curatare covor
buna,
m-am chinuit sa spal covorul in cada, doar cu det de spalat rufe si mare lucru nu am facut, pe o parte a covorului pe unde circulam mai des pe el e foarte murdara, nu stiu, ce det bun de covoare sa-l spal?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
mai bine il duci la o curatatorie de covoare sau spalatorie auto care spala si covoare. nu costa exagerat, ba chiar unele firme iti iau covorul si ti-l aduc inapoi, fara a plati acest serviciu. sau, daca ai prieteni/cunostinte care locuiesc la casa, sa incerci sa-l speli in curte si sa-l clatesti bine cu furtunul cu apa, in felul acesta nu te mai chinui cu el in cada, unde nici nu poti sa-l clatesti prea bine.
cred ca orice detergent pentru textile/tapiterii poate fi folosit. incearca un produs pentru tapiterie auto.
din ce este facut covorul tau ? l-ai frecat si cu o perie aspra in zona mai murdara ? incearca sa folosesti vanish lichid pe zonele murdare. stiu ca exista si vanish special pentru covoare, insa e o metoda de curatare greoaie, pui produsul pe covor, freci si apoi aspiri, singurul avantaj fiind acela ca nu trebuie sa-l bagi in cada, nu mai astepti sa se usuce nu stiu cate zile, nu te chinui sa-l manevrezi cand este ud si greu, etc.
adria.bh spune:
e din ala latos, care se curata destul de greu, dar CorinaDani vorbeai de vanish( nu pt covoare) cum se curata cu el, se pune lichidul s-au spuma ca si la cel special pt covor
CorinaDani spune:
vanish pentru covor stiu ca e sub forma de pudra, nu spuma. si trebuie sa ai maini, genunchi si spate rezistente, ca tre' sa freci cm cu cm tot covorul.
cand am zis vanish lichid, m-am referit la cel pentru rufe. e pe baza de oxigen activ, nu clor, asadar ar trebui sa curete mizeria, fara sa deterioreze culoarea/tesatura. ai grija, pune manusi de cauciuc, fiind pe baza de oxigen activ, ataca pielea imediat (e ceva similar cu apa oxigenata de la vopseaua de par).
daca ai covorul latos, mai bine du-l la curatatorie, ei au si substantele si aparatura/metodele necesare pentru a-l curata asa cum trebuie.
de curiozitate, cum s-a murdarit atat de tare ? e intr-o zona in care circulati incaltati ? daca da, poate ar trebui sa te gandesti sa pui un alt covor/mocheta, dintr-un material mai rezistent la murdarie si mai usor de spalat/manevrat.
ina.click spune:
noi le ducem la o spalatorie auto, fac minuni cu ele si pretul e mic...cand ne-am mutat aici am gasit un covor bej inchis cu ornamente maro. l-am dus la spalat, am aflat cu surpriza ca saracu era alb cu galben. ca sa iti faci o idee de gradul de jegosire :)
adria.bh spune:
la spalatorie l-am dus si eu, nu e vorba de bani, 20 lei am platit, dar unde l-am dus eu mi l-a adus la fel, pata(o pata mai mare c-am un sfet din covor, pe unde circulam mai des) aia nu disparuse,apoi asa am incerc si eu
luisa1983 spune:
Gama Sano :sano carpet trigger cu pulverizator sau detergent concentrat pentru covoare Sano.