Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 18
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny allinta, CU CE gresesc? Numai nu imi spui ca mai bine nu nasteam deloc, niciodata. Nici macar ce am vrut sa spun cu crastavetele (nu castravetii, atentie) nu ai inteles. |
La ce am colorat :
selene, tu esti o neinteleasa.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Selene_Bunny spune:
Aqai, dar e entuziasmata de acele activitati... :( Tu spui "nu-i trezesc un interes real". Pai daca nu iti trezeste o activitate un interes real, nu esti cu gura pana la urechi cand auzi de acea activitate, nu tzopai de fericire prin casa, nu grabesti adultii sa se imbrace, sa plecati mai repede, nu spui "hai odata"...
Iepuroiul-minune era un SH mizerabil, caruia ii lipsea o ureche. Dar era ROZ. Cand ceva e ROZ, e mai greu de convins.
blackgirl0 spune:
Selene, eu mai indraznesc o observatie la situatia voastra: faptul ca tu lucrezi de-acasa, fiind mai tot timpul in vizorul fetei, nu ajuta. Ea probabil ca isi spune: mami este acasa, este deci tot timpul la dispozitia mea. Faptul ca pe tine te preocupa altceva decat sa te joci cu ea atunci ii produce frustrari. Eu am invatat aceasta lectie cand imi luam de munca cate-un week-end intreg acasa, sa termin raportarile. Eram si eu nervoasa ca nu apuc sa stau cu copilul. Asa ca am preferat sa platesc lunar 150 de ron un program care-mi rezolva automat raportarea inca din cabinet. Restul lucrurilor/situatiilor si alte prostii le rezolv cand sunt de garda. Mai greu insa cand am de invatat sau examene, dar si pe astea le rezolv noaptea. Asa ca nu strica sa duci fata la bunici cateva ore pe zi, mai ales cand ai de lucru (stiu, stiu povestea cu socrul cu incontinenta, cu soacra cardiaca) dar asta este: tb sa te descurci cumva pe moment si sa separi si sa fie clara separarea munca-casa. Sau nu ar strica un pseudo-birou unde sa lucrezi linistita cateva ore zilnic, asta presupunand ca tu sa pleci din casa. Adica stie si fata ca mama merge la serviciu, deci o vad doar cateva ore, cand o vad eu sunt fericita ca o vad, mama linistita ca si-a terminat treaba etc. etc. Este un alt tonus pt amandoua.
Alizee spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Aqai, dar e entuziasmata de acele activitati... :( Tu spui "nu-i trezesc un interes real". Pai daca nu iti trezeste o activitate un interes real, nu esti cu gura pana la urechi cand auzi de acea activitate, nu tzopai de fericire prin casa, nu grabesti adultii sa se imbrace, sa plecati mai repede, nu spui "hai odata"... |
In regula, tu nu faci nicio greseala in educarea copilului tau. Atunci, spune tu ce crezi ca e in neregula cu copilul tau. Ca la tot ce ti se spune sari de sapte cotzi sau ignori.
allinta
kariguld spune:
Selene, tine minte asta, ceea ce face-ajunge copilul este "vina" parintelui. niciodata sub nici un aspect nu ar trebui sa astepti schimbarea de la copil. schimbarea trebuie sa vina de la parinte.
sunt zeci de carti care pot fi citite, sunt psihologi care te pot sfatui sa schimbi modul de abordare.
si crede-ma, nu e nimik de neanteles la Daria. e un copil inteligent si cu vointa puternica, care poate fi modelata cu abilitate si multa rabdare. si crede-ma ca stiu ce vorbesc, am avut una bucata copil cu vointa puternica. de fapt si acuma este la fel.
cred ca multor parinti nu le place sa auda asta, dar realitatea este ca parintele greseste, nu copilul.
copilul vine cu hardul gol, parintele e responsabil cu ce-l umple.
allinta,
Alizee spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Daca scriu cu fonturi de 72 ca nu consider copilul vinovat, se intelege? |
Atunci, dupa parerea ta, unde este problema, la cine ?
allinta
sanziana27 spune:
Si eu am zis de la inceput copilul cu mama acasa=disponibila 100% pt mine! Si de aici frustrarile...
Asta am trait-o eu acum, cand eu ii cunosc pe ai mei ff bine si am actionat asa:ii culc, ma mobilizez si lucrez 1-2 ore la amiaza, seara dupa ce se culca beau o cafea si stau pana la 1-2 noaptea si lucrez.
altfel e razboiul nervilor:eu ma asez, ma concentrez si aud:steergeee-ma, de obicei stereo !unul tipa dintr-o baie, celalt in cealalta si eu in mijlocul apartamanetului la care sa merg primul
Ma asez....mama ne e foame, iar....? da foame de ceva buuuuuuun!
Ma asez:mama...acum ne trebuie nu stiu ce din raft si nu ajungem....si tot asa....
blackgirl0 spune:
Vorba asta cu "copilul este simptomul/imaginea/oglinda familiei," desi tind sa o inteleg, tot nu cred 100% in ea. Exemplul personal: tata alcoolic, mama autoritara. Sora mea a furat/mintit inca din copilarie, si cu tot mersul ei la psiholog (caci am o mama desteapta inca pe vremea lui Ceasca) nu s-a ameliorat nimic. A terminat facultatea cu rabdare enoooorma din partea mamei, are post bun, maritata, 2 copii mai maricei ca al meu. Si in continuare fura: aurul mamei/al meu, banii din cardul mamei, aproape 800 euro din casa mamei. Dumnezeu stie ce face cu banii. Nu a inapoiat absolut nimic, il ia pe NU in brate si daca recunoaste este deja prea tarziu si deja ii e lehamite si mamei sa ii ceara banii. A vazut ca nu are cu cine vb si a lasat totul asa.
Mie nici prin cap nu-mi trece sa fac asa ceva, aceeasi educatie am primit amandoua. Nepotii mei sunt absolut ok: destepti, frumosi, sociabili.
sanziana27 spune:
In caracterul unui om intra:intelect (sa poata procesa ce i se spune), afect (pt a fi capabil de empatie) si apoi comportamentul care sa fie in armonie cu ceilalti.
Sunt foarte multi oameni care cu intelectul stau super ok, oameni destepti, dar pietre, nu-i intereseaza ca faptele lor ranesc...
Altii simt cum ar trebui sa se comporte, dar nu inteleg de ce trebuie tot timpul....
Pe acelasi rationament merge si explicatia de ce unii inseala si altii nu...
- cunosc principiile unei relatii fidele, dar nu o simt
- simt ca ar trebui sa fie fideli, dar ignora partea rationala
- iar cei care cunosc principiile, simt ce inseamna sa fii inselat vor avea un comportament in rezonanta cu acestea si nu vor insela.