Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 36
CorinaDani spune:
joklk, nu in toate cazurile a munci de acasa este sinonim cu a avea mai mult timp. in cazul selenei, care se ocupa cu traducerile autorizate, nu e vorba de munca de birou, de la ora X la ora Y, cand te ocupi exclusiv de ce ai de facut si nu te intrerupe nimeni.
solicitarile pentru traduceri pot veni oricand in timpul zilei, pot avea termene de predare foarte stranse, iar pentru selene orice banut in plus conteaza, asa ca de multe ori e nevoita sa lase balta orice alte activitati, pentru a finaliza lucrarile.
a cautat si ea cursuri unde s-o inscrie pe daria, insa fie a fost problema de bani (pe care nu-i avea atunci), fie n-o primeau pe daria din cauza varstei - era prea mica la vremea respectiva.
iar pe canicula asta e cumplit sa duci copilul in cealalta parte a orasului, daca nu ai masina cu aer conditionat. cursurile nu cred ca se desfasoara la ore foarte tarzii sau matinale, oricum o dai, tot prinzi caldura asta infernala. iar selene spune ca nu sta bine cu sanatatea, caldura nu-i prieste deloc.
eu imi scot fetita la joaca abia pe la 19:30-20:00, mai devreme e imposibil de stat in parculetul nostru, bate soarele, n-ai unde sa te refugiezi la umbra. abia dupa 19:30 vine umbra peste parculet, de la blocurile de vis-a-vis. in timpul zilei fetita mea e la gradi, asadar are parte de maxim o ora, o ora si jumatate de joaca in parc/zi, in perioada asta caniculara. la gradi ii mai scoate un pic in curte la joaca sau ii duce la un parc de langa ploiesti, dar inainte de ora pranzului, sa nu-i prinda ora 12 cu soarele "in cap".
nu scriu ca sa-i iau apararea selenei, ci pentru ca detaliile astea le-am retinut din alte subiecte, nu au fost scrise aici, acum.
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joklk Selene, tu tot spui ca iei in seama ce ti se scrie, dar nu vad din partea ta nici o concluzie. Vad doar cum raspunzi la ceea ce nu iti place ca ti se spune. Poate ar fi interesant sa ne spui si ce ai luat bun din tot ce s-a scris, daca s-a schimbat ceva in relatia voastra, daca reusesti sa comunici mai usor cu fetita ta. Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008) pozele noastre Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza universul meu de copil - poze Zambetul Karlei |
Asta-i pe PM, doar. Asteapta PM.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Katya Ab5174, nu stiu daca tu ai copii, dar eu nu sint de acord cu 2 lucruri din ce i-ai spus Selenei: 1.-sa lucreze cit e la plaja cu fetita. Gasesc ca e exclus sa se faca asa ceva : cit esti la strand sau in afara casei, copilul tb supravegheat, cum ai putea sa iei laptopul si sa lucrezi??? 2.-ca ar fi gresit sa ia cina in parc. De ce sa fie gresit? Poate intra in 'reguli' ca, din cind in cind, putem minca in parc. Si copilul intelege ca uneori asa se face, nu e musai sa maninci doar acasa. Pe-aici lumea maninca frecvent in parc, sint mese peste tot, iti iei o fata de masa, casolete cu mincare si e f placut. Acuma sa n-o bulversam nici noi pe Selene. |
Nu este gresit de loc....cind copilul stie ce este natural, si ce nu.
Dar in cazul Selenei , fetita face NUMAI ce vrea ea ....nu ce mai zic si parintii.
Asa ca un pic de 'organizare' nu ar strica
daniela_b spune:
citat din mesajul lui Katya Acuma sa n-o bulversam nici noi pe Selene. |
Stai linistita, Selene nu poate fi bulversata.
Ea stie exact ce are de facut. Numai ca, din cind in cind are nevoie de niscaiva energie, de citeva pagini, incarcare.
Si atunci cere : give me some energy feed back and smth from your precious time!
And we ( you, I mean) give.
She is a taker, what the heck!
give me more, cuz I NEEED!!!
Selene_Bunny spune:
Stiti, totusi, ce ma nelamureste?
Citesc despre rutina si despre ritualuri. Cand incep sa povestesc despre ritualurile noastre (cina in parc este unul dintre ele), cineva se va opune. De ce? Fiindca EI nu i se potrivesc acele ritualuri? Fiindca EA nu ar face asa?
Copilului ii place sa ia cina in parc. A iesit odata D. cu ea si a uitat pachetelul. L-a intors Daria din drum, "cum, nu iei nimic"?
Corina, nu stiam de restrictii. Deocamdata nu avem planificat daca mergem intai la Cj si apoi la mama sau invers, tre' sa vad daca pleaca lumea in vacanta sau nu. Pentru Cj, plecam la 3 p.m. din Braila si ajungem la 4 a.m. a doua zi la Cj. Cu schimbare in Bucuresti, timp intre trenuri parca 40 de minute. Ca si cost... e mult (undeva la 250 de lei un drum, clasa a II-a), avion chiar asa ieftin nu stiu sa fie, plus ca, pentru avion, Dariei ii trebuie musai bilet, pentru tren i-am luat noi ca sa avem mai mult spatiu, nu ca ar fi obligatoriu.
Cu autocarul se poate, dar tot cu schimbari, insa mie autocarul nu imi face bine, am folosit Dacosul pe varianta Cluj-Bucuresti, tot cu Daria, si nu era canicula, eu am ajuns ca drogata in Bucuresti, nu stiu de ce.
Raza de soare, Daria are 2 reprize de iesit afara, aproape zilnic. Una inainte de masa si una mai spre seara. Destul de rar se intampla, acum, sa nu iasa de doua ori pe zi. Azi, de exemplu, ne-am dat pe scarile rulante. Ea a ales. Si am mancat si inghetata.
N-am spus ca nu iese, am spus ca e enervanta caldura asta inabusitoare. Si ea a spus asta.
Selene_Bunny spune:
Raza de soare, era 8 dimineata si ea vroia sa mearga la buni, dincolo. Mi s-a parut cam prea devreme pentru vizita, mie inca mi se lipeau ochii. Am rugat-o sa mai astepte putin, sa vina inapoi in camera inca o jumatate de ora, dar nu a mers. A fost un test, pentru mine. Nu e singura "bucla" in care a intrat.
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Mie nu mi se pare normal cina sa se manince in parc. In parc mergem sa ne jucam. Voi nu sinteti constanti deloc ..... Eu cina o vad ca stat la masa (chiar daca neastimparat)si mincat impreuna .......la iarna ce faci, cind nu poti sa o duci sa manince in parc? Fa un program de mincat, jucat , uitat la TV .....la inceput va fi greu de urmat , dar cu timpul devine obisnuinta. In primul rind voi trebuie sa introduceti niste reguli,ce vad eu ca educatia copilulu.... sa poti sa mergi cu copilul undeva fara sa faca criza de nervi (si mama si copilul) si sa se tavaleasca pe jos..... Normal ca ea face ca vrea ....cind vede ca voi nu stiti ce vreti. |
Tie nu ti se pare normal ca un copil sa ia cina in parc, dar ti se pare normal sa duci un aparat care functioneaza cu electricitate langa piscina.
Imi recomanzi sa ii fiu un exemplu copilului. Adica in casa eu, adultul, ii explic de "n" ori faza cu electricitatea si pericolul reprezentat de apa-electricitate, asta dupa ce mi-a spalat ecranul TV-ului cu apa din belsug, iar la piscina tot eu, adultul, duc laptopul.
Mda.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Raza de soare, era 8 dimineata si ea vroia sa mearga la buni, dincolo. Mi s-a parut cam prea devreme pentru vizita, mie inca mi se lipeau ochii. Am rugat-o sa mai astepte putin, sa vina inapoi in camera inca o jumatate de ora, dar nu a mers. A fost un test, pentru mine. Nu e singura "bucla" in care a intrat. |
Selene, cum am scris si ieri....tu stai pe forum pina la 12-1 noaptea (chiar tu ai scris ca terminasei proiectul).
Fetita se culca pe la 9 - 10 aproximativ .....iar tu la 8 dimineata inca mai incerci sa o o convingi sa vina in pat , ca TU ai ochii lipiti ? .....copilul ala are energie de consumat...iar tu trebuie sa-ti schimbi un pic stilul de viata.
ab5174 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Tie nu ti se pare normal ca un copil sa ia cina in parc, dar ti se pare normal sa duci un aparat care functioneaza cu electricitate langa piscina. Imi recomanzi sa ii fiu un exemplu copilului. Adica in casa eu, adultul, ii explic de "n" ori faza cu electricitatea si pericolul reprezentat de apa-electricitate, asta dupa ce mi-a spalat ecranul TV-ului cu apa din belsug, iar la piscina tot eu, adultul, duc laptopul. Mda. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Cum spui tu Selene
Am si mentionat ca puteai sa ii iei si ei tot felul de activitati, si cind mama mai lucreaza si Daria lucreaza(coloreaza,deseneaza, etc).
Si sa nu imi zici ca nu poti sa rupi o ora sa mergi la strand ......ca vad ca pe forum ai timp de scris romane ...
P.S. Eu zic ca trebuie sa cumperi baterie noua la laptop
Intradevar , depinde foarte mult de cum e invatat copilul.
Alizee spune:
Imi amintesc ca fii-mea, pana pe la 4 ani, vroia in parc zilnic, cate 4 ore, de exasperasem. Eram epuizata.
Selene, dupa ce va incepe fetita gradinita, va urma perioada de acomodare, apoi iti vei putea face un program mai lejer. Dar copilul trebuie facut sa inteleaga ce are voie si ce nu are voie. Roadele le vei culege peste cativa ani. Asa ca: curaj !
Edit : copilul poate fi scos pana in ora 10,30 si dupa 19. Este o caldura sufocanta.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.