Capacele de canal si biserica

Capacele de canal si biserica | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Tot din categoria WTF, iata si preocuparea bisericii din Romania care interzice aceste capace de canal in Bucuresti.

http://b365.realitatea.net/news/biserica-interzice-capacele-de-canalizare-cu-stema-bucurestiului-pe-ele/

Pai, nu ar fi capacele acestea usa catre iad?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu e chiar din categoria WTF Sau poate nu inteleg eu: mei exact ce anume intra in categoria WTF?
Nu e OK ca pe capacele de canal sa fie reprezentata crucea. Crucea nu trebuie calcata in picioare, e simbolul crestinatatii, e o blasfemie s-o punem pe jos si sa trecem peste ea cu masina sau cu piciorul.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Si noile capace sa fie luate neaparat de la firma unde e patron popa X.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Nu stiu, astea de la firma cui sunt luate?

Androix Bijoux

Mergi la inceput

'a lu' ala de respira greu...

Oricum, nu e vorba de cruci puse pe capace de canalizare, ci este vorba de stema orasului pusa pe capace de canalizare, lucru frecvent intalnit in multe orase. Biserica ar trebui sa isi gaseasca alte chestiuni mai serioase si mai utile de care sa se preocupe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

firma vad ca se numeste eurotop (cea care a furnizat capacele cu stema).
probabil ca nu e foarte greu sa se afle cine sunt actionarii acestei firme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mikaela_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Nu e OK ca pe capacele de canal sa fie reprezentata crucea. Crucea nu trebuie calcata in picioare, e simbolul crestinatatii, e o blasfemie s-o punem pe jos si sa trecem peste ea cu masina sau cu piciorul.

Experienta de la noi a aratat ca nici nu este recomandat sa calci pe capacul de canal, ca nu stii cat de bine este fixat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Oricum, nu e vorba de cruci puse pe capace de canalizare, ci este vorba de stema orasului pusa pe capace de canalizare, lucru frecvent intalnit in multe orase. Biserica ar trebui sa isi gaseasca alte chestiuni mai serioase si mai utile de care sa se preocupe.

Care ala de respira greu?

E, uite ca nu sunt de acord cu tine. Stema orasului are si o cruce pe-acolo, mai exact pe Sfantul Dumitru cu crucea in mana. Mi se pare pueril sa desparti partea de intreg ca sa faci din asta un argument impotriva. Crucea e cruce indiferent c-o tine in mana sfantul Dumitru, ca e parte a stemei bucurestiului sau ca sta in varful bisericii. Pentru mine crucea e simbolul crestinismului, asa cum am spus cred ca este o blasmefime sa fie reprezentata pe trotuar, indiferent ca e sau nu parte integrata a unui desen mai complex.

Ca Biserica poate sa-si gasesca de lucru mai serios si mai util, depinde din a cui perspectiva privim ca sa apreciem seriozitatea si utilitatea demersului. Pentru mine oricum nu face parte din categoria WTF.

EDIT ca sa se inteleaga cui raspund.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Eu nu vreau din alea cu 5 gauri ca aduc ghinion (asa era la noi la Brasov cind eram mici)...numai din alea cu 4 sa "ajunga la toata lumea".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Care ala de respira greu?

cum nu stii?! era tac'su, ma!

Citat:

E, uite ca nu sunt de acord cu tine. Stema orasului are si o cruce pe-acolo, mai exact pe Sfantul Dumitru cu crucea in mana. Mi se pare pueril sa desparti partea de intreg ca sa faci din asta un argument impotriva. Crucea e cruce indiferent c-o tine in mana sfantul Dumitru, ca e parte a stemei bucurestiului sau ca sta in varful bisericii. Pentru mine crucea e simbolul crestinismului, asa cum am spus cred ca este o blasmefime sa fie reprezentata pe trotuar, indiferent ca e sau nu parte integrata a unui desen mai complex.

Ca Biserica poate sa-si gasesca de lucru mai serios si mai util, depinde din a cui perspectiva privim ca sa apreciem seriozitatea si utilitatea demersului. Pentru mine oricum nu face parte din categoria WTF.

EDIT ca sa se inteleaga cui raspund.

Androix Bijoux

Zi-le si alora din Hamburg:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

exact. de parca erau rezolvate toate problemele din tara asta si chestia cu capacele ramasese nesolutionata...

Mergi la inceput