Bobocei de sept-oct 2012 (18)
Raspunsuri - Pagina 15
Mirabelac spune:
Mihaela treaba e cam complicata, ea a avut dezlipire de placenta destul de serioasa, sangereaza de cateva sapt dar fff putin, totusi nu se oprea... a stat doar in spital si in pat acasa, era putin mai bine in ultimul timp si acum i-a spus ca a pierdut lichid si ca membranele sunt rupte. Din cate stiu eu din moment ce s-au rupt, nu prea mai ai ce face decat sa iei antibiotic pt a nu ajunge la fat vreun microb, urmeaza nasterea, in cazul ei la 20 sapt bb nu traieste. I-a facut testul ala sa vada daca intr-adevar pierde lichid dar azi nu avea rezultatul. Sper sa fie bine dar sincer nu prea are cum, doar daca s-au inselat drii in privinta diagnosticului, altfel...
Din cate stiu eu nu se risca nici un dr la o nastere pelvina, in zilele noastre se recomanda cezariana. Nici eu nu m-as risca, e periculos pt bb.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 29
tzitziri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mlhaela Fetelor, daca bebe nu se intoarce cu capul in jos, atunci se recomanda nasterea prin cezariana? Se poate naste natural cu bebe neintors? |
Daca e un doctor bun care stie ce sa faca (e o manevra mai speciala care trebuie facuta cu manutele- asta e riscul, sa isi suceasca mana din umar), atunci se poate naste si cu bebe in pelviana.Doar sa nu fie transversal sau alte pozitii mai ciudate....
Eu l-am nascut pe David natural in pelviana.Si nu a avut nici el nici eu nici o problema.
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
29+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
tzitziri spune:
Mirabela, sper sa fie alarma falsa cu prietena ta si sa mai poata fi totul bine .
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
29+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
Kytana spune:
Buna fetele, ce mai faceti?
Am reusit sa citesc si eu acum din spate si savin cu cateva randuri. In weekend am fost imobilizata
din cauza coloanei si a sciaticului care nu m-a mai lasat nici sa merg nici sa
ma odihnesc. Sunt rupta in gura de somn...Astazi la munca am fost zombi si nici acum
nu ma simt grozav. Ma chinuie cumplit o durere de ochi si de cap.
Corinuka, cum te mai simti? Astazi ai mai avut contractii? Sa vii maine cu vesti
bune de la domn' doctor, da? Doamne ajuta sa fie bebe bine si sa stea la copt
cat trebuie. Cu Dumnezeu inainte si sigur va fi bine
Elfica, bine ai revenit si ca acum ai pc-ul tau. Poate totusi ar fi bine sa ii spui
parerea ta doctorului, pana la urma nu cred ca se va impotrivi. Pe mine m-a facut mama mea
prin cezariana la cald. I s-au rupt membranele si au lasat-o chiar sa se dilate un pic
pana sa ma scoata pe mine. Asta era prin '85 *blush*
Nu stiam de albusul de ou. Am notat in creieras pt data viitoare :)) Sper totusi sa nu repet
prea curand experienta. Noi avem o friteusa din aceea normala, 'tigaia'si grilajul acela in care
pui cartofii. Nu prea o folosim des, dar cand o folosesc eu pun cartofii pe servete de bucatarie
sa mai absoarba din ulei. Mai e o tehnica, cartofii prajiti de 2 ori. Ii cureti, ii faci putin in
tigaie dupa care ii bagi la congelator cand se racesc. In apropierea orei de masa, ii scoti si ii pui
in uleiul incins. Nu iau nici mult ulei si se fac super crocanti.
Socrii mei au friteuse din aceea pe curent si sunt si mari fani cartofi prajiti. Folosesc cam 1.5l
de ulei. Este foarte bun uleiul de palmier pentru prajeli, se arde mai greu. Ei nu stiu la cat il
schimba, dar avand in vedere ca fac mai mereu cartofi prajiti, cred ca destul de des.
Adina, citind postarea ta am ramas in cumpana, cum zici si tu... nu stiu daca sa ma bucur ca e piticul
bine, sanatos si voinic sau sa ma intristez gandindu-ma la cat de micut este. Eu ma rog pentru voi,
sa stea acolo unde ii este bine. Daca el e pregatit sa iasa, Doamne ajuta sa ii fie bine-bine. Tu cu
siguranta vei fi o mamica tare fericita! Bebele tau chiar este un dar si sunt sigura ca Doamne-Doamne
va fi alaturi de voi iar bebe va veni sanatos sa va lumineze viata!
Bob, felicitari pentru rezultate! Si eu tot Tardyferon 80 iau, unul la 2 zile. Pe mine ma cam constipa
dar lupt cu el *blush*
Mlhaela, si tu Brutus? Eu desi satena, mi-a iesit un perisor(paroi de fapt) pe burtica de ma supar cand il vad....
Am auzit ca va cadea dupa nastere (sper, mai ales ca nu este sub buric, ci deasupra):(
Eu am mai auzit de nasteri normale cu bebe neintors, dar nu stiu care este politica spitalelor/doctorilor din Ro.
Voi ce stiti?
Mirabela, multa sanatate prietenei tale, Doamne ajuta sa fie bine cumva.
Cum se face si ce este acel test de stres?
P.S Am luat si eu 7 kg la 27 saptamani (fara o zi). Culmea este ca mananc mai putin ca inainte de sarcina.
Oh well, bebe sa fie bine, desi recunosc ca imi este greu cu kg in plus.
P.P.S uitandu-ma in oglinda am descoperit ca mi-au aparut vergeturi pe partea de jos a sanilor (sunt de un roz intens)
eu m-am tot dat cu ulei, dar probabil ca zona aceea nu am bagat-o in seama cat trebuia. Bine,mi-au si crescut sanii cu 1.5 nr...
Multa sanatate fetele, va doresc din suflet. Viata pe care o purtam in noi este cea mai de pret comoara.Sa ne apare Bunul Dumnezeu
si sa fie alaturi de noi, astfel incat bucuriile pe care ni le-a dat sa ne lumineze vietile.
O seara tihnita si plina de vesti bine
26+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
mami.ilinca spune:
Bob pixel:multumesc pt raspuns, mi-ai confirmat temerile si emotiile. E clar ca e asistenta de ginecologie , cea care recolteaza (Anidaz) dar tot nu mi-e usor sa stiu ca umbla cu instrumentele alea acolo. Cred ca o astept pe dr mea sa vina din concediu si merg sa-mi recolteze ea, chiar nu ma simt confortabil altfel.
Mirabela: f delicata situatia prietenei tale, poate totusi diagnosticul e gresit; am incercat sa gasesc povestea colegului tau, dar n-am reusit si m-am lasat pagubasa, la cate belele citesc/aud mai bine sa nu mai stiu inca de una.
Tu cum te mai simti? Ce mai zice piticotul tau cel mare?
Chiar ti-a zis ca e fetita in burtica sau glumea dr?
Mihaela: nu e recomandata nasterea naturala dc bb nu se intoarce cu capul in jos.e indicata cezariana.
Carmen: cred ca tu intrebai de epilat, eu sunt fericita acum , ca si la prima sarcina de altfel , imi iese f putin par pe picioare, mult mai rar; in niciun caz pe burtica. Poate pt ca e fetita ma gandesc, dar nu sunt sigura, oricum nu conteaza , sanatoase sa fim , noisi bebeii.
Ati hotarat numele flacaului? parca tb sa negociati cu surioarele mai mari, nu-i asa?
Corinuka, Lalu: sunteti bine da?
seara buna
Mirabelac spune:
Multumesc fetelor pt grija si urari, sper si eu sa fie bine.
Eu am luat 10 kg la 28 sapt.
Si eu am perisor pe burta, la cat progesteron am bagat...
Fi-miu a plecat azi la tara cu bunicii, e foarte fericit acolo, azi n-a vrut sa vb cu mine la tel, a zis ca inca nu i s-a facut dor. Tare m-as bucura sa-i placa si sa mearga mai des, sotul meu a crescut la tara si a fost si este sanatos tun. Am ramas singuri ca niste porumbei, n-am stat asa niciodata de cand il avem pe David, in schimb piticu asta mic e foarte activ, mai ales noaptea, ii tine locul lui fra'su.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 29
danielabejan spune:
multa sanatate si curaj fetelor cu contractii, adina incerca sa stai cat mai mult in pat si sa te relaxezi pt k asa cum spuneai si tu Dumnezeu are grija de toate si le planifica sa fie totul asa cum trebe cand trebe.
toti bebelusii nostri o sa fie sanatosi si voiosi si o sa ne laudam cu ei toate dupa luna sept/octombrie
multa sanatate si prietenei tale mirabela poate vestile vor fi mai bune zilele ce urmeaza.
si eu am par pe burtica si picioare mai mult decat inainte , dar asta e trece
27+ Emma
carmen spune:
Iti dai seama ca ma bucur ca nu mai am de mers la epilat in perioada asta (pe picioare), inghinal nu ma risc sa ma fac cu ceara, imi este frica acum. Pe burta si eu cred ca am pufulet de la utrogestan dar imi amintesc ca si la a doua sarcina am avut si a disparut. Iml amintesc ca si pe Daria am nascut-o destul de paroasa, avea par pe urechiuse , era asa simpatica.
In privinta numelui, fetele au deja variantele lor dar am zis ca il lasam pe tatic sa aleaga si el numai nu se poate decide, nimic nu i s-a lipit de suflet, o propunere a lui ar fi: Corneliu. Mai vedem.
Mirabela, noi suntem singurei pentru 1 luna. Ana este plecata intr-o tabara si apoi la Oradea la bunici si verisori iar Daria e deja plecata la Oradea, vor sta probabil pana la sf lunii iulie.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici !
Stella, testul non stress mi-a fost propus de doc dupa ce m-am plans ca misca mai putin/incet bebe. A zis ca dupa sapt 36 o sa ma cheme sa-l fac si cica odata facut, are "valabilitate o saptamana". Asta presupune sa-mi monitorizeze miscarile lui bebe + contractiile intr-un interval de 20-30 min si ei "citesc" in rezultate daca bebe respira bine, daca se oxigeneaza suficient. Eu stiam ca se face cam la orice internare in spital, cand vii sa nasti.
Mihaela, eu clar n-o sa risc o nastere naturala cu bebe neintors. Mi-e frica sa nu ii suceasca ceva. Desi imi doresc nastere 100% naturala, trec la ceza instant daca bebe ramane asa, cu capsorul sus.
Mami.ilinca, ups, nu ma asteptam sa te razgandesti, n-am vrut sa te sperii. Eu ma voi duce tot la asistenta si cand voi recolta in sapt 36, am emotii, dar nu le las sa ma conduca (mai ales ca sunt usor de cazut prada stresului ). Cred ca si daca-mi recolta doc meu aveam emotii si disconfort/dureri. Tu fa absolut cum simti tu ca ti-e bine, eu iti zic cum fac eu.
Va pup, sa aveti o zi buna, eu ma imbrac sa plec la Fundeni!
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !
Kytana spune:
Buna dimineata! Haideti la un lapte cu un varf de cafeluta, doar asa de aroma
Multa bafta fetelor care merg astazi la doctor, la consultatii, Doamne ajuta sa primiti vesti bune si sa va bucurati de vederea pisoilor frumosi.
26+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]