Bv Andrrreea,Danett&Alina! Hai Carmina&Anaoi! (49)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
freedelia spune:
Neatza, fetelor! Au trecut 48 de ore de cand a venit pe lume puiutul meu, Ma uit la el si mor de drag... Nici nu mai stiu ce am scris ieri, na, drogurile haha
Am ajuns la spital dupa 10, cu 2 ore intarziere, parca nu ma dadeam dusa... Pe la 11:30 m-au dus la sala de operatii, unde evident am refuzat sa ma intind, asa ca mi-au dat ceva intravenos de m-a lovit fericirea, apoi epidurala, si gata bebe! Nu imi amintesc foarte clar cand l-au sos, l-am auzit tipand si apoi mi l-au aratat, era deja infasurat intr-o patura. I l-au dus si lui Coleman, care nu a mai lesinat :) apoi m-au terminat de cusut si inapoi in camera, unde l-am pus pe bebe la tzitzi si supt imediat.
Dupa cateva ore au venit copiii, care erau in extaz, ca ce mic e, ce scump e, ce manute si picioruse mici are... Jodie l-a preluat, ea l-a tinut cel mai mult in brate, a ajutat si la schimbatul scutecului, e o adevarata sora mai mare...
Revin, ca au venit musafiri.
Delia, 37+ cu
si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Porumbita spune:
balanta te oi fi saturat sa tot auzi, mult a fost putin mai e!!! da, mai rezista inca un pic!!!
pt fetele care au nascut deja:
- ce produse vi s-au recomandat pt ingrijirea buricului lui bb
- ce produse vi s-au recomandat pt ingrijirea taieturii de la cezariana
ca ar trebui sa le cam achizitionez si eu
36+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MITITICA82/MITITICA82.jpg)
MITITICA82 spune:
itesc si imi curg lacrimile de emotii ce poate fi mai frumos pe lume decat sa nasti un copil pe care 9 luni l-ai tinut la caldurica.l-ai asteptat cu atata emoie
ma gandesc cu emotii si teama iar la durerile nasterii...oare peste ce moase voi da , voi avea dilatie sau nu...offf
deja ma napadesc emotiile
inca un pic...
va pup36+
Denis Gabriel
ned spune:
Balanta, banuim ca iti este f greu(acum ca stau si eu mai mult prin pat mi se pare groaznic) insa nu mai e mult. Hai curaj si fara depresii tocmai acum.
Fetelor dar de ce va grabiti sa-l scoateti pe bb? Si eu de abia astept sa-l vad, dar macar 38 sapt pline as vrea sa stea. Am auzit si eu de faza asta cu daca trece de 39 s treb bine monitorizat, insa sincer nu stiu motivele. 36+
AMR 3+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
nycosia spune:
buna fetelor!
eu desi nu am nascut am luat pentru buricut: comprese sterile, pudra de baneocin daca o sa supureze si mi s-a spus ca in spital il sterg cu betadina...asa ca am si betadina in casa,scutece speciale nu am luat o sa indoi marginea scutecului sa-l las sa se usuce liber
intrebare pentru prospetele mamici:
voi faceti bai cu plante la nou nascut?
am gasit o carte cu sfaturi si se poate descarca aici:
http://www.eumama.ro/ebook/10-pasi-esentiali-pentru-ingrijirea-bebelusului-1.html
37+
nycosia spune:
si eu sunt pro cezariana la cald(se declanseaza natural anumiti hormoni si clar bebe e pregatit sa iasa) dar cel putin in situatia mea e mai complicat:
- bebe trebuie sa inceapa travaliul cand e doctorul meu de garda ca altfel imi aranjeaza sa nasc cu cine e pe tura la mom resp , si sincer prefer sa nasc cu medicul meu
-bebe sta cu capul in jos + contractii si cordon ombilical in jurul gatului de la 7 luni si nu prea mai are loc acum la 37+ ma gandesc la 40de sapt ca e si mai inghesuit sa nu aiba suferinta fetala , lichid amniotic putin...etc
asa ca astept cu emotie ziua de marti cand am 38 se sapt si control la medic sa vedem ce-mi spune!!
37+
freedelia spune:
Asa, sa continui, au plecat vizitatorii...
Deci, totul a decurs ok cu nasterea, insa pe seara s-a dus efectul anesteziei si m-au luat niste dureri jale. Si astia s-au miscat foarte incet, ce mi-au dat nu era suficient de puternic, doctorul meu si asistenta lui, nici unul nu mai erau... Apoi am facut o alergie la morfina, mai facusem si la operatia cu Jodie, cred ca reactinez asa la morfina administratamprin epidurala, ca intravenos nu am avut probleme la celelalte doua cezariene si la o operatie de bila. Niste mancarimi groaznice si pielea mi s-a facut foarte aspra, ca niste solzi, groaznic. Si aici reactia a fost extrem de inceata, pana au adus lotiune sa calmeze mancarimile, am cerut medicamente, nu stiu daca exista, dar macar sa vina un doctor sa vorbesc cu el... Zici ca eram pe camp, pana dimineata la7 cand au inviat din nou. Doar ca eu imi pierdusem deja rabdarea, medicamentele de durere erau slabe (nu stiu ce imi dadeau) si dura un secol pana le aduceau, asa ca am sunat-o pe ginecoloaga mea de lao clinica straina de aici si i-am zis ca plec acasa si ma opresc la ei la clinica sa imi dea un calmant.
Coleman a inceput sa se streseze, ca daca patesc ceva, daca sangerez prea mult, daca copilul nu e bine... Dar am ramas pe pozitii, i-am spus ca ma va examina doctorita mea si daca e vreo problema voi ramane la clinica pentru observatii, copill era bine, deja fusese vazut de neonatolog, nu avusese nici o problema, asa ca era perfect ok saplecam cu el acasa la 24 de ore de la nastere.
Asa ca am pus copilul in wrap si am plecat, pana la clinica am simtit fiecare denivelare in drum, dar imediat ce am ajuns mi-au facut o injectie si in 5 minute cantam, m-afilmat Coleman, eram super comica, vorbeam singura. Mi-a dat si pentru aasa calmante si am ajuns frumusel acasa, copiii super fericti, am avut o noapte linistita, bebe Jefferson a papat pe la 1 si ceva si din nou pe la 7 (trebuia sa il trezesc, dar fiind si eu drogata am dormit ca valiza) iar azi a papat bine, cam la 2-3 ore.
Cam asta de la noi, am avut ceva vizitatori, mai asteptam si altii, dar eu nu m-am agitat deloc, i-am primit in pijama si in pat...
Cu alaptatul -- mai tare ma doare cand suge bebe, care are gurita asa mic de abia reusesc sa ii bag sanul cum trebuie, decat cand suge Jane care e experta. O singura data i-am alaptat in acelasi timp, in rest nu le-au coincis nevoile :) Nu e greu deloc si sper sa ma ajute sa slabesc :)
Va pup!
Delia, 37+ cu
si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
maria0408 spune:
Stiu ca parerile cu privire la momentul efectuarii cezarienei sunt impartite eu una prefer sa merg in toatalitate pe mana medicului meu : ea cunoaste evolutia sarcinii, ea stie istoricul meu medical, pana la urma fiecare cu meseria si competenta lui, chiar daca este vorba de copilul si corpul meu. La Ana profu a hotarat sa o scoata la 37 saptamani, acum sper sa trecem de 38 dar decizia cred ca depinde de altii si nu de mine (a se citi de bebe si de medic).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxypuy/roxypuy.jpg)
roxypuy spune:
hey! eu nu ma simt extraordinar nici azi am dormit prost azi noapte din cauza caldurii, m-am trezit pe la 4 si m-am uitat pe pereti
am mai adormit pe urma vreo 2 ore si sunt cam chiauna si slabita, parca iar imi vine ameteala...nu mai suport caldura asta
nu am chef de nimik, nu pot sa mananc...
delia - pai tu nici nu ai venit bine aks si deja ai musafiri? in loc sa te lase sa te acomodezi, sa-ti revii ca lumea...
balanta - welcome back ne-am facut griji pt tine...nici eu nu am o stare excelenta dar trebuie sa fim tari in continuare k mai avem un pik...doar nu ne innecam acum asa k tiganu' la mal
hai capul sus ca trecem noi si de aceste ultime saptamani
ali - mare grija sa nu faci furia laptelui! stiu de la mami k se manifesta cu simptomele pe care le-ai enumerat tu...mergi la medic si vezi care e treaba.
carmina - e bine k mai sta mirunica in burtik oricum akolo nu cred k e asa sufocant k afara
aruba - nu mai zici nimik?
Roxy 36+
AMR 4 sapt!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
freedelia mare curaj ai avut sa pleci din spital cu dureri.bine ca e totul ok
balanta...cred ca iti este foarte greu si poate ai citit si in urma si ai vazut ca au mai fost fete care au avut sa le zicem depresii si inainte de nastere.nu apar neaparat dupa.si in cazul tau mai ales cred ca eu ma urcam demult pe pereti.dar trebuie sa te linistesti si sa te pregatesti ptr intalnirea cu gemenutii tai dragi ca mai ai asa de putin
nycosia eu nu i am facut bai cu plante dar il mai spal la fundulet cu ceai de musetel.
Porumbita ptr taietura de la cezariana mie mi au spus sa folosesc betadina
iar ptr buric alcool sanitar si apoi baneocin sau sudocrem.eu nu am folosit alcool ca am mai vazut ca si alte fete au folosit betadina si mi s a parut mai ok si sudocrem ca mi au dat ei o monstra din spital si vad ca se comporta bine si la fundulet.
roxi la 4 merg la medic sa vad ce e.mi e frica doar sa nu am ceva infectie prin interior sau sa nu ma fi curatat bine sau sa fi uitat ceva foarfeci,pansamente pe acolo