Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinatache

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

[

Si daca este sa gasesc motive sa nu plec din tara:

2. sistemul de sanatate e mai bun, deocamdata, la noi. Prin strainatate platesti ptr orice si nici atunci nu capeti ce trebuie. Exemple sunt destule, chiar si aici pe forum.

Asta m-a facut sa rad. Si vorbesc din perspectiva cuiva care a fost asigurat si in tara, iar momentan e asigurat aici.

si pe mine. in care strainatate platesti pt orice?? ca nu vrei sa pleci e una, dar sa faci afirmatii nefondate e alta. Cam acri strugurii

cristina

Nu mi se par deloc acrii strugurii. Si mi se pare deranjant cand cineva plecat din tara, daca eu am o alta parere si nu imi plec capul umil la toate opiniile ref la cat de nasoala e tara asta, imi spune ca strugurii sunt acrii. De parca as fi invidioasa pe situatia voastra. Nu sunt ABSOLUT deloc invidioasa pe romanii care traiesc in diaspora. Fiecare alege sa traiasca asa cum doreste. Si e si o chestiune de capacitatea de adaptare pana la urma..(si stiu destui romani care s-au intors in tara si iar au plecat si iar s-au intors..pentru ca nu isi gaseau locul, pana la urma omul sfinteste locul si nu invers)
PS. Verisoara mea emigrata in UK vine la stomatolog in tara. Si la gineco la fel.Ea zice ca se simte mai bine cu dr astia pe care ii cunoaste de o viata..se simte confortabil cu ei. Asta nu inseamna insa ca eu o sa spun ca in UK sistemul medical e nasol, sunt convinsa ca nu e asa...doar ca stomatologil acolo este muult mai scump iar cu dr gineco ea s-a obisnuit aici..se poate intelege si asa, nu trebuie neaparat etichetat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

faptul ca prefera sa.si cumpere medicamente din Ro nu spune nimic despre sist. sanitar, ci despre faptul ca majoritatea medic. se dau pe reteta si uneori n.ai chef sa mergi la cabinet. De 10 ani de cand suntem aici n.am cumparat nici o pastila din Ro, asta daca vrei si alta parere. Si stiu multi care procedeaza la fel. Asta despre sist. din Germ., despre Olanda nu stiu nimic. Daca te intereseaza vreodata cum e realitatea, iti pot povesti mai multe. Dar nu aici ca nu e locul potrivit. Nu.mi place subiectul (da, stiu, ma intreb si eu de ce.i citesc) , fiecare are motivele lui pt a sta / a pleca si fiecare dintre noi plateste un pret pt asta. Nu are rost sa arunci cu noroi peste gard indiferent de care parte a lui te afli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:

faptul ca prefera sa.si cumpere medicamente din Ro nu spune nimic despre sist. sanitar, ci despre faptul ca majoritatea medic. se dau pe reteta si uneori n.ai chef sa mergi la cabinet. De 10 ani de cand suntem aici n.am cumparat nici o pastila din Ro, asta daca vrei si alta parere. Si stiu multi care procedeaza la fel. Asta despre sist. din Germ., despre Olanda nu stiu nimic. Daca te intereseaza vreodata cum e realitatea, iti pot povesti mai multe. Dar nu aici ca nu e locul potrivit. Nu.mi place subiectul (da, stiu, ma intreb si eu de ce.i citesc) , fiecare are motivele lui pt a sta / a pleca si fiecare dintre noi plateste un pret pt asta. Nu are rost sa arunci cu noroi peste gard indiferent de care parte a lui te afli.

cristina

Deci nu sunt chiar asa de acri pana la urma.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Singurul motiv care ma face sa ma gandesc la o mutare este faptul ca Romania are un potential seismic major si va veni un timp cand lucurile nu vor mai fi atat de calme din punctul asta de vedere.

Altfel, traiesc in aceeasi bula cu Laura25

Mergi la inceput

Citat:

cristina

Partea aia inrosita este o alta mostra din categoria de referinta. Iti reamintesc ca granitele sunt deschise demult si am vizitat destule tari ca sa avem capacitatea sa facem comparatii. Si mai avem si rude plecate pe afara. Daca insa vrei sa imi prezinti realitatea ta asta e cu totul altceva..oricum, chiar daca traim in tara asta, nu traim ascunsi in pesteri ca sa nu stim ce se intampla in realitate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

[

Si daca este sa gasesc motive sa nu plec din tara:

2. sistemul de sanatate e mai bun, deocamdata, la noi. Prin strainatate platesti ptr orice si nici atunci nu capeti ce trebuie. Exemple sunt destule, chiar si aici pe forum.

Asta m-a facut sa rad. Si vorbesc din perspectiva cuiva care a fost asigurat si in tara, iar momentan e asigurat aici.

si pe mine. in care strainatate platesti pt orice?? ca nu vrei sa pleci e una, dar sa faci afirmatii nefondate e alta. Cam acri strugurii

Nu mi se par deloc acrii strugurii. Si mi se pare deranjant cand cineva plecat din tara, daca eu am o alta parere si nu imi plec capul umil la toate opiniile ref la cat de nasoala e tara asta, imi spune ca strugurii sunt acrii. De parca as fi invidioasa pe situatia voastra. Nu sunt ABSOLUT deloc invidioasa pe romanii care traiesc in diaspora. Fiecare alege sa traiasca asa cum doreste. Si e si o chestiune de capacitatea de adaptare pana la urma..(si stiu destui romani care s-au intors in tara si iar au plecat si iar s-au intors..pentru ca nu isi gaseau locul, pana la urma omul sfinteste locul si nu invers)
PS. Verisoara mea emigrata in UK vine la stomatolog in tara. Si la gineco la fel.Ea zice ca se simte mai bine cu dr astia pe care ii cunoaste de o viata..se simte confortabil cu ei. Asta nu inseamna insa ca eu o sa spun ca in UK sistemul medical e nasol, sunt convinsa ca nu e asa...doar ca stomatologil acolo este muult mai scump iar cu dr gineco ea s-a obisnuit aici..se poate intelege si asa, nu trebuie neaparat etichetat.

da, se poate intelege si asa, dar a fost exact invers, de aceea am si zis.o cu strugurii. Vad ca avem aceeasi parere, omul sfinteste locul, ai perfecta dreptate. NU am facut nici o afirmatie ref. la Ro, dar nici nu pot trece cu vederea o afirmatie falsa, si vad ca nici tu. Nu vad care.i problema...?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Partea aia inrosita este o alta mostra din categoria de referinta. Iti reamintesc ca granitele sunt deschise demult si am vizitat destule tari ca sa avem capacitatea sa facem comparatii. Si mai avem si rude plecate pe afara. Daca insa vrei sa imi prezinti realitatea ta asta e cu totul altceva..oricum, chiar daca traim in tara asta, nu traim ascunsi in pesteri ca sa nu stim ce se intampla in realitate.

din nou, nu era pt tine! de ce atata furie?

Mergi la inceput

Chiar daca nu era pentru mine (desi nu era clar cui te adresezi), afirmatia era una generala.Aua cu strugurii.
Si nu e furie.Doar o constatare.
Si ca sa vezi imaginea de ansamblu si poate o sa intelegi de ce sunt eu amarata (desi de regula ma feresc sa scriu la subiecte din astea, taman pentru ca sunt ff subiective) citeste si aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173217&nm=Reintoarcerea-in-Romania

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172884&nm=Intoarcerea-acasa

Am eu o pb cu generalizarile si cu insinuarile astea..ca noi traim ..cum de fapt nu traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:

Citat:

cristina

Hai ca de pesteri nu a spus nimeni nimic,traim doar in gropi si in rahat de caine

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Asa e, partea cu pesterile e "creatia" mea. Scuze.

Mergi la inceput