M. Neamtu - sau despre cum a aparut Noua Republica
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
Au fost foarte multi cu drept de vot care nu s-au prezentat la vot pentru ca s-au scarbit de actualele partide politice fie ele PSD PNL PDL PC UDMR.
E vorba de un segment major.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Repet,nu mi se pare,de fapt nu cred ca in 4 luni,vor izbuti sa iasa "cu ceva solid pe piata",ca sa mentin ideea ca "e ca in vanzari' din postul lui Lali.
In asa fel incat sa nu fie doar manta de ploaie.
Sunt deocamdata la nivel de prezentare...
marius spune:
Ok fiecare are opinia lui. Eu sunt optimist de felul meu, tu esti pesimista, nu e nici o problema.
Eu prefer sa sper, tu preferi sa critici si sa nu crezi in nimic, eu prefer sa vad si altceva decat negru, tu preferi sa vezi numai negru oriunde. Fiecare are un fel de a fi si asta e.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
Pe de alta parte eu nu vad calcule sau numai calcule, tu doar asta vezi. Eu incerc sa inteleg daca si ce anume se poate schimba in viitor in bine intr-o zi o luna un an. Adica gandesc in perspectiva nu doar calculativ ca doar nu e job.
Ma intereseaza ce anume isi propun, cum anume doresc sa faca ceea ce doresc sa faca, care este conceptia lor, in ce masura se pliaza pe conceptia mea sunt multe aspecte pe care nu le regasesc la alte partide prezente.
Si in plus in afara de aceste elemente nu sunt PSD nici PNL nici PDL ceea ce este deja relevant pentru mine.
Citeam de exemplu de codul de integritate a lor. Asa ceva nu am gasit la nici un partid. Deja spune multe.
http://www.nouarepublica.ro/files/Codul_de_Integritate.pdf
eumada spune:
Offf,nu totul e doar calcul?Nu cifrele ne guverneaza viata?Nu statistica ne guverneaza?
Eu spun ca sunt realista,nu pesimista.
Pe bune ca vreau sa ma convinga partidul asta ca sunt altceva,altceva care vor face ca lumea copilului meu sa fie mai buna.
Insa,crezi ca in 4-5 luni,isi vor forma directia,impreuna cu un program care sa fie altceva fata de vesnicele USL,PDL,PPDD si puisorii lor aferenti?Prezentarile generale nu ajung,cel putin pe mine, ca parte dintre aia satui,nu ma satisface.Nu e suficient de convingator,nu vad dorinta aia de a face ceva pe bune.O fi prea devreme?,repet,timpul e scurt.
Iar am postat odata amandoi.....
Ma uit acum pe chestia aia cu integritatea...
marius spune:
Eu gandesc altfel.
PSD/PNL/PDL/PC - au fost toti.
Ma declar multumit de ei?
Nu
Ar exista si altii?
Da
Care?
X/Y/Z
Ce spun fiecare dintre acestia?
X - spune asa
Y - spune asa
Z - spune asa
Imi convine ce spune fiecare?
Nu - X
Nu - Z
Da - Y
Cine sunt cei de la Y unde imi convine?
Acestia acum
Am ceva sa reprosez acum?
Nu, nu am
Exista prespective pt Y?
Poate. De ce nu? Daca nu maine, poate poimaine.
Asa gandesc eu.
eumada spune:
Imi place cum gandesti...
Poti sa-mi explici ce crezi tu ca inseamna atr.10 lit.b?Eu inteleg ca vor fi pusi politic in functii diversi(adica ce fac si astia de acum) si dati jos daca nu joaca asa cum canta partidul
Madalina
Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."
marius spune:
Intotdeauna si in toate democratiile au exista exista si vor exista functii executive care apartin puterii politice. Insasi guvernarea este un efect al puterii politice.
O politica este in esenta un cumul "a ceva ce ar trebui facut conform crezului politic" altfel este doar o teorie.
Iar cand faci o faci cu oameni care au responsabilitati sprijinindu-i in aceasta directie. Daca cel care te reprezinta ca si partid avand functia primita in exact acest sens incalca codul de conduita(etica) atunci fireste devine incompatibil cu acest partid.
Pe scurt daca de exemplu faci o fapta si esti urmarit penal si se dovedeste vinovatia - deja partidul pe care il reprezinti nu il va acoperi sub nici o forma ii va retrage tot sprijinul si mai mult esti zburat afara din tot, functie, partid samd.
eumada spune:
Hm,asta seamana deja cu ce fac si alte partide...e normal,din cate vad...
Deocamdata sa zicem ca ai izbutit sa ma faci sa ies din pesimismul meu.....macar sa ma uit si la posibilitatea ca partea plina a sticlei sa existe....
Astept pe mai departe..sa vedem ce o sa faca..la mine in oras nici nu s-a prea auzit de acest nou partid....
Si ma mai intreb cand oare va incepe presa sa se ocupe de ei,la modul caracteristic,ala de cauta si-n.....
marius spune:
Vad ca au ceva in stare incipienta nu stiu cat este de actualizata dar in fine e ceva:
http://www.nouarepublica.ro/filiale-oameni-contacte/