Noua Republica

Noua Republica | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

Astazi a avut loc congresul unui nou partid www.nouarepublica.ro/" target="_blank">Noua Republica.

Vad ca pe forum sunt multi admiratori ai "lupilor tineri" din PDL: Cristian Preda, Mihail Neamtu sau ai Monicai Macovei, si ai lui M-R Ungureanu, care nu-i membru dar a fost premierul sustinut de acest partid, deci este mai mult decat un membru.

Tinerii sunt admiratori ai lui T Basescu. Esecul de la locale nu-i este imputat Cotroceniului si nici lui Boc. Culmea este ca escul de la locale este imputat celor care au pierdut influenta in conducerea PDL si in ultimul an au stat in umbra.
Esecul ii mai este imputat Elenei Udrea, un fel de Elena din Troia, cu deosebirea ca lupta nu se da pentru ea si nu ea constituie pretextul, dar i se imputa ca adus prejudicii de imagine afisand o tinuta scumpa.

De fapt la PDL toata miza este imaginea. Ei au impresia ca prin media se poate face orice, se poate "farda" realitatea sa arata minunat.

Deschid acest topic pentru ca a expune argumentele. De ce credeti ca un nou partid de dreapta este necesar, si ce sanse are.

Eu am considerat ca rezultatele slabe la locale ale PDL au fost obtinute ca o consecinta a sanctiunii lui T Basescu.
T Basescu s-a angajat sa se lupte cu sistemul ticalosit si in loc sa-l demonteze, a incercat sa-l subordoneze.
Nu a facut-o singur. Nu avea cum. Partidul prezidential a fost o armata loiala care i-a aprobat toate masurile in Parlament, asa cum indica degetul aratator al liderului grupului parlamentar.
Parlamentarii au sustinut fara nici o execeptie tot ce s-a decis la Cotroceni, si mecanismul a functionat pana cand unii si-au dat seama ca "vasul se scufunda" si au incercat sa-si salveze pielea parasind puntea.

Edit - reiau mai jos, un argument de pe alt subiect.

Citat:
Eu am o metodologie sau o filozofie de evaluare, care respecta urmatoarele principii.
Daca un efect se manifesta intr-un judet cauzele isi au origine in judetul respectiv. Daca fenomenul este global cauzele se cauta la centru.
Conform acestul principiu, esecul PDL fiind in toata tara, cauzele sunt la varful PDL si cum PDL este executivul presedintelui, presedintele este cauza rezultatelor electorale din tara.
Orice partid s-ar face, daca isi asuma persoana lui Basescu, sau daca este condus de un om carea si-a demonstrat obedienta fata de Basescu (MN, MRU, Bakonski etc.. ), o sa fie consdierat un partid prezidential, si nu o sa aiba nici o sansa.

Basescu este "piatra de moara" a oricarei formatiuni politice, nu pentru ca l-ar fi demonizat antelele, ci pentru ca el a girat politica de sacrificii ca sa asigure clienteli investitii in sali si terenuri de sport, panselute, energie pentru "baietii destepti" etc.., asa cum Iliescu a girat dezastru anilor '90. A girat tupeul si aroganta la fel ca Nastase, si astea se deconteaza la alegeri.

Fanii lui, prin bucuria si aplauzele la scena deschisa prin care au aprobat actiunile lui punitive si nedemocratie, au devenit impopulari.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Era si timpul. Vine ca o manusa. Eu unul - voi merge categoric pe aceasta linie.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Care-s argumentele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Care-s argumentele?

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

1. era timpul
2. se potriveste ca o manusa si cum alegerile vor fi mai spre iarna o manusa in plus in mana omului va fi binevenita
3. mersul liniar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Astazi a avut loc congresul unui nou partid www.nouarepublica.ro/" target="_blank">Noua Republica.

Vad ca pe forum sunt multi admiratori ai "lupilor tineri" din PDL: Cristian Preda, Mihail Neamtu sau ai Monicai Macovei, si ai lui M-R Ungureanu, care nu-i membru dar a fost premierul sustinut de acest partid, deci este mai mult decat un membru.

Tinerii sunt admiratori ai lui T Basescu. Esecul de la locale nu-i este imputat Cotroceniului si nici lui Boc. Culmea este ca escul de la locale este imputat celor care au pierdut influenta in conducerea PDL si in ultimul an au stat in umbra.

Esecul de la locale este clar consecinta unor hotarari nepopulare ale guvernului BOC care au facut sa atenueze criza dar si altele total antinationale de instrainare a unor bogatii si proprietati nationale!

"Lupii" astia care dau din pinteni acum sunt rupti de realitate si daca tot sunt dispusi sa cucereasca un electorat ca cel de pe aici de intelectuali care s-au atasat de o directie de dreapta credibila si nu mascarita de un alde CA, ar trebui sa vina mult mai concret cu directii fezabile de iesire a tarii din criza si mai ales cu propuneri concrete pt. a se creea mai multe locuri de munca si de a se simplifica sistemul de taxe prin reducerea nr. lor.
Tara este intr-o deriva pe care numai cine nu vrea nu o observa!
Astia se lupta ca tampitii pt. putere politica dar absolut niciun partid nu are un program eficient de a redresa economia tarii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Si votul meu va merge catre Noua Republica! Le urez mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

modelu' triple helix ar putea intradevar sa dea rezultate. de fapt e vorba mai degraba de modelu' "trifoi cu patru foi" cu Noua Republica cc ca si catalizator.

asa de la distanta si fara sa inteleg politica romaneasca ma intreb de ce e nevoie de un partid pentru a initia si asigura cooperarea? de ce nu o organizatie sau mai multe, firme de consultanta ... ci tocmai un partid? sigur ca partidu' poate avea in platforma sa politica sa indeplineasca rolu' de catalizator intre universitati, cercetare, industrie si autoritati.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

modelu' triple helix ar putea intradevar sa dea rezultate. de fapt e vorba mai degraba de modelu' "trifoi cu patru foi" cu Noua Republica cc ca si catalizator.

asa de la distanta si fara sa inteleg politica romaneasca ma intreb de ce e nevoie de un partid pentru a initia si asigura cooperarea? de ce nu o organizatie sau mai multe, firme de consultanta ... ci tocmai un partid? sigur ca partidu' poate avea in platforma sa politica sa indeplineasca rolu' de catalizator intre universitati, cercetare, industrie si autoritati.

Simplu, pt. ca scopul infiintarii unui partid este atragerea unui anumit electorat si politica promovata este abureala pt. el!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

[quote]citat din mesajul lui Adela99
...politica promovata este abureala pt. el!

sau, nu. Ramane de vazut.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:

[quote]citat din mesajul lui Adela99
...politica promovata este abureala pt. el!

sau, nu. Ramane de vazut.

Si de cate mandate este nevoie pana sa ne saturam de tot de "politicienii" nostri?
Pare sa fie razboiul nervilor pt. intelectualii care nu renunta si nu mai vor sa ramana pasivi!

Mergi la inceput

Citat:
Si de cate mandate este nevoie pana sa ne saturam de tot de "politicienii" nostri?
Pare sa fie razboiul nervilor pt. intelectualii care nu renunta si nu mai vor sa ramana pasivi!

Pai tocmai in asta consta alternativa si analiza ei ca si alternativa.

Mergi la inceput