Motive de fugit din RO cu 10 picioare
Raspunsuri - Pagina 16
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Lara c, adica ma faci mincinoasa? nu inseamna ca daca tie nu ti s-a intimplat altii doar inventeaza! singura dovada ar fi persoana cu care am fost care ma sponsoriza pt viza; am fost bagati inauntru intr-o cabina cu usa de unde nu se auzea nimic in afara ca sa am alti martori;si la naiba, nu m-am gindit sa iau cu mine ceva de inregistrat ca sa inregistrez ilegal convorbirea cine naiba se poate gindi sa faca asa ceva?chiar am mers plina de sperante si cinstita nu mi-a trecut prin cap nici macar o secunda ce avea sa urmeze; nu mai am nr de tel al persoanei din anglia ca a fost demult in 2000 altfel ti l-as da; am facut apel atunci pt refuzul de viza, si s-a tot aminat procesul un an de zile pina am renuntat eu la el.Ce dovezi vrei sa am sa il fac pe ala sa recunoasca ca a zis asa? ca doar nu crezi ca am avut avocat care lua notite.... si inainte de a acuza lumea de minciuna mai gindeste-te o data...nu iti doresc sa treci prin umilinta prin care am trecut eu atunci!m-a degradat ca persoana...si macar de as fi fost tiganca la dracu, ca as fi avut drepturi...m-a facut asa pe degeaba...si fire-ar sa fie nici nu stau pe banii nici unui stat dupa cum a "prevestit" omul...ca macar de as sta! |
Stai domol, eu am inteles ca Lara ar putea (si ar vrea) sa te ajute, nu te acuza musai de minciuna. ok?
Rufus, Tora si iadele
mihaela_s spune:
Ah, am uitat sa spun ca eu nu m-am putut obisnui cu verile extrem de calduroase din Ro si nu numai. Am lesinat de cateva ori din cauza asta...
J G spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Ah, am uitat sa spun ca eu nu m-am putut obisnui cu verile extrem de calduroase din Ro si nu numai. Am lesinat de cateva ori din cauza asta... pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Exact. Pentru mine vara in Romania e infernala... prefer oricand Belgia cu ploaia zilnic.
Selene_Bunny spune:
Clima in RO s-a dat peste cap de ceva vreme (cam de doi ani am observat eu). In sensul ca si in nord, unde sunt dealuri, munti, tot te parleste soarele de te scorojeste. Inainte nu era chiar asa, pe cand eram studenta la Cj, o singura data am vazut ca arata termometrele 39 de grade. Dar niciodata nu am simtit ca lesin de caldura. Acum... te scofalcesti pe strada.
Iar aici, la mine, 30 de grade sunt deja de la 9-10 dimineata. Vineri, la 12, un termometru de-ala mare de la o farmacie arata 38 de grade. La umbra.
In aprilie era deja vreme de maneca scurta, eu ziceam ca vara incepe in mai, a inceput cu vreo doua saptamani mai repede...
Nu mai apuc sa ma bucur de copacii infloriti, azi infloresc, peste doua zile se scutura...
andre_ea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J G
Exact. Pentru mine vara in Romania e infernala... prefer oricand Belgia cu ploaia zilnic. J si Carla (05.02.2006) www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare |
Zau? Parca e totusi cam deprimant sa ploua in continuu.
In mai am fost la Marea Nordului. Ne-am propus sa mergem in fiecare week-end in care nu ploua. N-am mai ajuns de atunci :(.
Ina.click, depinde de fiecare adaptarea, de motivele care te aduc in tara respectiva, de motivatie etc.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
Marox spune:
Andre_ea, scuze pentru off-topic, m-a facut sa rid "a"-ul in franceza al baietelului tau! Fii'miu, acum citiva ani, in Romānia fiind si intrebat de un copil cum il cheama, a venit in fuga la mine sa-i spun cum se zice "Alex" in romāneste!
gmmm spune:
ina.click, da, pentru mine e deprimant.
Din mai multe motive.
Mai intii ca stam inchisi toata saptamina (nu cred ca stau mai mult de 1/2h pe zi afara, si asta daca tin cont de dusul pina la masina, de la masina pina intru in scoala etc.).
Si in week-end, presupunind ca nu lucram, dupa ce termini cu tot ce ai da facut, cumparaturi etc simt nevoia sa respir aer liber. Or cu copii prin ploaie , mai greu.
Alt motiv: lipsa de lumina favorizeaza depresiile (dovedit).
Si, in fine, cind eram in Romania, daca era vremea urita, aveai la cine sa te duci: familie, prieteni. Aici eu cel putin nu am la cine merge, cel putin nu asa, pe nepusa masa, ca e vremea urita si hai sa-l vad si eu pe X.
Glicina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gmmm
Inteleg perfect. De aproape trei luni ploua fara incetare, sincer, e greu de suportat. Eu as prefera trei luni de ger pe an decit burnita asta marunta, quasipermanenta, care iti dizolva moralul. Mai ales ca prin natura meseriilor noastre sintem inchisi toata ziua si in foarte rarele momente cind sintem la exterior ne-am dori un pic de soare. Eu nu am fugit din Romania. Eu am plecat. Motivul? Faptul ca, dupa cum vedeti si pe forum, se considera ca medicii n-au nevoie de un salariu care sa le asigure un trai decent. Sint considerati niste nemernici (asta atunci cind nu sint de-a dreptul niste criminali) care ar trebui sa intre in medicina ca in calugarie (sau chiar mai rau, calugarilor tot li se asigura casa-masa). |
gmmm, ti-am dezaprobat mesajul, nu pt ceea ce spui despre medici (desi cred ca tu iti cam exagerezi niste trairi f personale), ci pt ceea ce afirmi despre calugari. Caci calugarii au ceva ce eu la medici n-am prea vazut: smerenia in fata divinului din fiecare om.
Tu iti iubesti profesia?
lara_c spune:
citat din mesajul lui msl1 Lara c, adica ma faci mincinoasa? nu inseamna ca daca tie nu ti s-a intimplat altii doar inventeaza! singura dovada ar fi persoana cu care am fost care ma sponsoriza pt viza; am fost bagati inauntru intr-o cabina cu usa de unde nu se auzea nimic in afara ca sa am alti martori;si la naiba, nu m-am gindit sa iau cu mine ceva de inregistrat ca sa inregistrez ilegal convorbirea cine naiba se poate gindi sa faca asa ceva?chiar am mers plina de sperante si cinstita nu mi-a trecut prin cap nici macar o secunda ce avea sa urmeze; nu mai am nr de tel al persoanei din anglia ca a fost demult in 2000 altfel ti l-as da; am facut apel atunci pt refuzul de viza, si s-a tot aminat procesul un an de zile pina am renuntat eu la el.Ce dovezi vrei sa am sa il fac pe ala sa recunoasca ca a zis asa? ca doar nu crezi ca am avut avocat care lua notite.... si inainte de a acuza lumea de minciuna mai gindeste-te o data...nu iti doresc sa treci prin umilinta prin care am trecut eu atunci!m-a degradat ca persoana...si macar de as fi fost tiganca la dracu, ca as fi avut drepturi...m-a facut asa pe degeaba...si fire-ar sa fie nici nu stau pe banii nici unui stat dupa cum a "prevestit" omul...ca macar de as sta! |
Nu te fac mincinoasa.
Doar spun ca asa ceva nu este tolerat( si nici nu am mai auzit!!) iar persona respectiva si-a riscat cariera daca intr-devar ti-a spus asa ceva.
Daca aveai dovezi ( si bineinteles numele persoanei )puteam sa cer se investigheze acest incident.
Pot sa iti spun ca cea mai mica aluzie la rasa/ nationalitate/culoare /sex te lasa fara serviciu dapoi insultele pe care le-ai mentionat tu.
Pot sa te intreb daca era Roman? Ai avut interpret?Consul nu era sigur.
Dac era roman, nici macar nu era persoana care a luat decizia ci doar persoana care ti-a explicat motivele refuzului ( de aia te aflai intr-o cabina).Oricum asta nu justifica asemenea limbaj.
Si da , recunosc ca m-ai facut f curioasa sa stiu CINE a putut vorbi asa.
Edit: desi nu vreau sa insist . Si tu nu i-ai spus Mr. cum ai spus ca te cheama? Ce functie ai? Scrie oricum pe refuz.
Am martor pe sponsor ( nu inteleg de ce afost prezent sponsorul, de obicei nu se intampla, dar cu atat mai bine).
Ieseai frumos din cabina si ii faceai reclamatie.
Si se investiga.
Viza poate ca tot nu o luai dar macar il trimeteai si pe ala acasa ca sa nu mai repete faza si cu altii.
msl1 spune:
Lara,
Nu era romin, era englez 100%.Nu mai stiu cum il chema a fost demult;pot sa ti-l descriu cum arata daca vrei ca doar nu o sa-i uit figura niciodata! nu am stiut sa pun piciorul in prag pt ca eram si mai tinara nu mai avusesem asemenea experienta si am ramas efectiv socata de ceea ce am putut auzi; am dedus ca el era consulul pt ca el a luat decizia de a refuza viza si cind sponsorul meu a cerut sa vorbeasca cu o persoana in functie mai inalta decit el i-a spus ca nu exista altcineva in afara de el de aici am dedus ca era cea mai importanta persoana la acel moment.Am aruncat toate hirtiile dupa ce m-am maritat nu am avut dupa ce sa le mai tin. Si in plus nici nu m-as apuca acum sa "descopar rahatu" scuza-mi expresia ca n-are rost; ah ca tocmai mi-am amintit, individul sa fie sigur ca nu intru in anglia sub nici o forma mi-a pus nu-s ce soi de interdictie pe ce perioada ca sa nu intru in tara lor de parca cine stie ce as fi facut.....(Sa stii ca in cabina m-a bagat pt interviu atit singura cit si impreuna cu sponsor cit si pe sponsor singur caruia i-a "intarit" spusele despre mine...refuzul a fost f scurt:aici sint hirtiile viza este refuzata motivul scrie pe hirtie poti sa faci apel daca vrei si cu asta basta!)Sponsorul a venit tocmai special ca sa se evite situatia unui refuz daca mergeam singura la interviu...ha ha!
Dupa ploaie clop de paie...ma pot duce in lumea larga unde am chef ca-s americanca daca-i vorba!dar acum nu ma mai intereseaza!
Editez: cred ca i-a facut sponsorul reclamatie dupa ce s-a intors in anglia daca bine imi amintesc; nu cred sa i se fi intimplat nimic dat afara sau ceva de genul, ca asa era pe vremea aia in Ro cam facea lumea ce vreuia...de fapt si acuma e la fel; din cite am inteles avea si un "biznis" in ro individul...acuma cred ca-i pensionar( arata destul de in virsta pe atunci), in dos il doare sau l-ar durea de reclamatia mea sa zic drept...
Chiar nu mi-a picat bine sa imi amintesc sa zic drept am fost prost dispusa toata ziua si pe deasupra mi-am dat seama ca treaba asta mi-a influentat deciziile mele de mai tirziu...si nu prea in bine...na ca am deviat-o rau de la subiect!