Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Glicina
Caci calugarii au ceva ce eu la medici n-am prea vazut: smerenia in fata divinului din fiecare om.

Cand se apleaca dupa sapun, sau cand se imbata si fac scandal, cand se bat cu oamnii in justitie sa le ia pamantul de sub case, ca a fost al manastirii in 1400 toamna, pt ca apoi sa se apuce de taiat copacii ca si cand ar fi iarba ce creste la loc in 3 saptamani!?!?
Prea multe povesti "interesante" am auzit despre calugari ca sa ii mai cred ca sunt asa cum se pretind a fi.

In rest, numai de bine. Nu am prea inteles ce te-a iritat asa tare, ca ea nu a zis oricum nimic de rau despre calugari (a zis doar ca ei au casa si masa asigurata, ceea ce este perfect adevarat). Am simtit nevoia sa intervin pentru ca mi se pare ca o judeci prea aspru pe gmmm si fara sa fii fost deloc in papucii ei.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Andre_ea, scuze pentru off-topic, m-a facut sa rid "a"-ul in franceza al baietelului tau! Fii'miu, acum citiva ani, in Romānia fiind si intrebat de un copil cum il cheama, a venit in fuga la mine sa-i spun cum se zice "Alex" in romāneste!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Da, is scumpi ce perle pot scoate uneori :).

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Citat:
citat din mesajul lui J G

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Ah, am uitat sa spun ca eu nu m-am putut obisnui cu verile extrem de calduroase din Ro si nu numai. Am lesinat de cateva ori din cauza asta...

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Exact. Pentru mine vara in Romania e infernala... prefer oricand Belgia cu ploaia zilnic.

Zau? Parca e totusi cam deprimant sa ploua in continuu.

In mai am fost la Marea Nordului. Ne-am propus sa mergem in fiecare week-end in care nu ploua. N-am mai ajuns de atunci :(.

Ina.click, depinde de fiecare adaptarea, de motivele care te aduc in tara respectiva, de motivatie etc.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Ai dreptate, am exagerat pentru ca ma termina caldura. Pe de alta parte sa stii ca nici noi nu putem iesi decat dupa 6-7 seara . Weekendul asta am stat acasa.
Dar sper ca e totusi o exceptie ploaia zilnica? Cand am stat noi in Belgia nu a fost atat de rau, adica erau multe zile in care nu ploua, sau erau precipitatiile acelea cand nu chiar ploua, doar "bureaza". Nu ca vreau sa minimizez disconfortul tau, sub nicio forma!

Anul asta vara a venit (cu calduri mari) la sfarsitul lui Aprilie. Nu e nici jumatatea lui Iulie, prognoza pe urmatoarele zile arata 36 de grade feels like 40... aparatul de AC horcaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Depinde de fiecare. Eu sunt in Bucuresti si aparatul meu de AC e scos din iarna (au inceput reabilitarea blocului si...n-au mai terminat-o). Oricum aparatul era in sufragerie...Ideea e ca nu ma deranjeaza caldura ci frigul asa ca ma bucur in acest moment ca e cald si daca mi se pare ca e cam cald ma gandesc ca vine iar iarna.... Ca sa vedeti ce figuroasa sunt: apartamnentul e orientat spre sud si eu si acum dorm cu pilota .
Daca ar fi sa emigrez, nu m-as duce spre nord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Laura, nu stiu ce fel de oameni cunosti tu, nici nu te aprob, nici nu te dezaprob. Nu stiu ce povesti ai auzit, nici nu as vrea sa aflu. Si nici sa judec. Eu vorbeam despre calugarii adevarati, cei a caror rugaciune facuta din suflet ajuta omul de rand mai mult decat uitatura piezisa a medicului, medic suparat pe viata, pe ploaie, pe salariul mic si pe nedreptatile din univers (vezi un subiect mai vechi deschis de gmmm).
Nu m-a iritat mesajul lui gmmm, am raspuns fara iritare si fara patima. Nu ma pune la colt, am depasit varsta :)
Uite, mie-mi pare rau ca n-am mai mult timp sa raspund mai pe indelete, realizez ca uneori raspunsurile mele pica scurt si cu zgomot, zau ca nu asta e intentia. in plus, ma straduiesc sa ma exprim corect in romana...

La subiect: oameni buni, daca simtiti ca nu rezonati cu atmosfera din Ro, plecati in alte zari. Nu va irositi viata intrebandu-va cum ar fi fost daca ar fi fost. Dar nu fugiti, pregatiti-va cu grija si rabdare plecarea si nu ardeti etapele, fiti ingaduitori cu voi si acordati-va tot timpul necesar luarii unei decizii.
Motivul plecarii mele din Ro, acum multi ani, acesta a fost: nu mai rezonam cu locurile si cu faptele oamenilor, energia mea a devenit la un moment dat incompatibila cu energia emisa de realitatea romaneasca. Niciodata nu voi uita momentele de fericire traite in Ro si niciodata nu le voi nega. Nici pe cele din actuala mea patrie. Ceea ce am devenit datorez in egala masura amandorura.

O saptamana frumoasa va doresc tuturor, indiferent unde va aflati acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Eu am prieteni in Romania care se roaga sa ploua/ninga orice ca s-au saturat de caldura.

La mine ieri 23 de grade, soare .....m-am si bronzat un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La noi, acum sunt 37 de grade Celsius la umbra. La soare sunt 41 de grade.
Daca vrea careva caldura ii trimit, un mail/fax ceva si se rezolva.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

ab5174-tu traiesti intr-o tara ideala,e tocmai bine si din punct de vedere al climei...si din toate punctele de vedere.Zi-mi si mie un singur lucru care nu-ti convine la tara in care traiesti!un singur lucru..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

ab5174-tu traiesti intr-o tara ideala,e tocmai bine si din punct de vedere al climei...si din toate punctele de vedere.Zi-mi si mie un singur lucru care nu-ti convine la tara in care traiesti!un singur lucru..

Pentru mine este ideala .....altfel plecam de aici.

Ce nu imi place:

Nu vind mici la McDonald's

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi sunt 26 de grade azi, la umbra. In apa marii 20 de grade. Mergem la plaja, evident, suntem inca in concediu :).

Mergi la inceput