Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miley2012

EU NU VREAU SA PAR patrioata.....dar daca as avea ocazia sa plec intr-o tara straina NU AS PLECA!!!!de ce?????ROMANUL A AJUNS SLUGA LA STRAINI IN TARA LUI .....PAI DACA IN ROMANIA ROMANUL E SLUGA LA STRAINI CAND MERGE IN TARA LOR CUM VA FII??????????asta este parerea mea dar fiecare are alta parere!!!

Cred ca nu faci diferente intre emigratul legal si ilegal. Daca esti ilegal intr-o tara o cam ceri sa fi tratat prost. Nu poti sa faci plangeri, nu poti sa apelezi la un sindicat daca conditiile de lucru nu sunt corecte, etc.

Daca ai un statut legal nu ai de ce sa iti faci griji pentru ca vei fi tratat la fel ca si restul lumii. Daca cineva te nedreptateste poti face plangere, daca conditiile de munca nu sunt ok poti apela la un sindicat, daca cineva te trateaza urat poti apela la politie, justitie, etc. Ca emigrant cu acte in regula esti tratat MUUULT mai bine intr-o tara civilizata decat in Romania. Eu cel putin nu pot sa compar respectul si corectitudinea cu care am fost tratata de cand sunt aici cu mizeria de tratament oferita de tara muma .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Evident ca unii pun o lupa fie pe ce le place in tara de adoptie, fie pe ce nu le place.

De pilda, se tot evoca rahatii de ciine din Romania.
Dar, chiar asa, credeti ca in alte tari toti proprietarii de ciine sint simtiti? Stati sa vina o perioda mai secetoasa si sa ii vezi cum se acumuleaza pe trotuare (rahatii, bineinteles).
Sau sa veniti pe aici pe strada care duce la zona industriala, deci mai rar curatata, sa vedeti cum e plina de gunoaie.

Decit ca eu nu pun asta in circa unei tari intregi, cum fac unii pe aici la adresa Romaniei, ci pe seama nesimtirii unor indivizi.
Oare tarile din vest sint mai curate fiindca indivizii sint mai bine crescuti, sau fiindca se curata mai des?

Plecarea din Romania petru multi (inclusiv pentru mine) aduce o ameliorare pe plan material.
Insa plecind pierzi ceva, imponderabil dar esential, ceva de ordinul plenitudinii.

Si chiar daca unii striga cu zece guri ca lor Romania nu le mai trebuie, simplul fapt ca au mii de mesaje pe un forum romanesc dovedeste contrarul.

Si, Laura, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui miley2012

Eu lucrez la patroni...italieni!!!aici in ROMANIA si vad cum se comporta cu noi Romanii....cum ne trateaza!!!Sunt mii de romani care lucreaza in strainatate de ani si ani de zile si tot nu au realizat nimic inafara faptului ca sunt plecati departe de casa si familie,departe de prieteni.Sunt si romani care au plecat si au reusit cum???usor???eu nu cred!!

In Romania "reusesti" usor?
Nimeni nu reuseste usor, sa stii! Nici in Romania nici in alte zari. Cam trebuie sa pui osul la treaba, indiferent ca esti la patron strain sau roman, nu?
Si de unde stii tu daca romanii despre care vorbesti tu au realizat ceva sau nu? Judecat prin prisma ta poate ca nu. Dar din punctul lor de vedere, poate sunt relizati. Poate sunt multumiti de traiul pe care il duc. Pana la urma nu totul in viata se rezuma la "departe de familie, departe de prieteni".
Acum nah....fiecare gandeste in felul lui si pentru fiecare "realizarea" reprezinta altceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tiusca
....de ce mai pastrezi cetatenia?).

O cunostiinta de-a mea suparata pe viata din Romania a decis sa renunte la cetatenie in momentul cand primeste australiana. Zis si facut, jura credinta australienilor si cauta informatii pentru renuntarea la cetatenia romana. Nici macar asta nu a putut sa faca . Se cere spaga la greu ca sa renunti la cetatenie, mii de dolari . Asta pentru ca anumite tari cer sa renunti la cetatenia romana si autoritatile au gasit inca o posibilitate sa jumuleasca cetateanul care nu are alta optiune.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Dar la procente si densitate avem voie sa ne referim? Adica e ok sa zicem: in America 45% din oameni sunt dependenti de pastile pt nevrotici si depresivi (zic si eu o cifra din burta), dar in Romania 5% din populatie este in aceeasi situatie de dependenta?

Dar in Romania 95% din populatie ar trebui sa fie pe antidepresive si anxiolitice si nu e. De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Subiectul favorit de discutie in Romania BANII

- salarile sint mici
- toate sint scumpe
- ratele ne omoara
- Da tu cit cistigi acolo?
..........

Iar imi sare forumul in cap

Un alt aspect pozitiv pentru mine ....imi pot ajuta parintii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Eu i-am adus pe ai mei aici si le merge foarte bine, au joburi, locuiesc intr-o casa frumoasa cu o curte micuta intr-un complex, cu piscina, etc. La sfarsitul anului primesc cetatenia australiana dar ei sunt australieni in suflet de mult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
Si chiar daca unii striga cu zece guri ca lor Romania nu le mai trebuie, simplul fapt ca au mii de mesaje pe un forum romanesc dovedeste contrarul.

Da , mie Romania nu imi mai trebuie.

Imi este tare drag sa vin sa imi vad parintii, inca imi aduc carti in romaneste ....si da imi place sa citesc pe forumuri romanesti, si nu numai.

Dar pentru mine Romania este o tara care are nevoie de multe schimbari in bine.....si pentru mine nu mai este acasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Eu i-am adus pe ai mei aici si le merge foarte bine, au joburi, locuiesc intr-o casa frumoasa cu o curte micuta intr-un complex, cu piscina, etc. La sfarsitul anului primesc cetatenia australiana dar ei sunt australieni in suflet de mult.

Eu nu pot ....si nici ei nu vor.

Parintii mei sint peste 75 de ani, nu s-ar mai adapta aici.

Mergi la inceput

Ai mei aveau 53 si 55 de ani cand au emigrat (ce inseamna ca faci copiii la tinerete ). Inainte de asta au fost in vizita, stiau ce-i asteapta. Maica-mea e foarte atasata de familie, daca e langa copii, langa nepoate, restul sunt detalii. Pe maica-mea am invatat-o sa conduca masina aici, in Ro nu avea carnet. Taica-meu e un luptator, a invatat engleza inca din Romania, a venit pregatit sa reuseasca aici. Ei inca nu au varsta de pensionare si ma bucur ca lucreaza, le face bine.

Mergi la inceput