Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 32
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Selene,de ce esti asa de suparata? Nu stiu dar tu nu te simti bine permanent?Cand nu te simti bine te poate ajta familia.Dar sunt convinsa ca nu e permanent.... Ia copilul si du-te si plimb-o o ora la mall...acu`..si termini restl dupa.....ce zici? Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
O sa iasa dupa masa, mada. Nu stiu cum e vremea la tine, dar acum, la ora asta, la Braila frige aerul. Iar mallul nostru, daca insisti pe ideea asta, e in afara orasului. :) In sensul ca e ceva de mers pana acolo, iar in maxi-taxi e criminal. vorba lui D., e ca intr-o etuva, respiri aer cald. In plus, e si ora mesei.
matilda33 spune:
Ok, hai sa mai incerc odata.
Sunt aici toate cartile de care ai nevoie, trebuie doar sa le intelegi, asa cum am mai spus nu te rezuma doar la citit cauta si sa intelegi. (poate fi vb de defect profesional, caci rasfoind sute de pagini nu mai vrei sa iti incarci memoria, sau ...)
Hai sa incercam sa iti facem un rezumat scurt. Vad ca marea majoritate este de acord ca atat problema cat si solutiile sunt 80% la tine.
Cam astea sunt in mare sfaturile care le-am retinut din 30 pagini:
* atunci cand tipa sau e nervoasa - tine-o in brate si vorbeste-i in soapta;
* daca ceva/undeva nu are voie - ia-o din zona resp ori de cate ori e nevoie, explicandu-i pe intelesul ei pericolele la care se expune si consecintele;
* cand raneste pe cineva intentionat, fiind vb de pers mature evitati joaca cu ea motivand concret; (ba chiar as adauga, atrage-i atentia cu altceva tentant ptr ea dar ptr ca te-a ranit nu doresti sa se implice in ceea ce faci ca nu vrei sa mai fii lovita de ea);
* TV : daca nu are notiunea timpului foloseste alarma mobilului de 3ori/zi cate 15-20 min (sau cum doresti tu) si atunci va sti exact cand aude alarma ca e timpul de desene. La fel poti folosi alarma si ptr altele, div melodii sau div ceasuri.
* reguli de igiena si nu numai: dimi si seara dezbracat/imbracat, pipi/spalat, spalat dintii.
* mese la ore fixe; exp: in cazul in care nu mananca micul dejun anunta restul familiei ca pana la ora 12 nu va primi nimic. Mananca impreuna cu ea.
Exemplul personal este cel mai bun exemplu. Ai mei au inceput cu "fac pipi la oala lu' mama", "pun pijamalele langa ale lui mama", "dintisori ca mama", etc, "pap tot sa cresc mare ca mama" (portii normale de copii normali, insist sa termine doar o sing data ca sa ma asigur ca chiar s-au saturat si apoi "ne masuram" adica stam fata in fata, eu in genunchi :D si "vaii ce mare ai crescut, uite ai ajuns pana la nasul lui mamica, wow);
* multa blandete, ca de iubire vad ca nu duce lipsa, si ton scazut!!!
Daca au varsat ceva pe covor - vaii ce necajita sunt, un covor ud miroase neplacut, si nici nu stiu daca iese pata usor. Hai sa ma ajuti si tu un pic, sigur ai mai multa putere ca mami si iese repede (timp in care ma vait si cain ca daca nu frecam covorul poate ne jucam cu plastilina; sau ca mi-e necaz ca fiind covorul ud vor trebui sa stea pe pat pana se usuca, si mi-ar placea sa stiu ca data viitoare va fi un pic mai atent, bla, bla)
A,arata-i ca esti mandra de ea, ca e o fetita acsultatoare, ca te ajuta la facut patul, cand la un concurs "cine se imbraca primul" - ea castiga, ca ea e cea mai frumoasa si mai desteapta si, si, si, ...
Fii statornica, ferma si blanda si vei vedea rezultate mai repede decat crezi. Fara DA, DAR... Aplica si gata rau n-are ce sa iasa, nu?
Selene_Bunny spune:
matilda, multumesc, insa nu as vrea sa creada lumea ca eu nu citesc (am citit de doua ori deja subiectul) sau ca nu iau ce mi se pare ca se potriveste.
La un subiect anterior, una din fete imi daduse o lista cu gradinite din propria ei initiativa. Eu aveam deja lista de mult, fara sa fi scris ca o am, si gestul fetei a fost interpretat cum ca eu nici atat nu sunt in stare sa fac, sa caut gradinitele, astept totul mura in gura. Vezi sa nu se intample si acum la fel.
Katya spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Mi-am pierdut rabdarea, intr-un final, si am strigat o data tare "Daria, ajunge, nu mai pot!" Ma ajunsese caldura si simteam ca ma scurg de pe picioare, si, desi i-am spus ca simt ca mi se face rau, insista sa se plimbe prin casa cu pantofii de afara, fiindca sunt roz. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Selene, uite din citatul de mai sus am dedus eu ca, in lipsa de argumente (sau dupa epuizarea lor), spui copilului ca ti-e rau si te astepti ca macar pt asta sa se potoleasca, dar imi pare rau ca te-a marcat asa de tare ce-am zis, te rog sincer sa ma ierti, chiar am zis ca n-o sa mai intru la 'subiecte cu Selene', ca cine sint eu sa dau sfaturi, am si eu bube destule.
Iti urez succes si sa ne citim cu bine!
Selene_Bunny spune:
Katya, intotdeauna ii spun cand nu ma simt bine, indiferent ca e vorba de oboseala, ameteli, dureri de cap, stare de greata/voma. Asa mi se pare normal, mai ales ca se intampla sa observe si ea ca ceva nu e in regula si intreaba ce am si daca tre' sa iau medicamente.
ina.click spune:
Mult succes, sanatate si o viata cat mai frumoasa.
edit: scrisesem ceva despre negativismul tau. mi-am recitit mesajul si il consider prea aspru si plin de presupuneri. nu le meriti. nu te cunosc, nu am dreptul sa ma arunc in supozitii.
te rog mult doar sa incerci sa vezi lumea cu ochi mai blanzi.
urarea din mesajul initial ramane :)
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui ina.click Mult succes, sanatate si o viata cat mai frumoasa. edit: scrisesem ceva despre negativismul tau. mi-am recitit mesajul si il consider prea aspru si plin de presupuneri. nu le meriti. nu te cunosc, nu am dreptul sa ma arunc in supozitii. te rog mult doar sa incerci sa vezi lumea cu ochi mai blanzi. urarea din mesajul initial ramane :) |
Da-l pe PM, ca-l "judec" eu.
ina.click spune:
nu am ce da pe PM, imi pare rau pana si ca am gandit asemenea mesaj. Nu era nimic jignitor sau agresiv, insa nu era nimic bazat pe fundamente reale, doar pe presupuneri din ce citesc si eu aici si dincolo.
nu se merita sa judeci un om din presupuneri si imi pare rau ca tocmai eu am facut asta. nu ca as fi vreun etalon al polemicii, nici pe departe.
sumarizand, sunt intristata de negativismul tau si sper sa scapi de el. atat, serios.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui eumada [Ia copilul si du-te si plimb-o o ora la mall...acu`..si termini restl dupa.....ce zici? Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Eu mersul in "mall" cu un copil de 3 ani il vad ca pe o pedeapsa pentru copil, nu relaxare ....motiv sa se tavaleasca din nou pentru ca nu i se cumpara ceva.
Dus in parc, intr-o padurice ....jucat cu el ....nu tirit prin magazine.