Clubul "babelor" FIV-oase 47

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Ana, sa stapaniti sanatosi si voiosi terenul si vezi ce faci cu analizele alea de trombo (ti-au zis fetele), si eu tot o soe aveam si nu ma baga nimeni in seama sa fac mutatiile... si uite ca am avut noroc si am ajuns sa le fac (dr. din viena) si apoi mi-am gasit explicatii pt tot felul de pb circulatorii pe care le mai aveam ...
Eu sunt bine, doar cu mancarimi pe burta si sani..., prichindeii ciocanesc deja, si sper sa fie totul bine in continuare.

Qiao, ai o valoare frumoasa la P, asa ca te astept cu vesti foarte bune cu un luptator la purtator !
Da, la mine s-au copt rosiile - in solar/sera, la fel castraveti, vinete, caise, zmeura... din astea, plus recolta de puisori de anul asta, aproape 100 de gaina si vreo 20 de bobocei de gasca ...
(apropos de stropit, eu stiu ca piatra vanata e ok pt legume, ca altfel din experienta dispar fff repede de la mana...)

Samira, incearca si ocupa-ti timpul, nu mai e deloc mult si va fi bine !

Lara, MeAlex

--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot
17+
Multumesc Doamne !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaradia spune:

Multumesc mult de primire si de urari, fetelor. Sa dea Dumnezeu sa ne gravidim cu toatele si Aristica sa deschida un nou topic cu numele " clubul babelor gravide".
pentru toate babutele.

"Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala." (Regina Izabela catre Cristofor Columb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Ralu, da, piatra vanata si zeama bordeleza sunt admise ca si ingrasaminte in agricultura bio. Dar mai stropeste cineva cu piatra vanata? Acum stropesc cu tit felul de dracii.

Si noi avem si puiutzi de gaina!!! Si recolta de zmeura, care creste intr-o salbaticie totala, mai bio de atat nu se poate, de la atatea ploi s-a facut cat gardul.
Apropo de asta sa va zic ca ultima data m-am dus la zmeura ca ursul la mure, pe furis. Barbate-miu sta cu ochii pe mine ca pe butelie, sa nu ma aplec, sa nu fac miscari bruste, s-a luat dupa mine pana in fundul gradinii, unde sunt rugii de zmeura. Cand m-a vazut ca ma aplec dupa eke a inceput sa faca ca sarpele sssssssss. Fetelor, am luat-o la fuga tinandu-mi burta in maini, s-a speriat si el si a luat-o dupa mine, din doi pasi m-a prins ca nu mai am conditie, insa el era si mai speriat ca mine, a crezut ca ma impiedic si cad lata pe acolo.
Am primit o ditai mustruluiala ca trebuia sa cer sa imi aduca, dar ce sa fac daca asa sunt obisnuita sa mananc fructele direct de la sursa, culese de altcineva nu au acelasi gust...

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Fetelor, eu nu va spun ce visez sa fac pe terenul nostru pentru ca veti spune ca sunt nebuna. Eu voi lucra cu toate taratoarele si zburatoarele si am de gand ca o treime din recolta sa le-o lasam lor, sa manance si ele . Noi vrem pe un teren sa punem vie si ne gandim inca daca de vin sau de masa, iar unde facem casa sa facem o livada, plus ceva legume. Vreau sa am berry land cu de toate, vreau si padurice si parc si flori si de toate... E clar ca la ce ne dorim va trebui sa "ne mecanizam" un pic, dar sper sa ne iasa pentru ca va fi ceva foarte frumos, natural, va fi raiul meu de pe pamant acolo, va fi refugiul nostru... Si mai visez sa livrez la restaurante legume si fructe proaspete si la persoane fizice pe baza de abonament si doresc sa fac bio, cu stropiri bio etc. pentru care am inceput sa studiez serios .

Lara, nu sterge nimic, nu ma deranjeaza absolut deloc ce ai scris. Eu am nelinistile mele si am apelat la voi pentru ca aveti mai multa experienta. Asta inseamna ca va iau foarte serios in considerare parerile si sfaturile, dar le trec prin filtrul propriu astfel incat sa iau cea mai buna decizie pentru mine, asa cum ma duce pe mine capul acum in problema asta. Pe de alta parte, ceva din mine spune sa investighez un pic pentru ca ceva nu e ok, doar ca nu stiu exact ce si nu am hematolog. Nu stiu pe nimeni ok aici si nici ginecolog priceput pe asa ceva ulterior. Cat despre ce spuneam ca nu accept altceva, ma refeream la faptul ca pe mine realmente ma streseaza ca am o varsta si ca mi-e groaza sa nu se repete figura daca iese FIV-ul, iar trombofilia e unul din aspecte doar in ce priveste un esec. Eu pot accepta ideea lui PK ca sa nu fac analizele de trombofilie, dar nu acea explicatie. Eu i-am dat analize, i-am zis si ca ma invinetesc prea usor, ca atunci cand ma ranesc abia curge ceva sange, ca se opreste repede etc. si as fi preferat sa fi auzit alta explicatie. Orice altceva, nu ca asteptam sa pierd a doua sarcina si discutam atunci, ci alta explicatie medicala bazata pe analizele mele si pe ce i-am mai spus. Atata tot. De aceea spun ca nu stiu daca si ce sa fac. Inclinam si eu spre ceva de genul pct. 2 pentru ca am vazut pe prima pagina la FIV in Ungaria cat costa acolo analizele astea. Nu vreau sa fac o gramada de analize, ci doar pe acelea care presupun cea mai rea posibilitate. Cat despre vizita, o ho ho... am zis si atunci yes, si tie, si lui Qiao... sa vedem cine se mai anunta... Doar ca nu plop, ih... niste mesteceni acolo sau altceva, un artar, un tei etc...

Apropo, sa stiti ca in solar se pot obtine legume si fara ingrasamant chimic. Am cunostinte la tara care o fac, pun doar balega de vaca, ca sa nu mai zic de tata care a folost la tara si toate sunt foarte frumos dezvoltate. Deci se poate, ramane doar sa gasim sursa in care sa avem incredere. Iar pe langa Bucuresti sunt destule ferme care pot livra produse bio.

Ralu, Brigit, ma bucur ca sunteti ok si bebeii cresc frumos... Abia astept sa o vad si pe Ady in faza asta. Pe urma pe Qiao, pe urma pe Ari, Sami, Lara, Alex etc... Pe toate fetele de aici si pe mine, evident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Alex, mi-a dat clexane doar in conditii de fiv (!), tinand cont (si) de stimularea hormonala agresiva (am vb pe larg subiectul, mai ales in conditiile in care PK vota impotriva..) nu am indicatie de clexane in caz de FET..tu nu faci fiv, deci, e chiar coerenta dottora (si, btw, n-ai nici probleme de implantare)
ralu
amaradia, zi-ne si tu povestea ta (voastra)..ce probleme au dus la fiv, unde l(e)-ai facut, cum au decurs, ce planuri ai, etc..poate asa reusim sa te cunoastem si noi pe tine..

to be continued..

Mergi la inceput

Vai, Brigit, bine ca nu te-ai impiedicat! Pentru mine asta reprezinta o problema. Cred ca atunci cand ne vom muta la casa, in primele luni voi ajunge sa intrec si vantul la cum o voi tuli in casa din cauza de ganganii si alte chestii de prin iarba. Sper sa ma obisnuiesc atunci cand va fi cazul.

Ralu, piersicile alea sunt de la tine din gradina?!

Si tata tot cu piatra vanata stropeste rosiile dupa ploaie.

Mergi la inceput

Ralu, ce alte probleme de circulatie mai aveai?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Da, Ana, chiar asa e, cresc lejer legumele in solar/sera fara alt ingrasamant decat balega. Ai mei cumpara de la oamenii din sat care-s asa de lenesi ca nu o folosesc ... mai folosesc si diluat de la gaini, si au un pamant destul de slab acolo, dar e foarte ok, ne descurcam toti 4, plus altii pe langa noi toata vara lejer.
Eu iti doresc sa realizati pe teren tot ce va doriti, ma bucur mult cand vad/aud de oameni atasati de pamant si tara si animale !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Ana-banana, big hug de incurajare
si eu as face ceva analize de trombo, basic-ul (MTHFR inseamna acid folic, pt Leiden si protrombina da PK clexane, SAFL e cu aspirina (sau combo aspirina+clexane), etc..
propunere: scrie-i mail la dottora Avram (istoric, coagulograma, etc), vezi ce parere/recomandare are ea si vezi apoi de-acolo..raspunde la mail, la telefon si te ajuta cu siguranta, chiar dc nu te duci pana la CJ sau Buc..(si eu, initial, i-am scris mail, mi-a zis si ea de PAI, si alte alea), apoi am facut analiza si am discutat rezultatul..ce zici? brillant idea?

asta incercam sa-ti explic: dupa 1 SOE, nu poate, d.p.d.v. medical sa-ti spuna altceva, oricat nu-ti place are nevoie de minim 2 esecuri de gen (-> repetitivitate) pt a exclude äccidentul..nu spun eu, asa spune literatura lor de specialitate

eu tot ziceam ulm..da' nu-s sigura ca denumirea asta exista si in lb. ro? (ca e din germana -die Ulm) d-aia am trecut la plop..cred totusi ca-i bilingv (buuun si mesteacan=Birke (germ.)

to be continued..

Mergi la inceput

Exista, exista, Lara, ulm e si in romana si imi place si ala. Da-mi si mie, te rog, pe MP adresa de mail a dr. Avram. E o idee tare buna, as vrea sa vorbesc cu cineva care ma poate indruma.

Ralu , da, si mie imi place cand aud pe altii povestind, iar in acest moment, pamantul imi pare cea mai buna investitie. Noi am avut foarte mare noroc ca undeva aproape de un oras mai mic (3 km) am putut lua asa de mult pamant, intr-o zona in care se cumpara sute de hectare pentru straini, care nu sunt de fapt comasate. Mare noroc, a avut grija Dumnezeu sa ne dea pe masura dorintei noastre si suntem recunoscatori.

Mergi la inceput