Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174
...

In Romania o singura data nu mi-a spus, de multe ori nici nu iti raspunde la salut

Eu de cate ori am intrat in Ro, au fost tare politicosi cu mine. Si la vama, si la biletele de avion, le-am cerut loc la geam, mi-au gasit loc la geam :) si la vama si la intrare si la iesire, au fost tare draguti, deci nu am nimic de reprosat. Pana la iesire din aeroport... ca de-acolo in-colo... alta poveste.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Pe la inceputurile noaste aici , tuseam de mama focului ......eram intr-un supermarket si ma opreste o Doamna in virsta si imi spune ceva de genul : "Love, cred ca ai nevie de un mentosan (mint). Vrei unul?"

Daca cineva trece cu umbrela mai mare pe linga tine pe trotuar, se fereste si zice Sorry.

Al meu si-a scapat ochelari pe jos si a cazut o chestie din aia de pus pe nas, m-am dus la un magazin (nu cel de la care ia cumparat ) si cind sa platesc imi zice - nu costa nimic.

Am scris in alt topic ca eu cumpar carnea de la macelar, am vrut sa incerc si altul ......stia ca nu sint clienta lui ......imi da 2 bucati de friptura gratis, cu mentiune ca sigur o sa-mi placa si devin clienta lui(asta da comert)

Cred ca mai am inca o suta de motive pro emigrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Al meu si-a scapat ochelari pe jos si a cazut o chestie din aia de pus pe nas, m-am dus la un magazin (nu cel de la care ia cumparat ) si cind sa platesc imi zice - nu costa nimic.

asta mi s-a intamplat mie pana acum de 2 ori. stai sa-mi amintesc unde.

aaa, da, era in Romania. o data in Bucuresti, a doua oara in Timisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Fratele meu a ajuns in Anglia cu job-ul. Avea serviciu la o firma multinationala, gasisera casa intr-un orasel satelit linistit, vorbise la scoala pt copii...si a renuntat. A prins sezon de iarna si cu toate ca a facut multe delegatii spre Europa, vremea l-a terminat. Ploua, ploua, ploua...A preferat sa revina in Romania.

Anya

Inteleg perfect.
De aproape trei luni ploua fara incetare, sincer, e greu de suportat. Eu as prefera trei luni de ger pe an decit burnita asta marunta, quasipermanenta, care iti dizolva moralul.
Mai ales ca prin natura meseriilor noastre sintem inchisi toata ziua si in foarte rarele momente cind sintem la exterior ne-am dori un pic de soare.

Eu nu am fugit din Romania. Eu am plecat.
Motivul? Faptul ca, dupa cum vedeti si pe forum, se considera ca medicii n-au nevoie de un salariu care sa le asigure un trai decent.
Sint considerati niste nemernici (asta atunci cind nu sint de-a dreptul niste criminali) care ar trebui sa intre in medicina ca in calugarie (sau chiar mai rau, calugarilor tot li se asigura casa-masa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

ab5174,
anglia a fost "prima mea iubire"! am incercat disperata sa ajung acolo, dar era pe vremea vizelor...si la ambasada mi-am primit o "sapuneala" de la insusi consul de pe vremea aia (prin 2000) adica cred ca era consulul...cum ca rominii sint tiganiimputiti si puturosi si eu sint doar o alta tiganca care vrea sa mearga sa traiasca ca un parazit pe spatele englezilor ca am indraznit sa cer o viza....mi-a pierit dorinta dupa aceea; dar am mai scris despre asta mai demult;

Sincer, eu nu cred asa ceva.

Dar DACA este adevarat si DACA AI CEA MAI MICA dovada iti dau cuvantul meu ca eu fac plangere personal si va fi dat afara . Da, si dupa 12 ani.

Asa ca daca ai dovezi, chair te rog scrie-mi / trimite-mi pe PM daca nu vrei aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

ab5174,
anglia a fost "prima mea iubire"! am incercat disperata sa ajung acolo, dar era pe vremea vizelor...si la ambasada mi-am primit o "sapuneala" de la insusi consul de pe vremea aia (prin 2000) adica cred ca era consulul...cum ca rominii sint tiganiimputiti si puturosi si eu sint doar o alta tiganca care vrea sa mearga sa traiasca ca un parazit pe spatele englezilor ca am indraznit sa cer o viza....mi-a pierit dorinta dupa aceea; dar am mai scris despre asta mai demult;

Sincer, eu nu cred asa ceva.

Dar DACA este adevarat si DACA AI CEA MAI MICA dovada iti dau cuvantul meu ca eu fac plangere personal si va fi dat afara . Da, si dupa 12 ani.

Asa ca daca ai dovezi, chair te rog scrie-mi / trimite-mi pe PM daca nu vrei aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

scuze de off topic, dar vroiam sa intreb expatii din tari de...ploaie pline...daca e chiar asa greu sa te adaptezi. s-ar putea sza ajung si eu intr-una...

pe mine ma deprima numai gandul, sincera sa fiu. insa am sa incerc sa trec peste asta.
vara-mea imi povestea ca a dat in depresie in primul an petrecut in DK, d exemplu. Intrebase, satula de vreo 5 luni de dardait, frig si intuneric (lumina aia cetoasa de fapt) "Cand vine primavara?"
si iti dai seama cum s-a simtit cand i-au raspuns aia jubiland "pai a venit primavara! asta e !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pai unii se obisnuiesc, altii nu! :) Pana si localnicii sufera, multi aleg sa plece in alte tari mai uscate si calde, sau macar isi petrec iernile acolo, concediile, etc. Multi localnici sunt depresivi pe motiv de clima, nu e nimic deosebit ca suntem diferiti si rezistam diferit la conditiile climatice. Pana nu incerci pe pielea ta, nu ai cum stii cum te adaptezi.

La noi nu ploua asa mult, dar e lumina putina iarna, in zilele innorate ai impresia ca nici nu s-a luminat. Insa vara compenseaza din plin si uite asa e un suis-coboras. Acum nu mi se mai pare ciudat, dar tot as vrea sa fie vara mai luuuungaaaaa :). Insa si localnicii simpatizeaza :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Gmmm, dupa cum ai constatat in urma discutiilor cu colegii tai francezi si datorita carora ai creat un topic acum citva timp, se pare ca medicii sint priviti la fel peste tot . Toti sint invidiosi pe salariul lor, iar medicii sint nemultumiti ca salariul nu e direct proportional cu numarul de ani de scoala. De ce sint nemultumiti pacientii, indiferent de nationalitate, nu mai conteaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Lara c,
adica ma faci mincinoasa?
nu inseamna ca daca tie nu ti s-a intimplat altii doar inventeaza!
singura dovada ar fi persoana cu care am fost care ma sponsoriza pt viza; am fost bagati inauntru intr-o cabina cu usa de unde nu se auzea nimic in afara ca sa am alti martori;si la naiba, nu m-am gindit sa iau cu mine ceva de inregistrat ca sa inregistrez ilegal convorbirea cine naiba se poate gindi sa faca asa ceva?chiar am mers plina de sperante si cinstita nu mi-a trecut prin cap nici macar o secunda ce avea sa urmeze; nu mai am nr de tel al persoanei din anglia ca a fost demult in 2000 altfel ti l-as da; am facut apel atunci pt refuzul de viza, si s-a tot aminat procesul un an de zile pina am renuntat eu la el.Ce dovezi vrei sa am sa il fac pe ala sa recunoasca ca a zis asa? ca doar nu crezi ca am avut avocat care lua notite....
si inainte de a acuza lumea de minciuna mai gindeste-te o data...nu iti doresc sa treci prin umilinta prin care am trecut eu atunci!m-a degradat ca persoana...si macar de as fi fost tiganca la dracu, ca as fi avut drepturi...m-a facut asa pe degeaba...si fire-ar sa fie nici nu stau pe banii nici unui stat dupa cum a "prevestit" omul...ca macar de as sta!

Mergi la inceput