parchet defect - Dedeman
Buna,
Am cumparat parchet (52 m2) de la Dedeman. Cand s-au apucat mesterii sa-l puna, m-au sunat sa-mi spuna ca e stramb si nu pot sa-l aseze. Bineinteles ca toate pachetele sunt desfacute..mesterii tot cautand fasiile drepte.
Sunt plina de nervi, si nici nu stiu ce sa fac. Am sunat la Dedeman si am facut reclamatie..in 24 de ore ar trebui sa ma sune cineva.
Problema e si distanta de la locul instalarii pana la magazin..adica nu-mi e la indemana sa iau parchetul si sa-l duc inapoi.
Vi s-a intamplat asa ceva? Cum s-a solutionat?
Multumesc
Raspunsuri
inbox spune:
Noi am patit-o cu un chit special pentru lemn,parca de la Bricostore, era destul de scump si de greu de gasit, a cumparat doua pachete si s-a apucat de treaba, cand sa-l prepare cum scrie pe cutie nu a reusit, pur si simplu ( desi era in garantie) nu se omogeniza, ambalajul in care erau puse diversele substante se zobea, nici nu a putut sa le desfaca bine.... s-a dus la magazin, a vorbit cu cel de la raion, i-a spus de problema, respectivul i-a multumit si i-a spus ca vor verifica tot lotul. A primit banii inapoi si chit a facut in modul clasic cu rumegus si aracet :)!
Succes , eu cred ca vei rezolva, ins atot ti se incurca planurile.
copiloi spune:
Eu am patit-o la ei cu o cabina de dus.
Mi-au adus-o acasa, dar de la transport (sau Dumnezeu stie) era putin deformata ca nu se inchidea etans.
I-am sunat, au venit la fata locului sa vada cabina (care era deja montata), au constatat, am demontat-o, mi-au luat-o inapoi si am primit alta.
Sper sa nu ai probleme cu ei.
Cricor spune:
M-au sunat..m-au asigurat ca nu exista parchet laminat drept (???)
Urmeaza sa mearga sa faca constatarea si sa le arate ei mesterilor cum se pune parchetul....
Acum astept sa vad cand vor merge..sper ca maine/poimaine.
Eu sper sa ia parchetul ei...mi-e groaza de transport.
Oricum, au fost prompti cu telefonul. Sa-i vad la constatare.
natalia_nica spune:
Nu te lasa, daca nu se rezolva, faci reclamatie la Protectia consumatorului, garantat se rezolva (stiu ce vorbesc, am lucrat in doua mari magazine DIY). Bafta!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor M-au sunat..m-au asigurat ca nu exista parchet laminat drept (???) |
Asta da gluma!
Fa-l pachet si cere banii inapoi, daca ceea ce vand ei nu-i drept.
N-am auzit asta in viata mea.
Rufus, Tora si iadele
Cricor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Asta da gluma! Fa-l pachet si cere banii inapoi, daca ceea ce vand ei nu-i drept. N-am auzit asta in viata mea. |
Pai da..nici nu stiam..glumeste, crede ca daca sunt femeie nu stiu cam cum arata un parchet laminat. Daca nici ceva facut 100% artificial de o masina nu iese drept... Nemaivorbind ca nu era chiar cel mai ieftin laminat din magazin.
Ii astept cu interes sa vina la constatare, sa-i vad cum asambleaza ei un parchet cu marginile concave.
Cricor spune:
OK..s-a lamurit dilema..parchetul trebuie sa fie drept, dar doar cand e uscat afara.
Noi am luat parchetul samabata..cand a plouat. Duminca iar a plouat si a fost umezeala si luni.. marti cand s-a apucat mesterul sa il puna..era deformat de la umezeala si nu se putea pune - cica e normal zice omul dedeman.
Astazi, pentru ca nu mai plouase de 3 zile..nu mai era umezeala si totul e minunat.
Oricum, nota 10 pentru rapidate in raspunsul la reclamatii..dar eu sunt usor indoita cu laminatul asta acum... daca ploua afara nu ne punem parchet laminat? Asteptam soarele?
belleane spune:
Si noi am luat parchet din Dedeman, mult, 2-3 bucati din cateva cutii au avut defecte pe margine (cred ca de la transport, manipulare). Datorita faptului ca am facut sesizarea dupa o perioada mai mare de 1 luna de la data cumpararii am ramas cu el. Ne-a asigurat ca in alte conditii il schimbau.
La parchetul cumparat de la Bricostore am avut o cutie intreaga cu defect lateral, aceeasi situatie cu schimbul.
belleane spune:
Cricor: nu e foarte bine ca parchetul asta sa sufere modificari la orice schimbari meteorologice. Al nostru nu s-a modificat deloc. In cazul asta vorbeste cu mesterii sa-ti lase loc pe margine pentru astfel de transformari, sa nu fiti nevoiti sa-i chemati mereu.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor OK..s-a lamurit dilema..parchetul trebuie sa fie drept, dar doar cand e uscat afara. Noi am luat parchetul samabata..cand a plouat. Duminca iar a plouat si a fost umezeala si luni.. marti cand s-a apucat mesterul sa il puna..era deformat de la umezeala si nu se putea pune - cica e normal zice omul dedeman. Astazi, pentru ca nu mai plouase de 3 zile..nu mai era umezeala si totul e minunat. Oricum, nota 10 pentru rapidate in raspunsul la reclamatii..dar eu sunt usor indoita cu laminatul asta acum... daca ploua afara nu ne punem parchet laminat? Asteptam soarele? |
in "instructiunile" de pe pachetele de parchet laminat stiu ca scria sa lasi pachetele in repaus, timp de 24 ore (mu mai retin exact daca trebuia desfacuta si folia de pe pachete), in incaperea in care va fi montat parchetul, pe o suprafata tare si plana (adica nu trebuiau puse vertical si/sau rezemate de pereti, de ex), astfel incat lamelele sa se "acomodeze" la temperatura si umiditatea incaperii.