Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 37
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joklk Selene, tu tot spui ca iei in seama ce ti se scrie, dar nu vad din partea ta nici o concluzie. Vad doar cum raspunzi la ceea ce nu iti place ca ti se spune. Poate ar fi interesant sa ne spui si ce ai luat bun din tot ce s-a scris, daca s-a schimbat ceva in relatia voastra, daca reusesti sa comunici mai usor cu fetita ta. Sincer toata lumea chiar daca a fost uneori mai vehementa ti-a dar solutii si idei. Eu locuiesc intr-un oras mult mai mic decat al tau si tutusi gasim in fiecare dupa-masa ce sa facem si nu exista dupa-masa pe care sa nu o petrecem impreuna. Restul lucrurilor (caratenie, calcat haine, etc....) trec pe planul doi, se fac seara tarziu cand copilul doarme. Accept orice ajutor mi se ofera (mama, soacra, prietena). In plus tu ai si mai mult timp caci muncesti de acasa, poti sa te organizezi singura. De la varsta asta exista n activitati pentru copii. Eu am gasit in Bistrita (un amarat de orasel) diverse cursuri pt copii de la trei ani (sport, muzica, dans, desen). E intr-un colectiv, se simte bine si si invata ceva. La sfasit de saptama iesim pe dealurile, muntii din jur. 2-3 ore de hoinarit fara tinta si copil pica frant. Acasa facem totul impreuna si tot timpul povestim. Ii explic orice. Cum au spus si fetele mai devreme rezolvi mai multe cu calm si zambetul pe buze. Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008) pozele noastre Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza universul meu de copil - poze Zambetul Karlei |
Te-am dezaprobat din cauza ca ai spus ca Selene are si mai mult timp pentru ca munceste de-acasa. FALS! Munceste de-acasa, nu sta acasa. Asta pe langa faptul ca si mamele care stau acasa nu stau deloc, muncesc de le sar capacele. Este mult mai dificil ca o mama care lucreaza de-acasa sa-si organizeze timpul, mai ales cand copiii sunt mici, mai ales cand nu merg la gradinita. Tot ce s-a zis pana acum cu lucrat printre picaturi, cu laptopul pe genunchi, aia nu e munca, e chin si ce e facut pe genunchi e remunerat ca atare.
Dar, Selene, ma alatur si eu celor care iti reproseaza ca deschizi subiecte si ceri sfaturi ca sa ai ce demonta cu o mie de argumente. Cu atat mai mult cu cat jobul tau e de-acasa trebuie sa te organizezi mai bine, e mai greu decat daca ai merge la birou dar e crucial sa ai un program pe care sa-l respecti in primul rand tu, niste limite si niste reguli.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Selene_Bunny spune:
joklk, cunosc Bistrita cat de cat, am fost si cu Daria. :) Fratele meu locuieste acum acolo, posibil sa ajungem chiar si acum, cand plecam.
Da, faptul ca lucrez de acasa imi da posibilitatea de a-mi organiza altfel orele de munca, adica pot lucra de la 15 la 17-18 si de la 21 la 01, de exemplu. Important este sa nu depasesc ora limita de predare a unui proiect.
blackgirl0 spune:
Selene, tie personal iti spun asta: opreste-te! Din povestit/dat detalii/dat informatii in stanga si in dreapta despre viata voastra. Deja se repeta sfaturile, din unele postari am si invatat, dar si unele m-au facut sa ma simt eu jos ca mama, nefiind direct implicata. Si pt ce??
Tu si fata sunteti ok, pacat ca nu este si tatal mai prezent in viata de zi cu zi a familiei (stiu, lucreaza...). Poate pragul tau de rezistenta la stress este mic, insa faptul ca stai acasa nu ajuta pe nimeni. Am repetat si voi repeta mereu: iti iubesti copilul enorm, dar nu merge situatia asa cum sunteti acum. Si tu, si D. (asa mi se pare mie) ati adoptat situatia din oras: nu se poate face nimic, la orice sugestie blocati cu contrargumente. Si va rezumati la situatia de moment, nu vedeti si in "zare". Caci "binele din viitor", poate insemna si "mai rau acum", dar pt asta tb curaj/inconstienta/fara sa stai sa analizezi punctual orice situatie din viata.
Eu zic ca dc nu merge si nu merge musai sa schimbi locul/oamenii/atitudinea, ceva. Iar cu Daria incearca sa mai schimbi oamenii cu care sta. Asta presupunand buni, buni cealalta in vacanta chiar si pe perioade mai mari, (de ce nu stati tu si Daria mai mult la mama ta? este mai racoare, ai ajutor cu fata, schimbi si tu aerul si chiar dc D lucreaza, asta este: stati tu si fata), gradinita cu program scurt. Ai o fata super lipicioasa si ce putin ii tb sa fie fericita cu copiii!
Off topic: pt unele fete nu ai cum sa lucrezi cu laptop la piscina si cu copil mic, nu ai cum sa lucrezi in general acasa cu un copil mic pe perioade lungi de timp, fara ajutorul bunicilor/partenerului. Am incercat si eu si este crunt!
daniela_b spune:
citat din mesajul lui ab5174 Si sa nu imi zici ca nu poti sa rupi o ora sa mergi la strand ......ca vad ca pe forum ai timp de scris romane ... P.S. Eu zic ca trebuie sa cumperi baterie noua la laptop |
36 pages and counting...
Oameni buni, disclaimer: nu am absolut nimic cu Selene ( careia nu ma adresez aici, ok?).
Nu vreau sa fiu ironica, sarcastica, rautacioasa, lipsita de bun simt si nu, nici nu vreau sa primesc avertisment de dragul adrenalinei ( mwuhhhh, stiti voi, goose bumps!), numai ca... nu se mai poate cu subiectele astea, de genul asta, adica.
Daca e subiect cu "ii dau suc de morcovi la 1 luna" si pot avea libertatea sa spun: "NU E BINE!!!" , vreau sa ii pot spune si oricarei mame ca e gresit sa caute mereu program in favoarea ei ( a mamei) si in detrimentul copilului DACA din descrierea mamei se intelege asta!
Mai departe, e treaba ei. Dar eu nu pot sa stau si sa tac pe PM.
anya spune:
Ab5174, in Romania copiii se culca mult mai tarziu fata de cei din UK sau Europa Nordica si mai devreme fata de cei din Sud (in Tenerife la 10 seara abia soseau copii in parc). Daca se culca tarziu - parintii au pretentia sa se si trezeasca mai tarziu.
Atomicii mei se culca si cand e scoala pe la 22.30 (antrenamentul se termina pe la 21.30 pana vine, pana mai mananca si se spala...). Dimineata la 7 se trezesc (cand e scoala/gradi). Acum, in vacanta, pe la 22.00 se aduna acasa si culcarea e dupa 23.30. In primele zile au reusit sa doarma pana la 9 - acum se trezesc pe la 8. Si ei fiind ceva mai mari nu dorm dupamiaza. Programul asta din cate stiu nu ar putea fi acceptat in UK sau Germania si pana la urma zic ca e treaba fiecaruia ce program alege pt copiii din dotare .
Revenind la Selene ...singura solutie e o doza de miserupism. Nu te mai agita pt orice prostie. Exista riscul ca din cauza copacilor sa nu vezi padurea (asta e un exemplu clasic- nu gaselnita mea). Stabileste cateva principii de baza si restul...da-le....pe Dunare la vale Vezi ce se potriveste stilului vostru si ce nu. Important e sa va simtiti bine cu alegerile voastre.
Concediu placut va doresc!
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui ab5174 Nu este gresit de loc....cind copilul stie ce este natural, si ce nu. Dar in cazul Selenei , fetita face NUMAI ce vrea ea ....nu ce mai zic si parintii. Asa ca un pic de 'organizare' nu ar strica |
Mie mi s-ar parea natural sa intind o patura pe scari si sa se joace pe scari cu alti copii. Dar copii nu-s. Sunt 4 scari de bloc si copii defel.
Mi s-ar parea natural asta pentru ca eu, ca si copil, am facut asta de "n" ori. Si am mancat paine cu unsoare si cu sare in fatza blocului. Si soric de porc.
Si o droaie de fructe nespalate, culese chiar de mine, de pe dealuri.
Si n-a considerat nimeni ca nu e normal si ca altele sunt regulile.
Sper sa pot face asta in vacanta, daca ajungem la mama. Acolo INCA se poate, fara sa i se para nimanui deplasat.
ab5174 spune:
@Anya citi ani au copiii tai? Ca banuiesc ca la 3 ani nu se culcau la 11.
@Selene si eu am facut toate alea. Dar s-au dus vremurile ......trebuie sa te adaptezi.
Edit: Bune mai erau slana,telemeaua cu ceapa, ardei , rosii si cu piine calda
Selene_Bunny spune:
@Selene si eu am facut toate alea. Dar s-au dus vremurile ......trebuie sa te adaptezi. |
Acu' 2 ani inca nu erau duse. Iar Dariei o astfel de interactiune i-a facut nu bine, ci foarte bine. Atunci, in urma interactiunii cu copiii mai mari dintr-un astfel de mediu - copii care stateau in fatza blocului pe o patura intinsa pe iarba, la umbra, intre doi copaci, jucandu-se cu papusile si mancand pufuleti, ca pe vremea mea - si-a dublat vocabularul, de la 40 de cuvinte a ajuns, intr-o luna, la 80 de cuvinte.
blackgirl0 spune:
citat din mesajul lui ab5174 @Anya citi ani au copii tai? Ca banuiesc ca la 3 ani nu se culcau la 11. |
Si daca se culca la 23.00, ce se intampla?
Acum este vara, ziua mai lunga, plus caldura, unii copii si de 3 ani adorm mai tarziu. Asta nu pp ca se si trezesc mai tarziu (aceleasi motive: caldura, lumina). In fine, chiar ne legam de orice? Stiu ca aceasta indeletnicire este preferata Selenei (este adevarat! )hai sa nu cadem in aceeasi capcana.
O singura vina ii atribui lui Selene: faptul ca sta agatata in "momentan". Nu are niciun plan pt viitorul mai indepartat. Nu se afla nici in orasul care-i place, nici cu jobul nu-i prea fericita, nici in casa lor, si cu atatea frustrari pierde esentialul din vedere: fata! Care (srupriza) este o sursa de alte frustrari!
mai intai tb sa se defineasca ea ca persoana, abia atunci se va defini ca mama!
ab5174 spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Si daca se culca la 23.00, ce se intampla? |
Nimic
Dar daca copilul la 8 e trezit si in picioare, iar mama este inca in pat si incerca sa-l convinga sa mai doarma......ca mama a stat pe net ....atunci are.....
A,n mic amanunt copilul sta la usa si zice de 62 de ori ca vrea sa mearga la bunica .....eu cred ca este o problema.