Bv Andrrreea,Danett&Alina! Hai Carmina&Anaoi! (49)
Raspunsuri - Pagina 17
dannett spune:
Buna burtici si mamici!!!
Va scriu din maternitate, bebe Ecaterina are aproape 2 zile de cand s-a nascut si sunt tare mandra de fetita mea frumoasa si cuminte.
Intr-adevar mai aveam putin pana la termen, inca nu programasem data operatiei, luni trebuia sa merg la control si sa o stabilim.
Dar, agitatia de joi, de ziua lui taicasu a facut sa mi se rupa membranele. Inainte de 12 noaptea, dupa ce am condus musafirii si am terminat de strans putin...hai sa fac si un dus. Nu am mai apucat ca a inceput ca o scurgere mai abundenta si mai apoasamdin ce in ce mai mult cantitativ. Am fugit la spital, nu mai curgea dar se vedea la eco ca se imptutinase lichidul. Dr mea voia sa ma mai lase operatia pana la 6 dimineata sa se scurteze un pic colul care era f lung, sa favorizeze eliminarea lohiilor. Dar au inceput contractiile si la ora 2 am intrat in operatie.
Ecaterina s-a nascut cu 3430g (la eco cu 3 zile inainte iesise 3020g), 50 cm si o gramada de par in cap .
Ne-am acomodat f bine, mi-e draga de mor..sper sa fie si acasa asa cumintica.
Am inceput sa o si alaptez de astazi, cate putin, cu completare ca e cam somnoroasa, dar ma bucur ca stimuleaza lactatia si speram sa renuntam la lapte praf. Chiar acum astept sa se trezeasca ca au cam trecut cele 3 ore si tre sa papam.
Eu ma simt relativ ok, operatia e deranjanta, sper sa treaca cat mai repede ca nu ma simt in apele mele asa anchilozata.
V-am pupat pe toate, multumim mult de urari si sa stiti ca sunt in zona!
maria0408 spune:
Danett sa-ti traiasca printesa.Super vestile despre voi sa o tineti tot asa.Mult laptic ca sa poti sa o hranesti pe Ecaterina.
Doare operatia, te poti misca usor?
Andreea intradevar uimitor feelingul sotului tau cu privire la numele lui David.
Da copilului laptic de la tine mai ales ca ai, gandeste-te ca e extraordinar pt.bebeludul tau in cond. in care e nascut prematur.Cum adica ii dai LP ca sa nu ii trezeasca noaptea pe cei din cada.Sper ca nu te superi, dar ei nu stiu ca e normal ca unbebe asa mic sa planga, e mai important sa se hraneasca el cum trebuie decat 10 minute de somn ale celorlalti.
Noi am umblat azi toata ziua, am fost pe malul Snagovului, a fost super.
Carmen_80 spune:
Salutare fetelee, bun venit noilor piersicute, felicitari proaspetelor mamici. Eu abia tin pasul cu cititul.
De vreo 2 zile bebelozaurul este foarte agitat ziua. Am impresia ca nu-i ajunge lapticul sau nu se satura. :(( azi desi a papat 100 ml la san( proba cantarului) a mai bagat 60 ml de lp iar acum nu-i mai e foame. Si eu il pun la san, iar apoi, dc mai cauta cu gurita mai bag pompa sa mai scot cate ceva. Noaptea e mai bine, secretia mai abundenta. Ziua e panica mare. Sunt rupta de oboseala. Eu nu stiu cum faceti voi fata, dar la mine e durere. Dc ii dau sa suga la 3 ore din momentul in care a incepuy ( asa a zis dr), abia mai apuc o ora jumate de somn, max 2, ca pana il trezesc, pana il schimb, cu cat mai sta la tzitzi juma de ora min.. s-a dus timpul.
Laura, capul sus, asta e doar inceputul. Bine ca ai laptic mult. Stocheaza-l in congelator ca poate o sa ai nevoie. Eu nu prea scot suficient iar ziua se umplu greu sanii. Dc vrea mai des de 3 ore, nu am :((.
Fetele pt ca ne-am inmultit ca mamici propun un subiect sensibil pt mine: ce avem voie sa mancam si ce nu? Si mai ales care sunt fructele permise?
Ali tu ai spus ca bei cafea? Asta parca era interzisa.
Stiti cumva in cat timp trece un aliment in lapte? De ex cafeaua?
Si gravidutelor, dormiti!! Inca o data va sfatuiesc! DORMITI!
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
dannett spune:
Maria, da, doare operatia (nu vreau sa le descurajez pe cele care urmeaza).Doare cand stau pe o parte, cand ma intorc, cand ma ridic in fund, cand am stat mult si ma dezmortesc sa merg...
Dar ce nu facem noi pentru puii nostri?
37+
ali24 spune:
Danett felicitari inca o data ce bine ca e cuminte printesa ta.conteaza mult asta.si al meu e cuminte si sper sa o tina tot a#537;a.
Carmen eu nu beau cafea .ai nimerito cu subiectul ce mancam cand alaptam ca nici eu nu stiu ce sa mananc sa nu il afecteze pe bebe.ieri seara chiar am mancat ceva mai greu si a stat copilul treaz de la 3 la6 dimineata.banuiesc ca a fost de la māncarea mea ca alta explica#539;ie nu am gasit
andrrreea spune:
Multumesc fetelor pt sfaturile legate de alaptat, numai ca lucrurile st mai complicate de atat. Nu am lapte suficient, reusesc sa mulg 30-40 ml si bebitza papa cam 60. Asta e si motivul pt care el suge la inceput si apoi plange de foame si nu mai vrea tzitzi. Doctora mi-a zis sa insist, sa-l fortez sa pape la san chiar si cand oboseste, dar mie mi-e mila de el ca plange. Si de-asta ziceam ca mai si trezeste toata casa, dar asta nu e un motiv .Am vazut pozele cu bebeii, tare simpatici, sa va traiasca. Am pus si eu cateva pozici. Va pup, noapte buna
Andrei-David
andrrreea spune:
M-am gandit sa intru din nou sa va spun ce mi-a zis mie pediatra legat de mncare, ca intreba cineva mai sus. Dintre fructe baane si pepene galben dar nu exagerat, adica nu mai mult de o banana pe zi si pepene moderat, nu unul intreg odata:D. In rest, ciorba/supa zilnic, lapte 500ml-1l, iaurt, branza dulce, mancare gatita fara prajeala sau rantas (tocanite, ghiveci, etc), carne de pui, peste, vita fiarta sau gratar, prajituri de preferinta facute in casa, inclusiv cu creme dar fara ciocolata. Exclus carne de porc, mezeluri si acide. Cafea beam in spital una pe zi la recomandarea asistentelor de la neonatologie sa ma mai ajute cu durerea de cap de la rahi, dar acum mi-a trecut si nu mai simt nevoia.
Si pe mine ma doare operatia, mai ales cand ma ridic si ma mai si inteapa in interior. Imi dau cu o crema de la plafar, Epitelin se numeste si se cicatrizeaza frumos. Dar, una peste alta, n-as recomanda ceza nimanui ect daca este absolut necesar. Celelalte fete cu nasteri normale dupa doua ore se ridicau si erau vioaie, seara mergeau deja la copii. Eu am fost leguma 2 zile, ma duceam sa-l vad pe bebe in scaun cu rotile. Asta e... a trecut. Cum spuneam, noapte buna!
mami de Andrei-David
cezariana 35 saptamani, 2235 gr, nota 8
Fleurdelise spune:
Aici nu se interzice categoric nici un aliment la alaptat, in afara de alcool. se zice sA eviti alim. care produc gaze (varza ciuperci conopida mazare) cele cu miros puternic (ceapa usturoi telina) excitante precum ciocolata si acide (citricele, struguri). eu beau o cafea pe zi dimineata mi se dadea si la spital, una e ok. in rest, supa sau ciorba zilnic, lapte dimineata, felul 2 gratare, cartofi noi, salata. o data am observat efect negativ la bb, dupa o supa de ciuperci la plic. mananc pepene la greu, cirese...am citit la odiseea dinainte ca o fata tine regim fara fructe si legume, alta zice fara lactate...mi se par aiurea.
am pus mai demult un link cu nutritionista Mihaela Bilic despre sub asta, merge pe acealeasi principii ne-restrictive.
Eu zic sa mancati moderat tot ce va face bine si sa evitati ce evitati si in mod normal daca nu ati alapta.
a, f important sa se consume suficient calciu si fier si sa se continue vitaminele prenatale si pe per alaptarii.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
maria0408 spune:
Buna dimineata. Haideti la cafea sau o cana de ceai proaspetele mamici!
Carmen si eu am mers pe principiile enunutate de Fleur la cea mica, am mancat din toate cu moderatie, in special fructe si legume. La inceput am tinut un regim strict cu supe si gratare si cea mica tot a avut colici, asa ca eu nu cred in ac.asoc.dintre durerile de burtica ale lui bebe si alimentatie, ci le asociez imaturitatii sistemului digestiv si procesului de acomodare.
Sa aveti o zi racoroasa!
Porumbita spune:
in general puteti manca orice in timpul alaptatului, dar in cantitati moderate si sa le introduceti pe rand.sa vedeti dc va baloneaza/va da gaze voua ca arunci da si la bb
e super aiurea sa nu mancati fructe/lactate- exceptie evident dc bb e alergic la proteina de lapte sau altceva.
36+