Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Desigur, e "bula mea", nu inseamna ca peste tot e asa, dar inseamna ca eu nu vad toate "naspeteniile" care ii fac pe toti romanii sa vrea sa fuga tare si departe.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

eu nu vreau sa fug nicaieri

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Nici eu nu vreau sa plec nicaieri. Si simt atata amaraciune cand citesc toate aceste postari cum ca noi aici am trai numai printre corupti, numai printre rahati, ca probabil abia ne croim drum pe strada printre haitele de caini, ca toti sunt acri si niste nenorociti in tara asta. FF urat. Eu chiar nu simt asta..
Da, sistemul sanitar are bube. Dar si eu am fost cu copilul La Budimex cand a inghitit o bila si nu am dat niciun leu. Si matusa mea a fost operata de cancer uterin acum 15 ani si traieste bine mersi in tara asta. Si mama are tumora pe creier, depistata acum 12 ani si traieste si ea..
Fiecare tara are bunele si relele ei..dar sa insinuezi ca chiar asa ar fi in Ro...
Iar cu gropile..mie (poate numai mie) mi se pare ca lucrurile nu mai stau chiar asa. De ex. am fost anul asta de 2 ori in Harghita si am constatat ca drumurile au fost reparate si am mers mai mult decat civilizat, nu prin hartoape cum se sugereaza aici. E adevarat ca nu avem autostrazi dar nici nu mergem TOTUSI pe ulita sau drum forestier..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Eu am incercat, mai intai aproape de RO, ca sa vad cum ma adaptez.

Nu a mers, m-am intors. Atunci eram insa singura, acum am un copil si intr-adevar perspectiva de a creste un copil in tara asta nu e tocmai roz (chiar si in Bucuresti, unde teoretic gasesti medici competenti, scoli decente etc).

Ramane de vazut ce va aduce viitorul, daca voi regreta sau nu decizia...

Later edit: Inbox, articolul e frumos, dar am citit un comentariu care rezoneaza mai mult cu nevoile prozaice si din pacate zilnice:

[quote]Hm. Calatoresc si traiesc in afara tarii de 10 ani; nu caut bogatia, Mi-e foarte draga tara, revin mereu, si totusi realizez ca nu e de trait in ea. Nu se poate trai, decat printr-un extraordinar noroc – iar eu familia nu mi-o las la mana norocului- decent. [...] Eu nu-mi asum sa vad ca matusa moare de foame la pensie, nici ca daca sunt bolnava mor cu zile prin spitale – si a fost cazul, nici ca fratele meu dupa 10 ani de casnicie nu-si poate permite un copil[/quote]

Dana & Amelia (21.06.2011)

Asta cum ca nu-si "permite" un copil este cam exagerata, nu crezi? Dupa 10ani casnicie presupun ca are cel putin un venit in familie si un copil ar avea ce sa manance, altul o fi motivul.

Si daca este sa gasesc motive sa nu plec din tara:

1. familia mea. Pai eu nu concep sa nu-mi vad parintii, fratii, nepotii, toate rudele si/sau prietenii. sa plec asa de una-singura nu e de mine.

2. sistemul de sanatate e mai bun, deocamdata, la noi. Prin strainatate platesti ptr orice si nici atunci nu capeti ce trebuie. Exemple sunt destule, chiar si aici pe forum.

3. am facut scoli pana la cea mai inalta, am avut intotdeauna serviciu, am vizitat tari straine, am masina, casa, copil - ordinea e cronologica - de ce sa merg in alta parte?!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Si revin ca mi-am adus aminte inca ceva destul de elocvent zic eu. Tata a fost internat intr-un spital din provincie anul trecut. In ziua in care trebuia sa se externeze a facut infarct. Doctorul a chemat elicopterul de la Tg Mures si tata in 45 min de la infract era la terapie intensiva la Mures. Asta in conditiile in care nu a dat niciun leu (precizez ca mama are o pensie de 320 lei - adica sub 100 Euro, iar tata de 800 lei). Iar la Mures dr s-a enervat cand mama a vrut sa dea. Ca mama tot asa zicea ca nu o sa ii faca nimic pana nu ii va da. Si i s-a facut interventie fara niciun leu. La externare a acceptat dr un cadou, la insistente.
Stiu ca sunt si cazuri aiurea, le-am trait pe pielea mea in maternitate, dar hai totusi sa nu ne imaginam ca in tara asta toata lumea traieste cu buzunarul larg desfacut ca sa primeasca, respectiv cu mana intinsa ca sa dea.. Si nici ca plutim printre rahatii de catei in drum spre serviciile noastre..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

[

2. sistemul de sanatate e mai bun, deocamdata, la noi. Prin strainatate platesti ptr orice si nici atunci nu capeti ce trebuie. Exemple sunt destule, chiar si aici pe forum.

Asta m-a facut sa rad. Si vorbesc din perspectiva cuiva care a fost asigurat si in tara, iar momentan e asigurat aici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:

[

Asta m-a facut sa rad. Si vorbesc din perspectiva cuiva care a fost asigurat si in tara, iar momentan e asigurat aici.

Multumesc de precizare, chiar m-am speriat cand am vazut dezaprobul. Am crezut ca ai ceva cu mine.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

In genere,persoanele plecate din Romania se rastesc la cele ramase in tara.Eu le inteleg,pentru ca ele clar au avut motive sa plece,adica au considerat ca aceasta tara nu le satisface nevoile sociale,profesionale,etc..Dar ce ma deranjeaza la aceste persoane,este felul in care zugravesc tara din care au plecat.Citind din exterior ,ti-ar parea ca este o tara din lumea a a 3a.Fiind descrise numai momentele urate de care ai avut parte in tara respectiva,e clar ca nu vrei sa vezi si partea buna.Sa ne uitam la Printul Charles....Pare vrajit de Ardeal..El nu cred ca vazut rahatii de catei,sau poate i-a ignorat,sau nu a vrut sa-i vada..Pentru el,e ca si cum s-ar intoarce in timp in tara asta.El pare vrajit...e adevarat nu sta tot timpul,ci maxim o luna pe an.Dar e clar ca,conteaza si atitudinea pozitiva,daca esti negativist,nu ai cum sa vezi ceva bun in tara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:

Citat:

[

si pe mine. in care strainatate platesti pt orice?? ca nu vrei sa pleci e una, dar sa faci afirmatii nefondate e alta. Cam acri strugurii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tinatache

Citat:

Citat:

[

si pe mine. in care strainatate platesti pt orice?? ca nu vrei sa pleci e una, dar sa faci afirmatii nefondate e alta. Cam acri strugurii

cristina

No, acum ma suparati. Ce-aveti frate cu mine?!
Pai nu era Picky cu copilul bolnav pe-aici, pai n-am eu prietena plecata la Frankfurt/Maine care la fiecare 2ani vine in Romania si isi face stocul de medicamente, pai n-am eu prietena in Amsterdam care in fiecare vara vine in Romania si isi trateaza tiroida? Si ambele sunt asigurate. Si au soti, case, masini, copii, slujbe, dar recunosc ca sistemul medical e la pamant. Poate tu/voi sunteti mai sanatoase/bravo voua! si n-aveti nevoie de mai mult, dar sunt cazuri in care se intampla si altfel.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinatache
Cam acri strugurii

cristina

Adica tu crezi ca daca cineva vrea sa plece e asa o chestie de nerealizat si atunci se convinge singur cat de rau e in alta tara de ai ajuns la concluzia ca strugurii sunt acri?

Eu nu inteleg asta. Stai in tara daca te simti fericit aici sau pleci daca nu esti fericit. Si la fel te intorci daca nu esti fericit in alta parte. Care e faza, mai trece cineva Dunarea inot si nu stiu eu???

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput