Bv Ali, Rocsy! Piersicute de iul-aug 2012 (47)
Raspunsuri - Pagina 7
nycosia spune:
Salut!
Sunt o graviduta care va citeste de la inceput...am invatat multe de la voi eu fiind la prima sarcina!
In primul trimestru am avut cateva probleme de sanatate care m-au tintuit la pat asa ca am pierdut startul pe forum...dar imi beau cafeaua in fiecare dimineata cu voi!
Felicitari proaspetelor mamici si viiitoarelor mamici, multa sanatate copiilor vostri!
Am gasit o informatie utila pentru cele care au nevoie de ajutorul sotului in prima luna cu copilul :
http://carareflorin.wordpress.com/2011/09/04/ce-sunt-cursurile-de-puericultura-pentru-viitorii-tatici-un-avantaj-legislativ-tinut-sub-tacere/
Eu am fost astazi la medicul de fam care mi-a spus ca imi elibereaza adeverinta pentru curs si ca sotul meu nu este primul tatic care primeste adev de la ea...ca urmare o sa-l am pe sot 2 saptamani ca sa-l exploatez dupa nastere
36+
O zi minunata tuturor!
Dianami spune:
Salutare si de la noi!
Rocsy, felicitari pt. bebelina, sa fiti sanatoase, sa ajungeti repede acasa si sa cresteti mari!
Sunt singura cu bebe, Iulia e cu tati cu treburi, apoi o duce la Antipa, activitatea ei preferata.
Irina doarme, azi noapte a mancat la 11 si apoi la 4, deci o singura trezire . I-a trecut icterul asa ca o las sa pape cand vrea ea. Cand s-a trezit eu aveam o balta de lapte langa mine, udasem tot pana la saltea. Sanii pietroi, bineinteles.
Ziua incepe sa ceara si al doilea san, asa ca alternam.
Eu am facut dus, mi-am facut unghiile, am spalat si pe jos, mancare este si acum astept sa se trezeasca mandra sa vedem ce mai facem. N-am mai avut de mult atata timp liber si efectiv nu stiu ce sa fac cu el.
Cred ca mai calc cate ceva daca tot e racoare, ca nu trebuie sa ma aplec.
Va multumesc pt. aprecierile la adresa copiilor, ei sunt comorile noastre si va spun cu mana pe inima ca sunt cei mai cei . Poate de-aia am avut curaj sa fac atatia.
Ileana, si eu zic ca Delia, trecerea de la 1 la 2 a fost cea mai "grea", apoi totul a devenit o obisnuinta. Acum, la al patrulea, e mai greu logistic, nu avem mult spatiu si nici loc in masina sa putem pleca toti (nu risc fara scaune nici platita). Trebuie sa gasim solutii. Altfel e totul in regula, baietii tai oricum sunt mai marisori si vor intelege altfel totul, cea mica va fi o alintata, o sa vezi .
Eu i-am pus cerceii in spital (Municipal), a venit asistenta sefa si a rezolvat rapid, asa am facut si la Iulia si am scapat de o grija. In 2 zile s-a cicatrizat totul, frumos, acum doar asteptam sa cada buricul .
V-am pupat, o zi frumoasa si linistita va doresc!
ramonavlas spune:
Eu la inceputul sarcinii visam ff urat, ma trezeam uda si speriata! A fost crunt. De prin luna a treia, nu am mai avut probleme. Dar se zice ca sunt normale "cosmarurile" in timpul sarcinii.
Despre cercei, la prima fetita i-am pus a treia zi dupa ce s-a nascut, in maternitate. Nu a simtit nimic, nu a plans. Asa voi face si de data asta! Bine ca mi-ati amintit, trebuie sa ii cumpar!
Nycosia, bun venit printre noi si sarcina usoara in continuare!
Felicitari mamicilor care au mai nascut si "bun venit pe lume" minunilor lor!
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
31+
balanta_tm spune:
r_ocsy, felicitari!
le rog pe fetele cu experienta sa imi spuna cum ingrijesc bontul omblical:
- sotul a facut cursurile de puericultura (eu nu, din cauza imobilizarii la pat) si acolo i s-a spus ca la baie nu se protejeaza in nici un fel fiind tesut mort, in schimb se pune o compresa sterila pe el de 2-3 ori pe zi iar cand cade, se curata buricul, fiind piele acolo.
stiu ca unele persoane pun ceva pudra/crema sub acea compresa si ma intreb cum este de fapt corect.
multumesc!
lorenaflore spune:
Gravidutelor, Mamicilor,
ai navalit piersicutele, multe, dragute si iubite. Sa va traiasca, sa fie sanatoase si norocoase!
LORI 31+
freedelia spune:
Ilenuta -- pai Nu am incer at sa o intzarc, sunt de principiul ca stie ea singura cel mai bine. Nu mai papa decat cam de 2 ori pe zi, rareori de trei, uneori o singura data, seara la culcare. O sa fie ok...
Daca ai vamdut wrapuri si poate si alte produse pentru copii, daca vrei, iti trimit si din ale mele, sa le vinzi in Romania, ca sunt de calitate foarte buna si preturile sunt competitive fata de ce am vazut eu pe situile de copii...
Balanta -- pai pana nu cade buricul nici nu trebuie sa ii faci baie, deat la chveta, nu bagat complet in apa. Eu chiar nu mai tin minte ce faceam la buric, parca nimic... Cred ca in primele zile se punea un pansament si apoi nimic... Am uitat, Diana, cum e?
Ada -- dar de ce stati atat de mult in spital? Asa vrei tu, ti-e frica sa il iei acasa sau asa vor doctorii sa procedeze? Deja sunteti in spital de peste o luna si sa mai stati inca 7 saptamani?? Nu ziceau fetele pe aici ca la 2 kg li se da drumul acasa? Tre sa iti fie taaaare greu...
Diana -- tre sa rezolvati cu masina, asta e o mare problema. Noi avem 7 locuri, dar cand ridicam locurile din spate portbagajul e minuscul, asa ca si noi cautam o masina mai mare, dar nu e asa urgent, ne descurcam momentan. Iulia nunmai e in scaun oricum, nu? Si Andrei e in booster, deci teoretic, macar prin oras, poti sa ii legi pe ei doi cu aceeasi centura, si pe Alex si bebe in scaune, dar o sa ie inghesuiala mare acolo in spate...
Coleman a plecat cu copiii la bowling, Jane e la o prietena in vizita cu femeia, asa ca stau acasa si ma gandesc ceputin a mai ramas...
Delia, 37+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Laura32 spune:
Buna fetelor
Roxypuy si la mine au aparut niste bubite , oricum niste ciudatenii , dar le-am pus pe seama sarcinii .
Iuli , nu o sa ai un bebe mofturos , o sa fie foarte papacios ca sa-ti faca in ciuda ca tu este cea mofturoasa
Kimmy , imi pare rau de noptile grele si problemele familiare , trebuie sa te detasezi , stiu ca este usor de zis si mai greu cand traiesti momentele .
Fleur , rabdare , rabdare si iar rabdare ... toata lumea imi spune ca prima luna este cea mai grea , dupa aceea parca faci lucrul asta de o viata . Hai , curaj ... o luna nu este chiar asa de mult ... la amandoi !
Ada, asteapta-ma ca viiiin ( de azi intr-o saptamana ) , te rog sa-i transmiti salutari si pupici Mirunei ... ia venit laptele pana la urma ?
Diana , esti o mama super eroina .. eu nu stiu cum o sa ma descurc cu unul dar cu patru ?!?
Loviturile pe care mi le aplica bebe au devenit tare dureroase , mi se pare ca are o putereeee , efectiv ma doare cand imi aplica una la coaste , dar este un moment tareee placut si suport cu stoicism
Aliiii scot majoreteleeee
sper ca nu ai emotii , da ?
Ioana , ai plecat la mare ?
Carmina , asteptam vesti de la Miruna ... nimic , nici azi? ... poate vrea vineri ca este zi mare
Carmen , nu ne mai spui nimic ?... poate ai timp 2 minutele sa ne spui ce iti face puiul
Cu cat vin mai multe piersicute cu atat se lasa linistea pe aici , deci chiar vom avea de treaba , nu gluma
37+ Andrei
AMR 6 zile
Pusi spune:
Balanta, si eu sunt interesata de tratarea bontului ombilical..am tot citit, insa sunt atatea pareri . Poate ne ajuta mamicile care deja au trecut pin aceasta experienta.
Cu colul cum esti? Ati stabilit data cezarienei? In ce saptamana esti acum?
Ada, ma bucur sa stiu ca Nectarel e bine, face progrese cu pasi marunti dar siguri. O sa ajungeti voi si acasa, important e sa stati in spital atata timp cat e nevoie.
Diana, o singura trezire la Irina??? Ce fetita cuminte are mama.
Roxy, si mie mi-au aparut pe sanul stang niste negi micuti (nici nu stiu cum sa-i numesc)...unul vad ca pica curand, se deecojeste singur. Mi-a mai aparut si pe gat 2-3 negi micuti...cica ar fi specific perioadei de graviditate.
Maria, multumesc de info privind caruciorul.
Fleur,rabdare cu puiutul;dupa ce scapa de icter, Eric se mai linisteste. Sa te odihnesti si tu cand poti.
35+
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
Dianami spune:
Balanta (chiar, care e prenumele tau? daca vrei sa spui ), eu nu fac nimic la buric. Baie ii fac seara la chiuveta, fara sa feresc buricul, ii creez o rutina si o racoresc si pe ea pe caldurile astea. Dupa baie sterg cu tampoane cu alcool alb si atat. Aerul usuca repede si nu e necesar sa pui compresa sau pudra cu antibiotic decat daca e rosu sau curge ceva de acolo.
Dupa ce cade e posibil sa ramana un granulom, atunci ai grija sa nu se infecteze. Daca e prea mare, mergi inapoi in maternitate si-l arde cu nitrat de argint.
Delia, chiar trebuie sa rezolvam cu masina, noi umblam destul de mult. Iulia si Andrei sunt in booster, am observat ca ea s-a lungit destul si nu-i mai vine centura peste gat nici fara scaun, dar tot mi-e frica sa merg cu ei asa. O scoica, un scaun, un booster si un copil nu-mi incap in spate, sunt ei slabuti dar...
Varianta a doua este inca o masina, insa mie mi-e frica sa conduc, am busit masina cand era Alex bebe (nu rau) si am ramas cu frica de a conduce. Totul e psihic, probabil o sa mai iau ore de condus ca sa-mi inving teama, altfel o sa merg numai cu RATB-ul .
Incerc sa trezesc pisica mica, doarme de 4 ore si se tot intinde in patut, imi crapa sanii daca nu mananca acum .
maria0408 spune:
Buna frumoaselor.
Vad ca se acumuleaza problemele atat pt.cele aflate pe ultima suta. cat si pt.proaspetele mamici.
Kimmy imi pare rau ca treci prin astfel de stari.Pe langa faptul ca asemenea cosmaruri sunt intalnite in sarcina la tine ac.stari sunt potentate si exacerbate de evenimentul trist ptin care treci Incearca sa bei un ceai calmant cu miere seara, sa asculti o muzica relaxanta eventual un masaj.
Ada multa rabdare vad ca ai si multa putere.Cred ca este greu sa il stii departe de tine dar nu mai este mult iar Nectarel creste pe zi ce trece.
Fleur mult calm mami, in timp se regleaza si lapticul iar bebe dupa ce scapa de icter va avea si pofta de mancare corespunzatoare.
Ilenuta eu i-am pus cerceii din spital fetitei, desi nici eu nu port . Nu a plans s-a vindecat fff usor, cand sunt mai mari devine traumatizanta operatiunea.
Balanta noi am facut baita fetitei chiar daca nu cazuse buricutul.Nu am pus pansamente si nici alte solutii.In spital stiu ca l-au dezinfectat cu betadina.In ziua a 7 deja cazuse si s-a cicatrizat frumos.