Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 31
portocalia spune:
si? apoi?
copilul de unde sa stie ca a facut ceva rau daca tu nu-i dai de inteles asta?
pisigri spune:
Eu cred ca Daria testeaza limite, iar tu nu mai ai rabdare. Si gata. Si una si cealalta sunt normale; ea e la virsta la care e firesc sa faca asta, tu stai de 4 ani de zile nas in nas cu un copil, zi de zi, si cu soacra, socrul, cumnata etc, despre care stim deja ca nu-ti sunt chiar cei mai buni prieteni. Jobul care presupune desprinderea de casa si de copil are multe beneficii.
Mai cred ca daca vrei sa aplici stilul de parenting care include pedepse = consecinte "nenaturale" ale greselilor, trebuie sa fii foarte constanta. Nu stiu daca la voi ar functiona sau nu, la noi nu functioneaza clar, firea copilului e alta. In plus, aceasta constanta in reactii trebuie sa ii caracterizeze si pe ceilalti adulti cu care Daria petrece destul timp, fara sa ii ofere acesteia impresia ca faceti front comun impotriva ei si fara ca ceilalti sa apeleze la exprimari de genul "copil rau/obraznic/orice-epitet-cu-conotatii-negative", ceea ce mi se pare greu, nu toti stau sa citeasca carti de parenting.
Ce m-a ajutat pe mine mult la capitolul idei a fost cartea lui Brazelton pt copii pina la 3 ani. Exista si volumul pt copii de 3-6 ani, intentionez sa mi-l cumpar de pe net. Omul nu e AP, insa ideile lui mi s-au parut ok ca respect fata de copil, dorintele si prferintele lui, dar in acelasi timp ca respect pentru toti membrii familiei si nevoile lor.
La alte capitole, de ajutor a fost rabdarea. Cit despre faza cu apa pe jos in bucatarie, tu esti vinovata. Al meu barbat face piscina cind spala vasele, de ce ceri asa mult de la un copil de nici 4 ani?
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 16+
ela_04 spune:
Citat: |
Al meu barbat face piscina cind spala vasele, de ce ceri asa mult de la un copil de nici 4 ani? |
Si al meu la fel!
cat despre copil...nu are voie la chiuveta de la bucatarie... si asta nu e negociabil.
Ne splam si ne jucam la baie.
Acum mai multi ani un nepotel de-al meu a pus gura pe o solutie de spalat aragazul...imi aduc aminte si acum prin ce au trecut bieti parinti. Si apoi acolo sunt mai tot timpul vase ba un cutit, furculite, farfuri murdare etc... nu pot sa-l vad pe el cum se balaceste pe acolo.
La baie am niste covorase... pe care seara le pun la uscat sau daca sunt prea ude oricand e necesar. La dus numai cu mami sau tati... iar ne negociabil.
Bineinteles ca s-a revoltat si el ca nu poate sa-i faca dus ursuletului sau masinutei dar i-am explicat calm ca poate sa o faca cand vine tati seara si face si el baie, sau poate sa le spele la chiuveta... se tavaleste pe jos... ok. S-a tavalit pana i-am spus ca ca in timpul asta ursuletul il asteapta murdar sa-l spele... sau ca am sa-l spal eu daca el sta pe jos... nuuuuu!!
Edit.
Cred ca cel mai important factor e reactia noastra a parintilor la faptele copilului. Cat de mult poti sa te controlezi sa nu ridici vocea... ba mai mult daca poti sa vorbesti cat mai incet si calm cu atat ii atragi atentia mai mult.
Ps. desi ne-am trezit de o ora baiatul meu a facut pipi de 20 de ori si s-a spalat pe maini de tot atatea
eu incerc sa fac de mancare acum cat mai este inca ok in bucatarie, asa ca tipa din baie ...maini mami, maini, adica se va spala pe maini..
iar eu din buc ii spun ...sigur mami, daca ai facut pipi trebuie sa te speli pe maini dar te rog sa nu uiti sa inchizi apa!
O sa treaca intr-o buna zi si elementul de noutate din pipi/spalat la baie ... dar sper sa ramana cu pipi/spalat pe maini.
e mai important pt mine decat cativa mc de apa consumata sau pe jos
eumada spune:
Selene,micutza ta e satla de acelasi ambient si are nevoie de schimbare....si tu ai nevoie de schimbare..face tot ce poate ca sa-ti atraga atentia....are nevoie de disciplina pe care o impune o gradinita...tu ai nevoie de liniste...nu prea aud cum povestesti de faptul iesiti afara,mergeti in parc,la cumparaturi impreuna....fiica-mea e cuminte si cooperanta daca ii dau atentie maxima si apoi intelege ca mami are treaba daca am si sta si se joaca cuminte in camera ei,sau prin casa,dar sub supraveghere...am inclusiv babyphone ca din bucatarie nu o aud daca e in camera ei.....nu are cu ce se lovi,nu se catara....iar cu apa...mi=-a stricat de doua ori robinetul de la chiuveta de cat o deschide si inchide,face dus singura,adica isi toarna apa cu cana in cap.....si unica mea grija e sa aiba papuci care nu aluneca...ma uit la ea de departe si o opresc,cu tavalitul pe jos de rigoare cand depaseste masura...
O rog doar sa se tavaleasca pe parchet sau pe covor,ca altfel se loveste..miraculos,se opreste.
Schimba atmosfera,plecati doua zile numai voi,du-o la mall,undeva unde e noutate...
Selene_Bunny spune:
nu prea aud cum povestesti de faptul iesiti afara,mergeti in parc,la cumparaturi impreuna.... |
Da' ca santajez emotional copilul auzi?
eumada spune:
Ha?Am zis io asa ceva?Inseamna ca trebuie sa-mi dublez doza de medicamente pentru circulatie ca vad ca nu-s irigata bine la cap....
olympia spune:
Selene, ar trebui sa citesti Eric Berne 'Games people play"...
E un joc acolo "Da, dar..." Adica la orice solutii oferite, persoana care cere sfaturi de la mai multi, da de fiecare data un contraexemplu, sau un motiv pentru care la ea nu se aplica. Sunt resorturi psi care-i determina pe oameni sa joace asa.
ela_04 spune:
citat din mesajul lui olympia Selene, ar trebui sa citesti Eric Berne 'Games people play"... E un joc acolo "Da, dar..." Adica la orice solutii oferite, persoana care cere sfaturi de la mai multi, da de fiecare data un contraexemplu, sau un motiv pentru care la ea nu se aplica. Sunt resorturi psi care-i determina pe oameni sa joace asa. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui eumada Ha?Am zis io asa ceva?Inseamna ca trebuie sa-mi dublez doza de medicamente pentru circulatie ca vad ca nu-s irigata bine la cap.... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
No, vezi daca nu citesti? Katya a zis, nu tu. Tu ai zis ca nu ma vezi povestind despre ce facem impreuna, adica despre programul copilului, cel de care ma intrebasera fetele. Pai daca o chestie reala precum "nu ma simt bine" a fost transformata in santaj emotional, programul copilului in ce va fi transformat?
eumada spune:
Selene,de ce esti asa de suparata?
Nu stiu dar tu nu te simti bine permanent?Cand nu te simti bine te poate ajta familia.Dar sunt convinsa ca nu e permanent....
Ia copilul si du-te si plimb-o o ora la mall...acu`..si termini restl dupa.....ce zici?