Miserupismul copilului
Raspunsuri - Pagina 13
blackgirl0 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adelamaria Selene, eu te cred ca esti sincer ingrijorata si ca nu mai vezi solutii. M-am ferit sa raspund la alte subiecte, in general nu stiu sa gestionez situatiile conflictuale, asa ca mai bine le evit. Dar acum mi s-ar parea de neiertat sa n-o fac. Asa ca imi asum riscul :) Draga mea, fetita iti seamana. Tu esti cerul si soarele si luna si toata lumea ei. Esti centrul universului ei. Esti reperul ei major. Cu atat mai mult cu cat lucrezi de acasa si cu atat mai mult cu cat (eu chiar te cred) incerci sa te implici in activitatile ei, sa cobori la nivelul ei, sa raspunzi nevoilor ei. Eu te cred ca incerci. Zi de zi. Si te cred ca e obositor, mai ales cu un copil cu putin mai multa personalitate, poate putin mai incapatanat, mai tentat sa testeze limitele celorlalti. Si te cred ca e extrem de frustrant sa faci toate aceste eforturi si sa vezi ca nu functioneaza. Ajungi sa intri in panica si sa te intrebi "ce Doamne iarta-ma gresesc? sau ce are copilul meu???"... Repet si imi asum ce-ti spun: fetita ta iti seamana. Spunea cineva ca la varsta asta comportamentele sunt in mare majoritate imitate. Asa e. Nu e vorba ca tu arunci cu obiecte in TV cand nu-ti convine. Tu esti adult, stii mai bine. Nu e vorba ca arunci cu jucarii in capul cumnatei. Tu esti adult, stii mai bine. Tu nu repeti o fraza de 62 ori. Tu esti adult, stii sa reformulezi. Tu nu spui "nu ma duc (in time-out), n-am chef". Tu esti adult, asa ca vii cu contra-argumente care sa demonstreze ca nu meriti time-out. Tu nu calci pe nimeni pe piciorul despre care stii ca doare. Tu esti adult, folosesti ironia. La subiectul asta deja s-au scris 11 pagini. La altele, nici nu vreau sa-mi amintesc! Eu am gasit multe sfaturi bune aici si multe puncte de vedere care mi-au dat de gandit. Chiar daca nu sunt intr-o situatie similara cu fetita mea. Tu continui sa sustii ca nimic din ce s-a scris nu e ok pentru situatia voastra. Tu stii mai bine. Dar chiar nimic-nimic util?!? Chiar nimic nu merge cu tine? Nicio abordare? Nici vorba buna, nici exemplele personale, nici avertismentele, nici ironia, nici exemplele din carti, nimic? Hmmmm....ciudat...tu vezi ceva asemanari cu cineva cunoscut?...:) Ade, mami de Ilana http://www.ilanaandreea.blogspot.com/ |
Selene, este adevarat! Daria iti seamana leit!
szivarvany spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Mai, si eu dau raspunsuri scurte. Insa nu ii place. Ma intreaba de ce. De ce e asa cum am spus. Si tre' sa raspund la de ce-ul ala. P-orma vine al doilea de ce. P-orma al treilea. Exemplu de azi: vroia un iepuras de plus, scump, dupa mine. Eu: - Daria, te rog sa lasi iepurasul aici, acum nu avem bani pentru el. Ea: - De ce nu avem bani? Eu: - Pentru ca costa prea multi bani si nu avem acum atatia. Ea: - De ce costa prea multi bani? Eu: - Pentru ca seful magazinului a pus un pret prea mare. Ea: - De ce a pus un pret prea mare? ... ... ... blackule, mai mult ma ingrijorez, sa stii. Ca nu stiu de unde vin, manifestarile astea. Si vin si pleaca si iar vin, cum a mai spus o mamica. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Cand IESIM DIN CASA ii spun clar daca azi pot sa iau ceva de 1-2 lei sau nu. Ii spun si ii repet.
Dcaa in magazin cere si isi pune mainile in sold efectiv nu spun nimic. Explicatia a fost clara de la bun inceput. Nu e vina nimanui ca nu pica banii din cer cat am vrea noi.
La noi slabiciunile sunt dulciurile, ma asigur sa aiba acasa dunga de ciukalata Milka/Kinder sa nu fie asta problema si stiu exact ce sa spun daca insista in magazin
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
giulia81 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui blackgirl0
Am aplicat si eu acest minunat sfat. Rezultat: copil complet nemancat timp de 8 ore. A refuzat orice sa manace, dorea musai mancarea pasata si neaparat cea cunoscuta (a refuzat atunci sa manance carnea de pui/spanacul si bucatelele de morcov fiert). Si-atunci eu am capitulat ca mama: nu avea sens sa distrug copilul doar pt ca doream eu sa manance mai diversificat. Dar acum vom incepe gradinita, este deja prea mult sa manance ca un bebelus la inceputul diversificarii. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
pai tu ii dai sa manance odata la 8 ore, sau cum?
Caught between the devil and the deep blue sea...
giulia81 spune:
citat din mesajul lui ina.click Eu, sotul, frate-su am dormit cu parintii in camera pana....ne-am facut suficienti de mari cat sa ne reclamam propriul spatiu. Nu mi-am pocnit mama sau tatal. Nici ei.... nu prea vad legatura intre dormitul cu copilul in pat si manifestarile de violenta. |
nu am zis asa ceva...nu am zis ca daca dormi in acelas pat cu copilul acesta va deveni violent.
am zis-o ca un fapt divers...acum imi pare rau, trebuia sa tac!
Caught between the devil and the deep blue sea...
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui szivarvany Selene, vroiam sa zic ca nu-mi vine sa cred ca lociturile sa nu fie rezultatul unor nemultumiri din partea Dariei. Ma refer strict la faptul ca loveste. _ Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. |
Bun, unele nemultumiri le vad - cum a fost faza cu TV-ul.
Dar altele?
Uneori cred ca efectiv nu controleaza ce face. De exemplu, azi, de bucurie ca iesim afara, mi-a aruncat cu un papuc de casa de-al ei drept in obraz.
Si eu adusesem in discutie si opozitia ei fatza de consecintele actiunilor ei. Gen "te rog sa te duci in camera ta" - "nu ma duc, ca n-am chef". Si nu se duce, se intepeneste in picioare si nu se misca! Daca o iau eu pe sus si-o duc, se enerveaza rau de tot. Pentru ca nu intelege de ce nu poate ramane "nu", asa cum a zis ea. Adica mami, ti-am zis ca n-am chef sa ma duc, de ce nu intelegi ca n-am chef?
blackgirl0 spune:
Daria, noi in casa avem cu zecile Barni/oua Kinder/ciocolatele Kinder, cereale, napolitane, biscuiti, toate prostiile care stiu ca-i plac. Le cumparam asa, caci iesim mai ieftin. Insa tot cere in magazin, degeaba replicam ca nu sunt bani, ca primeste acasa dupa mancare, ca strangem bani pt o jucarie anume (acum isi doreste laptop ). Uneori cedam, alteori nu. Habar nu are copilul cat trag eu cu munca, el tot pe nevoia de moment se focuseaza. Ce-mi place totusi la el: nu sare calul la dulciuri. Sucuri nu bea, prefera "apa poaspata" (adica minerala).
sanziana27 spune:
Selene ai incercat si abordarea sa o lasi intr-o zi nelimitat la desene? Adica ii dai drumul si vezi chiar ar sta 12 ore in fata TV?....Nu cred....
Ai mei erau nesatui de parc.....intr-o zi le-am spus:azi mergem in parc si stam toata ziua...Soc...toata ziua? Da! Toata ziua! Si unde vom manca, unde vom dormi?....Nu au stat mai mult decat de obicei, ca au inceput:asa-i ca ai glumit ca nu vom sta toata ziua in parc....
Incercati si psihologia inversa!
Copii eu vreau sa mananc.....voua nu va fac asa-i? Ba daaaaaaaaaaa!
Copii eu as merge....dar voi nu aveti chef....ba daaaaa!
Vad ca va uitati la desene, dar ma gandeam sa ne jucam de-a cumparaturile, dar daca suntei ocupati....Nu mama, ca nu ne mai uitam!
La cumparaturi....aveam de gand de ziua voastra sa va luam....dar vad ca voi vreti prostia aia de masinuta, care e de proasta calitate....nu, mama, vrem ce ai zis tu de ziua noastra!
szivarvany spune:
Fi`mea este innebunita dupa dulciuri desi mananca zilnic. Efectiv nu se poate abtine si e genul care cere la zilele de nastere de exemplu bis la tort :-) Evident ca a apuca in magazin si de multe ori ii spun nu , nu pt ca sunt data naibii ci pt ca chiar nu am acel leu in plus . Mai functioneaza amanatul pana iau bonurile :D Si atunci isi cere portia :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
blackgirl0 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui giulia81
pai tu ii dai sa manance odata la 8 ore, sau cum? Caught between the devil and the deep blue sea... |
Tu asta ai inteles? De cate ori imi cerea de mancare ii ofeream alimentul pe care doream sa-l incerce (el nici macar sa guste nu dorea, sa se lamureasca el singur daca ii place sau nu). Nu mi se pare normal ca un copil de 3.6 ani sa manance complet pasat ca si copilul meu. Si i-am dat si bucatele de fructe, cartofi, piept de pui, dar cu ce anume nu am incercat? Si m-am tinut tare, bazandu-ma ca de foame poate-poate incearca sa guste macar putin. nimic absolut! Plangea zicandu-mi: "papa NUU!", iar eu plangeam ca il vedeam asa de incapatanat cu mancarea.
P.S. Tot nu m-am lamurit cu dormitul copilului cu parintii. Este vb cumva ca un adult poate sa adoarma peste copil, sufocandu-l?
Selene_Bunny spune:
sanziana, daca deschideam un subiect cu titlul "copilul meu de 3 ani si 7 luni se uita zilnic la desene 6 ore pe zi", este ca-mi sarea in cap juma' de DC?
Si dupa o vreme, cand s-ar fi domolit apele, daca as mai fi deschis un alt subiect, s-ar fi gasit sigur cineva sa-mi spuna "da' tu nu esti aia care a zis ca lasa copilul la desene 8-10 ore pe zi"?