Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 10
andie_n spune:
Saptamana trecuta parca zicea ceva si de acordarea suplimentului si daca optezi pentru 2 ani si te intorci mai devreme, dar pana nu vedem legea si ce scrie in ea de fapt degeaba discutam. Apropo, sa te intorci mai devreme inseamna si cu 2 sapt mai devreme de 1 an (adica cand are bb 11 luni jumate), si eu am de gand sa fac asta daca legea ramane la fel, ca merita sa iei 500 RON pe luna inca un an pentru ca te-ai intors cu 2 sapt mai devreme. Nu stiu insa daca s-a facut schimbare de lege care ii obliga si pe tati sa stea 1 luna cu copiii, sau a fost doar un proiect?
Andreea 20+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
dannnah spune:
E greu de luat o decizie....1 an mi se pare putin, Mara la 1 an inca nu mergea...atunci e cea mai delicata perioada...E greu pentru bunici sa stea cocosati si aplecati dupa ei (asta pentru cine are norocul sa aibe bunici). Parca 2 ani e totusi prea mult. Cred ca 1 an si jumatate ar fi optim - parerea mea!
Nu stiu ce sa fac, 1200 e putin de tot, avem rata la casa de platit.
Voi stiti deja pentru care varianta veti opta?
mamica de Mara - 3 ani si 16+
IuliaCospy spune:
Nu stiu exavct cum e cu cei 500 daca te intorci mai devreme. Cred ca Onutz zicea ca ii primesti daca te intorci mai devreme, dar numai cand bb implineste 2 ani.
Eu la Sara m-am intros la birou cand ea avea 7 luni, dar nu neaparat din motive financiare, ci mai degraba pt ca nu mai imi gaseam locul acasa. Nu stiu daca a fost neaparat cea mai buna decizie, dar la momentul respectiv asa a fost. M-am suprapus cu bona cu care a ramas vreo luna, si apoi au ramas doar ele. Pe Sara a ajuta-o sa fie independenta si pe mine sa ma pot misca pt ca am putut sa o las cu oricine dupa aceea. Atunci am primit 100 lei pe luna pt ca m-am intors mai devreme la birou
Acum, lucrurile sunt altfel. Avem si noi rata la casa, parca as vrea sa stau mai mult cu ei, macar pana trecem de vara viitoare, cand Sara va fi in vacanta. Dar sa vedem cum o sa fie. Nu am curaj sa fac planuri pe termen asa lung, ca nu se stie niciodata cum evolueaza lucrurile.
Financiar vorbind cred insa ca este departe de a fi o politica de incurajare a natalitatii.
Iulia, mami de Sara Andreea si 16+
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ary_v Buna dimineata! Eu pana acum nu mi-am luat perna de gravida, m-am descurcat cu mai multe perne, pernute pe langa mine, dar suna tare interesant sa ai totul in una, mai ales daca poate fi folosita apoi si la alaptat. Cred ca am sa caut si eu prin Auchan. Alina, eu voi sta acasa doar cele 126 de zile de pre si postnatal, asta daca iau ex de titularizare de anul asta. E prima data cand as sta asa putin, dar ma gandesc ca e totusi program pana la 12.30 si nu lipsesc foarte mult. Apoi vine concediu, in iunie. Chiar, poate ma lamuresti tu, eu nu prea stiu cum e cu concediu in invatamant. In cele 3 luni cat e vacanta, mai vii la scoala? |
Intai si intai,multa BAFTA la titularizare !E un examen important care iti aduce linistea mutl visata,daca-l iei !Asa ca,sa fie cu NOROC !
Asa as zice si eu,sa stau doar 1 an acasa,ca avem si vacantele si,vorba ta,din iunie intram in vacanta mare.Daca nu vrei sa vii in vacanta mare la scoala,iti iei cele 2 sapt de activitate in vacanta de primavara sau de iarna.Poti sa iei o sapt in cea de iarna si una in cea de primavara.Sau cum vrei.Daca ai vreun grad de dat in vacanta de vara,sapt in care ai cursurile pt grad,precum si sapt.in care sustii examenele,se considera activitate ,deci nu va mai fi nevoie sa iei alte zile de activ in vacanta.
Eu anul asta mi-am luat cele 2 sapt de activitate in vacanta de iarna ,dar sa stii ca n-am venit zilnic la scoala,pt.ca avem un director mai de treaba care ne-a permis acest lucru.In cele 2 sapt de activitate din vacanta de iarna,am venit doar de vreo 3 ori la scoala.Deci...depinde de directiune.Si acum in vacanta de vara am fost doar pt.competentele lingvistice de la bac,ca lucrez la liceu.Asta insemnand 2 zile.
Sper sa te fi lamurit.M-am cam intins,ce-i drept...
Alina 20+ mami de Delia ( 6 ani)
dana0000 spune:
Hello burtici!
Eu cu statul acasa am agreat dejala birou,voi sta 6 luni desi mi se rupe sufletul dar nu ne permitem mai mult.Castig aproape dublu fata de sot,asa ca va sta el si eu imi iau cele 2 ore libere pana la 2ani. Ne-am facut planul,important e sa fie bebe sanatos...ingrijit va fi oricum,mami meu va sta acasa si sotul,doar mama denaturata merge la servici
As vrea sa ne mutam pana la anul,rata la casa o sa ne streseze rau de tot
Am fost in IKEA,nu au perna de gravida.Stiu ca a zis cineva ca e vreo 70 ron dar nu exista de nici un fel. Sa ma duc la Cora?
Nici un Auchan nu au si eu dorm la fel de rau.Ma cam stresez ca nu simt miscarile,am putin peste 17 sapt...
Va pup burtici si va urez o saptamana plina de vesti bune
ico1979 spune:
Bun gasit, mamici!
Din pacate, am lipsit cam multisor din randul vostru, sper sa ma reprimiti in gasca...
Chiar daca n-am fost activa, macar am reusit sa mai citesc din postarile voastre, le felicit pe cele care au aflat ce e minunea din burtica. Astept si eu cu mare neradare intalnirea de azi cu bebelusul/a, pentru ca diseara am programare la morfofetala. si abia astept sa vad si reactia fetitei mele, iam promis ca poate ramane 2,3 minute in cabinet, macar sa ii asculte inimioara si sa vada 2 tumbeIn rest, slava Domnului suntem bine, sarcina imi aduce mai putne neplaceri decat acum 5 ani, kg raportez vreo 3, ma bucur ca burtica e deja vizibila si nu se mai confunda cu niste sunculite provocate de savarine si amandine
Am reinceput si gimnastica prenatala la Giulesti si asta ma face sa ma simt excelent.in rest, pentru ca am multe zile libere de la serv, program de voie cu copilul, activitati de vacanta etc.
Va doresc o zi buna in continuare si promit sa fiu activa si la partea cu scrisulOricum, prima veste sper sa se vada de maine la semnatura, cand voi sti culoarea caruciorului
V-am pupat
Ioana, 21+ si mamica de Anca
andie_n spune:
Bine ai revenit Ioana, bafta la ecografia de azi, sa ne aduci vesti!
Andreea 20+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
onutz83 spune:
Dana, nu ai de ce sa te invinovatesti. Astea sunt vremurile in care traim...
Eu voi sta acasa un an (impotriva vointei mele, normal) tot din motive financiare.
Ma consolez cu gandul ca in alte tari se sta mult mai putin, un an e vis, doi e deja exagerat
Legat de perna nu stiu ce sa-ti spun, incearca la mai multe hypermarketuri- Cora, Auchan... Poti sa ocolesti Carrefour, nu pierzi nimic. Cred ca e cel mai prost din toate punctele de vedere.
Ioana, sa vii cu vesti excelente, da?
Onutz 19+
A.C spune:
Am o intrebare pe care am uitat s-o adresez d-lui dr vineri.La morfo fetala poate distinge si eventualele malformatii,gen sindrom down,etc..?Sau se fac doar masuratorile interne si externe ale organelor si membrelor?
Alina 20+ mami de Delia ( 6 ani)