Noua Republica

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Glimmer, desfiintarea scolilor profesionale a fost o greseala. Modernizarea lor si adaptarea la cerintele actuale ale pietei muncii ar fi fost mult mai indicata.

Exista o multime de meserii care nu cer studii superioare si in care, ca sa angajezi pe cineva nu te poti baza pe nici un fel de diplome de calificare, doar pe experientele de la fostele locuri de munca. Aceste date nu sunt certificate de multe ori si sunt si mai greu verificabile.

De asemenea exista multi oameni care ar urma sau si-ar trimite copiii sa invete gratuit o meserie intr-o scoala profesionala pentru ca multi au inteles ideea ca o meserie practica este de multe ori mai buna pentru ei si aspiratiile lor decat o facultate teoretica.

Practic desfiintarea scolilor profesionale au lasat loc liber celor care organizeaza diverse cursuri de calificare mai mult sau mai putin organizat si autorizat, dar pe bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Glimmer, desfiintarea scolilor profesionale a fost o greseala. Modernizarea lor si adaptarea la cerintele actuale ale pietei muncii ar fi fost mult mai indicata.

Exista o multime de meserii care nu cer studii superioare si in care, ca sa angajezi pe cineva nu te poti baza pe nici un fel de diplome de calificare, doar pe experientele de la fostele locuri de munca. Aceste date nu sunt certificate de multe ori si sunt si mai greu verificabile.

De asemenea exista multi oameni care ar urma sau si-ar trimite copiii sa invete gratuit o meserie intr-o scoala profesionala pentru ca multi au inteles ideea ca o meserie practica este de multe ori mai buna pentru ei si aspiratiile lor decat o facultate teoretica.

Practic desfiintarea scolilor profesionale au lasat loc liber celor care organizeaza diverse cursuri de calificare mai mult sau mai putin organizat si autorizat, dar pe bani.

Nu m-am exprimat daca a fost bine sau rau ca s-au desfiintat, am expus un fapt, acolo ajungeau in mare majoritate numai cei impinsi de imprejurari, cei care nu intrau la un liceu, putini optau din start spre scoala profesionala, tocmai pentru ca si calitatea invatamantului de acolo era foarte slaba. In plus, cum spuneam, exista scolile de arte si meserii, de stat.
Cei care vor sa se califice din start intr-o meserie, din ce am observat, sunt in majoritate cei cu rezultate slabe sau foarte slabe la scoala, si se orienteaza de obicei spre ceva ce le-ar deschide drumul spre lucrul in strainatate. In plus nu prea sunt din categoria cu chef de munca. Sunt si exceptii, dar rarutze, (ca toate exceptiile).

Mergi la inceput

Te contrazic putin, Glimmer. Eu lucrez intr-un domeniu in care e nevoie de munca calificata, dar nu e nevoie de facultate pentru un anumit numar de angajati. Pur si simplu sunt meserii pentru care nu exista posibilitatea unei calificari printr-o scoala de stat. Si sunt multe meserii de acest tip si multi oameni lucreaza azi, in Romania in aceste meserii. Calificati "la locul de munca" fara multa teorie ( desi ar fi tare binevenita) mai mult prin "furatul " meseriei de la colegi. Nu e OK mai ales ca a existat resursa umana si cladirile pentru aceasta. Mai lipsea putina modernizare si gandire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Ce vedem in Romania !
Viata interna de partid este nulla, fara dezbateri.
Decizile luate la varf de cativa indivizi, este normal sa fie corupte. Daca decizile ar fi luate in urma dezbaterilor din partide, coruptia nu ar mai fi posibila.

Noul partid PNR indeplineste conditile de partid democrat, sau este tot un partid de lider, ca partidele existente?
Are proceduri de aprobari rezultate din dezbateri prevazute in statut, sau statulul prevede cum se aleg organele de conducere si ce atributii au ele?
Majoriatea statutelor prevad pentru adunarile generale, sau congres, doar dreptul de a-si alege conducerea.

Daca vei citi e site-ul lor despre cum a aparut acest partid, articole si comentarii ale celor care au lansat aceasta miscare, vei vedea ca Noua Republica se apropie cat mai mult de modelul descris de tine.

Fiecare spune despre el ca-i cel mai gorzav si cel mai democrat.
Ca sa vezi cum sunt trebuie sa le apreciezi faptele si ce spune altii despre ei, si nu ma refer la adversari, ma refer la cei care au muncit sa adune semnaturi si au fost deceptionati de turnura pe care a luat-o initiativa. Decizile de "la firul ierbii", s-au mutat in "copac".

Am spus ca sunt destul de informat in legatura cu NR.
Un grup de blogeri care au adunat semnaturi pentru inscriere pentru NR, au ajuns la concluzia ca metodele lin M N ematu sunt metode FSN-iste.
Invitatie la fesenism: republica noua – metehne vechi
Citat:
Pentru ca viitorul partid Noua Republica sa fie o jucarie in mana lui Mihail Neamtu si a prietenilor lui din comitet, pe care nu i-a ales nimeni, dar care s-au auto-numit, acestia au de gand sa incalce grosolan legea 14/2003 si sa selecteze cu grija viitorii « delegati » care vor participa la primul Congres al Partidului, caci votul trebuie controlat la sange, pentru a nu apare suprize. Firul ierbii are si el o limita.

De cateva zile, in teritoriu zbarniie telefoanele rosii primite de la « Centru », dandu-se indicatii cine sa fie pe listele de delegati si cine sunt persoanele indezirabile care sa nu faca sub nici o forma parte din cei care vor merge la pseudo-Congresul de constituire al viitorului Partid. Ion Iliescu ar fi foarte incantat sa vada fojgaiala din Noua Republica.

Respectivii, "fundamentalisti" Basescu-Boc-MRU, au decis sa incerce ala varianta si s-au regrupat pe alt blog.
Poate e bine sa nu crezi si sa vezi cu proprii ochi cum stau lucrurile.

Edit: De la acelasi link de mai sus
Citat:
“Priviti-ne în ochi. Cititi atent CV-urile noastre”. Ca si cum un CV poate tine loc de integritate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Deceneus, eu i-am descoperit de vreo saptamana, asa ca e posibil sa ai dreptate .
Totusi m-as bucura sa imi oferi si sursa informatiilor, ca vorba aia, tre sa vada si ochiul meu.

Oricum, daca e adevarat ce spui tu, si nu e o alta forma ieftina de discreditare, inseamna ca vorba cuiva, m-apuc sa vad cu ce se mai ocupa ecologistii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Deceneus, eu i-am descoperit de vreo saptamana, asa ca e posibil sa ai dreptate .
Totusi m-as bucura sa imi oferi si sursa informatiilor, ca vorba aia, tre sa vada si ochiul meu.

Oricum, daca e adevarat ce spui tu, si nu e o alta forma ieftina de discreditare, inseamna ca vorba cuiva, m-apuc sa vad cu ce se mai ocupa ecologistii!

Am pus link-ul in postul anterior.
Daca tot veni vorba de ecologie, cea mai necesara ecologizare este in politica. Daca nu se rezolva ecologia umana nu se rezolva nici problemele ecologice de alta natura.
In anii '90 vetaranii din partidele istorice spuneau ca in Romania este prioritara reforma morala.
Daca nu se face reforma morala nici reformele celelate nu se vor rezolva si s-a adeverit ca asa-i.

Daca vrei sa faci un partid de ecologie politica si sociala, sunt primul candidat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Gata, s-a facut, ne tragem partid.
Trebuie vreo 25.000 de semnaturi, or fi atatia membrii DC?!

Mergi la inceput

Cu copii si cu bunicii cred ca se atinge cifra.
Daca nu apelam la cunostinte.

Mergi la inceput

Problema e ca avem orientari politice diferite, de la stanga pana la dreapta...

Mergi la inceput

Am spus ca platforam este de ecologie umana.
Aici nu-i vorba de stanga sau dreapta. Ne situam la centru.

Mergi la inceput