Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Da, imi spune scurt: "nu-mi place cum te-ai imbracat. Ia-ti alte haine".

Ea nu suporta culoarea neagra, eu mai am tricouri negre.

Mergi la inceput

Agai, revenind la plictiseala si la saturatul de activitatile pe care le facem impreuna:

Tu spui cumva ca plictiseala are legatura cu ce am intrebat eu, respectiv cu miserupismul fatza de sanctiuni si interdictii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Selene, nici mie nu mi se pare OK ca tu sa te schimbi daca fata iti cere. Ea e ea, poate decide cu ce se imbraca. Eu sunt eu si decid cu ce ma imbrac. Eu ma feresc pe cat posibil sa am atitudini dictatoriale fata de ea. Dar nici nu accept ca ea sa aiba astfel de atitudini cu mine. Suntem doua persoane cu drepturi egale. Eu invat sa-i intelg si sa-i respect alegerile, dar si ea trenuie sa faca acelasi lucru. Daca nu stie, ii explic. Daca nu vrea, ii mai explic o data. Ii explic cat ma tine rabdarea. Cand nu mai am rabdare, ii spun si pun punct discutiei. Ca sunt eu om.
A, ca uneori negociem, ne jucam, alegem sa ne asortam tinutele sau ma imbrac eu aiurea ca sa-i arat ca ceva nu se potriveste...asta e diferit. Alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Androix, touche! Nicicum, mananc cand apuc/cum apuc. Cu copilul mancam doar serile impreuna si zilele de week-end (cand nu sunt de garda). Mama mi-a spus ca nu a avut pb de genul acesta cu mine in copilarie, soacra-mea nu cu al meu sot. Acum in vacanta este la mama cu inca 2 copii (verisorii), stau toti 3 la masa, insa fiecare mananca mancarea lui. Doar o data l-a tentat pe Dragos sa manance o clatita intreaga. Credeam ca plutesc de fericire. As fi de-acord si cu porcariile din comert (crenvusti, salam, cascaval, branza topita), numai sa manance. Singurul aliment consistent este painea neaparat goala.

Citat:

Si ce anume era de inteles din trimisul in alta camera? Eu cand ii trimit in alta camera o fac tocmai ca sa uite criza/nemultumirea de moment si sa se linisteasca, sa se joace, sa se ia cu altele.

Eu am perceput trimisul acesta ca un fel de pedeapsa de moment al copilului. Eu daca vreau sa uite criza incerc sa-l tin langa mine, sa-i ofer o alta jucarie, chit ca nu merge uneori.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

TE-am intrebat ca nu eram sigura si inca nu sunt, daca imi aduc bine aminte, dar parca scrisesei pe undeva ca ai o tulburare alimentara in sensul ca nu prea mananci. Si mai importanta decat exemplul personal cand reusiti sa mancati impreuna mi se pare atitudinea fata de mancare pe care o afisezi tu de fata cu copilul. Adica daca te preocupa excesiv chestia asta si scapi comentarii de genul "asta nu mananc ca ingrasa" de exemplu. De multe ori problemele de alimentatie se adancesc cu cat se incearca mai inversunat si mai drastic solutionarea lor.

Dar ce-are cascavalul?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Doneaza-le, ia-ti unele de culoare roz ca ale ei!

P.S. Fara rusine, cele mai frumoase tricouri ale mele le-am luat in vara asta de la SH. Colorate, vesele, de vara. De-ar stii pacientii mei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Daca ei nu-i place deloc cum sunt imbracata, deloc insemnand ca nu doreste sa negociem, eu ma schimb si ma imbrac cu ceva sa-i placa si ei.

asta nu o inteleg? adica ea dicteaza cu ce te imbraci tu?

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Da, imi spune scurt: "nu-mi place cum te-ai imbracat. Ia-ti alte haine".

Ea nu suporta culoarea neagra, eu mai am tricouri negre.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Si tu te executi??? Pai atunci de ce nu te executi si cand vrea la televizor, o jucarie noua, inca un pahar de suc etc?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Selene, macar evita din proprie initiativa situatiile de genul asta. Adica daca tot stii ca are o aversiune pt un articol vestimentar al tau (interesant, totusi), evita-l de la bun inceput. Nu-i da ocazia sa-si exercite autoritatea si impunerea asupra ta. Ei au nervii odihniti, o sa castige in 99% din cazuri daca incepi un "razboi" pe tema asta :)
Sunt mici, ei vor intelege doar "eu am cerut si mama a facut". Ceea ce nu e un lucru rau atunci cand e vorba de ceva care afecteaza copilul si care mai implica si ceva negociere. Dar cand e vorba de corpul tau, placerea ta, limitele tale...hmmm...nu stiu, eu cam asa vad situatia...
(stiu, o sa mi se spuna ca si in cazul asta e "afectat copilul", ca doar lui nu-i place ca mami sa poarte X, ii da o stare de disconfort...Trebuie mai multe informatii aici ca sa se poata lua o decizie cat mai corecta...)

Mergi la inceput

Doar cu negrul a avut ce a avut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Cascavalul: plin de sare (mai mult decat necesarul) si grasimi nesanatoase. Mai bine branza de vaci, cas, telemea ne/desarata, urda. Si eu pacatuiesc la cascaval si la branza topita, caci im plac insa rar.

La noi se gateste care cum apuca. Lui Dragos zilnic, mie fara carne in zilele de post, sotului din contra cu muuulta carne. Am inceput insa in ultima perioada sa gatim pt toti aceeasi mancare, insa asta pp zilnic si cam dificil. Mai nou grillul electric este permanent folosit: carne, legume, in special ardei rosu copt ca-i place copilului (dar tot pasat), dovlecei, ciuperci. Vinetele iarasi nu, caci sunt extrem de grele pt bila/ficat. Sotului ii place sa gateasca, este creativ, mancam cu pofta. Chiar nu fac grimase la masa, eu sar peste mese doar la munca/acasa cand sunt singura. Am incercat sa ma schimb, am si urmarit emisiuni pe aceasta tema (inclusiv una care era transmisa si la noi), doar nu credeai ca am stat linistita ca-si va reveni. Daca iei la bani marunti meniul lui saptamanal este complet: cu branza/3 iaurturi zilnice, (lapte deloc de cand s-a intarcat), fructe (doar anumite), legume (nu spanac, pastai, mazare, dar nici sotului nu-i plac deloc, asa ca...), carne, oua si peste.

Mergi la inceput