Motive de fugit din RO cu 10 picioare
Raspunsuri - Pagina 21
giulia81 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Giulia, foaaaaaaaaaarte pe scurt: primul an sau hai sa zicem primii 2 ani mai greut apoi te asteapta o viata fara griji. So, curaj si la facut bagaje. Mai ramane doar sa decizi UNDE. _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA |
am decis: Belgia
curajul e cel care lipseste, din pacate...asta imi reproseaza si sotul...
Caught between the devil and the deep blue sea...
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Veniti in Australia!!! La noi e iarna acum, ziua sunt 20 grade , vara rar depaseste 35 grade, soareeee cat cuprinde indiferent de anotimp . Apa oceanului are 18 grade in mijlocul iernii, vara e absolut superba . Lumea prietenoasa, relaxata, foarte modesta. Criza economica e un bau-bau la tv dar sincer nu am simtit-o. Din contra de cand cu criza au scazut ratele la casa (substantial), a scazut pretul la benzina si a crescut dolarul australian masiv de am facut o excursie in Europa si am dus-o ca boierii ca totul era asa ieftin. Eu zic la fel ca si mami a lui Victoria , daca alegi cu atentie tara si ai calificari cautate, vorbesti bine limba, dureaza vreo 2 ani pana te asezi si iti faci un rost, dar viata e frumoasa si lipsita de griji dupa perioada de acomodare. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
citind postarea ta imi vine sa fug cu 20 de picioaredoar ca mi-e frica de paianjenii din australia
bird70 spune:
citat din mesajul lui giulia81 citind postarea ta imi vine sa fug cu 20 de picioaredoar ca mi-e frica de paianjenii din australia |
Asta te opreste???
Si eu am alergat pe scari in jos urland cand am gasit primul Huntsman in dormitor si sotul meu s-a luptat cu el pana l-a omorat. Am povestit intamplarea la niste australience a 2-a zi si ele s-au oripilat ca l-am omorat . Trebuia sa-l prind cu o cutie si sa-l scot afara. Acum asa fac .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
anya spune:
Zau, Bird, ca asa imi vine sa vin in Australia. N-am treaba cu paienjenii iar sotului meu chiar ii plac . Mie mi-ar fi cel mai greu din cauza englezei (stiu nitel, dar nu-mi place deloc - prefer franceza) in schimb sotul si copiii mei stiu. Mai ramane problema job-ului. Amandoi am terminat facultate tehnica dar ne-am reprofilat de ceva timp. El in vanzari si eu in customer. In ambele directii limba vorbita bine e baza.
Nu ma gandesc pt noi ci pt viitorul copiilor mei. Ce le pot oferi aici? Sa ii sprijin sa faca o facultate (la cum se face acum...) si sa ii ajut cu un acoperis deasupra capului cand s-or insura.
andre_ea spune:
Giulia81, hai ca nu e dracul chiar atat de negru. Trebuie doar sa invatam sa profitam de momentele cand vremea e frumoasa. Pe mine m-a sfatuit cineva cum vad soare sa las totul si sa ies, si asa incerc sa fac.
Noi constatam ca aproape in fiecare seara dupa 8.30 e un cer asa senin si soare, chiar daca in cursul zilei a plouat.
Vii in Bruxelles? Poate ne vedem. Ne ajutam reciproc sa ne obisnuim cu vremea asta.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
coracora spune:
Si mie-mi suna bine Australia, din ce-am citit pe net si din conversatiile cu niste amici australieni. Insa eu imi pun problema distantei fata de casa, fata de toti ai mei (parinti, frati, verisori, strada pe care am copilarit, etc...) Acum imi permit sa merg de 2-3 ori pe ani acasa, insa daca as sta in Australia, mi-ar mai da mana sa platesc o galeata de bani pe-un bilet?
BalMascat spune:
N-am citit decat primele pagini si ma grabesc sa raspund.
Despre faptul ca Romania traieste in mizerie, kkti de caine, caini vagabonzi....etc. Asta ne sare in ochi celor plecati! Instantaneu. Mizeria. cei care traiesc acolo, sunt obisnuiti, nici nu mai exista pt ei....dar pt cineva venit din alta parte nu e deloc ceva de neglijat.
asta e prima noastra impresie care ramane cu noi pe tot parcursul sederii noastre. nu ca am dori noi, sau am cauta nodul in papura, ci pt ca e altfel decat unde traim noi. si e o realitate!
giulia81 spune:
citat din mesajul lui andre_ea Giulia81, hai ca nu e dracul chiar atat de negru. Trebuie doar sa invatam sa profitam de momentele cand vremea e frumoasa. Pe mine m-a sfatuit cineva cum vad soare sa las totul si sa ies, si asa incerc sa fac. Noi constatam ca aproape in fiecare seara dupa 8.30 e un cer asa senin si soare, chiar daca in cursul zilei a plouat. Vii in Bruxelles? Poate ne vedem. Ne ajutam reciproc sa ne obisnuim cu vremea asta. Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009 Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza. |
da, e o idee buna asta cu lasatul totul balta cand e soare
nu in bruxelles, ci undeva in zona orasului Battice...suntem in febra cautatului de chirii...cum gasim ceva bun ori e dat, ori e agentia in concediu
la viitorul copilului ma gandesc si eu in primul rand...aici in tara ce ii pot oferi? acolo cred ca viitorul lui are alta perspectiva...desi mi-e greu sa ma rup de familie, prieteni...bun, avem si acolo prieteni, familii de romani stabilite acolo, dar nu se compara cu ceea ce am aici in privinta asta...
tiusca spune:
BalMascat-urmarind firul logic al tau si eu raman cu urmatoarea impresie despre SUA:patria fast-food-ului,copii si oameni nevinovati impuscati in scoli,pe strada si in universitati din cauza regimului armelor,. frica de teroristi,o gramada de homeless.Tu pe unde ai fost prin Romania?Prin groapa Glina?
Amonar spune:
Bird70, si eu tot la Australia visez Si sotul la el. Inca nu ne-am interesat in mod concret ce conditii trebuiesc indeplinite pt a putea emigra acolo. Intotdeauna am avut impresia ca e f. greu de ajuns acolo. Plus ca parca si eu as avea senzatia ca traiesc la capatul lumii fata de Europa, Romania, pe care mai vreau sa le vad din cand in cand....Dar sincer vorbind si in China mi-ar place, ca expat....Vremea de aici ma omoara....de abia astept sa ma bag in sauna de 40 de grade din Romania...sa ma umplu de caldura si sa pot face fata iernii iarasi.
Tot spunea cineva de vremea din Spania, ca degeaba isi cumpara cizme...eu acolo as vrea. Mi se pare ideal ca dinstanta, ca climat si ,cred eu, ca cultura. Latini, dar parca mai vestici ca mentalitate. Oricum....ne gadila talpile.....pensia nu mi-o fac aici, e clar.