Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

O precizare vreau sa fac:

Eu nu consider ca este vina copilului pentru izbucnirile violente. Nu consider ca este un copil rau, niciodata nu i-am spus "esti un copil rau". I-am spus ca actiunile ei pot supara, rani, asta da. Si ca si noi, adultii, suntem pedepsiti de cineva (politie, de exemplu) daca ne apucam sa batem lumea pe strada.

Am ezitat inainte de a deschide subiectul, tocmai fiindca ma cunosc si cunosc cum evolueaza lucrurile (deja s-a si intamplat asta).

Dar... am zis, totusi, ca am si eu dreptul sa fiu ingrijorata. Daca exista campiOANE care deschid "n" subiecte pe aceasta arie, pot deschide si eu ocazional unul.

L-am deschis fiindca nu stiu cum sa inteleg ruptul asta in 14 de sanctiuni ca si consecinta a unei actiuni nepotrivite de-a ei (relatia cauza-efect). Asta in primul rand.

Cauzele violentei tre' sa le descopar singura. La chestia de mai sus aveam nevoie de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Doar cu negrul a avut ce a avut.

Mergea negrul in perioada de liceu cand ma autodeclaram si eu rockerita, cu bocanci si ciocate. Dar acuma? In fine, mie nu mi se pare asa de grava aceasta situatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Citat:

Mergea negrul in perioada de liceu cand ma autodeclaram si eu rockerita, cu bocanci si ciocate. Dar acuma? In fine, mie nu mi se pare asa de grava aceasta situatie.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Posibil sa fi ramas cu ideea asta de cand eram eu in doliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:

Agai

AQAI

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Unul dintre voi (parintii) sunteti la fel de incapatanati?
Sa stiti ca si incapatanarea are partile ei negative, adica cand nu se accepta si alte alternative cand sunt oferite. Incapatanarea e buna cand merge mana in mana cu perseverenta spre un rezultat pozitiv. Dar lupta asta spre succes garantat...

Selene incearca sute de variante: ignorare, implicare, umor, ironie, ton ridicat, imbratisare, fa o aroganta (eu cand vad ca unul e in criza si sunt la chiuveta, ma intorc si il stropesc cu apa....au, ce faci, mama, ma uzi........trebuie sa mearga ceva, e imposibil.

Dar schimbarea unui comportamant dureaza cam 3-6 luni, cu perseverenta din partea adultului.

Acum incercati toti sa scapati de comportamentul ei violent. Aratati toti ca nu-l acceptati, indiferent cum veti reactiona, dar nimeni nu-l mai tolereaza, nimeni nu mai rade subtil, nu-si mai da ochii peste cap....gata!

Ai mei cand sunt suparati imi spun:"esti o mama urata!" eu le zic Aoleu, pai daca mama e urata si copii ei sunt urati"........Nu, mama , am glumit esti o mama frumoasa"...Noi acum suntem copii frumosi?

Trebuie sa ai imaginatie si muuult umor cu copii!

Legat de haine....eu am baieti si aici nu avem probleme, doar sa-i imbrac la fel(adica daca unul e in blugi si celalalt, daca sunt in pantaloni scurti, la fel).
Ma mai intreaba:de ce te-ai imbracat in fusta? pentru ca dnele sunt dragute imbracate asa...aha...de ce iti pui margele? asa poarta fetitele si dnele sa fie elegante...dar sa nu credeti ca nu le probeaza si ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Atitudinea lui Selene a ramas neschimbata: ea nu face nimic gresit, doar copilul nu o intelege. Si nici unele dintre noi, bineinteles.

Selene, tine-o tot asa, ca la adolescenta, o sa vorbesti cu peretii; fata o sa fie in alta camera, probabil.

Daca vrei sa ai o relatie echilibrata cu copilul tau si peste ani, incepe constructia relatiei cu ea, acum. Nu mai sari la gatul celor care iti scriu ca gresesti. Asuma-ti, ca doar vezi roadele educatiei tale.
Pe unde ai fost tu, am fost si eu. Sper sa iti dea Dumnezeu intelepciune sa reusesti ce am reusit eu, dupa ani de dedicatie cu dragoste fata de copilul meu. Asta ti-o zic fiindca intr-un mesaj faceai aluzie ca eu mint sau exagerez( "castravetii allintai" ).
Fetita mea facea crize de nervi, ma lovea, nu ma asculta, nu asculta de niciun adult, se stramba la cei de care nu ii placea. Era Domnul Goe in varianta feminina. Am fost cu ea la psiholoaga gradinitei si ne-a invatat asa cum ti-am scris deja. Eu si sotul am devenit ca unul in metodele de educare si, incet-incet, fetita a devenit cumintenia in persoana. Asta nu inseamna ca nu mai face mici crize, dar trec repede.
Nu mai sari ca arsa, ci pune-ti mintea la contribuie.
Imi pare rau daca nu iti palce tonul meu, dar mi-e mila de fetita ta. Este pierduta in lumea oamenilor mari, care nu stiu cum sa procedeze cu ea, copilul.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Da, imi spune scurt: "nu-mi place cum te-ai imbracat. Ia-ti alte haine".

Ea nu suporta culoarea neagra, eu mai am tricouri negre.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Selene, si Victoria facea asa; acum nu mai face (recent), insa ce observasem eu e ca facea asa cand stateam cu haine de strada, in casa; probabil ii era teama ca daca-s imbracata ca afara plec pe undeva fara ea?! Sau iarna, de ex. plangea daca purtam in casa bluze cu maneca lunga.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Citat:

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Posibil sa fi ramas cu ideea asta de cand eram eu in doliu.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Bingo! Daca ea te-a vazut in perioada de doliu, poate asociaza negrul cu tristetea ta si de-aia nu te vrea imbracata in negru!

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Ok, uite eu mai fac o incercare dar promite-mi ca o sa raspunzi altfel decat pana acum, da?

Da, selene, eu spun ca e supra-saturata de ... cum sa ma exprim. puterea ei de decizie. Si vrea sa vada unde o sa va treziti sa puneti o limita, probabil. Nu e ok sa tipe la voi si voi sa nu aveti o reactie ferma. exemplu: fata tipa. Aseaza-te in fata ei si spune-i calm: imi pare rau, nu te aud. Vorbeste pe un ton civilizat si foloseste cuvinte civilizate si te voi intelege. Dar asta cand e calma, nu cand tipa. Tot cand e calma, explica-i tonul normal (civilizat) si cel pe care urechile tale nu il aud.

Numai si numai cand e calma. si daca e nevoie, de 10 ori pe zi 10 luni pana invata. Mai mult, daca reusesti sa stabilesti comunicarea cu ea, o sa afli si de ce tipa si atunci lucrezi la cauza, nu doar la efect.

Acum legat de plictiseala: eu am vazut la copiii mei ca atunci cand activitatea nu e potrivita pt ei, o iau razna. Deci daca are multe episoade, inseamna ca ceea ce face nu mai e potrivit pentru ea. Poate sa aiba 10.000 de activitati daca nu sunt cele potrivite. Si supra-saturarea (tv, activitati prea multe, libertate prea mare de decizie) duce la plictiseala... nu stiu daca ma fac inteleasa. la fel cum tu vorbesti si nu te baga in seama, activitatile trec pe langa ea fara sa-i trezeasca un interes real.

legat de vorbitul cu ea: raspunsuri scurte nu inseamna genul de dialog pe care l-ai descris. Alea sunt cumva aruncate scurt si poliloghia e tot lunga, doar grupata in propozitii scurte.

legat de bani: inainte sa spui unui copil ca nu ai suficienti bani, mai bine ai decide tu daca are nevoie de iepuroiul ala roz au ba si du discutia in sensul asta; iar daca chiar e prea scump insa crezi ma merita, poti sa o iei acasa si sa faci o comparatie de pret online sau poti sa o incurajezi sa stranga ea pt jucarie banuti. Abia atunci o sa inceapa sa invete conceptul, pana atunci e prea abstract.

Fara nici o critica si nici o tendinta malitioasa, te-as ruga sa ne spui cum arata programul fetitei tale - programul normal, nu weekendul cu poneii - in majoritatea zilelor.

Cuvintele sunt harta mintii.

Mergi la inceput

allinta, CU CE gresesc?

Numai nu imi spui ca mai bine nu nasteam deloc, niciodata.

Nici macar ce am vrut sa spun cu crastavetele (nu castravetii, atentie) nu ai inteles.

Mergi la inceput