Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Lali, programul de desene este stabilit de mult, doar ca pluseaza ea, de la 8 dimineata, de cand se trezeste, vrea desene, desi desenele ei preferate incep mai tarziu. Ii spun asta, ca e prea devreme, si ea incepe sa repete obsesiv "vreau desene, vreau desene". Nu intelege notiunea de "prea devreme". Isi aprinde TV-ul singura si imi intinde telecomanda. Daca o refuz, tranteste telecomanda sau ridica tonul. Chiar si azi i-am spus, "sa stii ca te aud si daca vorbesti normal, fara sa strigi."

Parca e incorsetata de ceva si nu se stie exprima altfel decat prin agresivitate, verbala si fizica.

Dar ce anume o chinuie, nu stiu.

Iar cu desenele, i-am spus ieri ca i le tai, daca nu intelege ca ne uitam la anumite desene, in anumite ore. Ca mergem acolo unde platim factura de TV si le spun eu la tantile alea ca nu mai avem nevoie de desene.

Nu de limite este vorba, pe alea le avem, ci de miserupismul ei.

Repet, ce fac daca nu o pot sanctiona nicicum? Daca nu-i pasa ca sambata nu mai merge in parc? Daca nu-i pasa ca nu mai primeste ou Kinder? Daca nu-i pasa ca nu mai vorbesc cu ea 10 minute?

Cum ma comport daca o trimit in camera si spune "n-am chef, nu ma duc"?

Daca da sa loveasca si ii prind mana cu mana mea si ea loveste cu piciorul?

Ce fac mai departe?

Astfel incat sa nu para ca... ma las cu greutatea autoritatii mele de adult peste personalitatea ei de copil?

Mergi la inceput

allinta, ma enervezi. Rau.

Zi-mi tu ce ai face daca fiica-ta ar incepe sa urle, tu te-ai lasa la nivelul ei (te-ai lasa pe vine), te-ai uita la ea si ea ti-ar pisca o palma peste ochi.

Ca de ce te uiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Daca EU te enervez, imi dau seama cum te manifesti cand te enerveaza fetita ta de 3 ani si 7 luni.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Eu lu' fii-mea ii spun clar si raspicat ca nu are voie sa ma loveasca. Nu intelege, taiat ceva placut ei. E de perseverat.

allinta

Mergi la inceput

Avea cineva un motto : Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Daca EU te enervez, imi dau seama cum te manifesti cand te enerveaza fetita ta de 3 ani si 7 luni.

allinta

TU esti adult. Si daca tot mi-ai recomandat mie sa progresez, ar fi trebuit sa progresezi macar cat am progresat eu. Ceea ce nu vad, din moment ce imi repeti a n-a mia oara ca e un copil plictisit (LOL) si ca eu am nevoie de un psiholog (alt LOL).

Ia sa ma apuc si eu de recomandat psihologul ca pe ciocolata Milka. Doar e la moda.

Sa moara capra vecinului daca, atunci cand am vazut ca ai postat la topic, nu m-am gandit ca IAR o sa sa-mi spui ceva de genul a ceea ce ai spus.

Mergi la inceput

Maaahhh, ce atitudine de adolescenta incapatanata ai !

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui allinta

TU esti adult. Si daca tot mi-ai recomandat mie sa progresez, ar fi trebuit sa progresezi macar cat am progresat eu. Ceea ce nu vad, din moment ce imi repeti a n-a mia oara ca e un copil plictisit (LOL) si ca eu am nevoie de un psiholog (alt LOL).

Ia sa ma apuc si eu de recomandat psihologul ca pe ciocolata Milka. Doar e la moda.

Eu nu vad la tine progres, dimpotriva. Atata timp cat ai primit atatea sfaturi si primesti in continuare, dar tu o tii pe a ta, este batut pasul pe loc.
De ce sperie psihologul ? Eu am fost cu fii-mea la psiholog ori de cate ori a fost cazul. Si eu am fost depasita de evenimente, dar, spre deosebire de tine, am cautat solutii viabile, nu doar vorbarie goala pe net. Ajuta-te pe tine pt a-ti putea ajuta copilul.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Lali, programul de desene este stabilit de mult, doar ca pluseaza ea, de la 8 dimineata, de cand se trezeste, vrea desene, desi desenele ei preferate incep mai tarziu. Ii spun asta, ca e prea devreme, si ea incepe sa repete obsesiv "vreau desene, vreau desene". Nu intelege notiunea de "prea devreme". Isi aprinde TV-ul singura si imi intinde telecomanda. Daca o refuz, tranteste telecomanda sau ridica tonul. Chiar si azi i-am spus, "sa stii ca te aud si daca vorbesti normal, fara sa strigi."

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Ii spui, OK, tu plangi dupa TV in timp ce eu ma joc cu ... habar n-am cu ceva ce-i place ei. Si apuca-te sa te joci, de prefereinta cu voce tare. Nu cred ca pentru ea TV-ul e suprema distractie. Si nici ca va renunta la o joaca pentru un desen.

Al meu, de obicei il cerea de plictiseala. Umple-i timpul astfel incat sa nu aiba vreme de TV.

Si, repet, cauta solutii punctuale la probleme punctuale.
Fii linistita, tu esti mama ei, tu esti adultul si tu domini relatia. Doar ca uneori e nevoie sa faci un pas in spate, sa stai sa te gandesti de la 0 si sa-ti pui imaginatia la treaba. Si sa nu uiti ca nu ai in fata un copil rau, ci un copil ori plictisit, ori care copiaza un anumit comportament din jur, ori un copil care nu stie sa reactioneze intr-o situatie data. Domin-o prin inteligenta, imaginatie si spirit ludic, nu prin vorba seaca.

Mergi la inceput

Reformulez intrebarea:

Daca exista situatii in care trebuie sa le interziceti anumite lucruri copiilor vostri, in care trebuie sa ii sanctionati prin time-out sau taiat ceva ce le place, dar copiii reactioneaza violent la aceste interdictii sau refuza sa se supuna sactiunii ("nu vreau, n-am chef, nu-mi pasa") sau nu inteleg ca sanctiunea este o consecinta a unei fapte nelalocul ei, cum procedati?

Care este urmatorul pas?

Mergi la inceput