Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 19
joklk spune:
Eu cred ca se deraiaza de la subiect. Nu cred ca subiectul a fost deschis pentru a cauta vinovati. Vina probabil e de ambele parti. Cred ca Selene incearca sa isi inteleaga copilul. E dureros sa il vezi intr-o asemenea criza de furie (vorbesc din experienta) sa il vezi ca nu il impaca nimic si sa simti ca si el sufera.
Poate ar trebui consultat un psihiatru care sa va ajute sa va adaptati la personalitatea ei. Sa intelegeti ce ii creeaza frustrile care declanseaza crizele. De ce nu vrea sa asculte.
Nu cred ca nu e bun programul sau ca nu se ocupa lumea destul de Daria. Repet, cred ca ea are o personalitate foarte puternica si vrea sa se impuna. Din dagoste toti cei din jur accepta pana in final ce vrea ea. De aceea trebuie gasita o modalitate de a o face sa inteleaga ca se poate totul cum vrea ea. Trebuie multa rabdare si diplomatie.
As mai putea scrie multe ca si eu am trecut prin asa ceva, si ai trec si acum cateodata dar nu vreau sa ma lungesc prea mult.
lucillegrl spune:
Eu i-as scoate tv'ul din camera in primul rand, televizorul este principalul generator de violenta ... nu mai exista desene fara violenta, in timpul zilei sa aiba cat mai multe activitati, desenati, cititi etc, un sport ar fi indicat .... poate se plictiseste
andata spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joklk ... Poate ar trebui consultat un psihiatru care sa va ajute sa va adaptati la personalitatea ei. Sa intelegeti ce ii creeaza frustrile care declanseaza crizele. De ce nu vrea sa asculte. Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008) |
Total off topic, dar trebuie sa o spun:
Lumea evita sa mearga la psiholog pentru ca multi fac greseala de a pune semnul de egalitate intre psiholog si psihiatru. Psihologul consiliaza, psihiatrul trateaza.
Psihologul studiaza procesele si particularitatile psihice/psihicul uman, psihiatrul studiaza bolile psihice.
Si in plus, eu sunt convinsa ca aici nu e vorba de personalitate, vazuta strict din punctul de vedere al celor care o confunda cu temperamentul. E vorba de comportament dobandit. La varsta asta, toti copiii isi testeaza limitele.
Caracterul lor se construieste pe baza reactiilor mediului (incluzand familia, persoanele cu care intra in contact, etc) la actiunile lor. Nu poti atenua/inlatura efectele pana cand nu ai o alta perspectiva asupra cauzelor care duc la un comportament nedorit si le elimini.
szivarvany spune:
Si intreb si eu: care e programul Dariei de exemplu azi ?
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
olympia spune:
Blackgirl, nu dispera cu mancarea. Si copiii mei au mancat pasat pana tarziu, daca incercam bucatele vomau. Le-au iesit si dintii tarziu, primul dinte a erupt la unul la 13 luni si la celalalt la 15 luni.
Nu insista, da-i in continuare pasat, dar in paralel incearca sa pui pe masa feluri de mancare variate, cu mirosuri apetisante si aspect cat mai atragator. Faceti impreuna sandvisuri cu figuri amuzante, frigarui cu diverse bucati colorate, alternand carne cu legume, laudati mancarea in fata lui si povestiti despre retete, toate astea fara a va adresa lui direct, fara presiune, totul sa fie intre voi cei care mananca de toate. Pe baietel poti sa-l rogi sa orneze si el un sandvis pt tata sau pentru veri ca sa fie surpriza, tu mai gusti din bucatele din cand in cand, fara a-l invita si pe el si neaparat il lauzi pentru ca te ajuta. Se va imprieteni el treptat cu mancarea, ba chiar ai sanse mari ca odata descoperita placerea sa treaca un pic si-n partea cealalta.
olympia spune:
Selene, cand stii ca urmeaza o actiune care-i va provoca Dariei furie, pentru ca reprezinta o limitare a placerilor ei (plecat din parc, incetat un joc, oprit TV), trebuie s-o pregatesti inainte. Apropie-te de ea cu putin timp inainte de a anunta asta, intra tu in jocul respectiv pentru cateva minute, asteapta sa se incheie o etapa si apoi anunti incetarea jocului. E firesc sa faca urat daca o intrerupi cand ii e lumea mai draga. Ii spui ca stii ca-i facea placere, ca si tie iti placea si ii anunti imediat ceva care s-o consoleze, o actiune placuta care urmeaza, seara ii spui o poveste si pe drum din parc pana acasa poti sa-i spui una... Nu-i vorba doar de distras atentia ci de faptul ca ea nu poate inca sa se gandeasca singura la ceva placut din viitor, ceva ce s-o ajute sa depaseasca dezamagirile momentului. Nu poate gandi ca tine, s-a sfarsit filmul, acum fac o baie buna si parfumata , sau n-am bani sa-mi iau poseta care-mi place dar voi avea luna viitoare... asta se invata.
In privinta violentei gratuite, supra cumnatei, sau asupra voastra, e mai greu de dat un sfat din afara. Poate fi ceva menit sa va atraga atentia, a venit cumnata, a acaparat-o pe mami, Daria e geloasa si o loveste ca s-o faca sa plece. Poate fi si ceva anume cu ea, daca a auzit-o pe buni vreodata zicand ceva de ea, buni e aliatul ei, cumnata e dusmanul. Pot fi multe cauze, fii atenta la Daria, ca sa decodifici cauzele. Copiii simt imediat cand te-ai decuplat de la ei si te amendeaza!
blackgirl0 spune:
Olympia,
Cand a mancat clatita la mama am inteles ca au participat toti 3 la "facerea" lor. Tb sa invat si eu sa fac clatite, habar nu am. Acasa facem impreuna gratarul (pune sare pe cartof/carne), isi taie paine cu cutitul, mananca cartofi prajiti cu furculita (astea-i plac, asta mananca). Are toti dintii, insa este extrem de selectiv la textura alimentelor. Imi pun extrem de mari sperante in gradinita.
olympia spune:
Blackgirl, da, cu clatite sau altceva, ideea e sa-l implici in proces. Asa cum alege gemul pentru clatite va alege apoi cu ce sa fie un sandvis, cald sau nu, in supa pasata poate-i plac crutoane, i le lasi intr-un castronel, el alege daca si cand le pune. Poti avea pe masa branza sau cascaval ras si pe poate presara la un moment dat peste cartofi. I se va face lui pofta treptat!
histamina spune:
selene,
cred ca un psiholog va va ajuta pe amandoua.
nu te feri sa mergi.
eu sunt mamica unui strumf prematur si am inteles din momentul iesirii din matenritate ca trebuie sa aiba un program de recuperat pe toate palierele, program pe care l-am respectat cu sfintenie.
acum are 1 an si 11 luni,la cresa nu vrea pur si simplu, dar socializeaza cu strumfi de 4-7 ani f bine.
sta cu tataia care i-a facut program,cu ajutorul nostru.
nu avem TV,nu exista aparatul in casa.
are program de muzica 1 ora minim pe zi, cu noi clasica, folk si rock, cu tataia populara.
dimineata se scoala, papa, apoi merge cu taia la prietenii lui:maca,maca,ga-ga,glu-glu adica la o mini ferma unde saluta toate pasarile.
dupa aceea trece in revista catelusii si pisiscutele din vecini,le saluta pe fiecare in parte.apoi merge in parculetul scolii unde invata sa il caute pe taia, sa numere treptele, sa se urce in copac(cu asta nu-s de acord).
papa de pranz,somn obligatoriu.
se trezeste, papa, apoi se joaca prin curte cu lego, cu lopatelele, ii citeste taia cate o poveste, ii recita poezii, ii canta cantece vechi de tot (le iubeste mult strumf).
mai trec 2-3 ore,papa din nou (avem sindrom de malabsorbtie 7-8 mese in 24 de ore,dar mici cantitativ.)daca e seara mergem cu mami si tati sa vedem ce fac strumfii de pe strada.ne jucam cu mingea,alergam, ne jucam cu lego.sau iesim in parc si ne jucam acolo.
papam de seara, apoi vb cu mami si tati,radem, ne jucam, pupam, baita, somnic de voinic.
e rutina lui zilnica.
nu am pretentia ca e cel mai bun program,dar el se simte bine asa.