zis ca stau f bine, am si 1.80m inaltime deci nu se vede atat de rau.
Noi inca , parca de cand sunt insarcinata sunt mai horny ca inainte. Ce-i drept e mai greu de cand a crescut burtica, dar ne descurcam
Daniela, eu mi-am cumparat o perna pentru gravide de cand aveam 5 luni si dorm perfect! Daca nu ar trebui sa ma trezesc sa merg la baie, cred ca as dormi neintoarsa , sa nu mai spun ca imediat cum ma dau jos din pat, al meu acapareaza perna . I-am promis ca ii comand si lui una.

30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata burticute frumoase

Va servesc cu o dulceata proaspata de zmeura si un pahar de apa rece cu gheata

Ce mai fac fetele in aceasta dimineata? Eu aseara am fost cu sotiorul in Real sa il pregatesc de plecare, am cumparat impreuna una-alta. Mi-a fost tare greu sa ma gandesc ca peste o saptamana voi fi singura... Incerc sa fiu tare pentru el, imi dau seama cat de greu ii este si lui. :(

Stella Multumesc, multumesc, multumesc! Sper sa ma abtin si sa nu plang in acest weekend. Cateodata nu ma pot opri, mai ales acum cand sunt cu hormonii aiuriti. Dr. de familie a incercat sa imi dea si mie de la jumatatea lui august si i-am pus legea in fata. Acum, pana il vad scris, recunosc ca mai am emotii. Bine ca mai avem zile de concediu Tu cum mai esti? Ce face bebe mic?

Vero Mi te si imaginez inotand printre hainute si zambind gandindu-te la cum va arata pisoiasul tau imbracat in ele <3 Am si eu de invatat de la tine, eu nici atunci cand se trece linia nu am curaj sa ripostez. Am observat in schimb ca de cand am aflat de bebe, am mai mult curaj :D

Dani Imi place poza Mai-mai cum creste Emma Acolo si e vremea de vina, nu te ingrijora, mai bine incearca, daca te lasa ploaia, sa te mai plimbi, sa te uiti la desene. Imi plac tare mult cele de Miyazaki (Princess Mononoki, Howl's Moving Castle, etc) Daca vrei, iti fac cateva sugestii. Eu inca nu sufar de arsuri, iar azi-noapte nici nu m-am miscat, cum am adormit, asa m-am trezit. Mi-e dor de un astfel de somn. Imi pare rau ca ti se umfla picioarele :( cred ca iti este tare greu!

Ce tare povestea ta Elfica Ma bucur ca te-au lasat sa nasti natural, in ritmul tau. Dr mea e pro nastere naturala, asta e fost si unul dintre criteriile in baza carora am ales-o, sa stiu ca nu ma grabeste. Noi nu am mai prestat de cand am ramas insarcinata (bine sarmanul nici nu a fost pe aici, asa ca ar fi fost culmea) iar acum cand m-a vazut cu burtica nici nu a indraznit, a zis ca nu poate. Prefera sa ma mangaie pe burtica sa vorbeasca cu micul Luca si sa se alinte pe langa mine. E tare puternic, eu daca eram barbat nu stiu daca rezistam :)))

Va

P.S Am vb cu prietena mea, astazi merge la dr. I-am zis ca poate o opreste acolo si a zis ca nu nuuu, sarmana, intr-un fel abia asteapta, intr-un fel ii e si ei teama. I-am transmis urarile din partea voastra si a fost tare incantata si va ureaza sarcinute usoare si bebei sanatosi (ca frumosi clar vor fi! )

27+ cu

-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinuka_g

'neata burtici!
am incheiat si noi 27 de saptamani, facem cinste cu o bere rece ...felicitari burticilor care mai adauga azi o saptamana in buchetul celor 40!
ma omoara caldura asta, zi si noapte...folosesc si ventilator si aer conditionat, dar parca nu se simte..e dezastru!
sper ca sunteti bine...
va pupam!

_
27+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Am salivat instant cand am citit de bere! In pauza de masa ma duc si imi iau una fara alcool ca nu mai tine.
Nici eu nu mai rezist cu caldura Corinuka, noaptea ma trezesc uda leoarca, nu mai stiu ce sa fac cu parul. Imi vine sa fac dus din ora in ora. Super si pentru cele 27 saptamani incheiate cu succes! Ma bucur ca sunteti bine. Pupici

27+ cu

-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Kytana: Da, ei m-au lasat saracii sa nasc cat mai natural, dar din pacate in final a fost cezariana de urgenta, ca m-am dovedit prea mica in bazin pentru ca puiuta mea, tiza ta, sa se angajeze pe canal. Oricum, nu regret nimic, a fost totul frumos, nu a fost o experienta traumatizanta, desi am fost in travaliu de pe la 10 dimineata pana la 15 la pranz, dar lasandu-ma fara medicamente care sa grabeasca nasterea, durerile au fost rezonabile, desi nu am acceptat anestezia. De dilatat m-am dilatat repede, eram asa fericita, dar... asta e, nu a fost sa fie sa pot sa nasc natural.

Fii tare in week-end, abtine-te cat poti tu de mult. Probabil ca la final tot veti da frau liber lacrimilor, dar macar pana atunci traiti clipa si bucurati-va la maximum de prezenta unuia alaturi de celalalt!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

25 +

Mergi la inceput