Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

eu citesc si recitesc topicul acesta incercand sa imi fac curaj sa plec...

Caught between the devil and the deep blue sea...

Giulia, foaaaaaaaaaarte pe scurt: primul an sau hai sa zicem primii 2 ani mai greut apoi te asteapta o viata fara griji. So, curaj si la facut bagaje. Mai ramane doar sa decizi UNDE.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Giulia, foaaaaaaaaaarte pe scurt: primul an sau hai sa zicem primii 2 ani mai greut apoi te asteapta o viata fara griji. So, curaj si la facut bagaje. Mai ramane doar sa decizi UNDE.

Viata fara griji....? Imi permiti sa te intreb ce serviciu ai? Sau, ma rog, daca ai primit cumva vreo mostenire extrem de consistenta sau ai castigat la loto...? Altfel nu inteleg treaba cu "viata fara griji", nu o pot plasa in nici unul din contextele sociale cunoscute mie.

Viata in afara Romaniei, din punctul meu de vedere, e plina de griji, insa poate ca pe paliere existentiale diferite decat in Romania. In NL de exemplu, sunt zeci de mii de oameni care nu-si mai pot plati creditele bancare si le sunt luate casele - asta da grija, si-nca una maaaaaare tare de tot. Toate sunt scumpe - asigurarile de sanatate, cele ale casei, masinile (preturi enorme in comparatie cu restul Europei), benzina, casele (platesti lejer 250.000 euro pt o cosmelie in care te bati fund in fund cu familia daca se intampla sa mai ai si 2-3 copii), etc. Citeam de curand o statistica potrivit careia 1 milion de olandezi iau antidepresive.... asta ca sa va dati seama cat de mare e stresul. Somajul e mare, locurile de munca sunt putine (chiar ieri vorbeam cu 2 absolvente de facultate care nu gasesc nimic de munca...). Varsta de pensionare creste (in prezent este la 67 de ani pt barbati si femei), cuantumul pensiei scade pentru ca fondurile de pensii au facut investitii neprofitabile si iaca, te trezesti ca iesi la pensie cu cateva sute de euro mai putin decat ai crezut....
Motive de stres sunt garla.
Insa e drept ca o data ce ai prins cheag, intri pe un fagas cat de cat ok (fara excese), iti permiti o vacanta frumoasa, iesiri la restaurant (dar si alea cu moderatie), o haina de calitate, mancare de calitate (nu junkul din magazine ci o bucata de somon, samd).
Eu asa vad realitatea vestica.

Cat despre conditiile meteo.... in NL sunt jalnice. Aproape ca ar trebui dati in judecata pentru ca pretind pe nedrept ca in calendarul lor exista si anotimpul "vara"!!! Acum sunt in jur de 17 grade, azi a plouat mai toata ziua; daca da Domnul si avem si noi 25 de grade, minunea tine doar o zi si-apoi se lasa cu furtuni si vijelii. Olandezii sunt disperati dupa soare, foarte multi se si muta in zone insorite precum Spania sau Portugalia dupa ce ies la pensie. Vremea din NL e unul din factorii care contribuie la emigrarea bastinasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

dar din punct de vedere al educatiei,gradinite,scoli...obiceiuri santoase sau nesanatoase...Spitale,administratie...totul este chiar asa mirific?

Mirific e un cuvant bun. Nu e perfect dar foarte aproape . Vorbesc de Australia evident. Si nu avem probleme nici cu ploaia sau lipsa soarelui . Vorbesc de zona unde stau eu, Australia e un continent si in alte zone e vremea mai suparata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

mai nasol e ca in tarile europene cu climat frumos bate vantul prin buzunare si somajul prin sondaje.
grecia, italia, spania

Exact! exact. Cele mai faine tari de locuit din Europa.

Ce pacat ca nu e bine oricum ai da-o...ai clima, n-ai sanse. Ai sanse...n-ai clima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Veniti in Australia!!!
La noi e iarna acum, ziua sunt 20 grade , vara rar depaseste 35 grade, soareeee cat cuprinde indiferent de anotimp . Apa oceanului are 18 grade in mijlocul iernii, vara e absolut superba . Lumea prietenoasa, relaxata, foarte modesta. Criza economica e un bau-bau la tv dar sincer nu am simtit-o. Din contra de cand cu criza au scazut ratele la casa (substantial), a scazut pretul la benzina si a crescut dolarul australian masiv de am facut o excursie in Europa si am dus-o ca boierii ca totul era asa ieftin.

Eu zic la fel ca si mami a lui Victoria , daca alegi cu atentie tara si ai calificari cautate, vorbesti bine limba, dureaza vreo 2 ani pana te asezi si iti faci un rost, dar viata e frumoasa si lipsita de griji dupa perioada de acomodare.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da! Corect, Australia e un mare DA.
Pentru oricine cred, nu numai din RO, poate fi o destinatie target chiar si pentru cei din alte parti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

...

Insa e drept ca o data ce ai prins cheag, intri pe un fagas cat de cat ok (fara excese), iti permiti o vacanta frumoasa, iesiri la restaurant (dar si alea cu moderatie), o haina de calitate, mancare de calitate (nu junkul din magazine ci o bucata de somon, samd).
Eu asa vad realitatea vestica.

Despre asta vorbeam, plus faptul ca nu stai sa numeri maruntisul sa iei o paine sau o hainuta noua copiilor.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Cora, completez aici, sa nu editez mesajul: tu vorbesti de Olanda, eu vorbesc de Canada.
Si sa-ti raspund la intrebare: nu lucrez de 4 ani.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Cine vrea sa emigreze sa aleaga o tara de emigranti... Australia, Canada sau USA ( ordine alfabetica doar, alegerea e personala:) )

Si da, cum a zis Victoria.. e viata fara griji daca nu esti batut in cap... daca nu ati facut copy-paste:) sunt sanse bune sa mearga totul ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Aoleu. Belgia? UK? Denmark? Sweden? :) Pe ce criterii ai ales? Clima? Nu, nu cred ca e clima...

Hai in Spania, Portugalia...sau mai bine in Tenerife, daca tot e sa alegem in functie de clima.

Desi acum cu clima din RO, in care iarna ingheata cioara in copac si vara cand iesi te izbesc 40 de grade de parca ai fi in Africa...oriunde pare a fi mai bine

hmm, Spania....ma faci sa visez....am stat si acolo, a fost super! aproape de plaja.....
Belgia n-am ales-o eu, m-a ales ea pe mine

si tot incerc sa ma conving ca acolo o sa ne fie mai bine...

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput