USL jigneste diaspora romana/cei cu studii afara
Raspunsuri - Pagina 7
lili_ka spune:
Cineva intreba aici daca in afara tarii ti se cere echivalarea diplomelor.
Este o diferenta intre echivalare si recunoastere.
Va pot spune ca atat diploma mea cat si a sotului au fost recunoscute ca studii superioare atat in Germania cat si in USA. Si nimeni nu me-a cerut echivalarea lor. Mai ales ca postul pe care il ocupa sotul acuma( in USA ) cerea Master la una din facultatile recunoscute in USA. Sotul a specificat doar facultatea si universitatea si au spus ca este totul OK.
Si legat de echivalarea diplomelor in Romania. Marea majoritate a celor din Romania spun ca cei din diaspora nu vor sa se implice , sa se intoarca in tara. Pai de ce s-ar intoarce cineva care si-a facut studiile in afara in Romania? Pentru a-i fii puse bete in roate ca nu are echivalate studiile si ca mai inainte sa-si echivaleze studiile daca vrea un post in administratie. SI se stie ca birocratia in Romania e in floare si pentru a-si echivala diplomele ar fi nevoie de timp , bani si nervi tari. Asa ca mai bine renunta. Uitati-va la Funeriu .
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Ai nevoie si de subordonati ca sa scoti la iveala unde-s banii furati, ca n-o sa se apuce Ponta acuma sau Antonescu sa ia la puricat factura cu factura. |
Aha. Subordonatii. De-asta se-nlocuiesc in minister pana si femeile de servici care n-au carnet de membru PSD/PNL/PC ...
Sa fie siguri ca si daca-s ascunsi in toaleta (banii) tot ii vor gasi.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui lili_ka Si legat de echivalarea diplomelor in Romania. |
Pai nu mai demult decat acum cateva saptamani, XIO (apropos, fata asta chiar a plecat in Germania? Ca-i suspect ca nu scrie macar o propozitie acolo pe subiectele zilei, mai ales ca ele se-nvart in jurul telenovelei medicale a lui Nastase) ne relata cum o pune statul sa bata aiurea drumul la Bucuresti pentru o amarata de autentificare a unei diplome de licenta.
Laura25 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui almo
numai la comentariile celor contra Basescu/PDL am vazut astfel de afirmatii ca cele de mai sus , plus "chiorul" sau multe alte apelative. daca citesc comentariile de prin ziare constat ca toti USD-istii nu stiu decat sa injure, sa jigneasca sau sa vorbeasca urat. Album http://picasaweb.google.com/nicole.poze |
Aha si "ochi de peste fiert" este o forma politicoasa de adresare, un fel de "domnul".
Vreau sa zic doar ca e gresita afirmatia "numai la comentariile celor contra Basescu/PD", atat tot, in rest .. ramane cum am stabilit.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
glimmer spune:
Revenind la titlul subiectului, nu prea pricep de ce se extinde "jignirea" de a se cere respectarea unor proceduri, formale sau nu, la toata diaspora. Este d-nul Funeriu reprezentantul diasporei romanesti? Sper ca nu.
Lali spune:
Din acelasi loc (Ministerul educatiei adica):
http://www.revista22.ro/---ministrul-educatiei-liviu-pop-cercetat-de-ani-pentru-conflict-de-interese-15949.html
Este cercetat pentru ordinul care stabileste retinerea cotizatiilor pentru sindicat pe statul de plata.
"Verificarea a inceput in urma cu cateva saptamani si are la baza o posibila incalcare a articolului care spune ca nu poti sa avantajezi patrimonial o persoana cu care te-ai aflat in raport de munca in ultimii 5 ani."
Iar domnul ministru a fost liderul unui sindicat care a dat in judecata ministerul exact pentru aceasta chestiune.
Ministrii astia ori nu dau o ceapa degerata pe lege, ori au consilieri pe juridic extraordinari de slabi.
Laura25 spune:
Mno, se pare ca ministrul muncii a facut lumina: pentru a fi consilier prezidential nu iti trebuie decat o declaratie de atasament si loialitate fata de presedinte, nici un act de studii nu este cerut prin lege.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Deceneus spune:
citat din mesajul lui lili_ka Cineva intreba aici daca in afara tarii ti se cere echivalarea diplomelor. Este o diferenta intre echivalare si recunoastere. Va pot spune ca atat diploma mea cat si a sotului au fost recunoscute ca studii superioare atat in Germania cat si in USA. Si nimeni nu me-a cerut echivalarea lor. Mai ales ca postul pe care il ocupa sotul acuma( in USA ) cerea Master la una din facultatile recunoscute in USA. Sotul a specificat doar facultatea si universitatea si au spus ca este totul OK. Si legat de echivalarea diplomelor in Romania. Marea majoritate a celor din Romania spun ca cei din diaspora nu vor sa se implice , sa se intoarca in tara. Pai de ce s-ar intoarce cineva care si-a facut studiile in afara in Romania? Pentru a-i fii puse bete in roate ca nu are echivalate studiile si ca mai inainte sa-si echivaleze studiile daca vrea un post in administratie. SI se stie ca birocratia in Romania e in floare si pentru a-si echivala diplomele ar fi nevoie de timp , bani si nervi tari. Asa ca mai bine renunta. Uitati-va la Funeriu . lili_ka |
De ce sa se intoarca?
Pentru ca sa schimbe lucrurile in Romania si sa le faca sa fucntioneze ca in occident.
Cei din Romania nu stiu ca se poate si altfel.
almo spune:
citat din mesajul lui glimmer Revenind la titlul subiectului, nu prea pricep de ce se extinde "jignirea" de a se cere respectarea unor proceduri, formale sau nu, la toata diaspora. Este d-nul Funeriu reprezentantul diasporei romanesti? Sper ca nu. |
as fi onorata daca d-nul Funeriu ar fi reprezentantul diasporei romanesti
"Īn 1988 a fugit din Romānia comunista, de unul singur, īn Franta, la vārsta de 17 ani.[1] Īn liceu a fost olimpic international la chimie.[1] Īn anul 1999 a obtinut titlul de doctor īn chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel īn chimie,[1] profesorul Jean Marie Lehn. Īn anul 2006 a obtinut un grant de cercetare oferit de Uniunea Europeana; (UE), de 2 milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant, cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finan;are acordat; de UE pentru un proiect individual[1]). Tot īn 2006, #537;i-a fondat o echipa; de cercetare la Universitatea Tehnica; din München.[1]
Dupa; revenirea īn tara;, nu si-a echivalat diplomele obtinute īn strinatate.[2] [3]"
si mi-e rusine cu un premier ca "dottore" Ponta
Romania are ceea ce merita!
Cazul Funeriu e un exemplu elocvent pt toti romanii care mai vor sa se intoarca in Romania sa ajute la ridicarea acelei tari.
romanii sa il conteste. voi ce credeti? diplomele pe care le are ar echivala cu bacalaureatul din Ro? sau cu doctoratul lui Ponta?
prostia e mare in Romania, a ajuns la rangurile cele mai inalte.
glimmer spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui almo
as fi onorata daca d-nul Funeriu ar fi reprezentantul diasporei romanesti "Īn 1988 a fugit din Romānia comunista, de unul singur, īn Franta, la vārsta de 17 ani.[1] Īn liceu a fost olimpic international la chimie.[1] Īn anul 1999 a obtinut titlul de doctor īn chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel īn chimie,[1] profesorul Jean Marie Lehn. Īn anul 2006 a obtinut un grant de cercetare oferit de Uniunea Europeana; (UE), de 2 milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant, cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finan;are acordat; de UE pentru un proiect individual[1]). Tot īn 2006, #537;i-a fondat o echipa; de cercetare la Universitatea Tehnica; din München.[1] Dupa; revenirea īn tara;, nu si-a echivalat diplomele obtinute īn strinatate.[2] [3]" si mi-e rusine cu un premier ca "dottore" Ponta Romania are ceea ce merita! Cazul Funeriu e un exemplu elocvent pt toti romanii care mai vor sa se intoarca in Romania sa ajute la ridicarea acelei tari. romanii sa il conteste. voi ce credeti? diplomele pe care le are ar echivala cu bacalaureatul din Ro? sau cu doctoratul lui Ponta? prostia e mare in Romania, a ajuns la rangurile cele mai inalte. |
Am mai citit CV-ul d-lui Funeriu. Totusi am ajuns sa-i pun la indoaiala integritatea cand a calculat viteza mainii prezidentiale la OTV si cand a afirmat despre sine ca specializarea dumnealui "e dincolo de..." n-a lasat sa se inteleaga cuvantul, probabil ca dincolo de orice granita s-ar fi vrut sa se inteleaga. Am fost chiar surprinsa ca un om cu istoricul lui este capabil de un astfel de compromis. Era bine daca toate calitatile dumnealui erau completate si cu ceva caracter. De faptul ca i s-a "suflat" la conferinta de presa ca la scoala, nu fac atata caz, i se poate intampla oricui, cred.
Oricum, extinderea "jignirii" catre toata diaspora tot nu o inteleg.