Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 34
maru spune:
am vrut sa scriu si eu de piscina apoi am zis ca totusi presupune cheltuiala.
si da, nu mergi la piscina sa lucrezi, ci sa ai grija de copil
daca voi v-ati duce dimineata la plaja, de la 7 pana pe la 10, ar alerga Daria pana nu ar mai putea, lua micul dejun pe plaja, joaca cat incape. Venit acasa apoi, un dus, un desen animat, doua, mami lucreaza pentru servici. Pregatit masa impreuna, mama pune mancarea, Daria aranjeaza masa, asa cum poate ea,mancat, si apoi somnic Daria, timp in care mama iar lucreaza. Dupa somn,luat Daria iar la plaja, joaca iar cat incape, alergat cat incape, e seara, stat pana la8-9, pana cand Daria e cat de cat satula de miscare, luata o gustare de fructe pe plaja, asa, sa aiba energie, si apoi acasa, dus, cina, somn. E deja 9, si mami iar mai poate lucra pana la la 11.
nu mai tin minte, dar la Braila parca e plaja public, nu-i asa?
Selene, eu aduc iar in discutie tema psihologului, te-ar ajuta si pe tine si pe DAria. Simptomele tale de rau fizic, tare imi vine sa le asociez cu o depresie.
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Tu chiar crezi ca pot lucra cu laptopul in bratze la piscina? Adica... Nu vad fizic cum s-ar putea face asta, sari in piscina, iesi din piscina, conectezi laptopul la priza (care priza???) si lucrezi? Cu un copil de 3 ani dupa tine, care striga din 5 in 5 minute "mama, uita-te la mine, mama, joaca-te cu mine"? N-am vazut pe nimeni sa isi aduca laptopul la piscina... Si la piscina se merge pentru placerea de a te juca in apa, nu pentru colorat si desenat, adica Daria ar sta in apa o zi intreaga... Cursuri de inot avem in plan. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Cineva mai sus scria si a avut mare dreptate ......la orice sugestie raspunsul este : DA ,NU CA.....etc.
O ora - doua la piscina nu in fiecare zi ......laptop-ul nu trebuie incarcat pentru o ora....sau tu poti sa nu lucrezi in timpul ala si sa stai cu fetita.
Uite acum in loc sa tocesti tastele pe forum , la tine este 12 noaptea ai termina ce ai de lucru si miine te-ai trezi mai de diminata, ai lucra pina se trezete fetita si dupa aia ai avea timp si de ea.
Stiu raspunsul : Da, NU ca nu se poate
AdiS spune:
In caz ca mai doreai niscaiva feedback-uri, uite unul si de la mine.
Cred ca tu esti inclinata mai mult spre detalii. Pana nu analizezi si privesti problema din toate unghiurile nu poti trece mai departe. Acest lucru este bun, dar dus la extrem pur si simplu devine blocant, sau cu alte cuvinte, trece trenul pe langa tine si nu apuci sa te urci in el. Parerea mea este sa iti setezi, in mod constient, un numar, sa zicem, de 2 unghiuri din care analizezi un aspect. Dupa cele 2 opreste-te, ia hotararea si mergi mai departe caci pierzi timpul/ocaziile. Nu cascada motivele, de exemplu cazul lucrului la piscina. Este suficient 1 unghi: tu lucrezi chiar daca de acasa. Apoi mergi mai departe si determina o alta optiune.
Mai voiam sa spun ceva in legatura cu modul de interactiune cu Daria. Cand simti ca te apuca nervii si simti ca vrei sa faca fix ce vrei tu, no matter what, las-o balta. Dupa mine si experienta cu fii-miu, din acel moment nu mai presupune educarea lui ci fixul meu ca neaparat sa faca cum spun eu ca altfel ma apuca pe mine nervii. Si nu e bine.
Pe mine ma mai ajuta sa privesc in viitor. Adica faptul ca uda toata baia + hol, cade, o poate pati rau de tot si tu vrei sa se opreasca odata, dar nimik, atunci este cazul sa te resemnezi. Sa continui sa ii spui ca asta nu este bine pentru ca A si B. Dupa care te pui la adunat apa de pe jos caci pe tine nu te intereseaza ca acum si in momentul acesta sa se opreasca sau sa o vezi ca sterge pe jos. Nu acesta este obiectivul tau. Pe tine te intereseaza ca atunci cand va fi mare nu o va pati din cauza propriei fapte. Pana atunci va vedea la tine cum trebuie sa faca.
Faptul ca iti este rau si vrei sa se opreasca. Nici fii-miu nu se opreste, dar la 7 ani cred ca simte cand imi este f rau de nu ma pot tine pe picioare, si stii ce?, chiar ma ajuta si ma pot baza pe el. Cum ar fi sa mearga la culcare un pic mai devreme decat de obicei. Deci, in timp, se obtin lucrurile astea, nu fix atunci, cand "bati tu din picior".
Mi-am adus aminte despre faptul ca nu te lasa sa te imbraci si te pune sa te schimbi. Cred ca aceasta perceptie ca fetita iti dicteaza este resimtita de noi adultii. Pentru ea este doar un mod de a exprima dezacordul dar intr-un mod insistent/poruncitor pe care l-a vazut la ceilalti catre ea.
szivarvany spune:
Selene nu stiu ce sa mai adaug, dar uite, azi, a 7-a zi data de Dumnezu din saptamana asta, seara tot afara am fost, la bloc de data asta. Si aveam si eu treburi sau as fi stat si eu ca un om normal tolanit :-) dar am fost jos si am stat (Doamne, bine e sa stai, ca pana n-au implinit copiii 5 ani n am stat o secunda pe banca :-))) si cum ziceam am stat 2 ore sa se oboseasca si sa aiba somn si sa-si ia portia de aer / caldura / desculteala / urlat si alergat precum calutii.
Nu stiu cand se vor satura, copiii nostri fac anul asta 8 ani (sa ne traiasca) dar inca nu sunt satui de acelasi decor si cam asta ii asteapta toata vacanta, noi nu plecam nicaieri si o mare parte din prietenii de joaca tot acasa vor petrece vacanta asta.
Deci ei nu au nevoie de multe artificii, locuri scumpe sau amenajari deosebite. Dar trebuie sa faca ce le place.
Asa ca gaseste ce-i place Dariei si ocupa-i vacanta asta cat mai frumos posibil si relaxeaza-te si tu :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Selene_Bunny spune:
ab5174,
1. Am terminat proiectul ce trebuia predat azi.
2. Laptopul meu nu mai functioneaza decat 15 minute fara alimentare de la priza, asta din cauza ca i-am "omorat" bateria de 3 ani, de cand il folosesc - se pare ca, daca vrei sa folosesti un laptop alimentandu-l de la priza, tre' sa scoti bateria din el, altfel o tii permanent in tensiune si o distrugi
3. Langa care Dumnezeu sursa de apa ai vazut tu electricitate???
maru, la ce te referi prin "plaja"? La o patura intinsa undeva, pe iarba? Ca plaja ca plaja de la mare nu exista aici. Adica nu exista nisip. Doar faleza Dunarii. Iar faleza e din beton.
Selene_Bunny spune:
Edit: masa de seara o ia Daria in parc.
maru, nu cheltuiala era problema, repet, sunt f. fericita ca acum nu mai e o problema. Stii tu, banii nu aduc fericirea, dar o intretin. Si inca cum o intretin.
Plecam din oras in doua saptamani. Ma supara ca o sa ne coste trenurile de-o sa ne usuce. Dar copilul se va distra.
Selene_Bunny spune:
AdiS,
Citat: |
Cred ca tu esti inclinata mai mult spre detalii. Pana nu analizezi si privesti problema din toate unghiurile nu poti trece mai departe. |
Da.
AnaisG spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny ab5174, 1. Am terminat proiectul ce trebuia predat azi. 2. Laptopul meu nu mai functioneaza decat 15 minute fara alimentare de la priza, asta din cauza ca i-am "omorat" bateria de 3 ani, de cand il folosesc - se pare ca, daca vrei sa folosesti un laptop alimentandu-l de la priza, tre' sa scoti bateria din el, altfel o tii permanent in tensiune si o distrugi 3. Langa care Dumnezeu sursa de apa ai vazut tu electricitate??? maru, la ce te referi prin "plaja"? La o patura intinsa undeva, pe iarba? Ca plaja ca plaja de la mare nu exista aici. Adica nu exista nisip. Doar faleza Dunarii. Iar faleza e din beton. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Faleza este, intr-adevar, din beton, insa se poate face plaja pe partea cealalta a Dunarii. Daca modalitatea de a ajunge acolo (transport cu bac / salupe etc.) pare complicata, exista oricand un strand foarte frumos, situat fix pe faleza.
Selene_Bunny spune:
Pfff, ai dreptate, uitasem de strandul ala, vorbisem de cursuri de inot la o piscina indoor.
(Am voie sa spun ca ma tem de Dunare rau de tot?)