Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui ab5174
cheia este sa te calmezi tu ....cica daca nu zici nimic, timp de 7 minute copilul se calmeaza ....e testata de mine. ....pur si simplu ignorat.

...sa vezi cand o incepe sa rupa sau sa strice in perioada de ignorare...
Unii copii pot fi ignorati cand fac crize, altii nu.
Suntem diferiti, percutam diferit.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Strica, strica.......il lasi si a doua oara....si vede ca degeaba.
Nici luat cu forta cind el urla si dus de nu stiu cite ori in ....si urlat la el . La fel raspunde si copilul urlind si lovind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Asta e gresala , rabufnitul si urlatul ala

Eu niciodata data cind m-au suparat nu am urlat .......cheia este sa te calmezi tu ....cica daca nu zici nimic, timp de 7 minute copilul se calmeaza ....e testata de mine. ....pur si simplu ignorat.

Da, fix, nu mi-au ajuns alea 62 de ori de "Deschide usa"? Exact metoda ignoratului am aplicat-o, nimic nu am zis... Mi-am zis sa testez comportamentul, sa vad ce face daca o ignor (dupa mine, era prea devreme, 8 dimineata, pentru mers la buni...)

Chestia asta o fi mergand la tine, Daria se supara daca nu este luata in seama...

Ce sa ma mai calmez, ca simteam ca lesin acolo... Ma rog, aici, ca stateam in patru labe pe covor, cu limba scoasa precum catelul...

Retine ca i-am spus de doua ori, pe un ton normal, ca nu mai am putere, din cauza caldurii.

E f. f. cald in Braila, iar azi asa s-a nimerit, sa avem treaba la orele astea (la 12 am avut programare la kineto).

ina, am testat in magazin si metoda distrasului atentiei pentru a o scoate din "bucla", cum spui tu. Deocamdata nu a functionat. Mai incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

La 3 ani si sapte luni, cam greu sa priceapa ca iti este tie rau.
De tine depinde sa te faci inteleasa de un copil inca mic.
Daca se va adapta in grupa respectiva la gradinita, o poti lasa la program prelungit. Daca nu se va adapta, transfer-o la alta grupa. Undeva trebuie sa se acomodeze. Trebuie antrenata pt viata, altfel o vor calca altii pe picioare.
Eu, pe fii-mea, am lasat-o la program prelungit si tot mai vroia in parc cand veneam s-o iau spre seara. Copiii au nevoie de copii: sa se joace, sa invete sa socializeze.

allinta

Mergi la inceput

A adormit cu pantofii in picioare. O pereche de tenisi roz, acum i-am luat, plecase incaltata cu ei din magazin.

allinta, m-am simtit eu prost fatza de ea, na, ce sa zic. Se ataseaza f. repede de chestiile roz, e culoarea preferata, si imi mai da de furca in privinta negociatului. Si cum e si incapatanata... uneori nici nu aude ce spun.

Aqai, da, de vreo doua-trei luni, tot am de lucru, si e grozav ca am.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

La 3 ani si sapte luni, cam greu sa priceapa ca iti este tie rau.
De tine depinde sa te faci inteleasa de un copil inca mic.
Daca se va adapta in grupa respectiva la gradinita, o poti lasa la program prelungit. Daca nu se va adapta, transfer-o la alta grupa. Undeva trebuie sa se acomodeze. Trebuie antrenata pt viata, altfel o vor calca altii pe picioare.
Eu, pe fii-mea, am lasat-o la program prelungit si tot mai vroia in parc cand veneam s-o iau spre seara. Copiii au nevoie de copii: sa se joace, sa invete sa socializeze.

allinta

Da' n-am zis altceva.

Se pare ca are prietene pe care eu nu le cunosc. A salutat-o azi o fetita la magazinul din apropiere, am intrebat-o pe Daria daca o cunoaste, cica da, e Lorena.

No.

Gradi unde e inscrisa e cu program doar pana la 12. Educatoarea e mai tanara. E gradi unde am fost mai demult la serbare, ca invitati. Salile sunt mari, copiii nu sunt amestecati, ca la Step-by-Step, si Dariei i-a placut, deocamdata. Ma tot intreaba daca au voie si mamicile, i-am spus ca nu, dar ca acolo nu sta mult, sta ca la locul de joaca, dupa care vin si o iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si fi`mea adormea incaltata si e pur si simplu treaba ei :-) Sau nu vrea sa-si puna pijamale si adoarme in ce o apuca :-)
La de`astea m-am referit cand nu pateste nimic grav si evit cate o cearta urata :-)
Astea`s lucruri marunte, cum am zis, menajeaza-ti si tu nervii ca ai nevoie mai incolo :-)

(Eu gradi recomand de 4 ore daca poti, acolo totul trece repede.)

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Si fi`mea adormea incaltata si e pur si simplu treaba ei :-) Sau nu vrea sa-si puna pijamale si adoarme in ce o apuca :-)
La de`astea m-am referit cand nu pateste nimic grav si evit cate o cearta urata :-)
Astea`s lucruri marunte, cum am zis, menajeaza-ti si tu nervii ca ai nevoie mai incolo :-)

(Eu gradi recomand de 4 ore daca poti, acolo totul trece repede.)

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,

Da' n-am nimic impotriva, numa' sa ma lase sa i-i sterg, atat. Da' era prea prinsa cu trasul in sensul opus ca sa mai auda si variantele.

Amu' s-o rezolvat, o trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

acu depinde de fiecare familie, cu regulile sale, etc.

mi-a venit sa scriu prima data ca nu vad mare chestie la a umbla cu papucii de afara inauntru, ca nu e noroi si se sterg pe talpa cu un servetel.

apoi mi-am amintit ca noi suntem o familie, voi alta, avem standarde diferite, etc.

cred ca ai face apoplexie sau ne-ai pocni cu ceva daca ai sta pe la noi pe acasa ceva timp :)) papuci pe sub birou, cainele pe canapea, jucarii unde nu te astepti.

eu admir sincer oamenii foarte ordonati dar n-o sa fiu vreodata unul, am alt calapod cred. oricum, incercam si noi.

in fine, daca ar fi dupa mine, intre o sesiune de chiraiala si nervi si niste praf in plus prin casa, as alege praful

edit: scuze, am citit acum mesajul de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi la fel, e debandada, traim si ne folosim de lucruri si de aici marea relaxare a mea, recunosc.

_

Mergi la inceput

ina,

1. E plin de scuipati prin oras.
2. E plin de caini vagabonzi.
3. In fata blocului avem duzi, sa vezi ce covor negru a fost... Acu' se coc corcodusele.
4. In fiecare an renoveaza cate un vecin, acum scarile sunt pline de praf rosu de caramida, praf alb de ciment sau ce-o fi...

Da' si de n-ar fi, noi asa ne-am obisnuit, primul lucru cand intram in casa, descaltarea si spalat pe maini. Si dezbracatul de hainele de afara, cu care te-ai tavalit prin praf sau cu care ai stat in maxi-taxi, unde sta o groaza de lume in atatea ore.

Si la noi se mai aciueaza si matze, acu' e un matz bolnav pe aici, mai doarme pe presuri... Ii curg ochii, e plin de purici, slab ca vai de el... Zau ca mi-e mila, da' mai mult decat apa si mancare, am hotarat sa nu mai fac, mi-e de copil si de matzele mele sanatoase.

Mergi la inceput