manute si obiecte non-stop in gurita

manute si obiecte non-stop in gurita | Autor: anooksimatei

Link direct la acest mesaj

buna...am o fetita de 4 ani si 5 luni care baga toata ziua obiecte in gurita: manute (isi roade unghiile pana in carne), elastice de par, rochita, etc...orice, orice...cred ca dintotdeauna a cam stat cu manutele in gurita...dar acum parca e tot mai rau...
care sa fie cauza?...ca am senzatia ca trebuie sa fie o cauza...am alaptat-o pana la 7 luni, ca apoi nu a mai vrut ea...s-a intarcat singura, ca sa zic asa:)...
nu este o fire prea emotiva, este sociabila, normala ca toti copilasii...da' ce o fi semnificand nevoia asta de a baga ceva in gurita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui anooksimatei

buna...am o fetita de 4 ani si 5 luni care baga toata ziua obiecte in gurita: manute (isi roade unghiile pana in carne), elastice de par, rochita, etc...orice, orice...cred ca dintotdeauna a cam stat cu manutele in gurita...dar acum parca e tot mai rau...
care sa fie cauza?...ca am senzatia ca trebuie sa fie o cauza...am alaptat-o pana la 7 luni, ca apoi nu a mai vrut ea...s-a intarcat singura, ca sa zic asa:)...
nu este o fire prea emotiva, este sociabila, normala ca toti copilasii...da' ce o fi semnificand nevoia asta de a baga ceva in gurita?

buna,

cel mai adesea poate insemna un stres in viata copilului : gradinita/colegi/educatoare noua, aparitia unui nou fratior/surioara, decesul unei rude apropiate, mutarea in casa noua, etc. s-a intamplat ceva deosebit in perioada in care ai observat ca s-a intensificat acest obicei ?

in privinta unghiilor roase eu am folosit cu succes un lac special din gama produselor flormar, costa 7 lei si am reusit s-o dezvat pe fetita mea de acest prost obicei in aproximativ 10 zile - 2 saptamani.
nu da banii degeaba pe lacul din farmacii, costa 30-40 lei.

editez : acum am vazut celalalt subiect al tau, legat de problemele baietelului. poate asta sa fie o cauza, sa o fi neglijat voi fara voie pe fetita, in ultima perioada, din cauza problemelor de sanatate ale baietelului ?

cine sta cu copilasii in timpul zilei ? fetita merge la gradi ? acum e in vacanta sau merge in continuare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anooksimatei spune:

corina, m-am gandit si eu la tot...baietelul e sub tratament de cand avea 2 saptamani asa ca s-a dezvoltat normal, nu are nicio problema...este ca toti copiii sanatosi...este drept ca fiind mai mic e putin mai dragalas si ne amuza multe din actiunile lui...este si foarte lipicios, asa ca vrei nu vrei ii dai atentie...dar am incercat sa impartim egal atentia...era matei abia nascut si daca fetita facea vreo nazdravanie ii certam pe amandoi (ma rog, lui ii spuneam sa caste ochii si sa nu faca la fel ca fetita ca nu este bine), tot ca sa nu i se para ei ca am ceva cu ea...si acum, daca se cearta pe jucarii sau din te miri ce, ii pedepsesc pe amandoi...nu intreb cine, ce si de ce a facut...le spun ca sunt frati si tre' a se inteleaga, nu sa se certe...
la gradinita merg amandoi...la aceeasi...baietelul merge la gradi de vara trecuta (de la 1 an si 7 luni)...si fetita tot la 1 an si 7 luni am dat-o, ca trebuia sa nasc...ii rest stau cu noi tot timpul...
anul trecut a mers gradi nonstop...acum face pauza in aug ca-si pregateste doamna spatiul pentru clasa 0...cat va fi inchisa vor sta cu mine acasa amandoi...in general incerc sa pastrez o rutina...nu s-a intamplat nicio schimbare majora...ii spunem in fiecare zi de mii de ori ca o iubim (normal ca si pe baietel la fel), cat de minunata este si cat de fericiti suntem ca o (ii)avem...
d-asta sunt si ingrijorata...stiu ca acest obicei de a baga totul in gurita la varsta ei are legatura cu stare in care se afla...tare as vrea sa aflu ce este in capsorul si in sufletelul ei...
pentru unghii o sa incerc ce mi-ai zis...si pentru ea, si pentru mine:)...

Mergi la inceput