** Delfinasi jucausi la a doua aniversare (79)
Raspunsuri - Pagina 14
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rodyka vin de dimineata cu , capuccino, racoritoare si prajiturele acum 11 ani tocmai ma trezeam din somn cu o pofta uriasa de a face un pishu interminabil , dupa care senina l-am sunat pe tata sa ma duca la spital, ca eu nasc . nu aveam nici contractii, nici temeri, doar emotii si dorinta de a tine in brate minunea vietii mele. care nici nu s-a lasat asteptata, la 8 eram internata, la 10 au inceput ceva contractii, la 10.40 aveam rozalina in brate . La multi ani, printesa mamei! ainotna, Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010) Maria, printesita mamei (26 iunie 2001) |
La multi ani, Anca!!Sa fii fericita,sanatoasa si norocoasa!!!
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 17+
Cris2010 spune:
Buna dimineata, mamici!
Mi-e un somn... ma mai imbie si vremea de afara. Bine ca s-a racorit afara, dar in casa inca e zabuseala.
Rody, la multi ani pentru printesita Anca-Maria, sa va traiasca si sa va aduc anumai bucurii!!!
Baby, acomodare usoara cu cresa. Imi inchipui ce-i in sufletul tau.
Crispro, cum mai e V?
de Solnushka Natali - 13.07.2010
saddie spune:
baby trebuie sa te inarmezi cu muuulta rabdare (acum sunt buna de dat sfaturi , ca si eu o bagasem pe maneca la inceput). In prima zi nu prea stiu ei ce si cum, greul vine dupa cateva zile cand constientizeaza ca vor merge acolo in fiecare zi. Si Medeea a devenit muuult mai mamoasa de cand e la cresa. Acum e mai bine dar initial nu mai puteam sa dispar nici un inut din raza ei vizuala ca era prapad. Michele ti-a dat sfaturi foarte bune, lasa-l cu ce jucarie vrea, lasa-l cu suzeta daca mai folositi. Eu si acum o duc imbracata de cresa direct de acasa si abia de saptamana asta a acceptat sa plece de acasa cu pantofiorii in loc de totosii de cresa. In schimb cand o iau, tot in totosi plecam. Pana la cresa si de la cresa merge numai in brate.
Vis-avis de cine s-o lase la cresa, la noi cand a dus-o Octav a fost mai rau, a plans mai mult, deci depinde de la copil la copil.
Uite ca la noi a trecut aproape o luna de cand am inceput si lucrurile s-au asezat. Acum nu mai plange dimineata decat foarte rar, cand e una din educatoare pe care cred ca nu prea o agreeaza. In rest cu celelalte pleaca singura n-are nici o treaba si s-a atasat f. tare de educatoarea de la grupa mare , o tot striga prin casa si cand o intreb ce-a facut la gradi imi spune ca s-a jucati cu Ana si copiii (mi-au trebuit cateva zile sa ma prind cine e Ana )
Eu zic ca la voi se vor aseza lucrurile mai repede, daca a si mancat din prima zi cu educatoarele. Va mai dura putin pana sa inceapa sa interactioneze cu copiii, va cauta initiala sa-si fixeze repere intre adulti.
saddie spune:
Am scris cu picioarele dar nu mai editez asa ca scuzati greselile. Nu ma pot obisnui cu tastatura de calculator dupa doi ani de stat numai pe laptop.
ooana spune:
Neata
pentru Maria un buchet de flori si La Multi Ani, micuta domnisoara!
baby78 va tin pumnii sa treaca perioada asta de acomodare cat mai rapid
legat de servici, e nasol...tin pumnii sa se rezolve si acolo concediul!
Citat: |
citat din mesajul lui saddie baby trebuie sa te inarmezi cu muuulta rabdare (acum sunt buna de dat sfaturi , ca si eu o bagasem pe maneca la inceput). |
stiu ca nu e de ras, e chiar serioasa treaba asta cu inceputul gradinitei...dar m-am inchipuit in locul tau pentru un moment
1an + 08.07.2010
Cand tii un copil de mana, tii inima unei mame in palme.
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
ochidut spune:
La multi ani printesei Maria si o pentru mami, sa te bucuri mereu de fetele tale!!
La multi ani si mami de Carla. Cum mai sunteti?
Bumblee, vremuri cam grele,nu? te simt obosita si putin tracasata, cred ca te cam storc de puteri serviciul si energia lui V dar s-or aseza ele la locul lor. Sper sa te ajute in casa si sotul si bunica lui V, poate ii implici si pe ei in niste activitati gospodaresti, iar "farmacia" da-o incolo, ca nu asta e important. Stiu ca nu mai ai putere sa il duci pe V la gradi, dar ma gandesc ca atunci cand il vei duce poate o sa consume mai multa energie acolo....
Si eu tare mult as vrea sa facem MI3, dar zau ca nu stiu cand mai am timp, acum oricum sunt si fetele in concediu, sunt zile de nastere. Dar poate reusim la sfarsit de august, eu cu mare drag va gazduiesc daca vreti. Sau cine stie, poate se urnesc fetele si mergem in Bucovina si suntem mai aproape de voi.
Baby, acomodare usoara cu gradinita, cred ca sunt reactii firesti si toti copii trec prin asta. Fetele ti-au dat sfaturi asa bune, important e sa te tii tu tare, ca am impresia ca mai mult suferim noi decat ei
de Larisa Ioana 24.06.2010
crissteo spune:
Rodyka, La multi ani pentru Maria! Sa creasca mare, sanatoasa, norocoasa si sa va aduca toata bucuria lumii!
Sa aveti o zi minunata!
Baby, acomodare usoara! O sa fie cateva zile/saptamani mai greute, apoi totul se aseaza, se acomodeaza si puiu mamii si noi.
ochidut spune:
Acomodarea noastra cu olita a inceput promitator dar s-a dovedit in 2 zile sa fie anevoioasa.....sau mai bine zis fara rezultate. Ieri toata ziua a facut pe ea. zice cand face pisu, dar zice exact cand ii da drumul. si tot zice dupa ce face "mama, pisu, pisu". si daca tu deschizi gura sa zici ceva - a nu se intelege ca o cert - ci doar ii zic ca era bine sa faca la olita....ca nu facea atata mizerie.......ca s-a patat....., imi zice scurt "scuze" si imi inchide gura. am ramas uimita ieri cand mi-a zis, intr-adevar cand mai face vreo crizuta, cand ne impacam ii zic mereu ca trebuie sa isi ceara scuze.....dar nu ma asteptam sa faca asocierea asta si la pisu, ca doar nu am certata-o.
daca am luat hotararea fara pampers, este fara pampers tot timpul, adica si in parc si pe unde mai iesim. il mai punem doar la somn. deci asta a insemnat pisu si pe afara, in parc si chiar si un "caca" la o mica terasuca in oras, noroc ca era in aer liber si tot alerga pe acolo, nu s-a prins nimeni, doar cand a trecut pe langa noi am simtit o "mireasma" si am dus-o repede la baie, pe care am tnut-o ocupata vreo 10 minute pana am schimbat-o..... si a trebuit sa imi cer scuze la oamenii care mai asteptau. asta desi mai fusesem la baie cu 10 minute inainte, pt ca am vazut ca isi ia fata de "caca" si i-am explicat ......i-am zis hai sa facem aici....... da de unde..
ieri seara mi-am pus paharul cu vin rosu si am inceput sa studiez despre "invatatul la olita". una din frazele citita prin carti: "parintii nu au nici cel mai mic control asupra a 2 lucruri: ceea ce intra in copil si ceea ce iese. daca copilul se va incapatana sa nu iti deschida gura cand mananca, poti face orice fel de artificii dar vei descoperi ca pana incapatanarea sa nu inceteaza, esti un neputincios. la fel cu facutul la olita, atata vreme cat copilul nu va considera ca vrea sa faca la olita, pana nu i se va parea interesant sau o va lua ca pe o mare realizare a sa, orice incercari ale tale vor fi nereusite"
tot din carti cica in jurul varstei de 2 ani (cand se estimeaza ca, copilul devine pregatit) psihologia lor este: 1. daca ai un copil mai docil/intelegator el va interpreta facutul la olita ca pe o provocare de a face pe plac parintilor si se va stradui sa le faca aceasta placere sau sa ii imite si sa faca ca ei.; 2. daca copilul tau este incapatanat (cum se pare ca sunt cei mai multi la varsta asta) va considera facutul la olita ca pe un pas impus de parinti si nu va face decat atunci cand va considera el ca este pregatit sau in momentul in acre va putea sa etaleze acest fapt ca pe o hotarare si realizare personala. deci daca esti din categoria 2 nu insista pe langa copil, fa sa para ca e deciza lui.
concluzia mea: nu exista nici o reteta personala si suntem la mana lor
de Larisa Ioana 24.06.2010
paula_m spune:
Salut
LA MULTI ANI BEA!!![s]
Minune mica si frumoasa, sa iti dea Dumnezeu o viata plina de bucurii si multa, multa sanatate!!. Raul iti transmite un mare, mare si o frumoasa ca tine. Deocamdata virtual, dar cine stie...
Crissy, im cer scuze de intarziere, dar ieri nu mi-a mersu netul de loc.
LA MULTI ANI MARIA!!!
Sa ai parte de multa fericire si sanatate!!
Noi suntem bine, eu sunt cu curu' sus, ca plecam maine si sunt tare suparata, as sta aici toata vara. E perfect pt copil. A stat Raul afara tot timpul, doar la somn am intrat in camera. E asa bine, e o curte mare, mare si in prop de 70% e plina cu nisip si dupamasa e doar umbra, asa ca doar afara am stat, daca nu era in apa mare, era in nisip, sau in piscinuta lui. F frumoasa locatia, dar am impresia ca vrea sa o vanda si de aceea sunt suparata, ca nu stiu unde mergem la anul, ca eu hotel nu vreau, sa ma car mereu la plaja cu toate bagajele...asa, aici, am uitat ceva, intr-un minut sunt in camera si imi iau ce imi tb. Apa e la 100 de pasi de camera. Daca mai stiti vreo locatie din asta, sa imi spuneti...
Acum e innorat, dar nu ploua. Dupa masa , daca nu ploua mergem in parcul de distractie din Mamaia.
Sa stiti ca nu am apucat sa va citesc, dar recuperez acasa. Va pup.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2
puiutz_mic spune:
cred ca Raducu are o enterocolita...ieri a facut 2 scaune moi, unul asta-noapte si unul dimineata, plus febra 38.4-38.6.
la 1.30 mergem la medic.
deja i-am dus kk la analize. of!
Maria, domnisoara frumoasa! sa fii sanatoasa si fericita! Rody sa va bucurati de ambele printese
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!