Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata, nu prea am dormit....pe strazi era atata agitatie, ca nu imi venea sa cred. la fiecare gol nu se mai auzea tv-ul din casa de galagia de pe strada...parca era revelion, atatea artificii am vazut.totul era rosu si galben...era 3 dimineata si erau inca grupuri care cantau pe strada.cred ca fredonam in pat viva espana...frumoasa senzatie, ce mai.

la 10.30 am consultatia.apoi plec la munca si cum ajung acasa va povestesc.colicul nu ma mai supara...m-a lasat durerea.referitor la dormit, eu cel mai bine ma odihnesc pe partea dreapta!!pe stanga nu rezist mult, ca ma iau palpitatiile..

embarazada de 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menics spune:

buna dimineata, ma inscriu si eu in clubul celor ce nu mai dorm bine noaptea...
eu dorm cu o perna intre bicioare, si una pusa la spate.. asta ca sa nu ma rastorn pe spate... ma straduiesc sa stau cayt mai mult pe partea stanga .. dar incep sa ma doare toate asa ca, fac manevra de intoarcere.. cu toate pernale rearanjate... si normal ca ma trezesc... dupa ia am montul mani amortite .. iar ma trezesc si incep exercitiile de dat din maini, scuturat samd... la mine pilota e facuta pachet dar imi odihnesc picioarele pe ea.. voi cauta si eu si imi voi lua perna... deocamdata blindata cu 5 perne inca ma mai descurc.
A.C. eu stiu ca de la anul vor sa modifice indemnizatia, eu inca nu m-am hotarat cat voi sta acasa, imi voi ruga colegii de la HR sa-mi faca un calcul sau sa-mi trimita baza la un moment dat o stituatia cu veniturile pe ultimele 12 luni ( sau 6?)

uff si eu iut ..
vreau sa va imbratisez pe toate, si astept vesti de la cele care au control sau astepta rezultatele analizelor.

sambata am facut iar baita in mare si m-am rasfatat o ora jumate la soare...e tare placut cand inoti asa cu burtica... ca o balenuta!!! iar dupa m-am omorat cu gem si compot de caise...
eu astept sa ma programez la morfo!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Menics,degeaba modifica la anul legea...Daca noi nastem in nov-dec,apucam legea de acum...:(( Eu asa stiu,cum prinzi,asa mergi pana la capat.Vedem noi ce va fi...

Alina 20+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Neatza fetelor!
Am schimbat saptamana astazi:)
Nici eu nu dorm bine, ma tot trezesc pe burta si ma sperii si imi schimb pozitia...Asta e pozitia mea de dormit si mi-e tare greu sa stau altfel...Inca nu am cine stie ce burtica, banuiesc ca daca l-ar deranja pozitia pe bebe mi-ar transmite el un semnal, vreo intepatura, ceva :)
Sunt suparata ca doctorul meu tot insista sa fac si triplu test - desi DT mi-a iesit bine. Nu inteleg de ce, cand l-am intrebat mi-a spus proverbul cu "paza buna....". Nu am motive sa suspectez vreun interes, e un bun prieten de familie. Am sa mai vb cu el, poate are el vreun motiv de ingrijorare si nu mi l-a spus. Nu as vrea sa-l fac, am fost de-a dreptul traumatizata cand am primit rezultatul dezastruos de la DT...care pana la urma s-a dovedit a fi din cauza unei erori de redactare (a scris cm in loc de mm). CAnd l-am refacut a iesit OK. Nu mai vreau sa trec prin asta inca o data. Pe de alta parte nu sunt cu sufletul impacat daca nu ascult ce-mi spune doctorul...Ufffffff
Legat de indemnizatie....daca nastem in decembrie, intram in Concediu de crestere a copilului abia in 2013, pentru ca mai e si concediul acela postnatal - pe care il putem lua in proportie mai mare dupa nastere (daca putem). Poate ca ne incadram.
Se anunta o saptamana torida - sa aveti grija si sa va hidratati.

V-am pupat!

mamica de Mara - 3 ani si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

A.C., Menics, vestea mai putin buna apropos de indemnizatie e ca e max 75% din veniturile din ulimile 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei pe luna pt primul an, iar daca optezi pt 2 ani, e undeva la maxim 1400 lei pe luna pentru amandoi anii. Din cate stiu eu trebuie sa optezi de la bun inceput pt 1 sau 2 ani, iar daca te razgandesti pe parcurs, fie ai al doilea an fara bani, fie iti recalculeaza in functie de cat ai primit deja.
Vestea buna e ca cei 75% se calculeaza nu din net ci din tarifar, adica fara impozit si taxele angajatului, ceea ce inseamna ca de primit primesti propriu zis tot cam cat salariul.
La ultimile 6 luni se raporteaza cei 85% pe care ii ei pt concediul medical de sarcina si lauzie - cel de 142 de zile.

Iulia, mami de Sara Andreea si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Buna dimineata tuturor! Ce mai faceti? Cum suportati caldura? Si eu am dormit foarte prost azi noapte, mi s-a parut foarte cald desi aseara am dat drumul la aerul conditionat si am facut racoare.

Alina, felicitari si pentru a doua printesa. Ce frumos ca ai vazut-o si e totul ok! Despre indemnizatie eu am auzit ca a zis saptamana trecuta Mariana Campeanu ca ar vrea sa o mareasca din septembrie la 85%, dar limitele raman la fel (1200RON daca stai 2 ani, 3400RON daca stai 1 an). Sa speram ca o sa faca asta, desi pe mine personal nu ma va ajuta cu nimic (oricum primesc suma plafonata). Si in nici un caz nu pot sta mai mult de un an, pentru ca avem ipoteca pentru apartamentul in care stam care va fi cat indemnizatia.

Bioana, imi inchipui ca a fost superba atmosfera in Spania aseara. A fost un meci foarte frumos si Spania merita sa castige.

O zi si o saptamana buna sa aveti! Sanatate tuturor!

Andreea 20+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Buna dimineata!

Eu pana acum nu mi-am luat perna de gravida, m-am descurcat cu mai multe perne, pernute pe langa mine, dar suna tare interesant sa ai totul in una, mai ales daca poate fi folosita apoi si la alaptat. Cred ca am sa caut si eu prin Auchan.

Alina, eu voi sta acasa doar cele 126 de zile de pre si postnatal, asta daca iau ex de titularizare de anul asta. E prima data cand as sta asa putin, dar ma gandesc ca e totusi program pana la 12.30 si nu lipsesc foarte mult. Apoi vine concediu, in iunie. Chiar, poate ma lamuresti tu, eu nu prea stiu cum e cu concediu in invatamant. In cele 3 luni cat e vacanta, mai vii la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Heeeellooooo, cucuietele!
E luni...
Referitor la concediul de crestere a copilului, legea spune ca:
-mamele care opteaza pentru concediul de 1 an vor primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei; cine se razgandeste pe parcurs si doreste sa mai stea acasa dupa ce copilul implineste un an va sta in concediu fara plata; cine opteaza sa se intoarca la serviciu mai devreme de 1 an primeste in plus fata de indemnizatie un stimulent de 500 Ron pe luna pana cand copilul implineste doi ani;
-mamele care vor opta pentru concediul de 2 ani vor primi o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei. In cazul acestei optiuni stimulentul de 500 Ron nu se acorda.

Am auzit si eu acum cateva saptamani ca exista un proiect de lege pentru modificarea indemnizatiei de la 75 la 85%, dar in cazul in care se aproba acesta se va aplica numai concediilor de 1 an, restul prevederilor legale in vigoare nu se vor modifica.

Onutz 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Iulia, tu te referi acum la legea actuala? Eu stiam ca daca vrei sa stai 2 ani primesti maxin 1200 ron...

mamica de Mara - 3 ani si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Da Onutz, ai dreptate. Cred ca ramasesem eu setata pe alte plafoane. Stiu sigur insa ca cei 75% nu se aplica la cat primesti in mod normal in mana ci la suma cu tot cu impozit.
Oricum, ar trebui sa modifice si plafoanele, dar sa vedem... Nu uitati ca noi nastem inainte/ in timpul campaniei electorale, deci orice e posibil , mai ales la ni

Iulia, mami de Sara Andreea si 16+

Mergi la inceput