Bobocei de sept-oct 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 19
anidaz spune:
De doua nopti si eu merg din ora in ora la baie,cel putin de 6 ori pe noapte,iar ziua sunt moarta de somn.Acum la noi e racoare dar pe caldurile alea mari si eu transpiram stand pe scaun,fara sa fac nimic,iar noaptea jale nu suportam nimic pe mine decat un cearsaf direct pe piele,
28+
Mihnea Bogdan
veroboroda spune:
Neata, fetelor! Sa aveti o zi frumoasa.
Eu sunt tare necajita. Am fost aseara la medicul de familie, sa lamuresc treaba cu prenatalul si sa-mi dea trimitere pentru analize.
Bineinteles ca m-am umplut de nervi, dupa ce am stat la usa ei trei sferturi de ora, pentru o cunostinta de a dansei isi permisese sa intre (desi m-a vazut ca sunt insarcinata)si a uitat sa mai iasa. Cand a iesit din cabinet imi zice:"Vai doamna, ce nu mi-ati zis ca sunteti insarcinata, ca nu mai intram inaintea dumneavoastra".Asta dupa ce s-a sters efectiv de mine cand a intrat in cabinet.Imi venea sa-i dau una. Si ca sa fie totul perfect, a iesit din cabinet si cu 3 retete compensate pentru toata familia.
Bun..... in sfarsit intru si eu in cabinet si incep sa vorbesc cu doctorita, ii spun ca vreau sa vorbim despre prenatal sa cadem de acord asupra momentului cand pot intra in prenatal. Ea imi spune senina ca mai devreme de 33 de saptamani nu-mi da prenatal, ca asa da ea la toate gravidele si n-a datla nici una mai devreme de 33 sapt.Scot frumos legea , ii arat paragraful unde scrie ca cele doua conc se pot compensa intre ele cu conditia sa raman 42 de saptamani de postnatal si ca asta este optiunea beneficiarei, etc.....
Bineinteles ca habar n-avea legea, ma rog ordonanta, ca m-a intrebat ce numar este si de unde o am.I-am explicat ca fiind a doua cezariana, o sa fie nasterea cam la 38 de saptamani(dupa cum mi-a zis ginecologul meu) si c anu exista riscul sa raman fara cele 42 de zile de postnatal....bla, bla bla. Ideea e ca am vorbit degeaba ca ea mi-a zis ca nu-mi da , decat asa cum stie ea.
Buuun, am terminat cu subiectul asta , trecem la urmatorul: biletul de trimitere pentru analize. Mi-a zis ca nu-mi da nici o trimitre decat peste 2 saptamani, ca asa stie ea, desi gineologul acum doua saptamani mi-a zis clar , cand sa fac analizele si ca ma asteapta in jur de 11 iulie la cabinet, cu rezultatul.
Am terminat si cu asta si trec la urmatorul daca tot n-am obtinut nimic pana acum de la ea, o rog sa-mi dea o reteta compensata pentru duphaston. Ghici ce? Nici pe asta nu a vrut sa mi-o dea, mi-a zis ca nu mai poate ca a terminat numarul de retete pe ziua respectiva.
Pur si simplu am crezut ca explodez, motiv pentru care sunt hotarata sa-mi iau fisele de la ea si sa ma inscriu la alt medic.Si in momentul in care imi iau fisele ii fac un perdaf de o sa ma tina minte. Si toate astea s-au intamplat pentru ca nu "m-am simtit sa-i bag ceva in buzunar" .
Acum o luna de zile , mi-a facut fata otita si m-am rugat de ea sa-mi dea cateva zile de CM, ca- mi facea fata febra mare , era in tratament si nu putea sa o duc asa la gradi. Cu mare greutate mi-a dat 3 zile de concediu si asta numai dupa ce i-am pus plicul cu bani pe masa.
Astia sunt stat in stat, fac totul dupa bunul lor plac. De aia nu merge nimic in tara asta de 2 lei. Peste tot numai spagi si interese personale, nimeni nu respecta nimic.
Va rog sa ma scuzati, ca v-am facut capul patrat, dar sunt foaret indignata si simteam nevoia sa ma descarc.
Pup
lalu85 spune:
Si eu m-am ratoit ieri la sotul meu si i-am inchis si tel in nas...dupa care am inceput sa plang de nervi...bineinteles ca el nu a avut nici o vina, m-am crizat degeaba...el doar vroia sa-mi faca o surpriza venind mai devreme acasa ca sa nu ma mai urc eu pe pereti si mi-a zis la tel ca e pe bulevard dar de fapt el era in parcare si atat ia trebuit ca am inceput scandalul...si cand a intrat in casa plageam de mama focului si de nervi si ca am realizat ca sunt exagerata si ca i-am vb urat
Este o perioada destul de grea pt noi, pe cat este de frumoasa pe atat este de grea...dar trebuie sa ne controlam
lalu85 30+ cu
stella87 spune:
Neatza burtici
M-am trezit si eu cu greu si am intarziat juma de ora la munca Nu-mi vine sa cred ca maine e ultima zi!!! De saptamana viitoare bebele primeste toata atentia si incep usor, usor cu pregatirile. Momentan tre sa ma ocup de chestiile birocratice cu prenatalul, eh, e mai complicat dar o scoatem noi la capat.
Corinuk, Lulutza, si mie mi s-a intamplat sa ma cert asa dubios cu sotul si sa simt efectiv nevoia sa ma descarc. Si eu am izbucnit in plans isteric si mi-am zis ca sunt in pragul unei depresii, dar culmea, a doua zi parca eram alt om. In perioada asta sotul este cu lucrarea de diploma si incerc sa fiu normala si cumpatata, pt ca acum e si el stresat si are multa treaba. Oricum, starile astea sunt normale, altfel n-am citi despre ele in carti si nu le-am experimenta atatea dintre noi. Si da, trecem prin ceva deosebit si ar trebui sa avem parte de intelegere, pt ca numai pregatirea psihologica pt nasterea in sine mie mi se pare ca necesita timp si rabdare, poate si cateva rafale de plans. Daramite toate schimbarile hormonale, cand estrogenul si progesteronul sunt la un nivel de 10 ori mai ridicat in organism!! Dar totusi e bine sa constientizam cand intrecem masura si sa ne impunem sa batem un pas in retragere. Eu de regula daca nu dau curs primului impuls de nervi, ma calmez cam in 15 min, juma de ora si-mi dau seama ca am facut bine ca m-am retras.
Corinuk, si eu zic ca ar fi bine sa te impaci cu sotul tau, mai ales ca este ziua lui de nastere. Fa-i un cadou frumos si treceti peste. Nu merita sa ramaneti suparati
Anidaz, buna ideea cu filmatul Sa stii ca fata de prieteni nici eu n-am retineri, nici daca vor sa-mi atinga burtica. Dar in rest, sunt foarte pudica asa pe strada, cand vad ca se mai holbeaza cineva la burtica mea. Bine ca eu am si eu oarece disconfort pt ca mi s-a zis ca par de 15 ani si nici nu port verigheta, pt ca n-am facut si cununia religiosa. Nu ma plang cu varsta, nici cu cununia, pt ca eu n-am vrut sa le fac in aceeasi zi, doar ca sunt convinsa ca unii oamenii mai si judeca
Kytana, din pacate cam asa e in ultimul trimestru, mai avem parte si de episoade neplacute, dar trec ele Si eu am impresia ca efectiv nu ma mai tin, daca ma ridic de pe scaun si am mare nevoie sa merg la baie si imediat mi se intareste si burtica. Oricum, noroc ca intru in concediu si nu voi mai avea pb asta, cand sunt acasa am grija sa merg mai des la baie
Ahhh, n-am mancat penene rosu pe anul asta, si mi s-a facut asa o :))))
fericita 28+ cu
lalu85 spune:
Fetelor ce nasol ca aveti problema asta cu medicii de familie, ca refuza sa va dea concediu mai devreme de 32-33s....eu ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am nici o probleme cu medicul meu, el chiar se ruga de mine sa-mi dea concediu mai devreme. Astia care va refuza drepturile ar trebui dati in judecata, sunt niste nenorociti care asteapta numai bani si nici atunci nu-si fac datoria asa cum ar trebui.
lalu85 30+ cu
stella87 spune:
Si eu sunt indignata Vero de medicul tau da familie, chiar am simtit ca-mi creste pulsul citind asemenea grozavenii si scriu mesajul asta "la cald"!!! Pai femeii asteia ii trebuie un scandal monstru la cabinet si daaa, sa fie data in judecata pt ca refuza niste drepturi.
In alta ordine de idei, Vero, eu am procedat in felul urmator: am apelat la medicul ginecolog care-mi urmareste sarcina si l-am rugat sa-mi treaca frumos pe o scrisoare medicala de indicatie pt prenatal si data de incepere a concediului prenatal. In fond, medicul de familie n-ar trebui sa aiba un cuvant de spus, din moment ce ginecologul este cel care ti-a urmarit sarcina si isi poate da cu parerea despre prenatal. DESI, noi suntem cele care ar trebui sa decidem data de incepere, NU EI! Dar macar daca te duci cu foaia de la ginecolog unde scrie negru pe alb data de incepere, ea nu mai are ce sa comenteze. Sper sa rezolvi cu bine
fericita 28+ cu
veroboroda spune:
Fetelor, multumesc pentru sustinere.
Stela, luni voi merge la medicul meu ginecolog, sa-mi dea recomandare, dar imi schimb si medicul de familie, pentru ca nu mai suport sa ma milogesc la ea pentru niste drepturi care mi se cuvin.Sunt asigurat si platesc CAS de 14 ani si nu am apelat la medic de prea multe ori.
Am vazut ca vorbiti despre cosulet pentru bebe. Eu va spun ca sun La Bianca am avut si vreau sa va spun ca l-am folosit intens(in sensul ca dormea in cosulet permanent), pana la 2 luni.Am fost foarte multumita ca am avut acel cosulet. In momentul in care am venit de la maternitate si am pus fata in patut, mi s-a parut atat de micuta si patutul atat de mare pentru ea incat am hotarat sa o pun in patut cu tot cu cosulet si asa a stat pana la 2 luni. Plus ca in timpul zilei luam cosuletul dupa mine prin casa ca sa o pot supraveghea. Acum nu mai am cosulet dar imi voi cumpara unul.
lalu85 spune:
Patutul meu este prevazut si cu un cosulet superb detasabil si cred ca imi va folosi foarte mult, avand in vedere ca si eu as vrea sa-l culc pe bb primele 2 luni in cosulet tot din considerentul ca patutul mi se pare ff mare pt bb mic si scump...acum vom vedea cum va sta el mai bine ca mai avem si landoul de la carut care este ff moale si confortabil
lalu85 30+ cu
danielabejan spune:
salutare fetelor!
imi pare rau sa aud din nou de dr de fam din romania aceeasi problema am avut-o si noi k fam cat am stat acolo, nici nu se uita la tine daca nu ii dadeai ceva mama mea acum incearca sa se mute la un alt dr pt k are ceva probleme cu spatele si actuala dr o trimite la deva, resedinta de judet, (noi stam in petrosani) sa ii aduca nu stiu ce hartie si biata maica mea numai pe acolo nu e in stare sa mai ajunga
cu nervii si hormoneii cred ca stau mai bine pt k la mine se manifesta altfel, macar nu ma cert cu sotul dar ma enervez foarte mult k ma tot uit pe fel si fel de site-uri cu produse pt bebe, si ink nu ma pot avanta la prea multe chestiutze chiar daca le gasesc la oferta pt k asteptam niste banutzi de la englezoi pe care tre sa ii dea inapoi sotului k a platit mai mult decat trebuia k taxe anul trecut si deja asteptam de 3 sapt si eu nu mai am rabdare ma prins febra cumparaturilor, cand cumpar ceva ma calmez deci si eu am luat-o razna intr-un fel.
lalu eu vad aceasi poza la avatarul tau nu stiu daca celelalte fete iti vad burtica
ieri am comandat si eu un cosulet pt dormit si niste paturici de bumbac si abia astept sa apara curierul sa ma mai delectez si eu k asa imi place cand vad lucrusoare de bebe in casa.
aaaaa si eu mai am un fel de a arata cat de hormonata sunt, ma inchid in camera desi nu am chef de absolut nimic nici tv, nici calculator, nici carti, nimic, nu vorbesc nici cu sotul meu si el isi da seama si ma lasa sa ma calmez sau ma scoate la o plimbare
26+
mlhaela spune:
Vero, comportamentul medicului tau de familie este de neconceput. Ai "amenintat-o" ca-ti schimbi medicul de familie? Poate gandul ca pierde banii ce-i ia in urma ta o vor face sa-si dea seama ca ea ar trebui sa fie la dispozitia ta, nu tu sa te milogesti. Nu-mi vine sa cred cum pot fi unii medici asa... eu zic ca e si greseala noastra, a romanilor, ca in loc sa-i facem plangere pentru drepturile ce ti le refuza, noi schimbam medicul si uitam de ea!