FIV in Ungaria 165

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns your_dora spune:

AAAA, sa va mai zic si de asistenta de la sala care se comporta destul de urat cu noi ca nu stiam maghiara? Mie dupa punctie o singura data mi-a turnat niste limonada in pahar, si apoi dusa a fost, cand a vazut ca nu stiu limba nu a mai trecut pe la mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

your_dora am citit postarea ta , imi dau seama ce greu iti este acum...
din pacate muti dintre doctori , ne contestanu-le cunostintele se pierd pe drum , undeva fac clik si nu mai cupleaza cu adevaratele necesitati ale fiecarei paciente , iar noi cele care ajungem la ei nu suntem stereotipuri ci paciente cu particularitati aparte care ar trebui tratate ca atare dar...se pare ca se ajunge posibil la o saturatie din partea cadrelor medicale , sictirite !
eu sper ca urmatoarele experiente sa nu iti mai lase urme asa de adanci

vezi la " babute " ele discuta mult si despre alte clinici, Turcia, Viena si alte clinici nu le-am retinut pe toate...

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui your_dora

AAAA, sa va mai zic si de asistenta de la sala care se comporta destul de urat cu noi ca nu stiam maghiara? Mie dupa punctie o singura data mi-a turnat niste limonada in pahar, si apoi dusa a fost, cand a vazut ca nu stiu limba nu a mai trecut pe la mine!

asa mult sa se fi schimbat personalul de acolo?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns your_dora spune:

Da tannoo, nu stiu cum a fost inainte ca a fost primul meu FIV dar asa a fost acum. Celelalte asistente, cele de la receptie au fost super ok , si romanca noastra Noemi a fost super ok doar cea de la sala e mai ciudata se pare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floryma spune:

Dora....mult noroc pe viitor si mai stai cu noi....

FIV1 Szeged-Iulie 2011_nereusit
FIV2 Szeged-Octombrie 2011_nereusit
FIV3 Budapesta_va urma 2012

PAI 675 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DaniellaSM spune:

Hello din nou, azi nu ma pot abtine!!

si eu care ma gandeam ca daca trec pe la Budapest nici nu am sa vorbesc ungureste , na asa , incep sa ma gandesc de 2 orisi ma ia cu un val de ciuda si ura de tot f..ck tratemente, unde sa ma duc si ce sa fac , anyway va astept acum cuminte sa vad fiecare pe unde o luati si sa ne impartasiti cu rele cu bune clinicile unde ati fost !
uffs!

5 Fivuri nereusite - 2008-2012(London & Szeged) , urmeaza deep tests.
Vine soarele si pe strada mea , adevarat intr-o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Eu nu vreau sa fiu acum rautacioasa...nici sa iau apararea la nimeni...dar...nu cred ca tine de ce limba vorbesti ceea ce se intampla pe acolo.Poate ai prins tu Dora o asistenta mai acra...sau in pasa proasta...nu cred ca s-a comportat cu tine astfel ptr ca nu vb ungureste.Spun asta, ptr ca eu desi vb limba maghiara la perfectie, mi s-a intamplat si mie la Szeged sa se comporte mai urat asistentele decat cu cele care de ex vb engleza...cu ele erau mai atente...sau mie uneori asa mi s-a parut.
Oricum,nici la Szeged nu e voie sa intri cu sotul la punctie sau la ET, sau in salonul de dupa,ptr ca e un loc steril si se evita aglomerarea cu persoane inutile pana la urma.
Tot asa,si pe mine m-au tinut cca 40-50 min dupa ET in pat,dupa am plecat...nu cred nici asta,ca ar contribui la nereusita.
Oricum,e numai pararea mea,nu dati cu parul

---------------------------------------------

"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka

AJUTA-MA DOAMNE!!!

FIV1 Szeged,aprilie 2012, dr.Zadori...nereusit!
FIV2...urmeaza in toamna

mutatie Factor II heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

your_ dora, sorry de rezultat!
cand nu relationezi cu un medic, mergi mai departe, asta e!
personalul, sunt sigura ca e acelasi, si nu cred ca s-au produs mari schimbari in personalitatea blondei de la sala, care e asa, mai rudimentara, parca..nevertheless, mi-a turnat limo de cate ori am cerut si dc n-a fost in zona, mi-am turnat singura..acum, pe mine nu m-a interesat deloc cata limo beau la BP, sau daca beau un pahar mai putin decat d-na de nationalitate maghiara de lg mine, ca, recunosc cinstit, nu de-aia m-am dus acolo, nu-i asa?..
chiar daca esti medic, (pp ca specialitatea ta e cu totul alta, altfel nu trebuia sa apelezi la ajutor extern) in cazul de fata, ai fost un pacient ca oricare altul..de regula, medicii, se spune, sunt cei mai dificili pacienti, deoarece simt nevoia sa puna sub semnul intrebarii orice decizie medicala care nu le apartine..
e pacat ca ai venit atat de blazata, parca iti taie elanul de fiv, nu-i asa?
puteam sa-ti zic dinainte, putea sa-ti zica oricine a fost la BP (si s-au scris peste 100 capitole despre asta)..la BP nu se fac dozari hormonale (exceptie, cazuri cu risc clar de hiperstimulare)..deci, dc astea erau atat de importante pt tine, din start ai ales gresit medicul si locul..
la fel, cand din varii motive (financiare, sau nu) alegi sa faci o procedura in strainatate, premisa e clara..oamenii vb in lb lor, cu precadere, personalul auxiliar nu e neaparat titrat in engleza..nici eu nu stiu maghiara, dar, m-am bucurat ca nu inteleg sporovaiala de duzina a asistentelor sau a celorlalte paciente (n-am simtit nevoia de sueta nici la punctie, nici la ET)..in schimb, am comunicat fara probleme cand a fost nevoie, exclusiv in engleza..dc lb romana, e un factor definitoriu pt tine, poate ar trebui sa te gandesti la un fiv in Bucuresti? nici in Turcia, nu vb (in afara de medic si o d-na asistenta parca) nimeni engleza, in Viena, hm, am auzit doar germana in jurul meu, deci, ca sa nu te simti discriminata lingvistic, poate ramai in Ro data viitoare..
eu n-a trebuit sa sun ever la clinica, mereu m-a sunat PK personal si mi-a spus tot ce vroiam sa stiu despre embrioni..poate ai avut si ghinion
ah, in afara de PK, mai sunt in jur de 4 medici la clinica, toti fac fiv, au ET si punctii, deci imi inchipui ca e aglomerat..(la BFC de exemplu, cred ca e lejer, nu cred ca a adunat Papucel 10 paciente pana acum, cu tot cu stilul lui de marketing agresiv..)
la fel, sotii sunt chemati sa vada embrionii la ET, dar apoi, asteapta frumos afara, in fata salii, pe fotolii ample, sa le vina jumatatile pupo..mie, ca si pacienta, mi-au creat o stare de discomfort, mereu, barbatii care stateau gura-casca pe acolo, fara rost; la urma urmei, intr-un cabinet/sala medicala am si eu dreptul la putina intimitate..repet, daca (si) acest lucru e un factor important, urmatoarea alegerea, ar trebui sa fie o clinica cu o rezerva, unde sotul sa te tina de manuta si o asistenta sa te serveasca cu limo, in lb romana..
niciun aspect enuntat de tine, chiar niciunul, nu e relevant intr-o procedura fiv esti medic, deci cu siguranta stii asta..nereusita ta, nu se datoreaza faptului ca n-ai baut inca un pahar de limo in plus, ca n-a stat sotul cu tine in rezerva sau ca, asistenta de la sala nu ti-a acordat atentia cuvenita pt ca, nu esti vorbitoare de lb maghiara..
aceste aspecte se pot corecta usor, alegand o clinica din Bucuresti, de exemplu (in strainatate, la un cost comparativ cel putin, vei avea mereu aceleasi observatii)..desigur, in Bucuresti vei plati dublu toata procedura, dar, ti se va spune sec, in lb romana, ca ai reusit sau nu (sau, vb unei prietene, gasesti pe telefon un sms cu rezultatul)..
e primul tau fiv, imi dau seama ca asteptarile tale au fost mari..regret, ca esti dezamagita; pe de alta parte, fara a avea un termen de comparatie, observatiile raman mainly de natura administrativa..
eu am fost la sfarsitul lui aprilie ultima data acolo, dar nu pot sa confirm ca m-am simtit tratata altfel, decat oricare alt pacient...
btw, de ce nu ai ales/luat in calcul, sa faci fiv in Bucuresti?

le: acum am citit
Polisano Sibiu, e una din cele mai serioase clinici din Ro, daca nu cea mai serioasa (n.r cu cele mai multe reusite)..Biogenesis, la fel, din Bucuresti, cred ca e prima in top..din cate am inteles de la fete, la Biogenesis exact "minusurile" mentionate de tine isi gasesc rezolvarea (dozari hormonale, halate de unica folosinta la eco, etc. nu sunt sigura de faza cu sotul, dar oricum)..sunt curioasa ce impresii vei avea dupa procedura urmatoare iti urez succes, oricare ar fi alegerea ta

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Lara pentru comentariile f echilibrate.

Dora, imi pare extrem de rau ca ai avut o experienta negativa la kaali.

Eu am fost de doua ori acolo, o data am ramas in sarcinata dar sarcina s-a oprit, ultima oara in octombrie, cand experienta s-a soldat cu un esec de fertilizare si nu am ajuns nici macar la transfer.
Cu toate acestea, de fiecare data, indiferent de outcome, am simtit ca acolo s-a facut tot ce se putea pt ca rezultatul sa fie unul pozitiv, din partea lui PK am avut parte si de incurajari, si de sfaturi. Eu consider ca e o persoana onesta si destul de sensibila la nevoile pacientilor sai. E adevarat ca dupa esecul de fertilizare nu a fost genul de persoana care sa ma ia sa plang pe umarul lui, insa eu nu aveam nevoie de asta ci de o opinie medicala pe care mi-a oferit-o in mod corect, cu sinceritate si compasiune.

Pe asistenta natzi am prins-o si eu la a doua punctie, cum zice lara e mai rudimentara, insa uneori limba poate pune niste bariere lingvistice suficient de puternice astfel incat sa interpretam totul unidirectional.

Relatia dr -pacient e una interumana, pana la urma e fff posibil si sa nu va potriviti ca si oameni in ceea ce priveste modul de lucru si comunicare

Cred ca e foarte bine ca ai impartasit parerea ta pt ca e nevoie de opinii cat mai diverse si experienta fiecareia din noi e valoroasa.

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Brigit
Imi

le: riiiightttt, sis', ihi, asta-i termenul: asistenta "nazi" (eu i-am zambit incontinuu, ca deh, eu sunt mai smiley asa, si cred ca am descumpanit-o..la un moment dat, m-a si mangaiat pe mana..si engleza nu stie boaba)

to be continued..

Mergi la inceput