Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 12
A.C spune:
Felicitari,Bioana!Doamne ajuta sa mergem toate pana la capat si sa nastem bebei sanatosi ! Sa trecem cu bine de cele 9 luni de sarcina.
Alina 20+ mami de Delia ( 6 ani)
mena1906 spune:
Am mancat cateva feliute subtiri, Onutz. Imi pare rau ca ti-am facut pofta. Si eu sunt pofticioasa si, din pacate, pestele,fructele de mare si prosciutto sunt singurele tipuri de carne la care poftesc, le suport si sunt exact cele la care nu e voie. Dupa sarcina si alaptare recuperez .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 12+
Mami_de2 spune:
Salutare fetelor!
am revenit si eu de la mare;
f frumos fu! relaxanttttt;
abia astept la anul sa simtim valurile marii chiar in 3 ca o familie adevarata :X:X:X:X
Citat: |
citat din mesajul lui mada81lina Cu placenta asta ma ingrijorez. La 18 sapt era ok, sus inserata. Acum a coborat, iar in observatii apare scris placenta anterioara la 17 mm de OCI La voi cum se prezinta placenta ? Stiam ca poate fi joasa la inceput, si sa urce. Dar la mine s-a intamplat invers. |
Madalina la tine e bine cu placenta la 17 mm de col. la mine e la 0,8 mm:)si imi da emotii mereu ca inca mai am scurgerile alea colorate rozalii maronii periodice o data la 2,3 sau 4 zile doar dimineata. Eu de la `13 sapt o am posterioara inserata jos (marginala) si astept cu sufletul la gura orice eco sa imi zica ca s-a mai ridicat. Pe 11 iulie o am pe urmatoarea sa vedem daca s-a mai ridicat vreun pic.
Tie ti-a recomandat dr. vreo ceva pt asta?
Citat: |
citat din mesajul lui dana0000 Am fost in IKEA,nu au perna de gravida.Stiu ca a zis cineva ca e vreo 70 ron dar nu exista de nici un fel. Sa ma duc la Cora? Nici un Auchan nu au si eu dorm la fel de rau.Ma cam stresez ca nu simt miscarile,am putin peste 17 sapt... Va pup burtici si va urez o saptamana plina de vesti bune |
Danaa, la Ikea nu au perne de gravide speciale daca ii intrebi. eu am vazut perna care seamana 99%cu cea de gravida numai ca e mai frumoasa la raionul pt copii, bebelusi, nou nascuti, ju rotunde si lungi incovoiate in forna usoara de U de minim 1 metru lungime la 69 de lei din plush mari sub forma unei omizi sau ceva de genul :))
ps: de cateva zile am inceput parca sa simt si eu periodic miscari de genul bulbuci usori in burtica; cu precadere dupa masa si noaptea intre 1 si 3 :)) doar daca stau intinsa in pat mai mult si sunt atenta; sunt asa incantata ca sper ca e bebe si nu-s matzele mele. Desi soacramea nebuna azi imi zice:'' aa cum numai bolboroseli?!?! ca ai aproape 5 luni, trebuie sa simti de-a dreptul junghiuri!!" e nebuna ca m-a si panicat!! nu mai bag eu pe nimeni in seama..auzi la ea: junghiuri si lovituri de pe acum..dar ce crede ca am in burta pe Lucian Bute?! :)))))))))))))
18+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 300mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Mami_de2 spune:
Fetelor eu am acum o alta problema nasoala.. dupa ce am racit acum 3 saptamani si mi-a trecut totul fara sa iau nik doar am bolit vreo saptamana cu nasul si gatul, acum nu mai am absolut nimic cu exceptia raguselii. Nu mai am voce deloc, sunt ragusita si am impresia ca e din ce in ce mai rau, adica parca zilnic raman fara voce putin cate putin.
oare ce sa fac? nu ma doare nik, nu ma doare gatul deloc, nu imi curge nasul, nu ma deranjeaza nimic, sunt ca noua, dar efectiv am ramas fara voce . O fi vreo urmare a racelii netratate? sau vreun efect secundar? oare imi va mai trece ? nu prea vreau la medic ca nu vreau sa imi dea pastile sa iau, dar daca mai tine asa o sapt, cred ca ma duc sa ii cer si lui parerea macar de idee sa vad ce imi zice.. e nasol fara sa pot sa vb.. ceva naturist pt revenirea vocii nu cunoasteti?
18+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 300mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
bioana spune:
multumesc mult pentru toate gandurile voastre bune!ma bucur ca mi-am luat o grija de pe cap...nu mi-a dat nici acum vitamine. a zis sa fac tot ce am facut paan acum ca e bine...colesterolul e 244 dar a zis ca asa urca in sarcina, sa nu imi fac griji..iar glucoza e sub limita, 63.in rest, toate bune si frumoase.maine repet analiza de urina.
am trecut la visine....mi-au trimis ai mei din tara 10 kg!!!majoritatea le-am congelat. cele care au ajuns mai obosite, le.am dat sotului sa isi faca visinata...ca tare mari emotii a avut azi pana l-am sunat si i-am zis ca totul e bine..
embarazada de 18+
menics spune:
Biona, gata ai scapat de un stres!
mami_de2, gata ati incarcat bateriile??
mai fetelor m-am tot gandit cum sa fac cu bb cat sa stau acasa.. tare greu de hotarat... voi mai studia problema... ma gandesc ca diferenta de la 12 mil plafonul pana la 18 .. cam cat iau ei in mana... il voi da pentru o bona...plus grijile... mama ar putea sta cu el dar asa o zi, doua... dar nu o pot angaja totusi pe post de bona, ca nu poate sa faca naveta, sau sa o mut la mine...off nu stiu cum sa fac...
22+
angelique_19 spune:
Bioana felicitari pt rezultate
Mami felicitari ca l-ai simtit pe bebe,si eu l-am simtit dar la mine sunt niste zvacnituri ca si cum cineva ma impinge dinauntru(cine ar putea oare?)Si am tot simtit de cateva ori chiar si azi-noapte o data.Nu eram sigura ca este el ca eu asteptam un falfait de aripi ca toata lumea.Si nu te mai lua dupa soacra,fiecare percepe miscarile in felul ei.Iar despre raguseala nu stiu,nu ma pricep,Bubu sigur stie vreun remediu.
Iar despre statul acasa cu copilul eu o sa stau 2 ani,la mine este mai incurcata treaba,dar asta e.
17+ cu
onutz83 spune:
Mena, lasa ca recuperam noi
Mami, bine ai revenit, e altceva acum, dupa relaxare
Felicitari pentru bulbuci si las-o pe soacra ta, asa sunt personajele astea trecute de o anumita varsta. Dupa ce ca suntem noi paranoice mai vin unii si altii, ba ca de ce nu l-ai simtit inca, vai da' ce burta mica ai, aoleu ce burta mare ai, sigur sunt doi (daaaa, bine ca esti tu mai sigura decat ecograful ), da' cara, draga orice, ca esti gravida, nu bolnava etc.
Incearca sa ignori chestiile astea, cred ca tu esti cea mai sigura dintre noi ca creste, la cati doctori te duci Moama, ce ma arde buza de inca o ecografie, ca nu l-am mai vazut de la 12s... in fiecare zi ma gandesc si ma razgandesc si zic lasa, ca-l intoarcem oricum pe toate partile la morfo, dar mai sunt 2 sau 3 sapt pana atunci Eu imi tot amintesc la 10s cand il inghesuia d-na dr ca sa ne arate una, alta si iubitul de el se refugia intr-un colt, ghemuit.
Stai sa vezi dupa ce nasti... Nu-l mai tine asa, vai, de ce nu vorbeste inca, parca merge stramb, sa-l infesi strans, sa nu iasa copilu' cracanat, decaloteaza-l, nu-l decalota, blaaaaa, blaaaaa...
Nu stiu ce sa zic despre voce, nu mi s-a intamplat, cred ca Bubulici stie ceva. Cred ca trebuie in primul rand sa nu mai vorbesti deloc. Eu zic sa intrebi totusi un medic
Menics, daca cat iei pe mere dai pe pere si nici nu stai cu copilul eu as vota pentru doi ani. La mine diferenta e prea mare
Onutz 19+
Ina_3040 spune:
Neata fetelor,
Felicitari tuturor pentru vestile bune, tot asa vesti sa citim pana in decembrie.
Noi suntem bine, la servici mult de munca pentru moment. Vineri merg sa fac morfofetala de trim II am emotii deja De data asta am avut noroc sa prind rendez-vous de la ora 10 asa poate veni si consortul sa dea apa la soricei pe acolo.
Cu statul acasa am un mare of, aici se dau 5 luni postnatal (de fapt nici macar 5 luni ci 20 de saptamani). Cu Robin am stat 5 luni jumate si acuma mi-am propus sa stau 6, deci sa iau o luna in plus fara plata. Greu cu cresa, nu vreau sa intru in amanunte dar primul an jumate am tras saptamana de saptamana cu cate o boala
Bucurati-va cat puteti cele ce puteti sta acasa, asa zboara timpul asta pretios.
spor la treaba tuturor si o zi cat mai buna.
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 21 s.
mada81lina spune:
Mamide2, nu mi-a zis nimic, a spus ca 90% se ridica, dar altceva nimic. Doar sa evit raporturile sexuale.
Am fost socata cand am aflat de placenta, stiind ca mereu a fost anterioara sus, ca am uitat sa-i spus ca pana acum a fost sus, de ce e jos acum.
Dar maine merg la Viena, sa repet morfo, si o sa am pregatite toate intrebarile. Revin si va povestesc ce solutie imi dau ei.
Referitor la ingrijire copil, incerc sa stau cat mai mult la job, sa-mi iau zilele concediu la sf (pana acum nu am luat nici o zi pe 2012), si apoi sa intru in prenatal, adica putin, cele mai multe zile sa le iau in postnatal.
Dupa aceea, anul viitor vreau sa intru putin in CIC, doar pe perioada cat alaptez. Adica optez pt 75% in primul an, si ma intorc mai repede, pt 5 mil lunar pana la 2 ani, si la program redus, la 6 ore.
Ce nu sunt f lamurita, eu am pe fluturas, si valoarea in lei a bonurilor de masa. Se calculeaza si alea, sau doar 75% din net ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg
22+